Αποστολέας Θέμα: Ingersoll (Jefferson IN6802)  (Αναγνώστηκε 7144 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
Ingersoll (Jefferson IN6802)
« στις: Μάρτιος 09, 2015, 04:55:21 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος στην όμορφη παρέα σας και με ελάχιστες γνώσεις στα ρολόγια. Αν δεν γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για μία πρόσφατη αγορά, ενός αυτόματου ρολογιού Ingersoll (Jefferson IN6802 OH).

Πρώτα απ' όλα, όσα σχετικά θέματα τού φόρουμ πρόλαβα να διαβάσω, είδα πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ χαμηλά σε εκτίμηση, είδα επίσης πως η κατάληξη είναι συνήθως: κινέζικοι μηχανισμοί, κακή ποιότητα και άγνωστη αντοχή στο χρόνο. Η εταιρεία είναι γερμανική και προμηθεύεται κινέζικους μηχανισμούς (για την ευρωπαϊκή αγορά); Πώς μπορεί μία γερμανική εταιρεία να πουλάει φτηνοκατασκευές χωρίς να γελάει ο κάθε αγοραστής; Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο.

Για να μην σας κουράζω με την άγνοιά μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τα βασικά:

1. Η εταιρεία είναι γερμανική;
2. Η ποιότητα των ρολογιών της είναι κάτω από τη βάση;
3. Το δικό μου παράδειγμα αγοράς, (με κόστος από 200 ευρώ έως 280 περίπου), δικαιολογεί αυτά τα λεφτά;
4. Η χρήση του θα είναι καθημερινή σαν πρώτο ρολόι, είναι τελικά τόσο χαοτική η ποιοτική διαφορά τού συγκεκριμένου ρολογιού από ένα Seiko 5  (SNZG15J1) για παράδειγμα;
5.  Στον κωδικό τού ρολογιού (ΙΝ6802 ΟΗ) δεν ξέρω τι είναι η κατάληξη ΟΗ.

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε
Στράτος

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Ingersoll (Jefferson IN6802)
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 09, 2015, 05:09:08 μμ »
Καλησπέρα και καλά ποσταρίσματα.
Η εταιρία ήταν αμερικάνικη (εξού και οι ονομασίες των μοντέλων της από φυσικά τοπία, προέδρους κτλ.) αλλά έχει αγοραστεί από γερμανική εταιρία, δε θυμάμαι όμως ποια.
Εχει εντυπωσιακά σχέδια αλλά έχει φάει παγκοσμίως κράξιμο σε όλα τα φορα για την απαράδεκτη ποιότητά της - και όχι άδικα. Είναι πολύ απλό. Χαλάνε..
Προσωπικά, δε θα έδινα ούτε 30 ευρώ για ένα ρολόι της, πόσο μάλλον 200. Ιδίως αν αναλογιστώ ότι έδωσα 230 για ένα ελβετικό Hamilton με ελβετική μηχανη.
Τώρα μετά από όλα αυτά μη με βρίσεις αλλά σου εύχομαι καλορίζικο!!

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 09, 2015, 05:23:57 μμ »
Καλησπέρα αγαπητέ andrey_
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δεν γνωρίζω ούτε τα βασικά και δεν μπορώ να πω και πολλά. Η αγορά είναι πολύ πρόσφατη, μου άρεσε πολύ η σχεδίασή του και δεν έκανα καμία σύγκριση με κάποιο άλλο ρολόι. Ελπίζω να μην είναι η απόλυτη απογοήτευση, και δεν το κρύβω πως ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η αξία του είναι για τόσο τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 09, 2015, 06:15:26 μμ »
Πριν πολλααααααα χρόνια κι εγώ με ingersoll ξεκίνησα, οπότε μην στενοχωριέσαι. Είναι εντυπωσιακά σαν σχέδια, κάνουν "μπαμ" όπως λέμε και πολύς κόσμος τα προτιμάει. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχεις πρόβλημα, ευχαριστήσου το γιατί είναι όμορφο ρολόι...

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 09, 2015, 07:54:29 μμ »
Η εταιρεία ξεκίνησε ως αμερικανική (το έτος 1892 από τους Charles και Robert Ingersoll) και στις καλύτερες στιγμές της διακρίθηκε για την κατασκευή "αξιόπιστων" ρολογιών χαμηλού κόστους.
Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε γνωστή ως κατασκευάστρια του μοντέλου "Dollar Watch", δηλαδή του μοντέλου που κόστιζε ένα δολλάριο και μπορούσε να το αγοράσει ο καθένας (1896).

Το 1983 αγοράσθηκε από κάποιον Steven Strauss και στη συνέχεια από την εταιρεία Zeon ltd., με έδρα στο Λονδίνο (http://www.zeonltd.co.uk/).

Τα τελευταία χρόνια, τα ingersoll κατασκευάζονται στην Κίνα.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 09, 2015, 10:41:01 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε και που ήταν η αφορμή να ψάξω λίγα πράγματα, πρώτα από Βικιπαίδεια και μετά από την επίσημη σελίδα της Ingersoll.  Αν είδα σωστά, η διαδρομή είναι περίπου αυτή: Αμερική (1882, όνομα και ιστορία / από τα 2 αδέρφια Ingersoll) – (1904, Αγγλία και Ingersoll ltd) – (1944, Αμερική, εταιρεία Waterbuty / τωρινή Timex Group USA) – Αγγλία (η εταιρεία Ingersoll ανήκει πλέον στη Zeon Watches, θυγατρική του ομίλου Herald Group). Σήμερα, δηλαδή, έδρα Αγγλία (και Χονγκ Κονγκ).

Είδα πως η διαδρομή των συγκεκριμένων ρολογιών είχε πολλά δεινά στο παρελθόν, είδα όμως και αρκετά αξιόλογα πράγματα επάνω στην ωρολογοποιία. Ακόμα και σήμερα, αν κατάλαβα καλά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα ως εταιρεία φάντασμα ή ωρολογοποιία τού κιλού. Βλέπω για προσπάθεια ελέγχων επάνω στην ποιότητα (π.χ. σωστή εφαρμογή της εγγύησης ή ποιοτικός έλεγχος συναρμολόγησης, προσωπικού κ.λπ.).

Το μόνο που μένει στο δικό μου παράδειγμα είναι να δω πλέον αν το κόστος αγοράς ήταν τόσο υπερβολικό ώστε να χαρακτηρίζεται σαν ένα ακριβό σκουπίδι ή αν πρόκειται για μία νέα προσπάθεια που αξίζει.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 09, 2015, 10:55:08 μμ »
Παντως αυτο που εχεις εσυ εχει απλη μηχανη κι οχι ημ/για κτλ που εχουν τ´ αλλα κι αυτο αυξανει τις πιθανοτητες να μη σου βγαλει προβλημα..

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:07:06 μμ »
Καλησπέρα και πάλι αγαπητέ andrey_
Ελπίζω πραγματικά να βγει ένα καλό ρολόι για καθημερινή χρήση. Μου αρέσει πολύ σαν σχέδιο, κι όσο μπορεί να δει το άπειρο μάτι μου είναι απλή και ελπίζω τίμια κατασκευή. Βέβαια, ακόμα έχω το άγχος για τα χρήματα που έδωσα, ειδικά τώρα σε μία άσχημη εποχή. Δυσκολεύομαι να το δω σαν παράδειγμα πως αξίζει για 10 ευρώ και το δίνουν 200.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:16:08 μμ »
Η αναζήτηση πληροφοριών για ένα ρολόι ή μια εταιρεία, έχει νόημα πριν την αγορά.
Προσωπικά, θα είχα διαλέξει το σέικο και βέβαια ακόμα καλύτερα το χάμιλτον που αναφέρθηκε.
Ως απλά "καθημερινά" ρολόγια είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το ingersoll, αλλά, μετά την αγορά, είπαμε...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:29:24 μμ »
Ελπίζω πραγματικά να βγει ένα καλό ρολόι για καθημερινή χρήση. Μου αρέσει πολύ σαν σχέδιο, κι όσο μπορεί να δει το άπειρο μάτι μου είναι απλή και ελπίζω τίμια κατασκευή. Βέβαια, ακόμα έχω το άγχος για τα χρήματα που έδωσα, ειδικά τώρα σε μία άσχημη εποχή. Δυσκολεύομαι να το δω σαν παράδειγμα πως αξίζει για 10 ευρώ και το δίνουν 200. [/size][/font]

Mην υπερβάλουμε κιόλας, λέγοντας πως δεν αξίζει ούτε 10 ευρώ. Εδώ έχει ένα σωρό κόσμο που δίνει 400 και 500 ευρώ και ακόμη παραπάνω για quartz από fashion μάρκες που παράλληλα με ρολόγια βγάζουν και εσώρουχα, αρώματα και πουκάμισα. Τουλάχιστον το Ingersoll είναι αυτόματο και κλασσικό ως σχέδιο. Γνώμη μου να το χαρείς χωρίς να ψάχνεις εκ των υστέρων αν θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο κλπ. Καλοφόρετο λοιπόν από μένα με υγεία.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:31:25 μμ »
Καλησπέρα αγαπητέ svl
Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Δεν έχει νόημα να βλέπω μετά την αγορά (αυτό έκανα). Το παράδειγμα με το Seiko δεν ήταν τυχαίο. Η αλήθεια είναι πως πήγα για αγορά του Seiko 5 (SNZG15J1), ήθελα να το δω από κοντά (παλιότερα είχα πάρει το μικρό μέγεθος, πριν 4 ή 5 χρόνια, από Ελλάδα). Στη διαδρομή προς την αγορά του, κι αφού στο κέντρο της Αθήνας δεν το βρήκα, τυχαία έπεσα επάνω στο Ingersoll. Μου άρεσε σε τέτοιο βαθμό που το πήρα άμεσα. Επίσης, για να πω ολόκληρη την ιστορία, πριν 4 χρόνια, είχα πάρει το Ingersoll (Robert) και δεν το φόρεσα παραπάνω από 6 μήνες γιατί για καθημερινή χρήση είχα άλλο (μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα όμως δεν είμαι αντικειμενικός γιατί είναι στο ράφι).

Συμφωνώ απόλυτα πως τα Hamilton είναι άλλη κατηγορία, όπως και η καταπληκτικά Seiko.
Ελπίζω μόνο να μην πήρα σκουπίδι και ο χρόνος θα μου πει περισσότερα.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:35:20 μμ »
Καλησπέρα αγαπητέ GiannisH.
Ναι, ναι, έχεις δίκιο. Δεν είναι δικά μου λόγια. Το είπα σαν παράδειγμα πως πολλοί φίλοι τα θεωρούν σκουπίδια ή πως η αξία αγοράς τους είναι σκέτη κλοπή.

Προσωπικά τα Ingersoll μου αρέσουν πολύ και θέλω να πιστεύω πως εγώ είμαι πιο κοντά στην αλήθεια, ότι δηλαδή είναι τίμια ρολόγια.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:35:49 μμ »
Σαν σχέδιο πάντως είναι πολύ όμορφο. Αντικειμενικά.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:44:56 μμ »
Φερνει σε Junghans, καλο ειναι..
Αν αυτη η εταιρια χρησιμοποιουσε ελβετικες μηχανες η εστω miyota δε νομιζω οτι θα υπηρχαν παραπονα..

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 09, 2015, 11:46:18 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Ελπίζω να μπορέσω να σας πω στο μέλλον πως το ρολόι δουλεύει σωστά και πως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ασφαλώς, θα είμαι ο πρώτος που θα χαρώ.

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 10, 2015, 12:16:33 πμ »
To ότι με λιγότερα χρήματα έπαιρνες πχ. αυτό http://www.mywatch.gr/index.php/topic,19167.0.html
ή κάποιο Seiko δεν κάνει το ρολόι σκουπίδι.

Συνήθως όποιος πάει σε Ingersoll παίρνει υπερπαραγωγές που είναι πιο εύκολο να χαλάσουν

δεν νομίζω αφού δεν πήρες χρονογράφο να έχεις πρόβλημα.
Το σχέδιο που διάλεξες είναι πολύ ωραίο και αντέχει στο χρόνο.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 10, 2015, 12:28:43 πμ »
Ευχαριστώ για την απάντηση και για τα καλά λόγια, αγαπητέ Istar.
Ναι, με αυτό που λες, για υπερπαραγωγές, γέλασα γιατί έχεις απόλυτο δίκιο. Πολλά μοντέλα δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω, σχεδιαστικά τα απορρίπτω όλα αυτά (ακόμα και από κορυφαίες εταιρείες).

Υπέροχο το Orient. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, απλώς πως είναι υπέροχο.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 11, 2015, 10:10:58 μμ »
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο θέμα για μερικές απορίες κι ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός.

Τα δεδομένα που έχω μέχρι τώρα είναι:
Θετικό (το μόνο για τους περισσότερους), όμορφοι (κάποιοι) σχεδιασμοί από Ingersoll.
Ένα από τα βασικότερα αρνητικά, η κινέζικη μηχανή τους.

Διάβασα αρκετά πράγματα στο εδώ υπέροχο φόρουμ, αλλά και σε άλλα.
Η πρώτη μου απορία είναι, πώς μπορώ να βρω τι μηχανισμό έχει το δικό μου Ingersoll (Jefferson IN6802); / βλέπω απλώς γνώμες για φτηνές μηχανές seagull.

Το ρολόι, όσο μπόρεσα να το μετρήσω (είναι ημερών) με το time.is είναι βιαστικό στα +10 sec/day.
Για να προλάβω γνώμες, διάβασα ήδη πως σε φτηνές μηχανές αυτό δεν λέει κάτι, η αξιοπιστία είναι το σημαντικό (μπορεί για παράδειγμα, σε 2 ή 3 μήνες να δω νούμερα ανεμιστήρα...).

Και κάτι γενικό. Βλέπω ρολόγια ή και συλλογές, όπου τα νούμερα είναι διαστημικά. Η αγάπη για το ρολόι έχει όρια πιστεύω. Προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να διαθέσω 1, 2, 3 ή 4 χιλιάδες ευρώ για ρολόι, φαντάζομαι το σωστό είναι να υπάρχει και η ανάλογη οικονομική επιφάνεια, διαφορετικά είναι παράλογο, είναι προσωπική γνώμη και συγγνώμη αν είμαι κάπου υπερβολικός .

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 11, 2015, 11:35:11 μμ »
Στα 5 χιλιάδες ευρώ στάθηκες? Έχει πολύ πιο ακριβά κομμάτια, μα πολύ πιο ακριβά. Όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Όλοι οι χομπίστες τα "χώνουν" για το χόμπι τους, όποιο κι αν είναι αυτό. Οπότε δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Ωστόσο και πολλοί απλοί καταναλωτές, δίνουν τέτοια ποσά, μην ξεχνάς τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις που κάνουν εταιρείες όπως η Rolex, η Panerai, η Omega, η Breitling κλπ Είναι και θέμα τι επιδιώκει και με τι ευχαριστιέται ο καθένας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνουμε τις περισσότερες κινέζικες μηχανές, παράγονται μαζικά, με διαφορετικές προδιαγραφές και δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για το ποια ρολόγια τις φοράνε. Το +10 είναι συνηθισμένο για τέτοιου είδους μηχανή. Το μέλλον θα δείξει την αξιοπιστία, μην αγχώνεσαι.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:02:32 πμ »
Η ημερήσια απόδοση +10´´, είναι αρκετά ικανοποιητική.
Κάτοχοι ρολογιών πολλαπλάσιας αξίας (χωρίς COSC) είναι ευχαριστημένοι με μόνο μια τέτοια "μικρή" απόκλιση.
Οπότε, το ρολόι, εφόσον ικανοποιεί και αισθητικά, πληροί τις προυποθέσεις που αναμένει κανείς με την αγορά του.

Η seagull παράγει ρολόγια/μηχανισμούς σε θηριώδεις αριθμούς και τον ακριβή τύπο της μηχανής μάλλον είναι αδύνατο να τον μάθεις - εκτός αν το ρολόι ανοιχθεί (όμως, γιατί;..).