Αποστολέας Θέμα: Ουκ εν το πολλώ το ευ...  (Αναγνώστηκε 30743 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ουκ εν το πολλώ το ευ...
« Απάντηση #100 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 11:25:06 μμ »

ας υποθέσουμε ότι χωρίς να δει το ΑΤ, αγοράζει το explorer,  γιατί είναι.... είναι.... είναι κλπ και σε κάποια στιγμή, βλέπει το ΑΤ και του αρέσει περισσότερο και θέλει να πουλήσει το explorer και να πάρει το άλλο. Θα το πουλήσει στην τιμή που το πήρε?? ποιος θα του το αγοράσει στην ίδια τιμή?
Το καλύτερο κέρδος, θα το έχει αγοράζοντας το ρολόι που του αρέσει, όποιο κι αν είναι αυτό και το οποίο θα φορά και θα χαίρεται και δεν χρειαστεί να πουλήσει για να πάρει κάποιο άλλο. Γι αυτό, πριν αγοράσει, νομίζω θα πρέπει να δει και τα άλλα που πιθανόν τον ενδιαφέρουν, ώστε να έχει ολοκληρωμένη άποψη και να είναι πιο σίγουρος για την κίνησή του. Και για να μην μπερδευόμαστε δεν υπονοώ ότι το ΑΤ είναι καλύτερο από το explorer ...

Strifteros

Τι να λέμε!!
Ωραία, γιατί βαριόμουν να εξηγώ.
Άγγελε δες και τα δύο πριν δώσεις τα λεφτά σου. Αν μπορώ να συστήσω κάτι είναι να επιλέξεις αυτό που πιστεύεις ότι θα αντέξει καλύτερα στο πέρασμα του χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Νοέμβριος 21, 2014, 11:47:55 μμ »
Μ' αρεσει που απαντας ρε Γιαννη.....

Sent from my LG G2 using tapatalk

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 01:38:17 πμ »
Δεν θα πάρεις ρολόι με την προοπτική της μεταπώλησης!
Θα πάρεις το ρολόι που γουστάρεις πιο πολύ!
Αν σκεφτεσαι πριν το πάρεις πόσο θα το δώσεις τότε παρτο μεταχειρισμένο τουλάχιστον ετσι δεν θα χάσεις πολλά λεφτά !!!
Σε αυτή τη κατηγορία εγω θα έβλεπα το Dj χωρίς την λευκόχρυση στεφάνη!

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 02:20:08 πμ »
Άμα φοράς λουριά πάρε το Ω.

Το explorer με λουρί είναι πολύ μέτριo εμφανισιακά, κάτι η κάσα, κάτι τα lugs,κάτι το μέγεθος, κάτι δεν κάθεται.
Άμα είσαι μπρασελεδάκιας πάρε explorer.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 22, 2014, 02:58:44 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 03:21:06 πμ »

Θα το ψάξω και το μπλε ΑΤ πάντως, δε βιάζομαι.

Φαντάσου τι θα είχαμε ακούσει, αν είχες πει το αντίθετο!..

:wallbash:

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 08:38:27 πμ »
Άγγελε αν δεν έχεις Rolex κι αν δεν σε ενοχλεί η έλλειψη ημερομηνίας πάρε το Explorer.
Πέρα από την πλάκα που κάνουμε στον Βίκτωρα εμένα μου αρέσει πολύ και το παλιό το 36αρι.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 08:42:23 πμ »
Ναι Αγγελε, παρε το 36αρι και δε θα το μετανιωσεις.
Εδω αναρωτιοσουν για το 40αρι πανεραι μηπως ειναι μικρο και τωρα θα παρεις 36αρι.
Σιγουρη επιλογη σου λεω.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 09:01:44 πμ »
Ναι Αγγελε, παρε το 36αρι και δε θα το μετανιωσεις.
Εδω αναρωτιοσουν για το 40αρι πανεραι μηπως ειναι μικρο και τωρα θα παρεις 36αρι.
Σιγουρη επιλογη σου λεω.

Δεν του είπα να πάρει το 36αρι ρε γρουσούζη.
Οτι εμένα μου αρέσει ακόμα ακόμα και σε 36mm είπα.
Καλημέρα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 11:23:44 πμ »
Αγγελε, ειναι και τα δυο πολυ αξιολογα και ομορφα ρολογια.
Πιο ομορφο ομως θεωρω το ΑΤ, ειδικα αυτο με το μπλε dial. Ειναι κυριολεκτικα το κατι αλλο. Δεν υπαρχει περιπτωση να περασει απαρατηρητο.
Ενα ακομα θετικο, περα απο την ομορφια, ειναι οτι μπορεις να παιξεις και με διαφορα λουρακια. Του πανε παρα πολυ.

Απο την αλλη το ρολεξ, εχει το πλεονεκτημα οτι γραφει ρολεξ στο dial. Καλως η κακως, ουτε αυτο περναει απαρατηρητο.
Δε λεω, πολυ ομορφο ρολοι, αλλα θεωρω οτι καποιος πρωτα θα εστιασει στη μαρκα και μετα στην ομορφια. Αντιθετα στο ΑΤ, πριν προλαβει να δει την εταιρεια, θα πει τι ομορφο ρολοι. Γνωμη μου, ετσι;
Επισης στην περιπτωση του ρολεξ, δεν μπορεις να παιξεις με λουρια που ξερω οτι σου αρεσει. Θα ειναι μια αηδια.

Κατι αλλο ακομα που θα πρεπει να σκεφτεις ειναι οτι αυτη τη στιγμη δεν εχεις ρολεξ στη συλλογη σου. Ω ομως εχεις. Προσωπικα δε μου λεει κατι αυτο, απλα το αναφερω.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 11:28:51 πμ »
Αγγελε, ειναι και τα δυο πολυ αξιολογα και ομορφα ρολογια.
Πιο ομορφο ομως θεωρω το ΑΤ, ειδικα αυτο με το μπλε dial. Ειναι κυριολεκτικα το κατι αλλο. Δεν υπαρχει περιπτωση να περασει απαρατηρητο.
Ενα ακομα θετικο, περα απο την ομορφια, ειναι οτι μπορεις να παιξεις και με διαφορα λουρακια. Του πανε παρα πολυ.

Απο την αλλη το ρολεξ, εχει το πλεονεκτημα οτι γραφει ρολεξ στο dial. Καλως η κακως, ουτε αυτο περναει απαρατηρητο.
Δε λεω, πολυ ομορφο ρολοι, αλλα θεωρω οτι καποιος πρωτα θα εστιασει στη μαρκα και μετα στην ομορφια. Αντιθετα στο ΑΤ, πριν προλαβει να δει την εταιρεια, θα πει τι ομορφο ρολοι. Γνωμη μου, ετσι;
Επισης στην περιπτωση του ρολεξ, δεν μπορεις να παιξεις με λουρια που ξερω οτι σου αρεσει. Θα ειναι μια αηδια.

Κατι αλλο ακομα που θα πρεπει να σκεφτεις ειναι οτι αυτη τη στιγμη δεν εχεις ρολεξ στη συλλογη σου. Ω ομως εχεις. Προσωπικα δε μου λεει κατι αυτο, απλα το αναφερω.

Ακριβώς έτσι!
Επιπρόσθετα αν θες να "ρίξεις" το κονδύλι ρίξε μια ματιά και στο ΑΤ με τη 2500 στα 39,2 mm ...
Στο κάτω-κάτω dress κομμάτι είναι οπότε δεν ξέρω πόσο συχνά θα το φοράς ...
Σκέψεις και μόνο έτσι?
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 12:49:46 μμ »
Αν ξεκινάς να πάρεις ρολόι έχοντας ήδη σαν πίσω σκέψη τη μεταπώληση, τότε καλά σου λέει ο Πάνος.
Αν είσαι keeper σαν εμένα τότε προτείνω Aqua Terra. Και μάλιστα θα πήγαινα στο ολοκαίνουριο το master coaxial.
Τα αγαπημένα μου είναι :

Εδώ ενδεικτικές τιμές :
http://www.chrono24.com.gr/omega/seamaster-aqua-terra-chronometer-neu-incl-mwst-bp--id2998587.htm?dosearch=true&query=omega++231.13.42.21.03.001&resultview=list&searchexplain=1&sortorder=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

http://www.chrono24.com.gr/omega/seamaster-aqua-terra-chronometer-neu-incl-mwst-mit-b--id2989264.htm?dosearch=true&query=omega++231.12.42.21.01.002&resultview=list&searchexplain=1&sortorder=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 12:55:01 μμ »

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 12:58:35 μμ »

Ουσιαστικά, είναι σα να τα δανείζεται (όποιος το κάνει) για λίγο από τον ιδιοκτήτη τους - που ειναι ο επόμενος αγοραστής.
Με αυτή την πρόταση συμφωνώ απόλυτα!!!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 01:03:22 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και για τις γνώμες.
Το σίγουρο είναι ότι δε θα πάρω ρολόϊ με σκοπό να το πουλήσω κάποια στιγμή. Αντιθέτως, έχοντας το PAM και το SPEEDMASTER, ψάχνω για άλλο ένα ρολόϊ που θα μείνει στη συλλογή.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος, είναι εκτός από τα ρολόγια που "πηγαινοέρχονται" να έχω μία καλή "βάση" 3-4 καλών ρολογιών.
Έτσι το πρώτο κριτήριο μου θα είναι ποιό από τα δύο αισθάνομαι ότι θα φοράω πιο ευχάριστα και πιο συχνά.

Το ότι έχω ήδη ένα OMEGA στη συλλογή και δεν έχω ένα ROLEX, δεν με απασχολεί. Το θέμα μου είναι η (μόνιμη) συλλογή μου να έχει ρολόγια που μου αρέσουν και όχι ρολόγια must-have βάσει κάποιας ιδεατής λίστας... Το να έχω π.χ ένα ROLEX που δε θα φοράω, απλά και μόνο για να έχω ένα ROLEX, δεν μου λέει κάτι.
Άλλωστε είχα ROLEX και το πούλησα (για την ακρίβεια το σκότωσα αλλά δεν το προλάβατε  ;D ).

Γι΄αυτό έκανα και "στροφή" από τα diver που κοιτούσα σε κάτι διαφορετικό, πιο απλό. Το θέμα diver για καλοκαιράκι-παραλία το έκλεισα με το OWC και στην καθημερινότητα μου δε χρειάζομαι κάποιο diver.

Και γι΄αυτό θέλω οπωσδήποτε να δω ακριβώς το ΑΤ που έχω στο μυαλό μου (με μπλε καντράν και μπρασελέ). Ούτε το γκρι, ούτε με λουρί, ούτε κάτι "στο περίπου".

Thanks πάντως για όλες τις γνώμες  :up:

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 01:12:11 μμ »
Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια:

1) Ημερομηνία: παλαιότερα τη θεωρούσα απαραίτητη, τώρα πλέον δε με χαλάει το να μην έχει το ρολόϊ ημερομηνία. Οπότε μου είναι ψιλοαδιάφορο.

2) Λουράκια: εδώ υπάρχει θέμα... Όντως το ΑΤ είναι σίγουρα "λουρορόλογο", δηλαδή παίρνει "παιχνίδι" με διαφορετικά λουριά, κάτι που φυσικά μου αρέσει (νομίζω ότι το έχετε καταλάβει). Το Explorer και εμένα δε μου βγάζει την ίδια ευκολία στο θέμα "λουροαλλαγές". Μου φαίνεται ότι δείχνει καλύτερα με το μπρασελέ του. Είναι που είναι 39-άρι, αν του βάλεις και λουράκια νομίζω ότι "δείχνει" μικρότερο. Το μπρασελέ του, του "προσθέτει" θετικά κατά τη γνώμη μου. Έχω δει και κάτι φωτό με ΝΑΤΟ κλπ. αλλά δεν μου αρέσει τόσο πολύ.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Re: Απ: Ουκ εν το πολλώ το ευ...
« Απάντηση #115 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 01:42:30 μμ »
Όσο για τα υπόλοιπα σχόλια:

1) Ημερομηνία: παλαιότερα τη θεωρούσα απαραίτητη, τώρα πλέον δε με χαλάει το να μην έχει το ρολόϊ ημερομηνία. Οπότε μου είναι ψιλοαδιάφορο.

2) Λουράκια: εδώ υπάρχει θέμα... Όντως το ΑΤ είναι σίγουρα "λουρορόλογο", δηλαδή παίρνει "παιχνίδι" με διαφορετικά λουριά, κάτι που φυσικά μου αρέσει (νομίζω ότι το έχετε καταλάβει). Το Explorer και εμένα δε μου βγάζει την ίδια ευκολία στο θέμα "λουροαλλαγές". Μου φαίνεται ότι δείχνει καλύτερα με το μπρασελέ του. Είναι που είναι 39-άρι, αν του βάλεις και λουράκια νομίζω ότι "δείχνει" μικρότερο. Το μπρασελέ του, του "προσθέτει" θετικά κατά τη γνώμη μου. Έχω δει και κάτι φωτό με ΝΑΤΟ κλπ. αλλά δεν μου αρέσει τόσο πολύ.
Τυχαίνει και έχω το ΑΤ και είναι εξαιρετικό ρολόι. Μην πάρεις ρολεξ πριν το δεις και αυτό. Ρολόι για τα πάντα.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 03:48:32 μμ »

Σωστός, Άγγελε!

Μια χαρά είναι το μπλε και θα σου πηγαίνει τέλεια.
Ειδικά τα silver, μη τα κοιτάς καθόλου..

(άσε, μη και δεν μείνει κανένα μέχρι να το αποφασίσω.. ;D)

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 04:04:40 μμ »
To Explorer δεν μ αρέσει καθόλου οπότε Aqua Terra από μένα. Δες όμως και το Millgauss

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος referee

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: Ουκ εν το πολλώ το ευ...
« Απάντηση #118 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 04:14:28 μμ »
Το milgauss μάλιστα!!! Ρο-λο-γά-ρα!!!

Συμφωνώ απόλυτα... προσωπικά αυτό με το πρασινο ζαφείρι είναι το μοναδικό rolex που θα αγόραζα
... αλλά μάλλον είναι αρκετά πιο πάνω σε τιμή από αυτά που κοιτάς...

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όποιος θέλει PANERAI
5 χρόνια να μη φάει :D

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Νοέμβριος 22, 2014, 04:21:39 μμ »
Αγγελή, συγκρίνοντας τη συλλογή του βικτωρα και τη δίκη σου....(panerai, speedy) σε βλέπω μετά το explorer να χτυπάς FF...σωστός...

:kg: :mg:
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...