Καλησπέρα σε όλους.
Αν μου επιτρέπετε να σημειώσω κι εγώ δυο πράγματα. Πρώτα απ' όλα, αν και καυστικός, δεν γίνεται να μην συμφωνήσω με τον αγαπητό click.
Το πρώτο· σαν άσχετος με την ωρολογοποιία, θα έλεγα πως πρέπει να διαχωρίσουμε δύο βασικά πράγματα. Ένα είναι η μέτρηση τού χρόνου, κι ένα δεύτερο, ο χαρακτηρισμός «κόσμημα».
Στη μέτρηση χρόνου, μπορώ για παράδειγμα, με το ταπεινό μου ρολόι (κόστους 120 ευρώ) να συναγωνιστώ τα περισσότερα μέλη του φόρουμ. Στον χαρακτηρισμό «κόσμημα» δεν μπορώ.
Ένα τρίτο που διαβάζω συχνά είναι και το θέμα: Ιστορία της ωρολογοποιίας. Αυτό είναι τεράστιο θέμα και δεν πιστεύω πως ένα Rolex ή Panerai θα μου την προσφέρει.
Το δεύτερο. Κοινωνική καταξίωση και χόμπι. Μπερδεμένες έννοιες και πολλές φορές μπερδεμένα μυαλά. Ένα Rolex ως δώρο γάμου, ένα Rolex για την αποφοίτηση του τέκνου από το Deree, ένα “κάτι” επειδή θα διαφέρω ή ακόμα ένα “κάτι” γιατί έχω χόμπι. Πολλά παραδείγματα μπορούμε να πούμε, όμως, αν σε όλα αυτά, μπει ένας απλός άνθρωπος, με εισόδημα μισθωτού, προσωπικά θα τον χαρακτήριζα αφελή.