Εχω ξαναδει τις φωτογραφιες αυτες ,αλλα,αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν εχω δει κατι αντιστοιχο να γινεται με τα suunto ας πουμε .
Ειναι ολα θεμα διαφημισης (μαρκετινγκ) τελικα ,η, τα φινλανδικα προιοντα ειναι ακριβα και αναξιοπιστα για τετοιου ειδους χρηση
Τα G SHOCK, πέρα απ΄την αντοχή και την αξιοπιστία τους, διατίθενται και σε προσιτές τιμές, κάτι που δε συμβαίνει με τα Suunto. Tα τελευταία πάντως, διαθέτουν και περισσότερες λειτουργίες, ακόμα και στα απλά μοντέλα τους. Μάλιστα υπάρχουν και..ειδικά ''στρατιωτικά'' μοντέλα, όπως το ''Χ 10'' το οποίο διαθέτει και πλήρες GPS! Απ την άλλη όμως, είναι ακριβό (περ. 400 Ε από internet). Kαι κατ εμέ, τα ρολόγια στην Ελλάδα, είναι ακόμα..''παρεξηγημένα'' από ένα μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού (που προτιμάει να δίνει χρήματα για ένα καλό κινητό τηλέφωνο . ας πούμε, αλλά το θέμα είναι μεγάλο κεφάλαιο..) και πόσο μάλλον όταν σχεδόν κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει χρήματα για ένα ρολόι, για την καθυμερινότητά του στο Στρατό, ακόμα και όταν είναι στέλεχός του.. Τα περισσότερα που έχω δει, είναι φθηνά Casio, Κινέζικα, ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και τα G SHOCK, δύσκολα τα βρίσκεις..., εκτός και αν εξαιρέσεις τους ''Βατραχανθρώπους'' και τα άλλα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων, που προτιμούν Citizen Aqualand ή Casio Promaster.. Η λογική των περισσοτέρων είναι η εξής ''Δεν αξίζει για τη δουλειά αυτή, να πάρω ένα καλό ρολόι. Κι άν το χτυπήσω κάπου και χαλάσει; Πέρνω ένα φθηνό και άμα πάθει κάτι, πέρνω άλλο''. Δεν πάει το μυαλό τους ότι φορώντας ένα προσιτό G SHOCK, σχεδόν ''καθάρισαν'' για την υπόλοιπη (γιατί όχι) διάρκεια της καριέρας τους..'Αλλωστε.., ''ωρολογιακή παιδία'', διαθέτουν κυρίως οι πιο ευκατάστατοι, κάτι που δε συμβαίνει με την πλειοψηφία των Στρατ/κών.