Καλημέρα σας,
Να μπω λίγο στο θέμα αυτό κάνοντας την ακόλουθη ερώτηση...
Ας κάνουμε ένα case study που λένε και στο χωριό μου. Ας βάλουμε λοιπόν τα ακόλουθα στο τραπέζι:
1. Sub ceramic date - 116610, τιμη καταλογου 7050
2. DateJust date with smooth bezel - 116300, τιμη καταλογου 5900
3. Date just with fluted bezel - 116334, τιμη καταλογου 7100
Βάζω τα 3 παραπάνω γιατί δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιο θα πάω. Τρόπος πληρωμής περίπου τα μισά απολύτως μετρητά και τα υπόλοιπα με κάρτα (συνήθως κάνουν και 3 άτοκες). Άρα θα πρέπει να κοπεί απόδειξη στο μισό της τελικής αξίας του εμπορεύματος, καθώς θα κοπεί τιμολόγιο στο ποσό που θα μπει στην κάρτα (υποθέτω).
Μπορούμε λοιπόν να διαμορφώσουμε μαζί τις λογικές τελικές τιμές που θα πρέπει να περιμένω πριν πάω για την τελική διαπραγμάτευση ;
Ευχαριστώ πολύ.
καλημέρα,
έχουμε και λέμε προ μηνός πήγα σε γνωστό grey dealer στο κατάστημα του στην Καλλιθέα και οι τιμές που μου έδωσαν οι κοπέλες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση μαζί του (ο ίδιος έλειπε) για τιμές απολύτως μετρητοίς και χωρίς απόδειξη στα κάτωθι μοντέλα ήταν οι εξής:
-114060 αρχική 6200 τελική χωρίς απόδειξη 4900 (5500 στη Rolex με απόδειξη)
-116610 αρχική 7100 τελική χωρίς απόδειξη 5600
και για ένα μετα/νο VC Overseas με αρχική καινούργιου 11000 τελική 5900 από 6100 που το είχε στην βιτρίνα
δυστυχώς δεν ρώτησα για το 216570 με αρχική 6750 αλλά υπολογίζω να μου έλεγε 5400 (6000 στη ROLEX με αποδειξη)
Επαναλαμβάνω δεν μίλησα με τον ίδιο, οι κοπέλες με ρώτησαν αν θέλω απόδειξη ή όχι (πράγμα που με παραξένεψε, παλιότερα ο ίδιος ο grey το πρότεινε με μια κάποια μυστικότητα και κατ ιδίαν με τον πελάτη)
Οι τιμές που μου έδωσαν θεωρώ ότι είναι ακόμα υψηλές,μιας και θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει πληρώσει ΦΠΑ,οπότε η έκπτωση που κάνει είναι εικονική (γιαυτόν)
to cut a long story short...
Αν αγοράσω από τον εν λόγω κύριο θα αγοράσω απολύτως μετρητοίς, αφού διαπραγματευτώ με τον ίδιο, ήτοι:
-για το 114060, βγάλω 4500 ευρώ μπροστά του
-για το 116610, βγάλω 5250 ευρω εμπρός του
- για το 216570 5100 ευρώ στο τραπέζι
με την προυπόθεση ότι το ρολόι είναι ετοιμοπαράδοτο (φοράς-φεύγεις)
οι τιμές είναι πάνω κάτω αυτές που παίζουν στο chrono24
Λιγο επιθετική προσέγγιση αλλά...
MONEY TALKS,BULLSHIT WALKS
Αναφορικά με τις τελικές τιμές με απόδειξη που πας να πετύχεις, δεν προτείνω grey αν δεν με απατά η μνήμη μου ο συγκεκριμένος κάνει ΕΝΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ