Αποστολέας Θέμα: Ingersoll (Jefferson IN6802)  (Αναγνώστηκε 7111 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Ingersoll (Jefferson IN6802)
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:10:21 πμ »
Στα 5 χιλιάδες ευρώ στάθηκες? Έχει πολύ πιο ακριβά κομμάτια, μα πολύ πιο ακριβά. Όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Όλοι οι χομπίστες τα "χώνουν" για το χόμπι τους, όποιο κι αν είναι αυτό. Οπότε δεν είναι μέτρο σύγκρισης. Ωστόσο και πολλοί απλοί καταναλωτές, δίνουν τέτοια ποσά, μην ξεχνάς τις εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις που κάνουν εταιρείες όπως η Rolex, η Panerai, η Omega, η Breitling κλπ Είναι και θέμα τι επιδιώκει και με τι ευχαριστιέται ο καθένας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνουμε τις περισσότερες κινέζικες μηχανές, παράγονται μαζικά, με διαφορετικές προδιαγραφές και δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για το ποια ρολόγια τις φοράνε. Το +10 είναι συνηθισμένο για τέτοιου είδους μηχανή. Το μέλλον θα δείξει την αξιοπιστία, μην αγχώνεσαι.

Καλησπέρα αγαπητέ GiannisH.
Ναι, σίγουρα δεν υπάρχει ταβάνι στην αξία και στα χρήματα ενός ρολογιού, δεν μπορώ να διαφωνήσω στο ότι η τσέπη του καθενός είναι προσωπική υπόθεση. Το παράδειγμα που είπα ήταν με απλά δεδομένα, για παράδειγμα ένας άνθρωπος με οικογένεια, με παιδιά, με υποχρεώσεις ενός απλού μισθωτού. Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ εύκολα έναν χομπίστα με αυτά τα χαρακτηριστικά, με απλό μισθό και να δίνει 5 χιλιάδες για ένα 2ο ή 3ο ρολόι. Βέβαια, υπάρχει απάντηση σε αυτό, μπορεί κάποιος άλλος να κάνει αγορά π.χ. αυτοκινήτου με νούμερα υπερβολικά για την τσέπη του, και είναι πολλοί αυτοί ή να αλλάζω μοτοσικλέτες σαν πουκάμισα.
Πάντως την αμαρτία μου θα την πω, στα γεράματα θα ήθελα ένα σούπερ Ω...

Για το Ingersoll που έχω, όπως μου λες κι εσύ, (αυτό είδα και τυχαία, σε μερικά ξένα φόρουμ), η μηχανή είναι φτηνή και το πιο αισιόδοξο που διάβασα ήταν πως εάν είμαι κι εγώ προσεκτικός στη χρήση του ρολογιού είναι αρκετά πιθανό να δουλεύει με μια κάποια αξιοπρέπεια, για τις δυνατότητές του πάντα.

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:22:34 πμ »
Η ημερήσια απόδοση +10´´, είναι αρκετά ικανοποιητική.
Κάτοχοι ρολογιών πολλαπλάσιας αξίας (χωρίς COSC) είναι ευχαριστημένοι με μόνο μια τέτοια "μικρή" απόκλιση.
Οπότε, το ρολόι, εφόσον ικανοποιεί και αισθητικά, πληροί τις προυποθέσεις που αναμένει κανείς με την αγορά του.

Η seagull παράγει ρολόγια/μηχανισμούς σε θηριώδεις αριθμούς και τον ακριβή τύπο της μηχανής μάλλον είναι αδύνατο να τον μάθεις - εκτός αν το ρολόι ανοιχθεί (όμως, γιατί;..).
Καλησπέρα αγαπητέ svl.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ήθελα να μάθω ποιος μπορεί να είναι ο μηχανισμός του χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, απλώς να μην λέω πως φοράω έναν περίεργο Κινέζο, να μπορούσα να πατήσω κάπου πιο συγκεκριμένα. Όμως δεν πειράζει, μου αρκεί να δουλεύει καλά, όσο μπορεί.
Ελπίζω να σταθώ λίγο τυχερός, όπως μου είπε παραπάνω κι ο φίλος GiannisH, θα περιμένω να δω με τον καιρό. Δεν θέλω να λέω ψέματα, έχω σοβαρή υποψία πως τα +10sec πάνε προς τα πάνω, θα δω σε 1, 2 μήνες και θα σας πω περισσότερα για το ταπεινό μου ρολόι.
Ελπίζω να μην σας κουράζω, γιατί βλέπω όλο ρολογάρες εδώ στο φόρουμ και αισθάνομαι φτωχός συγγενής.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:30:07 πμ »
Καλησπέρα αγαπητέ svl.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ήθελα να μάθω ποιος μπορεί να είναι ο μηχανισμός του χωρίς ιδιαίτερο σκοπό, απλώς να μην λέω πως φοράω έναν περίεργο Κινέζο, να μπορούσα να πατήσω κάπου πιο συγκεκριμένα. Όμως δεν πειράζει, μου αρκεί να δουλεύει καλά, όσο μπορεί.
Ελπίζω να σταθώ λίγο τυχερός, όπως μου είπε παραπάνω κι ο φίλος GiannisH, θα περιμένω να δω με τον καιρό. Δεν θέλω να λέω ψέματα, έχω σοβαρή υποψία πως τα +10sec πάνε προς τα πάνω, θα δω σε 1, 2 μήνες και θα σας πω περισσότερα για το ταπεινό μου ρολόι.
Ελπίζω να μην σας κουράζω, γιατί βλέπω όλο ρολογάρες εδώ στο φόρουμ και αισθάνομαι φτωχός συγγενής.

Μη θεωρείς οτι μας κουράζεις,καθε αλλο.Χαρα μας ειναι να σου δίνουμε πληροφορίες,όσες ξέρουμε βεβαια και να μιλάμε για ρολογια.
Και βεβαια ολα τα ρολογια ειναι σημαντικά,δεν πρέπει καθόλου να αισθάνεσαι φτωχός συγγενής!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:38:52 πμ »
Καλησπέρα αγαπητέ gerogian.
Ευχαριστώ πολύ για όλα. Ελπίζω να μπορέσω να συμμετέχω στα υπέροχα θέματα του φόρουμ, και βλέπω πως είναι πολλά και με σημαντικές πληροφορίες, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ξένα.

Σημ. Αύριο για παράδειγμα, θέλω να δω ένα απλό και φτηνό δερμάτινο λουράκι σε καφέ σκούρο χρώμα (τώρα έχω μαύρο). Πήρα ήδη πολλές πληροφορίες από τα εδώ αντίστοιχα θέματα. 

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:42:13 πμ »
Ελπίζω να μην σας κουράζω, γιατί βλέπω όλο ρολογάρες εδώ στο φόρουμ και αισθάνομαι φτωχός συγγενής. [/font][/size]

Αυτή τη στιγμή φοράω ένα ρολόι των 400 ευρώ και το γουστάρω απίστευτα, δεν υπάρχουν ρολόγια "φτωχοί συγγενείς", υπάρχουν καλά ρολόγια που μας αρέσει να τα φοράμε, ανάλογα και με το γούστο του καθενός, σε όλες τις κατηγορίες τιμών ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:50:32 πμ »

Αυτή τη στιγμή φοράω ένα ρολόι των 400 ευρώ και το γουστάρω απίστευτα, δεν υπάρχουν ρολόγια "φτωχοί συγγενείς", υπάρχουν καλά ρολόγια που μας αρέσει να τα φοράμε, ανάλογα και με το γούστο του καθενός, σε όλες τις κατηγορίες τιμών ;)
ποιο ρολοι;  :P
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Omega.S

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:56:41 πμ »
Ναι φίλε GiannisH, έχεις απόλυτο δίκιο.
Η δική μου διαδρομή στα ρολόγια είναι μικρή και πάντα ήταν με φτηνά ρολόγια, που όμως, όλα μα όλα τα χάρηκα απίστευτα, ξέρω πώς είναι όταν αγοράζουμε ένα ρολόι, πέρα από την αξία του, η χαρά απόκτησης είναι μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:14:54 πμ »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:16:21 πμ »
Τον Προμηθέα ;)
το ξερα γι'αυτο και θελω φωτο απο την κασα  :P
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 12, 2015, 01:17:41 πμ »
Μη θεωρείς οτι μας κουράζεις,καθε αλλο.Χαρα μας ειναι να σου δίνουμε πληροφορίες,όσες ξέρουμε βεβαια και να μιλάμε για ρολογια.
Και βεβαια ολα τα ρολογια ειναι σημαντικά,δεν πρέπει καθόλου να αισθάνεσαι φτωχός συγγενής!!!

+1 :up:

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 12, 2015, 12:37:09 μμ »
Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ εύκολα έναν χομπίστα με αυτά τα χαρακτηριστικά, με απλό μισθό και να δίνει 5 χιλιάδες για ένα 2ο ή 3ο ρολόι. Βέβαια, υπάρχει απάντηση σε αυτό, μπορεί κάποιος άλλος να κάνει αγορά π.χ. αυτοκινήτου με νούμερα υπερβολικά για την τσέπη του, και είναι πολλοί αυτοί ή να αλλάζω μοτοσικλέτες σαν πουκάμισα.

Θα εκπλαγείς με το πόσοι εδώ μέσα δεν είμαστε πλούσιοι... Το χόμπι αυτό δεν έχει λογική και νοιώθω ανακούφιση που τον τελευταίο καιρό δεν έχω λεφτά να πάρω ρολόι!