Αποστολέας Θέμα: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.  (Αναγνώστηκε 130454 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.
« Απάντηση #100 στις: Απρίλιος 01, 2015, 03:48:53 μμ »
Άλλοι λένε ότι θέλουν όχι εγώ! Κανέναν εδώ μέσα δεν χαρακτήρισα προσωπικά πρόβατο ή κάτι άλλο. Εμένα με χαρακτήρισαν πρόβατο όμως και όχι μόνο..

Είμαι ανοιχτός σε αντίλογο όχι σε χαρακτηρισμούς!
Δεν χαρακτήρισα εσένα ως πρόβατο αλλά το κείμενο που διάβασα... Ειλικρινά δεν έχω κανένα λόγο ούτε να σε προσβάλω ούτε να σε μειώσω απλά το είπα με τέτοιο τρόπο ώστε να σε ταρακουνήσει να δεις το θέμα από άλλη όψη...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Απρίλιος 01, 2015, 03:49:57 μμ »
Προφανώς, το δικαίωμα σε χαρακτηρισμούς, το αναγνωρίζεις μόνο στον εαυτό σου..

Και, τελικά, συνομολογείς ότι αισθάνθηκες προσβεβλημένος.
Κακώς, γιατί σου δόθηκαν ευγενικά εξηγήσεις. ;)

Φίλε svl επανειλημμένα προσπαθείς να μου βάλεις λόγια που δεν είπα και να δώσεις την διάσταση που θέλεις εσύ σε αυτά που γράφω. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε στις περισσότερες κοινότητες απαγορεύονται και θέλω να πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και εδώ. Φαίνεται πως σε εσένα και σε κάποιους άλλους δεν σας αρέσει να ακούτε διαφορετικές απόψεις και όταν τις ακούτε εγκρίνετε τέτοιες συμπεριφορές. Ας την καταργήσουμε εντελώς λοιπόν την κατηγορία διαξιφισμοί, τι νόημα έχει;

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Απρίλιος 01, 2015, 03:56:17 μμ »
Ρε παιδιά δεν είμαι ρατσιστής. Τι φταίω 'γω που οι σκυλάραπες είναι μαύροι;

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Απρίλιος 01, 2015, 03:57:27 μμ »
Και για να μην ειμαι εκτος θεματος[μπεεεεεε]...

μπεεεεεεεεεεεεε

Μιχάλη χώρια από τα beatiful examples σου, this must be the dumbest sheep ever  :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Απρίλιος 01, 2015, 03:59:07 μμ »

Μιχάλη χώρια από τα beatiful examples σου, this must be the dumbest sheep ever  :dielaughing:
yes it is,as a Rolex and Panerai owner :P
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:00:13 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:05:13 μμ »
Φίλε svl επανειλημμένα προσπαθείς να μου βάλεις λόγια που δεν είπα και να δώσεις την διάσταση που θέλεις εσύ σε αυτά που γράφω.
Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Τι ακριβώς, αλλοίωσα από τα γραφόμενά σου;

Προσωπικοί χαρακτηρισμοί από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε στις περισσότερες κοινότητες απαγορεύονται και θέλω να πιστεύω πως το ίδιο ισχύει και εδώ. Φαίνεται πως σε εσένα και σε κάποιους άλλους δεν σας αρέσει να ακούτε διαφορετικές απόψεις και όταν τις ακούτε εγκρίνετε τέτοιες συμπεριφορές. Ας την καταργήσουμε εντελώς λοιπόν την κατηγορία διαξιφισμοί, τι νόημα έχει;

Φίλε click το είπα από την αρχή και μάλλον ήμουν ο μόνος:
Ο ΠΥΡΗΝΑΣ όσων αρχικά είπες για τα ρόλεξ και τα πανεράι, δεν είναι χωρίς βάση.

Και ενώ θα μπορούσε να ανοίξει πραγματικά μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, γιατί έχεις άποψη, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις (στο νήμα για τα apple, τα πήγες πολύ καλά) και επιπλέον είσαι και επίμονος, παρόλα αυτά, εδώ έχασες τη μπάλα..

Για να μη κουράζουμε, ας ξαναδιαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όσα έχεις γράψει.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:29:19 μμ »
Θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Τι ακριβώς, αλλοίωσα από τα γραφόμενά σου;

Voila!

Δεν θα χρειαζόταν να πούμε κάτι παραπάνω.. ::)

Ε, όχι και είσαι ανοιχτός σε "οποιονδήποτε αντίλογο"..

Μη λέμε ό,τι θέλουμε.. ::)

Προφανώς, το δικαίωμα σε χαρακτηρισμούς, το αναγνωρίζεις μόνο στον εαυτό σου..

Φίλε click το είπα από την αρχή και μάλλον ήμουν ο μόνος:
Ο ΠΥΡΗΝΑΣ όσων αρχικά είπες για τα ρόλεξ και τα πανεράι, δεν είναι χωρίς βάση.

Και ενώ θα μπορούσε να ανοίξει πραγματικά μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, γιατί έχεις άποψη, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις (στο νήμα για τα apple, τα πήγες πολύ καλά) και επιπλέον είσαι και επίμονος, παρόλα αυτά, εδώ έχασες τη μπάλα..

Για να μη κουράζουμε, ας ξαναδιαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όσα έχεις γράψει.

Μπορείς και εσύ να γίνεις πιο συγκεκριμένος, τι θες να πεις πως έχασα την μπάλα;

Πραγματικά βρίσκεις νόημα σε αυτό που κάνουμε αυτή την στιγμή; Και αφού θεωρείς πως έχουν βάση αυτά που γράφω και πως θα μπορούσε να ανοίξει πραγματικά μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, γιατί δεν λες και εσύ την άποψη σου επί του θέματος; Δεν νομίζεις πως θα ήταν προτιμότερο από το να πετάς σπόντες σαν τις παραπάνω;

Αποσυνδεδεμένος Didorsi

• 46mm case
  • Love for Dive Watches
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:35:47 μμ »
Για να ανάψουν λίγο τα αίματα και για να δω πόσοι συμφωνούν ή διαφωνούν μαζί μου, παραθέτω τους λόγους που προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.

1. Γιατί δεν διαθέτω τόσα χρήματα για ένα ρολόι και γιατί τα θεωρώ υπερβολή τα 5.000-10.000 ευρώ για κάτι που θα εκτίθεται καθημερινώς σε φθορά και κινδύνους πάνω στο χέρι σου. Ωστόσο για να μην παρεξηγηθώ, δεν κατακρίνω αυτούς που ξοδεύουν τόσα χρήματα και ακόμη περισσότερα για ρολόγια. Ίσως και εγώ αν ήμουν υψηλότερων εισοδημάτων ή αν βρισκόμουν σε άλλη φάση της ζωής μου χωρίς υποχρεώσεις, οικογένεια κλπ. να ξόδευα ένα τέτοιο ποσό για το κέφι μου.

2. Γιατί σχεδιαστικά δεν μου αρέσουν και δεν είναι του τύπου μου. Είναι κάτι εξάλλου εντελώς υποκειμενικό αλλά τόσο τα καταδυτικά ρολόγια (αν πρόκειται για το γνωστό Rolex submariner), όσο και τα τεράστια χοντροκομμένα military Panerai δεν μου αρέσουν και δεν μου ταιριάζουν. Δεν είμαι ούτε ο ναυτικός με τα χέρια σαν κουπιά και την άφθονη τρίχα για να φορέσω ρολόι diving, ούτε ο ποντικαράς με το ξυρισμένο κεφάλι για να φορέσω ρολόι military.

3. Δεν μου αρέσει ο δήθεν και ανούσιος χαρακτήρας τους. Θεωρώ πως το Rolex submariner είναι ένα καταδυτικό ρολόι με μεγεθυντικό φακό στην ημερομηνία για πρεσβύωπες μεσήλικες οι οποίοι όχι κατάδυση, αλλά ούτε μπάνιο στην μπανιέρα τους δεν πρόκειται να κάνουν με το ρολόι αυτό. Το Panerai από την άλλη είναι και καλά.. το σκληροτράχηλο στρατιωτικό ρολόι με έξτρα προστασία στην κορόνα, αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα ήταν εντελώς ηλίθιο να φορεθεί από κάποιον στον πόλεμο, στο κυνήγι, στο σαφάρι, στην ζούγκλα κλπ. Όπως υποδηλώνει ο δήθεν χαρακτήρας του.

4. Δεν με εκφράζει η όλη φιλοσοφία γύρω από τα συγκεκριμένα ρολόγια. Καλώς ή κακώς και οι 2 αυτές εταιρίες έχουν καθιερωθεί ως status symbol. To Rolex είναι το ρολόι του κάθε κομπλεξικού νεόπλουτου. Ο κάθε αγράμματος γύφτος μόλις πιάσει την καλή θα πάρει Rolex και Mercedes. Αντίστοιχα τα Panerai τα βλέπεις στα χέρια του κάθε σκυλά τραγουδιστή και του κάθε βλάχου μαφιόζου που κυκλοφορεί με Ferrari στο Μπουρνάζι. Επίσης ιστορικά η Panerai είναι εταιρία συνυφασμένη με τον ιταλικό φασισμό που είναι ένας ακόμη λόγος που το συγκεκριμένο ρολόι δεν ταιριάζει καθόλου στη ιδιοσυγκρασία μου.

5. Γιατί τα φοράει και η κουτσή Μαρία. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου να ακολουθώ την μάζα και προσωπικά θέλω να ξεχωρίζω από το σύνολο. Από την στιγμή που κάτι γίνεται trend και το ακολουθούν πολλοί σαν τα πρόβατα, αυτομάτως βγαίνει από τις επιλογές μου. Προτιμώ κάτι άλλο που στιλιστικά θα με διαφοροποιήσει.

Τα παραπάνω αποτελούν καθαρά προσωπική άποψη και για να μην παρεξηγηθώ ξεκαθαρίζω πως δεν θεωρώ πως τα παραπάνω ρολόγια δεν είναι καλά ρολόγια ή δεν αξίζουν τα χρήματά τους. Ποιοτικά είναι εξαιρετικές επιλογές, απλά δεν είναι δικές μου επιλογές. Και για να μην πει κανείς πως όσα δεν φτάνει η αλεπού... να πω πως στα χρήματά τους υπάρχουν άλλες μάρκες που θα ζαχάρωνα πολύ περισσότερο από αυτές τις δύο.

Ακούω απόψεις

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια........
Αδερφέ αμα δεν έχεις το μπερντέ τα κουβαδάκια σου και σ"άλλη παραλία.......
Με ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ
Sorry για τιε σκληρές εκφράσεις ΑΛΛΑ μόνο εμπάθεια βλέπω.....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:37:50 μμ »

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Απρίλιος 01, 2015, 04:37:57 μμ »

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια........
Αδερφέ αμα δεν έχεις το μπερντέ τα κουβαδάκια σου και σ"άλλη παραλία.......
Με ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ
Sorry για τιε σκληρές εκφράσεις ΑΛΛΑ μόνο εμπάθεια βλέπω.....

Συγχωρεμένος φίλε. Να' σε καλά.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Απρίλιος 01, 2015, 05:37:19 μμ »
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Απρίλιος 01, 2015, 05:55:41 μμ »
Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.

Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. Για παράδειγμα, η επαγωγική σκέψη χρησιμοποιείται ως εξής:

Ο άνθρωπος περπατάει στα δύο πόδια.
Η κότα περπατάει στα δύο πόδια.
Ο άνθρωπος είναι κότα.

Ο ορολογόφιλος αγοράζει ROLEX.
Ο γύφτος και ο πόζερος αγοράζουν ROLEX.
Ο ορολογόφιλος είναι γύφτος και πόζερος!!

Αυτό με τα πρόβατα δεν έχει κανένα νόημα γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι όποιος αγοράζει ROLEX είναι πρόβατο.
Αναφέρθηκε ότι όποιος είναι πρόβατο αγοράζει ROLEX.
Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

PS: click μην χρησιμοποιείς εκφράσεις μου. Βρες δικές σου.
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:01:53 μμ »
Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.

Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. Για παράδειγμα, η επαγωγική σκέψη χρησιμοποιείται ως εξής:

Ο άνθρωπος είναι κότα.

Αυτό με τα πρόβατα δεν έχει κανένα νόημα γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι όποιος αγοράζει ROLEX είναι πρόβατο.
Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

Τα Rolex, τουλάχιστον τα κλασικά της μοντέλα δεν είναι γύφτικα αλλά τα αγοράζουν γύφτοι.......

Για δείξε μου την επαγωγή.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:13:11 μμ »

Ο άνθρωπος είναι κότα.

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα
.

Με όλο το σεβασμό, είσαι εκτός θέματος.

Αποσυνδεδεμένος nicolasg

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:13:17 μμ »
Δεν μπορείς να την δεις γιατί είναι μαγνητική επαγωγή.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.
« Απάντηση #116 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:16:16 μμ »
Ο αστυνόμος είναι όργανο,
Το μπουζούκι είναι όργανο,
Ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.

Κλασικό παράδειγμα επαγωγικού συλλογισμού.
Μπεεεεεεεεεεε :lol:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:18:15 μμ »
Την 1η πρόταση από τις 3 προτάσεις του παραδείγματος της επαγωγής την έχεις βάλει με bald και μεγάλα.
Δεν υπάρχει κάτι να δείξω αν δεν μπορείς να το δεις.

Η τυπική λογική που διδάσκεται κυρίως είναι παραγωγική (απαγωγική) και όχι επαγωγική. Στον παραγωγικό συλλογισμό το συμπέρασμα είναι υποπερίπτωση ή εξειδίκευση κάποιας υπόθεσης. Θεωρείται ο πιο σημαντικός και ασφαλής τρόπος επιχειρηματολογίας, καθώς είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθεί η εγκυρότητα και η ορθότητά του. Για παράδειγμα:

Όλα τα μέταλλα όταν θερμαίνονται διαστέλλονται.
Άρα οι σιδηροτροχιές του τρένου το καλοκαίρι διαστέλλονται.

Θα έπρεπε να λέει:
Όλα τα ROLEX αγοράζονται από γύφτους για να σε προσβάλλει.
Άρα όποιος έχει ROLEX είναι γύφτος.

Με όλο το σεβασμό, είσαι εκτός θέματος.

Αν το θέμα μας είναι τα πρόβατα ίσως και να είμαι.

"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:22:43 μμ »

Για δείξε μου την επαγωγή.

πας γυρευοντας να σου βαλω το milgauss
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Απρίλιος 01, 2015, 06:30:29 μμ »
Είναι αν μη τι άλλο αγενές να γίνονται χαρακτηρισμοί που όπως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ επισημαίνει ο Πάνος είναι ευθείς και ούτε καν επαγωγικοί για τους οποίους και πάλι ελέγχεται ο στόχος ... Το ίδιο σκεπτικό μπορεί κάλλιστα να περιγραφεί χωρίς χαρακτηρισμούς το οποίο ευχαρίστως να συζητήσουμε ... Προφανώς η πρόκληση αντιδράσεων μπορεί να θεωρηθεί ως μέθοδος συζήτησης η οποία ΟΜΩΣ καταλήγει σε καυγά τις περισσότερες φορές! Δε φαντάζομαι να ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...