Μάλλον σε λάθος σημείο "ποστάρω" αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε ενα "παραπλήσιο" θέμα.
Απο τα 16 μου, σήμερα 52, έχω στην κατοχή μου ενα SUB δώρο του συγχωρεμένου του πατέρα μου (με το πλαστικό τζάμι, χωρίς ημερομηνία)
Το ρολόϊ χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια.
Η πατίνα στην πλάκα, τους δείκτες και προφανώς οι γρατζουνιές στη κάσα και το πλαστικό τζάμι εμφανείς.
Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι δεν λειτουργεί και πέρασα απο το επίσημο Service για την αποκατάσταση της όποιας τυχόν ζημιάς και την συντήρησή του.
Διέκρινα μια ελαφρά "δρομολόγηση" προς πλήρη αποακτάσταση και "επιστροφή" του ως καινούργιου με τη ναντίστοιχη εκδήλωση θαυμασμού για το Sub των αρχών της δεκαετίας του '70. Σημείωσαν δε ότι η "μηχανή" του διαφέρει σημαντικά απο τις σημερινές (δύσκολα το πιστεύω) και ενδεχομένως η "αλλαγή" εξαρτήματος να είναι φανερά "παράταιρη".
Στην εμμονή μου για απλή αποκατάσταση της λειτουργίας και διατήρηση της "πατίνας", έλαβα ως απάντηση ότι το "πλαστικό" τζάμι μπορεί και θα γυαλιστεί αλλά καλό θα ήταν να αλλάξω την πλάκα (δύσκολο να βρεθεί αντίστοιχη) και τους δείκτες (ίδιοι με τα πρόσφατα Sub)
Έφυγα τελικά (το sub επέστρεψε στο κουτί του) γιατί επιθυμώ να διατηρήσω "ολοφάνερη" την ηλικία του ρολογιού και όχι να αποκτήσω ενα φρεσκο-γυαλισμένο σαν να το αγόρασα εχθές. Το sub έχει ιδιαίτερα μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα και ελπίζω να καταλήξει στα χέρια του υιού μου όταν αυτός αποφασίσει να "ξεφορτωθεί" τα ψηφιακά καντράν που τον εντυπωσιάζουν σήμερα.
Θα ήθελα την γνώμη σας και λυπάμαι αν "πόσταρα" σε λάθος σημείο.