Αποστολέας Θέμα: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.  (Αναγνώστηκε 134781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.
« Απάντηση #40 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:21:47 μμ »
φιλε click θα ηθελα να μας πεις για το σκεπτικο σου οταν διαλεξες να παρεις hamilton.

ειναι μια μαρκα που δεν θα επαιρνα ποτε.
δηθεν military, pilot, dress, divers τα παντα ολα.
εταιρια χωρις προσανατολισμο και με κανιβαλιστικες τασεις προς την ιστορια της
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #41 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:28:29 μμ »
Παλι το πας σε ακριβο και φτηνο , μαζας και μη μαζας , μεγαλο μικρο, κομπλεξ χωρις κομπλεξ. Ολα αυτα δεν υπαρχουν!!! Αυτο σου λεω..... μην διαχωρίζεις. Ολοι οι ανθρωποι ειναι μειγμα απο αυτα. Μπορει να φοραει τζινζακι και tshirt τον 5 δολλαριων αλλα το σπιτι του ή το σκαφος του να κανουν 100Μ ή να εχει ενα hobby που να χαλαει πολλα γι'αυτο.
Οταν ειπα τα παραδειγματα αυτα δεν το ειπα για να σου δειξω πως φορανε φθηνα ρουχα αλλα για να σου δειξω οτι δεν το ψαχνουν ,φορανε απλα οτι τους αρεσει, κανουν οτι τους αρεσει.  Δεν κανουν κατι ή φορανε κατι για να μην ανηκουν καπου και να αποδειξουν κατι ή να νιωσουν ανωτεροτητα μεσω αυτου. Οι πράξεις και η αντιλήψεις που εχεις ειναι τα ουσιαστικα.
Τελος παντων μεγαλη συζητηση. Απλα προσωπικα δεν φοραω κατι επειδη ειναι φθηνό ή ακριβο. Φοραω οτιδηποτε μου αρεσει και δεν περιμενω τιποτα παραπανω απο αυτο, ουτε φανταζομαι οτι διαφερω απο την μαζα αν φοραω κατι ή οχι.
Και με το casio o ιδιος ειμαι , και με το rolex , και με το πανεραι , και με το audemars και  ιδιος και χωρις ρολοι.

Εάν μου επιτρέπεις, ένα τόσο δημόσιο πρόσωπο δε χρειάζεται να φορέσει κάτι για να δείξει, αλλά διαφέρει μια χαρά από τη μάζα! Ο Ζuck έσκασε 100mill για ιδιωτικό νησί, ο Jobs είχε και το yacht του που κοστίζει άλλα τόσα. Και ο Jobs πχ το έψαχνε τρομερά το ντύσιμο του και είχε παραγγείλει ειδικές στολές (πάλι από Miyake) για τους εργαζόμενους του, με μανίκια που έβγαιναν με φερμουάρ. Ήταν παρανοϊκός με το design και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη.

Επειδή ξέρω ότι η αμερικάνικη νοοτροπία είναι των χαμηλών casual τόνων, δε χρειάζεται να πάει μακριά κάποιος (Zuckerberg πχ) για να δείξει απλός, απλά δεν κάνει upgrade το στυλ του...αλλά τα σκάει σε άλλα πράγματα όπως είπες. Απλός πχ είναι ο ιδρυτής του IKEA που έχει πολύ ταπεινό lifestyle για τα λεφτά του.

Ο Zuck είναι η κεφαλή και το δημόσιο πρόσωπο αλλά έχει τεράστια ομάδα από πίσω που δουλεύει για να φαίνεται αυτός χαλαρός. Και δεν κάνει ότι του αρέσει στο θέμα της δουλειάς, μπορεί να φαίνεται απλά έτσι. Εάν αρχίσει τα τρελλά στυλ Mike Jeffries (πρωην CEO της Abercrombie--διάβασε να δεις τρέλλες εκεί) θα βλάψει εντελώς την εικόνα του με το μέσο χρήστη του FB και θα πέσουν οι μετοχές της εταιρείας.

Χρειάζεται δουλειά για να δείχνεις ανέμελος :)

Λίγο ξεφύγαμε από το θέμα αλλά έτσι είναι οι συζητήσεις :)

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:32:24 μμ »
Ο Armani ειναι και αυτος ενας τυπος που αγαπαει την μοδα, θελω να σου πω και ο αρμανι να μην γινόταν αυτος ετσι κ αλλιως θα ντυνόταν καλα. Απλα επειδη ειχε το μερακι ειπε να το μοιραστεί με τον κοσμο και γι'αυτο και πετυχε. Διαμορφωσε βαζοντας και αυτος το λιθαρακι του το στυλ της ανθρωποτητας μεχρι σημερα. 
Εγω δεν λεω καποιος να ντυθει ετσι ή γιουβέτσι . Εγω λεω απλα οτι ντυσου απλα οπως γουσταρεις αλλα μην περιμενεις τιποτα παραπανω απο αυτο για την αξια σου ή την προσωπικοτητα σου μεσα στον πλανητη γη , ουτε μην περιμενεις οτι επειδη θα παρεις ακριβη γραβατα θα μας ξυθει το δεξι. Παρτην γιατι απλα ψηνεσαι εσυ, οχι γιατι νομιζεις οτι θα εχεις καποιες συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες.

Επιπλεον , ναι μπορει να εισαι ζαμπλουτος και ceo και να μην ξερεις να δέσεις γραβάτα... και? Αν δεν φορας γιατι να ξερεις?
Αν εισαι ceo στην louis vuitton προφανως θα ξερεις , αν εισαι τωρα ceo σε εταιρεια που κανει σανιδες για snowboard , ski , windsurfing παιζει να μην ξερεις. Ολα σχετικα ειναι

Σωστό κι΄αυτό... Λογικά αν είσαι CEO σε εταιρία για σανίδες του surf, κάνας Αυστραλός ή Φλοριδιανός (εκ του Florida) θα είσαι, μία ζωή στην παραλία με σιλικονάτα γκομενάκια γύρω-γύρω.
Οπότε η γραβάτα σου είναι και ψιλοάχρηστη (πιθανόν να σου την έχει δέσει μία φορά η φίλη σου όταν πήγες στην τράπεζα για να πάρεις δάνειο εκκίνησης της εταιρίας)....

Έχεις point  ;)

Και τώρα που το σκέφτομαι κι΄εγώ θα προτιμούσα να ήμουν CEO surf-o-σανίδων, μόνιμα στην παραλία, με μπύρες & γκομενάκια και ας μην ήξερα να δένω γραβάτα και ας φορούσα μόνο CASIO G-shock  :2thumbs:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:37:22 μμ »
Εάν μου επιτρέπεις, ένα τόσο δημόσιο πρόσωπο δε χρειάζεται να φορέσει κάτι για να δείξει, αλλά διαφέρει μια χαρά από τη μάζα! Ο Ζuck έσκασε 100mill για ιδιωτικό νησί, ο Jobs είχε και το yacht του που κοστίζει άλλα τόσα. Και ο Jobs πχ το έψαχνε τρομερά το ντύσιμο του και είχε παραγγείλει ειδικές στολές (πάλι από Miyake) για τους εργαζόμενους του, με μανίκια που έβγαιναν με φερμουάρ. Ήταν παρανοϊκός με το design και δεν άφηνε τίποτα στην τύχη.

Επειδή ξέρω ότι η αμερικάνικη νοοτροπία είναι των χαμηλών casual τόνων, δε χρειάζεται να πάει μακριά κάποιος (Zuckerberg πχ) για να δείξει απλός, απλά δεν κάνει upgrade το στυλ του...αλλά τα σκάει σε άλλα πράγματα όπως είπες. Απλός πχ είναι ο ιδρυτής του IKEA που έχει πολύ ταπεινό lifestyle για τα λεφτά του.

Ο Zuck είναι η κεφαλή και το δημόσιο πρόσωπο αλλά έχει τεράστια ομάδα από πίσω που δουλεύει για να φαίνεται αυτός χαλαρός. Και δεν κάνει ότι του αρέσει στο θέμα της δουλειάς, μπορεί να φαίνεται απλά έτσι. Εάν αρχίσει τα τρελλά στυλ Mike Jeffries (πρωην CEO της Abercrombie--διάβασε να δεις τρέλλες εκεί) θα βλάψει εντελώς την εικόνα του με το μέσο χρήστη του FB και θα πέσουν οι μετοχές της εταιρείας.

Briefly: O Zuck είναι ένα nerd του κερατά που του έκατσε το clopy-write του Facebook (βάσει της ταινίας που είδα) και ο Jobs ήταν ψυχάκιας με το design και ενώ εμείς βλέπαμε ένα "ανέμελο" στυλ, από πίσω υπήρχε ο ψυχαναγκασμός της αρκούδας....

Τους ισοπεδώσαμε όλους πάλι  :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

Εγώ ψηφίζω Armani, που είναι cool και ξέρει και από καλό ντύσιμο  ;)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:38:21 μμ »
....
Και τώρα που το σκέφτομαι κι΄εγώ θα προτιμούσα να ήμουν CEO surf-o-σανίδων, μόνιμα στην παραλία, με μπύρες & γκομενάκια και ας μην ήξερα να δένω γραβάτα και ας φορούσα μόνο CASIO G-shock  :2thumbs:

Καλά, μην είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν θα ήσουν μόνιμα με τη σανίδα στο χέρι.. ;)

Όμως, ο Στράτος έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα.
Ας διακοπεί για λίγο το τρολλάρισμα..

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μάρτιος 30, 2015, 06:48:35 μμ »
φιλε click θα ηθελα να μας πεις για το σκεπτικο σου οταν διαλεξες να παρεις hamilton.

ειναι μια μαρκα που δεν θα επαιρνα ποτε.
δηθεν military, pilot, dress, divers τα παντα ολα.
εταιρια χωρις προσανατολισμο και με κανιβαλιστικες τασεις προς την ιστορια της

Γιατί αγόρασα ρολόι και όχι μάρκα. Αυτό μου άρεσε, αυτό ικανοποιούσε τα κριτήρια που είχα θέσει (τα οποία αναλύω σε άλλο tópic), αυτό πήρα. Θα μπορούσε να ήταν οποιαδήποτε άλλη μάρκα αρκεί να μην ήταν Rolex και Panerai (λέμε τώρα, σιγά μην έβρισκα Rolex ή Panerai στα χρήματα αυτά..).

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μάρτιος 30, 2015, 07:04:30 μμ »
Βάση αυτών που λές συνάγεται το συμπέρασμα οτι αν είχες λεφτα θα έπαιρνες ρολεξ.....
Οταν ασχολείσαι σοβαρα με ρολόγια δεν έχεις τέτοια εφαλτήρια!! Δεν πάιρνεις ρολεξ ή πανεραι ώς στατους συμπολ αλλα επειδή αγαπάς- ονειροπολεις με την ιστορία που τα συντροφευει!!
Μην ξεχνάς εδω είμαστε φορουμ ρολογιών και όχι φόρουμ μόδας και styling....
Νομίζω οτι απευθύνεσαι σε λάθος ακροατήριο......
εδω αγαπάμε την ιστορία και μας εντυπωσιάζει η μηχανολογία της ωρολογοποιιας, μην μπερδεύεσαι....

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μάρτιος 30, 2015, 07:31:17 μμ »
Τι θα πει εσυ αγορασες ρολοι κι οχι μαρκα.
Δηλαδη οι αλλοι αγοραζουν/με μαρκα?

Πως ξεχωριζεις απο τη μαζα?
Η μαζα που θελει οικονομικο ελβετικο ρολοι ξερω πως παιρνει ειτε Tissot ειτε Hamilton.

Επισης εγραψες κατι πιο πριν, οτι δεν θα εδινες παραπανω απο 1000 για Πανεραι.
σε μπερδεψα με το χρηστη livestrong :D
Αν εβρισκες ενα σε αυτη την τιμη θα το αγοραζες και θα το φορουσες?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2015, 07:40:23 μμ από Stratos »
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #48 στις: Μάρτιος 30, 2015, 07:42:02 μμ »

Αποσυνδεδεμένος nomikosas1

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μάρτιος 30, 2015, 07:49:00 μμ »

Αυτο που λες για το δημοσιο προσωπο δεν χρειαζεται να δειξει αλλα διαφερει μια χαρα απο την μαζα...ειναι πολυ γενικο και λαθος. Διαχωριζεις αθελα σου μαζα και μη κτλ.
Δημοσιο... ωραια... paris hilton... την ξερουν ολοι.... δημοσιο αρα .!!! Τι κανει? αγοραζει ρουχα , τζαντες , bentley κτλ.. γιατι ? γιατι νομιζει οτι με αυτα οτι η προσωπικοτητα της κατι θα γινει.

Δημοσιο... px zuckerberg τι κανει? Απλα κανει οτι γουσταρει ,προσωπικοτητα? φουλ
Δημοσιο px χλιδας donald trump , τι κανει? χλιδες και ιστοριες.. αλλα δεν τις κανει για να αποδειξει κατι αλλα γιατι απλα αυτο ειναι το lifestyle του. Προσωπικοτητα , μεγαλη αφου εγινε αυτος που ειναι μονος τα εχασε ολα μια φορα και ξανα τα εκανε.

Αυτα για τα σπιτια και τα yacht ktl τα ειπα πιο πανω. Δεν ειναι το θεμα ακριβο /φθηνο.
100.000.000 για νησι οταν εχεις 30.000.000.000 σου μοιαζουν πολλα? Ειναι το θεμα κανω οτι θελω, χωρις κατι παραπανω. Ειναι απολυτα φυσιολογικο να αγορασει καποιος και ιδιωτικο νησι αν θελει και μπορει και ολα! Δηλαδη πιστευω ομως οτι το εκανε επειδη σκεφτηκε οτι ετσι θα ξεχωρισει απο την μαζα κτλ οπως θα εκανε η Paris και που γι'αυτο δεν κανει τιποτα σοβαρο,  ουτε για να μπει στο ματι του γειτονα ΧΑΧΑΧΑΑ Πιστευω οτι απλα γουσταρε να ειναι ιδιωτικα καπου εντελως απλα και ωραια και ως εκει.

Αυτος ειναι το αλλο άκρο  .. δεν επικροτώ καποιον απο ολους αυτους ουτε τους κατακρίνω.  Αν αυτη ειναι η ζωη που γουσταρει να κανει ας την κανει. Εμενα τι με νοιαζει.

Δηλαδη να το πω και με παραδειγμα, ο steve οταν κοιτουσε τον armani , δεν ελεγε ...-πωωωω δες πως ειναι ,εγω ειμαι ανωτερος ,ειμαι απλος στο ντυσιμο πιο ψαγμενος.
Ειμαι σιγουρος οτι ελεγε ποσο τελεια ντυμενος ειναι ο αρμανι και μπραβο του που εχει παθος με αυτο που κανει.  Θελω να σου πω δεν φορας κατι για να δειξεις με αυτο οτι εισαι ανωτερος/πιο ψαγμενος απο τον αλλον που φοραει κατι αλλο. Φορας αυτο που θελεις απλα! χωρις κατι επιπλεον. Ουτε το κανεις θεμα και εισαι ανοιχτος και στο οτιδηποτε θα φορεσεις κ ο διπλα σου χωρις να τον κρινεις απο αυτο. Οποιος σκεφτεται ....α θα φορεσω αυτο ή θα παρω το ταδε για να ειμαι ετσι και γιουβετσι , σκέφτεται ετσι και για τους αλλους και ειναι μετα επικριτικός στους διπλα του , τους βαζει σε κατηγοριες , καλουπια κτλ................Ξυπνηστε παλικαρια αυτα ολα ειναι @@ , σημασια εχουν αλλα πραγματα στην ζωη. Επιπλεον φαντασου τωρα μια ζωη να λες θα παρω αυτο το σπιτι για να ειμαι καλυτερος απο την ταχα μαζα , αυτο το car για να ειμαι καλυτερος ταχα απο την μαζα και παει λεγοντας.. Μα αυτος ο τυπας ειναι στο τελος ο πιο δουλος της μαζας........ αφου ολες οι κινησεις τους υποσυνείδητα εχουν μεσα την μαζα.
Τρεχει τρεχει ολη μερα να μαζεψει χρημα με πραγματα που δεν γουσταρει να κανει για να παρει ρολεξ\jlc\οτιδηποτε να ειναι πιο γαματος απο τον γειτονα. ΧΑΧΑΧΑ πολυ γελιο. Εντομεταξυ ο καημενος ο γειτονας παιζει ο ανθρωπος να εχει φαει τα ματια του στο hondikee και να αγορασε το roleχακι του επειδη ειναι ψαγμενος και το γουσταρει ή το ταδε car και ειναι χαρουμενος με το hobby του και ουτε εχει καν το μυαλο του για μαζες κτλ.

Εχεις ενα δικαιο οτι οταν ειναι μεσα στην εταιρεια σου επενδυτες που θελουν να βγαλουν λεφτα δεν κανεις οτι θελεις και η εικονα σου παιζει ρολο σε τοσο μεγαλες εταιρειες κτλ  (καλα η ομαδα που λες οτι εχει , ειναι φυσικο να εχει αφου η εταιρεια εγινε πλεον γιγας , αλλα σε καμια περιπτωση μην νομιζεις οτι τον εκανε καποια ομαδα αυτο που ειναι)
Αλλα......... μην το εχεις και σαν ευαγγέλιο γιατι πχ σου θυμίζω τον  evan spiegel ceo του snapchat (19dis) που γυρναει με φερραρι,lambo παει σε prive clubakia κτλ και η υπηρεσια του παει απο το καλο στο καλυτερο!!!
Nα σου θυμησω τον ceo της virgin richard branson που ειναι εντελως τρελιαρης και που μεχρι και γυναικα ντυθηκε σε στοιχημα που εχασε και εκανε την αεροσυνοδο.
Τι γίνεται ομως..... νομιζεις οτι αυτοι αλλαζουν ? Η προσωπικότητα ειναι προσωπικοτητα.  Ο zuckerberg ηταν παντα απλος απο φοιτητης , ετσι γυρνουσε με ενα tshirt κτλ Λες και την γκομενα του που την εχει απο μικρος και που ειναι οπως ειναι να του την επεβαλαν οι επενδυτες ή να την κρατησε για να εχει καλο προφιλ?
Αντιθετα ο evan ηταν μια ζωη απο πλουσια οικογενεια και στα χαιλικια !!!
Δεν υπαρχει σωστο και λαθος απλα κανε οτι γουσταρεις και βγαίνει απο μεσα σου χωρις πολλα πολλα.

Σωστό κι΄αυτό... Λογικά αν είσαι CEO σε εταιρία για σανίδες του surf, κάνας Αυστραλός ή Φλοριδιανός (εκ του Florida) θα είσαι, μία ζωή στην παραλία με σιλικονάτα γκομενάκια γύρω-γύρω.
Οπότε η γραβάτα σου είναι και ψιλοάχρηστη (πιθανόν να σου την έχει δέσει μία φορά η φίλη σου όταν πήγες στην τράπεζα για να πάρεις δάνειο εκκίνησης της εταιρίας)....

Έχεις point  ;)

ακριβως, εισαι ο πρωτος που με επιασες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για να κανεις την καλυτερη σανιδα , πρεπει να αγαπας ο ιδιος to surfing , να εχεις ψηθεί στην παραλια. Τι γραβατες μου λενε.
Και αρα εισαι γαματος τυπας , γιατι εκανες αυτο που γουσταρες και παραλληλα εκανες κατι καλο και για τους αλλους ανθρωπους δίνοντας τους καλύτερες σανίδες. Αρα εκανες καλυτερο και το αθλημα γενικοτερα κ πάει λεγοντας.
Τωρα αν μετα πας και παρεις και μια φερραρι επειδη εχεις την δυνατοτητα και σου αρεσει η ταχυτητα αφου εισαι και surfer. Δεν παει να πει οτι θα την παρεις για να την μπεις στο ματι καποιου ή για να αποδειξεις κατι. Τι να αποδειξεις.. ηδη προσφέρεις πολλα.
Καπως ετσι εγινε κ με την φερραρι με τον enzo ferrari που ετρεχε ο ιδιος σε αγωνες και είχε αρρώστια να κανει καλο car για να τρεχει σε αγωνες.
Αρα τι να φορας τωρα μου λετε  ρολοι ταδε ή απο το αλλο.. τι να φορας παντελονι απο εκεινο ή το αλλο....... το θεμα ειναι εσυ τι εισαι ? ;) Eισαι καλα με τον εαυτο σου? Αν εισαι καλα δεν ψαχνεις τοσο αυτα για να ξεχωρισεις..  (δεν μιλαω για καποιον προσωπικα τωρα χαχαχα απλα ετσι λεω ερωτηματα!!!)

Εδω κολλήσαμε στην γραβατα...
Μπορει να εισαι ceo και ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο με περιουσια 60+ δις και να μενεις ακομα στο πατρικο σου σπιτι στην γειτονια που ησουν και οταν ησουν φτωχος? (buffet)
Μπορεις να εισαι picasso αλλα να φορας rolex ? Δηλαδη να αποδέχεσαι το design αυτου του ρολογιου και να μην το αποδέχεται τωρα ο καθενας επειδη ταχα το φοραει η μαζα? ποια μαζα?

και ο McQueen τι να ξερει απο στυλ

Περα απο ολους αυτους που δεν εκαναν τιποτα παραπανω απο το να κανουν αυτο που αγαπανε με παθος , ολοι οι ανθρωποι ειναι σημαντικοι και κανεις δεν ειναι ανωτερος απο τον αλλον. Όλοι χρειαζονται για να λειτουργεί η κοινωνία σωστα.. Ειναι απαραιτητος και ο πανεπιστημιακος , και ο ερευνητης που θα βρει την θεραπεια για κατι , και ο τεχνολόγος τροφιμων , και ο λογιστης , και ο βενζινας και ο παντοπώλης, και ο εργολαβος , και ο υδραυλικός , και ο γιατρος που θα σε κανει καλα στην δυσκολη στιγμη ΚΑΙ ΟΛΟΙ!!! Αρκει οτι κανει ο καθενας να ειναι χαρουμενος , με θετικη ενεργεια και να αφησει τα συμπλέγματα στην ακρη. Ξερεις τι σημαντικο ειναι να εχεις σωστα και ωραια λαχανα? Η να εχεις καλο κρεας? Η να εχεις καλη βενζινη? η καλο λογιστη? η καλο δικηγορο? Καλο δασκαλο στο σχολειο τα παιδια σου?
Ξεκολλάτε με το αν θα φοραει ρολεξ ή οτι αλλο... Εμενα με νοιαζει να ειναι καλος δικηγορος, καλος λογιστης καλος και εξυπηρετικός πωλητης , καλος συσκευαστης στο ταδε εργοστάσιο και  παει λέγοντας, γιατι μονο ετσι προσφέρει στους γύρο του (κοινωνία) και αρα αναγνωριζεται το εργο του και αρα στο τελος και ευτυχισμενος και παραγωγικος και δημιουργικος θα ειναι και αρα δεν θα εχει και την αναγκη να αποδείξει κατι μεσω των υλικων !! Τα υλικα του μετα ειναι απλα γιατι τα γουσταρει κ γιατι εχει και 2-3 τρελες χομπιστικες σαν ανθρωπος.

Τεσπα αυτα απο εμενα. Το show τελειωσε χαχα :D :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 30, 2015, 07:58:07 μμ από nomikosas1 »

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μάρτιος 30, 2015, 08:04:21 μμ »
Βάση αυτών που λές συνάγεται το συμπέρασμα οτι αν είχες λεφτα θα έπαιρνες ρολεξ.....
Οταν ασχολείσαι σοβαρα με ρολόγια δεν έχεις τέτοια εφαλτήρια!! Δεν πάιρνεις ρολεξ ή πανεραι ώς στατους συμπολ αλλα επειδή αγαπάς- ονειροπολεις με την ιστορία που τα συντροφευει!!
Μην ξεχνάς εδω είμαστε φορουμ ρολογιών και όχι φόρουμ μόδας και styling....
Νομίζω οτι απευθύνεσαι σε λάθος ακροατήριο......
εδω αγαπάμε την ιστορία και μας εντυπωσιάζει η μηχανολογία της ωρολογοποιιας, μην μπερδεύεσαι....

Αν είχα περισσότερα χρήματα να διαθέσω για ρολόι μάλλον δεν θα έπαιρνα Hamilton, θα έπεαιρνα κάτι ακριβότερο. Πολύ πιθανό να έπαιρνα κάτι στην χρηματική κατηγορία του Rolex, όμως Rolex δεν θα έπαιρνα σε καμία περίπτωση!

Τι ακριβώς θα έπαιρνα δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει εκτενώς γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα. Υπάρχουν πάντως διάφορα που κατά καιρούς μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον.

Τι θα πει εσυ αγορασες ρολοι κι οχι μαρκα.
Δηλαδη οι αλλοι αγοραζουν/με μαρκα?

Πως ξεχωριζεις απο τη μαζα?
Η μαζα που θελει οικονομικο ελβετικο ρολοι ξερω πως παιρνει ειτε Tissot ειτε Hamilton.

Επισης εγραψες κατι πιο πριν, οτι δεν θα εδινες παραπανω απο 1000 για Πανεραι.
σε μπερδεψα με το χρηστη livestrong :D
Αν εβρισκες ενα σε αυτη την τιμη θα το αγοραζες και θα το φορουσες?

Έγραψα πως δεν θα έπαιρνα ποτέ panerai ανεξαρτήτου τιμής. Ακόμα και να μου το χάριζαν δεν θα το φορούσα πρωτίστως γιατί το θεωρώ εντελώς άκυρο με το προσωπικό μου στιλ.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μάρτιος 30, 2015, 08:49:37 μμ »
.....
Τι ακριβώς θα έπαιρνα δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει εκτενώς γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα....
Για χάρη της συζήτησης, δεν γίνεται να προσπαθήσεις λίγο να σκεφθείς τι θα έπαιρνες;

Έγραψα πως δεν θα έπαιρνα ποτέ panerai ανεξαρτήτου τιμής. Ακόμα και να μου το χάριζαν δεν θα το φορούσα πρωτίστως γιατί το θεωρώ εντελώς άκυρο με το προσωπικό μου στιλ.
Τα ίδια έλεγα και εγώ.
Και χειρότερα! ::)

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μάρτιος 30, 2015, 08:59:16 μμ »
.............
Εδω κολλήσαμε στην γραβατα...
Μπορει να εισαι ceo και ο πλουσιοτερος ανθρωπος στον κοσμο με περιουσια 60+ δις και να μενεις ακομα στο πατρικο σου σπιτι στην γειτονια που ησουν και οταν ησουν φτωχος? (buffet)
.......

ή ακόμα χειρότερα.. http://www.contra.gr/Sports/Baseball/exei-2-ekatommuria-sthn-trapeza-alla-menei-se-forthgaki.3360975.html

Για χάρη της συζήτησης, δεν γίνεται να προσπαθήσεις λίγο να σκεφθείς τι θα έπαιρνες;

Μπα..δεν θέλω να μπω σε αυτή την λογική, θα κολαστώ... :)

Αποσυνδεδεμένος Istar

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μάρτιος 30, 2015, 09:34:18 μμ »
Παράθεση από: nomikosas1
ακριβως, εισαι ο πρωτος που με επιασες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για να κανεις την καλυτερη σανιδα , πρεπει να αγαπας ο ιδιος to surfing , να εχεις ψηθεί στην παραλια. Τι γραβατες μου λενε.
Και αρα εισαι γαματος τυπας , γιατι εκανες αυτο που γουσταρες και παραλληλα εκανες κατι καλο και για τους αλλους ανθρωπους δίνοντας τους καλύτερες σανίδες. Αρα εκανες καλυτερο και το αθλημα γενικοτερα κ πάει λεγοντας.
Τωρα αν μετα πας και παρεις και μια φερραρι επειδη εχεις την δυνατοτητα και σου αρεσει η ταχυτητα αφου εισαι και surfer. Δεν παει να πει οτι θα την παρεις για να την μπεις στο ματι καποιου ή για να αποδειξεις κατι. Τι να αποδειξεις.. ηδη προσφέρεις πολλα.
Καπως ετσι εγινε κ με την φερραρι με τον enzo ferrari που ετρεχε ο ιδιος σε αγωνες και είχε αρρώστια να κανει καλο car για να τρεχει σε αγωνες.

Kαι η Coca Cola σαν φάρμακο ξεκίνησε όταν ο ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον θέλησε να ανακουφίσει τους συνανθρώπους του το 1886.
Το 1898 τυχαία άλλο φάρμακο χωνευτικό, η Pepsi για να βοηθά όλους τους ανθρώπους του πλανήτη ώστε να μην ανέβει η τιμή της Coca Colaς αν την άφηνε να έχει μονοπώλιο. ( Εννοείται όχι )

Σίγουρα εκεί βασίζουν τις πωλήσεις τους η Apple, η Rolex, η Ferrari. Στους αλτρουιστές!!
Έχουν τη μια σελίδα όπου έχουν γραμμένους όλους τους πλούσιους αλτρουιστές του πλανήτη (παραπάνω δεν είναι) και κοιτάνε να τους πλασάρουν το προιόν τους.
Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρο περί ισότητας και προθέσεων των ανθρώπων, αλλά αυτοί που είναι ματαιόδοξοι, επιδειξίες χρημάτων είναι περισσότεροι, άρα πιο πολλοί πελάτες από τους αλτρουιστές!! (Sorry αν στο χάλασα.)
Όσο καλή πρόθεση και να είχε μια εταιρία να δημιουργήσει ιστορία και όραμα αν έχει καταλήξει να πουλάει στην χειρότερη μερίδα του πληθυσμού του πλανήτη  (βλέπε Paris Hilton) και μάλιστα να την στοχεύει μέσω του marketing και των τιμών, είναι επιλογή κάποιου να την απορρίψει σαν εταιρία και να πάει σε κάποια άλλη.

Το πιο σπαστικό για να μην θέλεις να αγοράσεις Apple η Rolex είναι οι 1.000.000.000 σπασοκλαμπάνιες που μόλις βγουν οι λέξεις από το στόμα σου αντιδρούν σαν να κάνεις επίθεση στο Sakis Rouvas ή στην Ελένη Μενεγάκη.

Αν ήσουν με τον cool σερφερά με το Rolex (που λες πάνω) και του έλεγες ότι εσύ δεν θέλεις Rolex γιατί φοράει ο κάθε γύφτος θα σου έλεγε "μην πάρεις Rolex άμα σε κομπλάρει ρε man που το φοράνε οι ποζεράδες, πάρε κάτι άλλο΄"
Οι άλλοι που ζορίζονται γιατί εσύ δεν θέλεις Rolex που φοράει ο κάθε πόζερος ίσως να ανήκουν στην κατηγορία με τις μύγες,
ξέρεις εκεί που μυγιάζονται, στο μυγιακιστάν.

Όσο για τις μάζες, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι επιστήμες περί συμπεριφοράς των μαζών, προγράμματα παρακολούθησης καταναλωτών στο Facebook στην TV, ένταξη τους σε κατηγορίες "18-24, αγοραστικό κοινό στην TV" κτλ.
Στατιστικοί, αναλυτές, διευθυντές μάρκετινγκ, σπουδές κτλ.
Μάζες δεν υπάρχουν, τσάμπα το σπουδάζουν οι παραπάνω.

PS : Δεν θα έγραφα, αλλά σας είδα όλους που ξενερώσατε που ο click

Παράθεση από: click
Αν είχα περισσότερα χρήματα να διαθέσω για ρολόι μάλλον δεν θα έπαιρνα Hamilton, θα έπεαιρνα κάτι ακριβότερο. Πολύ πιθανό να έπαιρνα κάτι στην χρηματική κατηγορία του Rolex, όμως Rolex δεν θα έπαιρνα σε καμία περίπτωση!

Τι ακριβώς θα έπαιρνα δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει εκτενώς γιατί ποτέ δεν με απασχόλησε το θέμα. Υπάρχουν πάντως διάφορα που κατά καιρούς μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον.

έριξε τους τόνους του θέματος. Εγώ πάντως Rolex θα έπαιρνα και αν έγραφε αυτό που γράφει ο click θα ήμουν άνετος με το Rolex μου, ώστε να θεωρήσω ότι δεν με πιάνουν καν τα γραφόμενα του ώστε να μην ασχοληθώ να του απαντήσω.

Τώρα όποιος του απαντάει ας σκεφτεί γιατί νιώθει την ανάγκη να του απαντήσει, εκεί είναι το όλο θέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 31, 2015, 04:15:19 πμ από Istar »
"ΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ?"

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μάρτιος 30, 2015, 09:35:38 μμ »
ή ακόμα χειρότερα.. http://www.contra.gr/Sports/Baseball/exei-2-ekatommuria-sthn-trapeza-alla-menei-se-forthgaki.3360975.html

το χειροτερα εσυ το λες  :P  δεν ειπα χειροτερα ή καλυτερα. Απλα εδωσα τα παραδειγματα για να δειξω οτι ολα ειναι σχετικα και οτι ο καθενας ζει βαση αυτων που θελει πραγματικα για την ζωη του και αυτο δεν ειναι σε ευθεία συνάρτηση με το ποσα χρηματα εχει.

Μπα..δεν θέλω να μπω σε αυτή την λογική, θα κολαστώ... :)

-αν θελεις να ασχοληθεις με τα ρολογια και να εχεις αποψη και να μην κρίνεις ενα ρολοι μονο απο την εμφάνιση ή απο το αν το φορανε λιγοι ή πολλοι πρεπει να διαβασεις λιγο περι ωρολογοποιίας κτλ γιατι εχω την αισθηση οτι ακομα τα κοιτας σαν απλα αξεσουαρ..αλλα λιγο ποιοτικότερα και αλλα οχι τοσο, και βαζεις την τιμη αποκτησης τους ως κριτήριο αξιολόγησης για το αν ενα ρολοι ειναι καλο ή οχι.
- ποσα λεφτά εδωσες για το hamilton? 300? 600?  με τοσα αγοραζες μια χαρά ρολογια. Οχι πως το hamilton δεν ειναι , αλλα οκ υπαρχουν πιο ψαγμενες οπως λες ... επιλογες.

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Μάρτιος 30, 2015, 10:17:39 μμ »
Istar μ'αρέσεις!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Μάρτιος 30, 2015, 10:31:39 μμ »
Kαι η Coca Cola σαν φάρμακο ξεκίνησε όταν ο ο φαρμακοποιός Τζον Πέμπερτον θέλησε να ανακουφίσει τους συνανθρώπους του το 1886.
Το 1998 τυχαία άλλο φάρμακο χωνευτικό, η Pepsi για να βοηθά όλους τους ανθρώπους του πλανήτη ώστε να μην ανέβει η τιμή της Coca Colaς αν την άφηνε να έχει μονοπώλιο. ( Εννοείται όχι )
Σίγουρα εκεί βασίζουν τις πωλήσεις τους η Apple, η Rolex, η Ferrari. Στους αλτρουιστές!!

Δεν ειπα εγω κατι τετοιο.. απο ολα εχει ο μπαχτσές και αυτο μαλιστα ειναι και το σωστο!!!! (δεν θα αναλύσω τωρα απο εδω μεσα γιατι ειναι το σωστο αλλα πίστεψε με οτι υπαρχουν λογοι)
Aυτο ειναι το κακο οταν γραφω  , ευτυχώς σημερα η μερα ηταν ηρεμη,  ηρθε τωρα ο γνωστος istar  :D :D να πιασει το θεμα εντελως απο αλλη οπτικη !!! XAAXAXAAXAAX   ;D ;D ;D ;D
Ως τωρα εγω το επιασα απο την οπτικη την ανθρωπινη και του χαρακτηρα-προσωπικοτητας  ωστε καποιος να αγοραζει υλικα επειδη τα γουσταρει και οχι επειδη θα τα δουν αλλοι κτλ κτλ

Και πεταχτηκες τωρα εσυ να αναλυσεις το πως μια εταιρεια αναλυει το καταναλωτικο κοινο που απευθύνεται και με τι κριτηρια αξιολογεί το που θα τοποθετηθεί στην αγορα. Δηλαδη τωρα οραματιστηκαμε την εταιρεια , την καναμε και τωρα παμε να χαραξουμε business plan για να πετυχουμε κερδοφορια και βιωσιμοτητα. Δηλαδη θελεις να πιασουμε κουβεντα που αναλυουν βιβλια 500 σελιδων ....

Έχουν τη μια σελίδα όπου έχουν γραμμένους όλους τους πλούσιους αλτρουιστές του πλανήτη (παραπάνω δεν είναι) και κοιτάνε να τους πλασάρουν το προιόν τους.
Δεν θέλω να σου χαλάσω το όνειρο περί ισότητας και προθέσεων των ανθρώπων, αλλά αυτοί που είναι ματαιόδοξοι, επιδειξίες χρημάτων είναι περισσότεροι, άρα πιο πολλοί πελάτες από τους αλτρουιστές!! (Sorry αν στο χάλασα.)
Όσο καλή πρόθεση είχε μια εταιρία να δημιουργήσει ιστορία και όραμα αν έχει καταλήξει να πουλάει στην χειρότερη μερίδα του πληθυσμού του πλανήτη  (βλέπε Paris Hilton) και μάλιστα να την στοχεύει μέσω του marketing και των τιμών, είναι επιλογή κάποιου να την απορρίψει σαν εταιρία και να πάει σε κάποια άλλη.

Λαθος τα βλεπεις τα πραγματα , ξερω οτι μπηκες τωρα φρεσκος φρεσκος να γραψεις αλλα δεν μπορω να γραφω.. καμια φορα ισως σε καμια συναντηση να τα πουμε. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Δευτερον περι ισοτητας και προθέσεων δεν εχω αυταπατες, εσυ κανεις λαθος που διαχωριζεις... σε αλτρουιστές και μη τους  ανθρωπους , εγω δεν εκανα καποιον διαχωρισμο αν δεις. Δεν εχεις καταλαβει οτι οι διαχωρισμοι και οι διαιρέσεις ειναι το πρωτο λαθος. Τελος παντων. Αυτο περι paris hilton που λες παλι ειναι σαν να μην καταλαβες τιποτα απο ολα οσα εγραψα. Εχασα χρονο και κοπο και παλι δεν καταλαβαν. ΠΦΦ  ::) Αν η paris hilton εχει bentley επειδη εχει τα λεφτα να αγορασει benltey ποιος ο λόγος να μην παρεις και εσυ μια bentley?
Εντομεταξυ πετας και ενα στοχευει μεσω μάρκετινγκ και τιμων και ολα καλα χαχαχα Ποιος στοχευει την Paris? Η bentley? h ferrari ? h rolex? και πως θεωρεις οτι την στοχευει? με τις τιμες?

Το πιο σπαστικό για να μην θέλεις να αγοράσεις Apple η Rolex είναι οι 1.000.000.000 σπασοκλαμπάνιες που μόλις βγουν οι λέξεις από το στόμα σου αντιδρούν σαν να κάνεις επίθεση στο Sakis Rouvas ή στην Ελένη Μενεγάκη.

Αν ήσουν με τον cool σερφερά με το Rolex (που λες πάνω) και του έλεγες ότι εσύ δεν θέλεις Rolex γιατί φοράει ο κάθε γύφτος θα σου έλεγε "μην πάρεις Rolex άμα σε κομπλάρει ρε man που το φοράνε οι ποζεράδες, πάρε κάτι άλλο΄"
Οι άλλοι που ζορίζονται γιατί εσύ δεν θέλεις Rolex που φοράει ο κάθε πόζερος ίσως να ανήκουν στην κατηγορία με τις μύγες,
ξέρεις εκεί που μυγιάζονται, στο μυγιακιστάν.

Καλα τωρα το πηγες μακρια... εγω να και  αν παρει καποιος ρολεξ , να μου κ αν δεν παρει , λες και εχω ποσοστα! Αυτη την στιγμη δεν εχω κανενα ρολεξ .  Ουτε iphone εχω. Αλλα εχω σωστη αποψη για το τι επιλέγω και γιατι και οχι μονο για αντιδραση νομιζοντας οτι αν δεν παρω πχ rolex ή το iphone και παρω κατι αλλο θα ειμαι ανωτερος και δεν θα ανηκω στην μαζα και μα μου....... που πιστεύεται.
Ολα αυτα τα δεν ανηκω στην μαζα ...και εχω καλυτερη αισθητικη απο την μαζα , και εγω κανω καλυτερες επιλογες και πιο ψαγμενες ειναι εντελως μα εντελως μπουρδεςςςςς και κρυβουν ανασφαλειες και 100 κομπλεξ.
Αλλα αν θελεις να το παμε και business το πραγμα σκεψου οτι το marketing και οι τιμες κ ολα αυτα που λες ειναι εργαλεια και μιας αλλης μεριδας εταιρειων οπου εκμεταλευονται το κενό στον ψυχισμό των ανθρωπων  στο ταχα μου να διαφερουν.. Εντομεταξυ αυτοι ολοι και γενικα οποιος καθεται και ασχολειται τοσο με τα μαζας κ μη κτλ κρύβουν εναν ψευτοελιτισμο στο μυαλο τους που εκτος απο τα αντικειμενα και τον υλικο κοσμο δεν εχουν ποτε μα ποτε επεκτείνουν στα πιο σημαντικα και ουσιωδη.. Τελος εδω ειναι forum ρολογιων , αρα κρίνεις την μηχανη , την ιστορια , την ταδε πατεντα , το ταδε υλικο κτλ . Οταν λες απλα οτι δεν αγοραζω αυτο γιατι το εχουν αγοράσει πολλοί μαλλον πρεπει να πας σε κανα forum για θεματα styling και μοδας και να κανεις κουβεντα.

Όσο για τις μάζες, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι επιστήμες περί συμπεριφοράς των μαζών προγράμματα παρακολούθησης καταναλωτών στο Facebook στην TV ένταξη τους σε κατηγορίες "18-24, αγοραστικό κοινό στην TV" κτλ.
Στατιστικοί, αναλυτές, διευθυντές μάρκετινγκ, σπουδές κτλ.
Μάζες δεν υπάρχουν τσάμπα το σπουδάζουν οι παραπάνω.

PS : Δεν θα έγραφα, αλλά σας είδα όλους που ξενερώσατε που ο click

Τι σχεση εχει το marketing με τις μαζες με την οπτικη και την σημασια που αναφέρονται οι μάζες στο συγκεκριμενο thread , οχι απο εμενα αλλα απο αλλους?. Εσυ εννοεις καταναλωτικo target group που ειναι αλλο πραγμα. Προσωπικα δεν πιστευω ουτε σε μαζες , ουτε σε ψεκασμους ουτε σε αλλες τετοιες ιστοριες χαχαχαχα με την εννοια που το λες.

έριξε τους τόνους του θέματος. Εγώ πάντως Rolex θα έπαιρνα και αν έγραφε αυτό που γράφει ο click θα ήμουν άνετος με το Rolex μου, ώστε να θεωρήσω ότι δεν με πιάνουν καν τα γραφόμενα του ώστε να μην ασχοληθώ να του απαντήσω.

Τώρα όποιος του απαντάει ας σκεφτεί γιατί νιώθει την ανάγκη να του απαντήσει, εκεί είναι το όλο θέμα.

Ρε istar φορουμ ειναι , να μην πουμε κουβεντα?  Δεν με νοιαζει για την ρολεξ , δεν εχω καν αυτη την περιοδο οπως σου ειπα.
Εγω απλα ειδα εναν ανθρωπο μπερδεμενο και ειπα να γραψω 5 πραγματα που οπως ειδες δεν μιλαω τοσο για την ρολεξ οσο για την ψυχολογια των ανθρωπων γιατι έκρινα οτι 5 κουβεντες περι ζωης ισως βοηθουσαν. Εμενα ολα τα ρολογια μου αρεσουν , και η rolex και τα πανεραι και τα audemars και η jlc ειναι σημαντικη και η πατεκ κορυφη..το καθενα ομως στον τομεα του και για τους λογους που μπορω να αναλυσω και να στηρίξω στην εκάστοτε επιλογη μου. Οχι απλα να λεω το φορανε πολλοι , ειναι ροζ και δεν μου αρεσει και επιπεδο κουβεντας λες και ειμαι σε κανα site για μοντελα και ρουχα.
Η λες και ειμαι σε κανα site με γκομενες που ψαχνουν να βρουν το νοημα της ζωης ανταγωνιζομενες στο ποια θα παρει ακριβότερη τσάντα!  Νομιζα οτι με αυτα που εγραψα θα βοηθουσα. Δεν γινονται αντιληπτα οπως καταλαβενεις γιατι οπως ειπες και εσυ ολα αυτα ειναι ξεχασμενα απο τους ανθρωπους, εχουν ολοι στραφεί στο εγω και στην σύγκριση.
Τελος παντων δεν ξαναγραφω..... καντε οτι θέλετε να δουμε τι θα καταλαβετε ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος panagiotis1

• 40mm case
  • 36mm case
  • swiss made
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Μάρτιος 30, 2015, 10:49:12 μμ »
Παράθεση
Aπο τους χαρακτηρισμους παντως διακρίνω λιγο μια λαθος οπτικη ζωης, δηλαδη τι εισαι εσυ και τι ειναι η μαζα. Δεν κρίνει το ρολόι ή το car ή το παντελονι για το τι εισαι  , το θεμα ειναι τι κανεις εσυ καθημερινα στην ζωη σου με τις πράξεις σου. Τα ρολογια , τα αυτοκινητα και ολα τα υλικα ειναι απλα παιχνιδια και ασχολιες που ο καθε ανθρωπος πρεπει να εχει ωστε να ξεφευγει. Αλλος εχει την φωτογραφια , αλλος αγοραζει πινακες, αλλος παιζει τενις , αλλος τρεχει με μηχανες , αλλος παει γυμναστηριο κτλ. Δηλαδη πολλοι αγοραζουν πχ φερραρι γιατι το χαμογελο και οι αισθησεις που κερδιζουν απο την  καθε διαδρομη που κανουν ειναι τετοιες που τους κανουν πραγματικα χαρουμενους.
Περα απο αυτο ομως τα υλικα ,ειναι υλικα.. οτιδηποτε βλεπεις διπλα σου το εχει δημιουργήσει ενας αλλος ανθρωπος σαν εσενα! Πολλες μεγαλες εταιρειες που τωρα βλεπεις να εχουν αποδοχη στο κοινο εχουν γίνει απο ιδρυτες που ειχαν απλη αγνη αγαπη για το αντικειμενο αυτο (rolex, ferrari ktl) και ειπαν να το κανουν και εταιρεια ωστε να το μοιραστούν με την κοινωνια και να την πάνε και πιο μπροστά. Αυτες οι εταιρεις ειναι κ αυτες που θα ειναι παντα νουμερο 1 και παντα μπροστα. Μην ξεχνας οτι τα λεφτα απο ενα επιπεδο και μετα δεν εχουν καμια απολύτως σημασια.
Τωρα το οτι πολλα αγαθα ειναι τιμολογιακα υψηλα και τα εχουν κανει status symbol η κοινωνία με την εννοια οτι λιγοι μπορουν να τα παρουν ειναι αλλη ιστορια και εχει και αυτη τους λογους της και ολοκληρη κουβεντα. Αλλα αλλο ειναι να αγοραζεις ενα ρολεξ ή μια ferrari που ειναι φουλ ψαγμενες εταιρειες σε αυτο που προσφερουν και αλλο ειναι να παρεις το Iphone  οχι απο την apple αλλα απο τον ταδε οικο που στο κανει ολοχρυσο με διαμαντια κ που κανει 100κ. Το δευτερο για εμενα , ναι ειναι ανουσιο status symbol .
Στο τελος ομως της ημερας τι κ αν εχεις rolex , τι κ αν εχεις casio? To θεμα ειναι οτι αυτες τις δυο εταιρειες τις εκαναν 2 ατομα που οραματιστηκαν και δημιουργησαν κατι για συγκεκριμενους λογους και προς το καλο της κοινωνιας. Και η casio ειναι σπουδαια και η rolex. Εσυυυυυυυυ τι κανεις οταν λες για μαζες? Αγοραζεις ενα vacheron και λες δεν ειμαι στην μαζα? χαχαχα
Ειδες λοιπον οτι η μαζα κτλ που λες ειναι βαρια πραγματα... καταρχην δεν πιστευω σε μαζες και σε μη μαζες...ολοι οι ανθρωποι εχουν ταλεντο να κανουν κατι ..ασχετα που πολλοί δεν κανουν λόγο αλλων λόγων , λαθος αντιληψεων , φοβιων και πιστευω που πολλες φορες ειναι  πλεον υποσυνείδητα απο την παιδικη ηλικια και τον τροπο μεγαλωματος.
τελος παντων. μεγαλη κουβεντα.

Μην σκέφτεσαι αν εισαι αξιος να φορεσεις ρολεξ επειδη το φοραει η μαζα οπως λες. ( εγω δεν πιστευω σε μαζες και σε μη μαζες) Σκεψου αν εισαι πραγματικα αξιος να φορας κατι που δημιουργησε μια μορφη σαν τον Hans Wilsdorf και το εχουν φορεσει μεγαλες προσωπικοτητες σε ολο τον κοσμο ... ηγετες κρατων , αθλητες , ερευνητες , ποιητες , επαναστατες ,  επιστημενος , μουσικοι και ανθρωποι που εχουν διαμορφωσει τον κοσμο οπως ειναι τωρα και ζεις εσυ μεσα σε αυτον.

+ 1000 !!!
Rolex,breitling,hamilton,casio,swatch,twsteel.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Μάρτιος 31, 2015, 12:03:49 πμ »
Πάντως η αλήθεια είναι ότι τώρα που ανέβηκε αυτό το thread, σκέφτομαι να πουλήσω το PANERAI μου και το Moonwatch και το  ΝΑVI μου...
Και αν είχα και ROLEX θα το πουλούσα πάραυτα.
Είναι μεγάλο πλήγμα να έχεις μαζέψει τέτοια ρολόγια και να λέει ο click ότι δεν θα τα έπαιρνε...

Πραγματικά αγκωνιά στο στομάχι του ωρολογο-κατεστημένου.

Τώρα, συγνώμη κιόλας, σοβαρά μιλάμε (γράφουμε) τόση ώρα;

Αυτό το thread μου θυμίζει thread σε moto-forum με τίτλο:

ΣΑΣ ΧΕΖΩ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΣΑΓΙΕΡΕΣ ΣΑΣ.

Τέτοια σοβαρότητα...
Εντάξει, είπαμε να γράψουμε κάτι για να γίνει τζέρτζελο, αλλά πήγαμε από την ψυχολογία των μαζών στη διαφορετικότητα του ατόμου και καταλήξαμε στους 1.000.000.000 σπασοκλαμπάνιες (sic!) που θα στην πούνε επειδή δε θέλεις να αγοράσεις ROLEX ή ΑPPLE...

Φίλε click, χωρίς παρεξήγηση, αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί ποσώς το γιατί δε θέλεις να αγοράσεις ROLEX ή PANERAI. Από την αρχή του thread πλάκα κάνω, γιατί θεώρησα ότι το θέμα ήταν χιουμοριστικό-προβοκατόρικο για να γίνει συζήτηση...

Αγόρασε ό,τι κάνεις κέφι, αρκεί να το χαίρεσαι  :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Μάρτιος 31, 2015, 12:20:27 πμ »
Πάντως η αλήθεια είναι ότι τώρα που ανέβηκε αυτό το thread, σκέφτομαι να πουλήσω το PANERAI μου και το Moonwatch και το  ΝΑVI μου...
Και αν είχα και ROLEX θα το πουλούσα πάραυτα.
Είναι μεγάλο πλήγμα να έχεις μαζέψει τέτοια ρολόγια και να λέει ο click ότι δεν θα τα έπαιρνε...

Πραγματικά αγκωνιά στο στομάχι του ωρολογο-κατεστημένου.

Τώρα, συγνώμη κιόλας, σοβαρά μιλάμε (γράφουμε) τόση ώρα;

Αυτό το thread μου θυμίζει thread σε moto-forum με τίτλο:

ΣΑΣ ΧΕΖΩ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΣΑΓΙΕΡΕΣ ΣΑΣ.

Τέτοια σοβαρότητα...
Εντάξει, είπαμε να γράψουμε κάτι για να γίνει τζέρτζελο, αλλά πήγαμε από την ψυχολογία των μαζών στη διαφορετικότητα του ατόμου και καταλήξαμε στους 1.000.000.000 σπασοκλαμπάνιες (sic!) που θα στην πούνε επειδή δε θέλεις να αγοράσεις ROLEX ή ΑPPLE...

Φίλε click, χωρίς παρεξήγηση, αλλά ειλικρινά δεν με απασχολεί ποσώς το γιατί δε θέλεις να αγοράσεις ROLEX ή PANERAI. Από την αρχή του thread πλάκα κάνω, γιατί θεώρησα ότι το θέμα ήταν χιουμοριστικό-προβοκατόρικο για να γίνει συζήτηση...

Αγόρασε ό,τι κάνεις κέφι, αρκεί να το χαίρεσαι  :2thumbs:

+1000,
παντως το navi με ενδιαφέρει εαν το δίνεις... ;D μήπως ειναι το μπλε το καταδυτικό? και άκρως συλλεκτικό?
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...