Λοιπόν.
Καταδυτικό για ειδικές αποστολές βρήκαμε. Το κάναμε και όπως θέλαμε (μπλε dial) χωρίς φόβο και πάθος, οπότε έχουμε ρολόϊ για το καλοκαίρι, αλλά και για το καθημερινό μας ντύσιμο.
Άρα το bezel-ωτό ρολόϊ δεν μας είναι απαραίτητο.
Πάμε σε κάτι πιο κλασικό καθώς καλό είναι να έχουμε στόχους (μπας και τους πιάσουμε ποτέ...).
Κάτι σε απλό...μμμμμμ....για να δούμε.....
Αυτό:

Κι΄αυτό:

Είχε το menu σήμερα στην καθιερωμένη επίσκεψη στον Καίσσαρη στην Κηφισιά.
Παρεπιπτόντως αν ενδιαφέρεται κανένας, έχει ακόμα ένα Sub-no-dial το προηγούμενο μοντέλο.
Πάμε παρακάτω.
Η διαφορά τιμής τους είναι 800 Euros (ακριβότερο το Rolex) στις τελικές τιμές (που μπορεί να γίνουν και "πιό τελικές" υποθέτω).
H διαφορά διαμέτρου τους είναι 2 mm (υπέρ του IWC).
Η μεγάλη έκπληξη (για εμένα): το explorer, παρά τα 39mm (που ακούγονται λίγα...) κάθετα πολύ ωραία στο χέρι μου. Ίσως το "βοηθάει" το απλό dial και το ότι δεν έχει bezel... Ποιότητα απτή και ορατή. Και απ΄όσο το "έκοψα" φοριέται παντού και πάντα (για την παραλία, είπαμε έχουμε το
ΟWC).
To IWC, classic, όμορφο, απλό. Μου φάνηκε λίγο πιο μεγάλο και στο μάτι και σε αίσθηση. Είναι και πιο μεγάλο φυσικά, είναι και αυτό "όλο dial".
Τα 800 Ε, θεωρώ ότι και μόνο λόγω μπρασελέ στο Rolex και in-house μηχανισμού, δικαιολογούνται...
Και τα δύο απλά, χωρίς φρου-φρου και αρώματα, μεγάλες εταιρίες, κλασικά σχέδια... Το Rolex μου φάνηκε 2-3 "κλικ" πιο "επίσημο", χωρίς να σημαίνει ότι δε φοριέται και με casual ντύσιμο φυσικά...
Οι μόνοι μου προβληματισμοί:
1) Που θα βρω τα χρήματα. Για την ακρίβεια τα έχω, αλλά λυπάμαι να τα δώσω...
2) Αν πάρω κάνα explorer, αρχίζω να πηγαίνω προς andrey_ μεριά και προβληματίζομαι. Μήπως είναι ένδειξη του ότι μεγαλώνω και "κλασικίζω" ?
3) Και τα δύο με μαύρο dial (που είπαμε να ξεφύγουμε λίγο από τη μαυρίλα). Φυσικά την έκδοση "Le petit prince" με το μπλε dial, θεωρώ ότι δεν τη βρίσκει κανείς ούτε στη Γουαδελούπη, σωστά ?
Κουβέντα να γίνεται...