απαντησεις εδωσα. οτι διαβαζεις αν δεν τα διαβασεις ως απαντησεις φαινονται ξεκουδουνα. θα ηταν βολικοτερο να τα δεις ως απαντησεις σε αλλες αποψεις/θεσεις γιατι εκτος context δεν βγαζουν ιδιαιτερο νοημα.
αυτο που λεω ειναι απλο
1. οτι το να λες οι γκει/αδερφες/πουστηδες/λεσβιες δεν θα πρεπει να υιοθετουν παιδια ειναι απλα irrelevant γιατι μπορει να μην το ξερεις. αρα η παραμετρος αυτη ειναι απο μονη της βλακωδης σε ενα συλλογισμο γιατι ΑΠΛΑ δεν μπορεις να το ξερεις. οι φασιστες να υιοθετουν παιδια? οι ετεροφυλοφιλοι παιδεραστες? που το ξερεις οτι ειναι? θεωρητικως θα μιλαμε η' πρακτικως?
2. τα περι λιτσας θα βοηθουσε ιδιαιτερα να τα δεις παλι ως απαντηση σε κατι αλλο και πολυ συγκεκριμενο που εγραψα. η απορριψη, η απομονωση, ο εξευτελισμος οδηγουν τον ανθρωπο σε λαθος επιλογες, επικινδυνους δρομους και εντελει τον οδηγουν σε εναν ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ στον οποιο Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΩΘΕΙ για να φτασει μια μερα να του πει 'τι ξεφτιλισμενος που εισαι'. Ειτε λιτσα, ειτε παντελος λοιπον ειναι θεμα σχεσεων.
και στην τελικη τελικη θελω να μου πεις αυτο που ρωταω.
εγω θελω να κανω μια οικογενεια με 3 γυναικες. καλυπτω ολες τις προδιαγραφες σας. δεν ειμαι αδερφη, τα παιδια θα ξερουν ποιος ειναι μανας και πατερας, τις αλλες θα τις φωναζουν νονες γιατι θα τα βαφτισουν και ολοι μαζι θα παμε καλα.
σας ενοχλει? γιατι δεν μπορει να υλοποιηθει? τι κακο κανω και σε ποιον?
γιατι δεν επιτρεπεται? μηπως γιατι στο μυαλο της η κοινωνια εχει τιγκαρει απο στερεοτυπα και δε χωραει αλλα?
Δεν έχεις καταλάβει, δεν διαφωνώ σε πολλά απ'όσα γράφεις, αυτό που λέω ειναι πως βάζοντας δεκάδες άλλες παραμέτρους φεύγουμε από την βάση της κουβέντας μας και πλατιάζουμε χωρίς αποτέλεσμα.
Εν προκειμένω
1. Πως δεν θα το ξέρεις? Αφού θα πάνε να υιοθετήσουν παιδί ως ζευγάρι. Θα το ξέρεις λοιπόν. Για όλα τα άλλα παραδείγματα που αναφέρεις, υπάρχουν πολλές δικλείδες στη διαδικασία η οποία φτάνει να είναι εκνευριστικά χρονοβόρα, ώστε να επιλεχθούν όσο το δυνατόν οι καταλληλότεροι. Φυσικά και δεν μπορεί να αποκλειστεί το λάθος, όμως αυτό τι σημαίνει? Ότι επειδή μπορεί κατά λάθος να τα καταφέρει ένας παιδεραστής, θα πρέπει να αφαιρέσουμε αυτή την παράμετρο αξιολόγησης? Να πούμε δηλαδή ότι, αφού δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση να γίνει γονιός ένας παιδεραστής, ε τότε ας επιτρέψουμε σε όλους τους παιδεραστές να μπορούν να γίνουν γονείς...
2. Είτε Λίτσα είτε Πάντελος είναι θέμα σχέσεων λες. Σωστό, ωστόσο η σχέση με τη Λίτσα μπορεί να κινηθεί προς το επιθυμητό και ως οικογένεια και ως "αξία ζωής". Αντίθετα η σχέση με τον Πάντελο είναι εξ αρχής χαμένηαπό αυτής της άποψης. Όχι ως σχέση δύο ανθρώπων, αλλά ως σχέση τέτοια που να έχει τουλάχιστον τα βασικά ώστε να μπορέσει να θεωρήθεί "αξία".
Όσο αναφορά το ότι εσύ θέλεις να έχεις τρείς γυναίκες κλπ, παραδόξως συμφωνώ. Και δεν θα περιοριζόμουν και σε τρείς,θα το άφηνα ανοικτό
Όμως δεν θα είχα την απαίτηση να θεωρηθώ φυσιολογικός, να υιοθετήσω παιδί και να έχω κι από πάνω την απαίτηση να με αντιμετωπίζει η κοινωνία ως αξία και πρότυπο.
να το προσδιορισουμε λιγο ακριβεστερα? δεν ειναι αναπαραγωγικα φυσιολογικο. για να ειμαστε απλα ακριβεις το λεω.
διοτι το φυσιολογικο εχει πολλους διαφορετικους προσδιορισμους. πολιτιστικα φυσιολογικο, κοινωνικα φυσιολογικο, θρησκειολογικα φυσιολογικο, ερωτικα φυσιολογικο κοκ.
Βάση καμμίας παραμέτρου δεν μπορέι να είναι φυσιολογικό, ανεκτό ναι, φυσιολογικό όχι.
αληθεια δεν ξερετε ανθρωπους που ειναι εμφανως ομοφυλοφιλοι/γκει/αδερφες/πστηδες? πως τους βλεπετε? αρνητικα?
Κανένα πρόβλημα, κάνουμε καλή παρέα, έχουν και πολύ χιούμορ συνήθως και αυτοσαρκασμό. Θυμάμαι παλιότερα τον Γιώργο-καλή του ώρα, χαθήκαμε- που άν έλεγα κανένα καλό ανέκδοτο, έλιωνε στο γέλιο και μου έλεγε "Γιάννη πολύ καλό, θύμισέ μου να σου κάτσω μετά!!!" Αν τώρα μου ερχόταν με κανέναν Πάντελο και μου έλεγε θέλω να φορέσω νυφικό και να υιοθετήσω και κανα δυό παιδιά, θα του έλεγα Γιώργο μου άστα αυτά, βρείτε έναν δήμαρχο ή έναν συμβολαιογράφο να το επισημοποιήσετε, ζήστε ευτυχισμένοι και άσε τα παιδιά να τα αναθρέψει κανένα ζευγάρι κανονικό, έτσι κι αλλιώς εσύ είσαι για Μερσέντες και Ακρωτήρι και τραλαλά...
Και κάτι τελευταίο ρε παιδιά. Αυτοί οι τύποι τι ζόρι τραβάνε και θέλουν ντε και καλά να υιοθετήσουν παιδιά? Ένα κανονικό ζευγάρι που παντρεύεται και κάπου ατυχεί να τεκνοποιήσει, είναι κατανοητό να επιθυμεί διακαώς να υιοθετήσει ένα παιδί. Οι γκέι τι ζόρι τραβάνε και θέλουν κι αυτοί να κάνουν το ίδιο? Θα σας πω τι ζόρι τραβάνε. Θέλουν ντε και καλά να κάνουν ότι και οι άλλοι, ορμόμενοι από τη μανία τους και όχι από πατρικά-μητρικά ένστικτα...