Αποστολέας Θέμα: Θέλω την γνώμη σας..  (Αναγνώστηκε 2854 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panosg

• Just Registered
    • Προφίλ
Θέλω την γνώμη σας..
« στις: Αύγουστος 28, 2014, 11:42:14 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!Νέος στο φόρουμ και γενικά στον ''μαγικό'' κόσμο του ρολογιού..!Χρειάζομαι λοιπόν την βοήθειά σας..
Σκέφτομαι να κάνω την πρώτη μου αγορά και όντας νέος έχω κάποιες επιφυλάξεις..Διαβάζοντας αρκετά τις τελευταίες μέρες και βλέποντας άπειρα μοντέλα είχα καταλήξει στα εξής: http://www.amazon.com/Tissot-Heritage-Visodate-Automatic-T019-430-16-031-01/dp/B0041Q44T2 και http://www.amazon.com/Tissot-Automatic-White-Stainless-T0654301603100/dp/B007IY4OKS
Απ'ότι καταλάβατε το αρχικό μπάτζετ ήταν στα 400-450Ε..Σήμερα το πρωί όμως έκανα το ''λάθος'' και βρήκα αυτό http://www.amazon.com/Hamilton-Pioneer-Silver-Watch-H78465553/dp/B00AN87XEU
Νομίζω πως η επιλογή είναι πλέον εύκολη μιας και κλείνω προς Hamilton!!Θέλω όμως και την δικιά σας άποψη...Τέλος,τα 40 mm είναι καλά?ή θα είναι μικρή?Εννοείτε πως οτιδήποτε αγοράσω θα το έχω δοκιμάσει πρώτα..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων παίδες..
Το περίσσιο χαλάει το ίσιο..

Αποσυνδεδεμένος vaggosk

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Θέλω την γνώμη σας..
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 28, 2014, 12:07:14 μμ »
Χαίρετε,
το visodate είναι πιο ωραίο από το άλλο tissot κατά τη γνώμη μου.
Το hamilton είναι πολύ όμορφο και καλό κομμάτι θεωρώ αν και λίγο τσιμπημένο. Αν σου αρέσει όμως και με μία καλή έκπτωση από κατάστημα αξίζει.
Φυσικά μετά πάμε στη λογική "αφού έχεις μεγαλύτερο budget μπορείς να δεις κι άλλα ρολόγια στην τιμή αυτή"...οπότε..καλά Χριστούγεννα! :)
Τα 40mm είναι γενικώς μία καλή διάσταση ειδικά για τέτοιου τύπου ρολόι σαν αυτά που κοιτάς. Απλά ανάλογα το σχήμα της κάσας, το dial κλπ, άλλα δείχνουν πιο "γεμάτα"/μεγάλα κι άλλα πιο μικρά. Φυσικά εξαρτάται κι από τον καρπό, αλλά γενικά τα 40mm θεωρώ ότι είναι μια καλή διάσταση.
φιλικά
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 28, 2014, 01:22:03 μμ »
απ'αυτα που εβαλες το visodate θα επαιρνα...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 28, 2014, 02:37:45 μμ »
Visodate ή Hamilton (πιο πολύ το 2ο).
Το Navy pioneer ειναι πιο ακριβό αλλά και πιο ιδιαίτερο. Aλλά πολύ όμορφο κατ' εμέ.

Δες και τα Hamilton Jazzmaster. Eιναι στις τιμές του visodate πανω-κάτω.
http://www.hamiltonwatch.com/collection/american-classic/jazzmaster

Tα 40 χιλ. συνήθως ειναι ο.κ. για dress ρολόι και κυρίως αν ο καρπός σου είναι μεχρι 17-17.5 εκ. περίμετρο.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 28, 2014, 02:56:33 μμ »
Μπορώ να μιλήσω μόνο για το visodate, που το πήρα δώρο σε κάποιο φίλο τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Το ρολόϊ είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!
Το συγκεκριμένο που δώρισα έχει άψογη λειτουργία (+12/ημέρα, power reserve 42 ώρες) και δεν χορταίνω να το χαζεύω κάθε φορά που το βλέπω έκτοτε στο χέρι του φίλου μου.

Επειδή το κράτησα 2-3 μέρες και το δοκίμασα ο ίδιος, διαπίστωσα ότι αναδίδει απίστευτη φρεσκάδα, παρότι στις φωτογραφίες συνήθως φαίνεται 'παλιομοδίτικο'.
Το μέγεθος είναι ιδανικό για το στυλ του και αν σου αρέσει αισθητικά, μην το φοβηθείς καθόλου.

Επίσης, να προσθέσω ότι το πήρα λίγο κάτω από το κατώτερο όριο του budjet σου (χωρίς παζάρια..).

Αποσυνδεδεμένος panosg

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 02, 2014, 01:37:39 πμ »
Χαιρετώ την παρέα και ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο και απάντησαν..
Μετά από μια γύρα στα μαγαζιά έχουμε και λέμε: Τα Tissot με απογοήτευσαν,απ'την άποψη πως περίμενα κάτι καλύτερο και ειδικά το visodate που ήταν πιθανός στόχος μου φάνηκε μικρό(παρότι έχω καρπό 18) και γενικά φτωχό πάνω στο χέρι μου.Λέμε όχι σε κάτι τόσο κλασικό επομένως!Btw άλλα 40αρια μου καθόντουσαν τέλεια..Δοκίμασα πολλά και διαφορετικά (Tissot, Oris, Hamilton, Longines κ.α) Αυτό που ξεχώρισα είναι το http://www.premiumwatches.com/longines-heritage-avigation-oversize-crown-l2.777.4.53.2.html (και να φανταστείτε πως δεν το δοκίμασα σε κατάστημα αλλά από γνωστό φίλου,όχι ακριβώς αυτό αλλά της ίδιας σειράς oversized crown)..Τέλεια εφαρμογή και αίσθηση!Το θέμα είναι όμως ότι στοιχίζει 4 φόρες το αρχικό μου μπάτζετ( περίπου)..  :-\
Το Hamilton που ζαχαρώνω δεν μπόρεσα να το βρω..Απ'ότι μου είπαν δεν υπάρχει σε κανένα κατάστημά τους στην Ελλάδα (να σημειωθεί πως πλέον μόνο η γνωστή αλυσίδα του κέντρου τα εμπορεύεται) και ότι για να μου το φέρουν για δοκιμή (από Ελβετία?) ζητούν αξιόλογη προκαταβολή (100-150 Ε)..Αν και μου αρέσει πολύ προβληματίζομαι ???
1ο δίλημμα: Να το παραγγείλω?κι αν δεν μου κάτσει στο χέρι, αν δεν μου αρέσει από κοντά αν αν..?Θα δεσμευθώ-αναγκασθώ να αγοράσω κάτι απ'το κατάστημά τους?κι αν βρω κάτι καλύτερο αλλού,πάει η προκαταβολή?
2ο δίλημμα: Είναι το Longines τόσο καλύτερο απ'το Hamilton ώστε να δικαιολογεί την διπλάσια τιμή του ή έχει να κάνει με το ότι η Long θεωρείται γενικά ένα σκαλί πάνω (αν και αμφιβάλλω) ?
Ααα και κάτι ακόμα..Στο Hamilton μου κάνουν 18% έκπτωση,με παίρνει για κανα 25αρι?

Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 11:14:46 πμ »
Αν είσαι από Αθήνα, μπορεί να βρεις μαγαζί που να το έχει. Μπορούμε επίσης να σου συστήσουμε 1-2 μαγαζιά, που πιθανόν να σου κάνουν και κάτι καλύτερο (όλα τα μέλη έχουν και από ένα).
Σε κάθε περίπτωση, συζήτα για προκαταβολή μικρή (<=50€), που να αντέχεις να τη χάσεις αν δεν σου αρέσει αυτό που θα δεις (και σε όποιον αρέσει...).  ;)
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 11:16:07 πμ »
Αν θέλεις να σου προτείνω μαγαζί με χαμιλτον κτλ μπορείς να μου στείλεις ένα πμ.

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 12:13:55 μμ »
Αν θέλεις να σου προτείνω μαγαζί με χαμιλτον κτλ μπορείς να μου στείλεις ένα πμ.

Νομίζω τον ίδιο λέμε  ;D
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος panosg

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 12:40:09 μμ »
Ξέχασα να αναφέρω ότι μένω Θεσσαλονίκη και οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες..Όπως και να χει ο Βίκτωρας με βοηθάει ήδη και τον ευχαριστώ!!
Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ Longines-Hamilton έχεις κανείς να πει κάτι?Είναι τόσο ποιοτικά-μηχανικά ανώτερο το πρώτο, ώστε να δικαιολογεί την διπλάσια τιμή του?ή απλά πρόκειται για ίδιου επιπέδου ρολόγια και η διαφορά τιμής έχει να κάνει κυρίως με το brand name των εταιρειών?

Φιλικά

Παναγιώτης
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2014, 12:46:46 μμ από panosg »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 12:51:46 μμ »
Ηamilton - Longines κατά την άποψή μου δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, παρά μόνο στο ύφος και τις σχεδιαστικές προτάσεις. Τιμολογιακά, η L τοποθετείται ένα επίπεδο πάνω, προφανώς για να πιάσει ένα λίγο πιο μεγάλο σε ηλικία και ίσως πιο συντηρητικό κοινό. Ανάμεσα στη Longines και την Ω, ας πούμε, υπάρχει χάος.

Αποσυνδεδεμένος panosg

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 03, 2014, 01:00:31 μμ »
Ηamilton - Longines κατά την άποψή μου δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές, παρά μόνο στο ύφος και τις σχεδιαστικές προτάσεις. Τιμολογιακά, η L τοποθετείται ένα επίπεδο πάνω, προφανώς για να πιάσει ένα λίγο πιο μεγάλο σε ηλικία και ίσως πιο συντηρητικό κοινό. Ανάμεσα στη Longines και την Ω, ας πούμε, υπάρχει χάος.

Έχω ακριβώς την ίδια άποψη απλά περίμενα ν'ακούσω και κάποιες άλλες