Πολυ ωραιο αρθρο, που φανταζομαι απαιτησε και πολλη προετοιμασια!
Ευχαριστουμε!
Κώστα
ευχαριστούμε πολύ
Strifteros
Για αλλη μια φορα ο Κωστας αποδεικνυει το ποσο ακομπλεξαριστος ανθρωπος ειναι και μοιράζει απλοχερα γνωση και tips, πραγμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπανιο στις μερες μας. Παραλληλα γνωριζω απο πρωτο χερι οτι ειναι πραγματικα μερακλης και δείχνει ιδιαιτερη προσοχη στα υλικα που χρησιμοποιεί. Κωστα ευχαριστω παρα πολυ για το αρθρο σου.
Μπράβο σου ... Καταπληκτικές πληροφορίες !
Σε ευχαριστώ ... Που τις μοιραστήκαμε !
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Μήπως γνωρίζεις τι επεξεργασία κάνει η Anonimo στα Kodiak δερμάτινα λουριά της?
Είναι λίγο περίεργη η υποθεση με αυτούς. Ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν πατέντα για την επεξεργασία που κάνουν για να είναι αδιάβροχα τα λουριά τους, δεν δίνουν καμια πληροφορία για την πατέντα αυτήν (τουλάχιστον όχι μέχρι τότε που το έψαχνα). Δεν υπάρχει πατέντα τους στην Ευρωπαική Ενωση ή στην Αμερικη (EU PO / USPTO) οπότε αν έχουν κάνει κάτι θα είναι μόνο Ιταλία. Απ'την στιγμή που δεν ανακοινώνουν τίποτα για μένα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει κάτι σημαντικό και κρύβονται πίσω απ'το δάχτυλό τους (security through obscurity).
Έχει σχέση από τι ζώο προέρχεται το δέρμα?
Δλδ τα λουριά από καρχαρία ή αλλιγάτορα είναι πιο αδιάβροχα από τα υπόλοιπα?
Ναι έχει σημασία και το δέρμα αλλα και η επεξεργασία του δέρματος. Πχ το δέρμα καρχαρία απο φυσικού του είναι αδιάβροχο. Αλλά το λουράκι που θα πάρεις με δέρμα καρχαρία ή όποιο άλλο exotic, συνήθως έχει και lining που δεν είναι αδιάβροχο. Οπότε το πρόβλημα παραμένει. Βέβαια θα έχω σύντομα δέρμα καρχαρία μαύρο ματ οπότε θα ξέρω κι απο πρώτο χέρι.
Εδω να συμπληρώσω ότι άλλος σημαντικός παράγοντας για ΟΛΑ τα δερματινα λουράκια ειναι και οι ενέργειες που θα γίνουν για την αποφυγή συλλογής μυκητων, πράγμα που επιτυχγάνεται επίσης με κατάλληλα διαλύματα.
Στο JLC που έχω το αρχικό λουράκι (αλλιγάτορας) είχε παρουσιάσει πρόβλημα: απορρόφησε νερό κατά το πλύσιμο χεριών και στο ένα τμήμα του δεν επανήλθε, ενώ στο άλλο στέγνωνε και δημιουργούσε πατίνα ομαλά. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία. Η JLC μου το αντικατέστησε με άλλο λίγο πιο σκούρο, οπότε μου έμεινε. Θα μπορούσα να του βάλω κάποια αλοιφή (ας σκουρήνει, δε με νοιάζει) ώστε να ομαλοποιηθεί το χρώμα του (honey gold);
...
.
Γιάννη δεν νομίζω να γίνεται κάτι στην κατασταση που είναι αλλά στείλτο μου με την πρώτη ευκαιρία και θα δω αν σώζεται κάπως ή αν αξίζει τον κόπο.