Αποστολέας Θέμα: ΔΟΚΙΜΗ: είναι τα δερμάτινα λουράκια αδιάβροχα;  (Αναγνώστηκε 14066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΔΟΚΙΜΗ: είναι τα δερμάτινα λουράκια αδιάβροχα;
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 03:49:00 μμ »
Εννοειται Κωστα. Οσα λουρακια προερχονται απο θαλασσινα, ειναι απο κατασκευης τους αδιαβροχα. Δε χρειαζονται ειδικη επεξεργασια.
Οσα δε προερχονται απο αμφιβια, πχ απο σαλαμανδρα, ειπιδεικνυουν ξεχωριστη αντοχη και εντος αλλα και εκτος νερου.
Οτιδηποτε αλλο θελησεις, στη διαθεση σου.

Sent from my LG G2 using tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 03:49:51 μμ »
Αν είναι από νεροβούβαλο;

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 03:55:28 μμ »
Ο νεροβουβαλος, χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, ειναι limited water resistant.

Sent from my LG G2 using tapatalk

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 04:03:50 μμ »
Απο πεστροφα να δεις!!! ;)

Μην το γελάς.
Άνοιξε το unusual leathers και δες τι παίζει: http://www.abp-paris.com/abpw/watch_straps_index.php

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 04:06:47 μμ »

Χέλι.
Μούσκεμα, αποδίδει καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 04:09:08 μμ »

Χέλι.
Μούσκεμα, αποδίδει καλύτερα.

:dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 04:37:57 μμ »
Να σου κάνω μια ερώτηση, μια που το κατέχεις το θέμα;

Στο JLC που έχω το αρχικό λουράκι (αλλιγάτορας) είχε παρουσιάσει πρόβλημα: απορρόφησε νερό κατά το πλύσιμο χεριών και στο ένα τμήμα του δεν επανήλθε, ενώ στο άλλο στέγνωνε και δημιουργούσε πατίνα ομαλά. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία. Η JLC μου το αντικατέστησε με άλλο λίγο πιο σκούρο, οπότε μου έμεινε. Θα μπορούσα να του βάλω κάποια αλοιφή (ας σκουρήνει, δε με νοιάζει) ώστε να ομαλοποιηθεί το χρώμα του (honey gold);

(Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τη ραφή, για κάποιο λόγο απορρόφησε από εκεί στο ένα τμήμα μόνο - ελλάτωμα; Δοκίμασα να το μουλιάσω ολόκληρο σε νερό για 10' αλλά και πάλι τίποτα, ο λεκές παραμένει γύρω από τη ραφή. Και κατάμαυρο να γίνει δε με χαλάει.)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης

JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 05:04:37 μμ »
Γιάννη αυτό που φαίνεται είναι οι λεπτομέρειες από το μεσαίο σου δάχτυλο...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 05:17:53 μμ »
Γιάννη αυτό που φαίνεται είναι οι λεπτομέρειες από το μεσαίο σου δάχτυλο...

ελα που δεν γουσταρεις...

Αποσυνδεδεμένος CentaurStraps

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 24, 2014, 08:40:36 μμ »
Πολυ ωραιο αρθρο, που φανταζομαι απαιτησε και πολλη προετοιμασια!
Ευχαριστουμε!

Κώστα
ευχαριστούμε πολύ :-)
Strifteros

Για αλλη μια φορα ο Κωστας αποδεικνυει το ποσο ακομπλεξαριστος ανθρωπος ειναι και μοιράζει απλοχερα γνωση και tips, πραγμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπανιο στις μερες μας. Παραλληλα γνωριζω απο πρωτο χερι οτι ειναι πραγματικα μερακλης και δείχνει ιδιαιτερη προσοχη στα υλικα που χρησιμοποιεί. Κωστα ευχαριστω παρα πολυ για το αρθρο σου.  :supz:

Μπράβο σου ... Καταπληκτικές πληροφορίες !

Σε ευχαριστώ ... Που τις μοιραστήκαμε !

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Πολύ ενδιαφέρον θέμα! Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Μήπως γνωρίζεις τι επεξεργασία κάνει η Anonimo στα Kodiak δερμάτινα λουριά της?

Είναι λίγο περίεργη η υποθεση με αυτούς. Ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν πατέντα για την επεξεργασία που κάνουν για να είναι αδιάβροχα τα λουριά τους, δεν δίνουν καμια πληροφορία για την πατέντα αυτήν (τουλάχιστον όχι μέχρι τότε που το έψαχνα). Δεν υπάρχει πατέντα τους στην Ευρωπαική Ενωση ή στην Αμερικη (EU PO / USPTO) οπότε αν έχουν κάνει κάτι θα είναι μόνο Ιταλία. Απ'την στιγμή που δεν ανακοινώνουν τίποτα για μένα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει κάτι σημαντικό και κρύβονται πίσω απ'το δάχτυλό τους (security through obscurity).

Έχει σχέση από τι ζώο προέρχεται το δέρμα?
Δλδ τα λουριά από καρχαρία ή αλλιγάτορα είναι πιο αδιάβροχα από τα υπόλοιπα?

Ναι έχει σημασία και το δέρμα αλλα και η επεξεργασία του δέρματος. Πχ το δέρμα καρχαρία απο φυσικού του είναι αδιάβροχο. Αλλά το λουράκι που θα πάρεις με δέρμα καρχαρία ή όποιο άλλο exotic, συνήθως έχει και lining που δεν είναι αδιάβροχο. Οπότε το πρόβλημα παραμένει. Βέβαια θα έχω σύντομα δέρμα καρχαρία μαύρο ματ οπότε θα ξέρω κι απο πρώτο χέρι.

Εδω να συμπληρώσω ότι άλλος σημαντικός παράγοντας για ΟΛΑ τα δερματινα λουράκια ειναι και οι ενέργειες που θα γίνουν για την αποφυγή συλλογής μυκητων, πράγμα που επιτυχγάνεται επίσης με κατάλληλα διαλύματα.

Στο JLC που έχω το αρχικό λουράκι (αλλιγάτορας) είχε παρουσιάσει πρόβλημα: απορρόφησε νερό κατά το πλύσιμο χεριών και στο ένα τμήμα του δεν επανήλθε, ενώ στο άλλο στέγνωνε και δημιουργούσε πατίνα ομαλά. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην φωτογραφία. Η JLC μου το αντικατέστησε με άλλο λίγο πιο σκούρο, οπότε μου έμεινε. Θα μπορούσα να του βάλω κάποια αλοιφή (ας σκουρήνει, δε με νοιάζει) ώστε να ομαλοποιηθεί το χρώμα του (honey gold);
...
.

Γιάννη δεν νομίζω να γίνεται κάτι στην κατασταση που είναι αλλά στείλτο μου με την πρώτη ευκαιρία και θα δω αν σώζεται κάπως ή αν αξίζει τον κόπο.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 25, 2014, 12:58:23 μμ »
Ωραίο θέμα Κώστα. Η πολυετής μου σχέση με τα λουριά μ' έχει δείξει πως έτσι έχουν τα πράγματα.
Επιγραμματικά θα πω πως:
- Το δέρμα για να τα πάει καλά με το νερό θέλει είτε περιποίηση είτε ειδική επεξεργασία.
- Τα λουριά του εμπορίου επειδή χρησιμοποιούν πολύ λεπτό δέρμα θέλουν έξτρα περιποίηση αν βρέχονται ή έστω ιδρώνουν. Ειδάλλως είναι θέμα χρόνου το πότε θα κοπούν.Ειδικά στο σημείο που τσακίζει.
- Να είστε προετοιμασμένοι πως αν βραχεί το λουρί μπορεί να σκουρίνει.
- Η παραπάνω περίπτωση του Ιωάννη δείχνει πως ακόμη και επεξεργασμένο δέρμα μπορεί να αλλάξει χρώμα μιας και θα ποτίσει είτε από το πλάι (σόκορο) του λουριού (αν το έχουν αφήσει άβαφο), είτε από τις ραφές.
- Τα μόνα δέρματα που δεν αλλάζουν χρώμα είναι τα βαμένα με ακρυλική βαφή που μοιάζει σαν πλαστικό φιλμ πάνω στο δέρμα. Χαρακτηριστική περίπτωση τα french painted ammo. Κι αυτά όμως αν είναι φρέσκα (όχι τα ammo) μπορεί να τινάξουν τη βαφή.
- Για μένα τα καλύτερα λουριά για κολύμπι είναι τα χειροποίητα των 4-5χιλ κι ακόμη καλύτερα τα ammo που είναι δέρματα δεκαετιών κι έχουν ήδη βραχεί, σκονιστεί, λαδωθεί, λερωθεί πολλοστές φορές κι έτσι έχουν τις μικρότερες πιθανότητες να συρικνωθούν. Κι αυτά όμως που και που τα περιποιούμαστε.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 05, 2014, 10:05:44 πμ »

Για να πάρουμε μια ιδέα δέρματος με ιδιαίτερα ανθεκτικές στο νερό ιδιότητες, παραθέτω κάποια links με πληροφορίες για το ιδιαίτερο είδος με την ονομασία juchten ή juften, που είναι ρωσικό δέρμα κατεργασμένο με υγρά κορμών σημύδας.

Η συνταγή φέρεται να είναι του 1807:
http://www.claymoorslist.com/category/shoe-museum/page/51

Ο ίδιος παραδοσιακός τρόπος ακολουθείται και σήμερα:
http://www.thehcc.org/Juchten.pdf

Έχω παραγγείλει κάποια και περιμένω να δω τι αξίζουν.

Τα λουράκια από δέρμα juchten που πήρα αξίζουν και με το παραπάνω!
Ειδικότερα όσον αφορά στο νερό, δεν ποτίζουν και δεν σταμπάρονται καθόλου απο σταγόνες που τυχαίνει να πέσουν επάνω τους.
Αντίθετα, κάποια shell cordovan που δοκίμασα, σταμπάρονται αμέσως και μάλλον, μόνιμα.

Ωραίο θέμα Κώστα. Η πολυετής μου σχέση με τα λουριά μ' έχει δείξει πως έτσι έχουν τα πράγματα.
Επιγραμματικά θα πω πως:
- Το δέρμα για να τα πάει καλά με το νερό θέλει είτε περιποίηση είτε ειδική επεξεργασία.

Η επεξεργασία, είναι το παν!
Απόδειξη, μια ακραία περίπτωση δέρματος - που, όχι τυχαία, ήταν juchten- το οποίο επιβίωσε για 200+ χρόνια σε ναυάγιο του πλοίου Metta Catharina http://www.plymouth.gov.uk/mettacatharina.html

http://www.hodinkee.com/blog/introducing-227-year-old-russian-reindeer-leather-watch-straps-by-gj-cleverley-for-hodinkee

Δημήτρη, γνωρίζεις καλύτερα.. ;)

Αποσυνδεδεμένος Σιδ.Σταυρος

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 08, 2017, 10:53:23 μμ »
Έχει σχέση από τι ζώο προέρχεται το δέρμα?

Αν και δεν με συγκινει καθολου μα καθολου η ιδεα να φορεσω πχ μποτες απο δερμα κροκοδειλου δεν ειναι λογικο το δερμα αυτου του ζωου να εχει μακραν περισσοτερη αντοχη στο νερο απο το δερμα πχ της αντιλοπης;
Εαν το ρολοι ειναι πολυ ακριβο θα αξιζει και το αναλογο εξοδο αλλα για ενα παλο ρολοι καθημερινης ηπιας χρησης το λουρακι ειναι πιστευω αναλωσιμο.