Αποστολέας Θέμα: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.  (Αναγνώστηκε 130413 φορές)

0 μέλη και 24 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
Απ: Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.
« Απάντηση #300 στις: Απρίλιος 03, 2015, 08:35:49 μμ »
Oποιος εχει Rolex είναι γυφτος και οποιος εχει Panerai μαφιόζος?

Ειμαι γυφτος και μαφιοζος (προς Θεου δεν αναφερομαι σε σενα φιλε Χρηστο)  ;D  :D
Στην περιπτωση μου, περαν του οτι αποτελουν συνειδητη επιλογη, το πλεον σιγουρο ειναι ενα:
οταν αποφασισεις να τα δωσεις, θα σου επιστρεψουν ενα πολυ μεγαλο μερος του κεφαλαιου που διεθεσες !!
Και τετοιες εταιριες στο χωρο, που να μπορουν να το κανουν, δεν υπαρχουν πολλες !...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 03, 2015, 08:55:19 μμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Απρίλιος 03, 2015, 08:46:08 μμ »
Ειμαι γυφτος και μαφιοζος (προς Θεου δεν αναφερομαι σε σενα φιλε Χρηστο)  ;D  :D
Στην περιπτωση μου, περαν του οτι αποτελουν συνειδητη επιλογη, το πλεον σιγουρο ειναι ενα:
οταν αποφασισεις να τα δωσεις, θα σου επιστρεψουν ενα πολυ μεγαλο μερος του κεφαλαιου που διεθεσες !!
Και τετοιες εταιριες στο χωρο δεν υπαρχουν πολλες  ...

Βασικα το βιντεο του Ψαλτη ηθελα να ποσταρω πιο πολύ,που εχει και πολύ πλακα.
Αγαπημενη ατακα από τον παλιο καλο καιρο των βιντεοταινιών.
 :) :) :)
Εγω παντως,ειμαι μαφιόζος.
Και πολύ προσφάτως εις διπλουν.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος click

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #302 στις: Απρίλιος 03, 2015, 11:45:26 μμ »
Ο άνθρωπος ειπε πως δε θα αγόραζε rolex και panerai.Αν το πρόβλημα του ήταν τι δε μπορεί να πάρει θα κατεκρινε ολες τις εταιρίες  από αυτές τις τιμές και πάνω.Σε σχέση με αυτά που λέει για μένα ειναι άλλη μια περίπτωση ανάμεσα στις πάρα πολλές ανθρώπων που μπαίνουν στο φορουμ ζητώντας βοήθεια έχοντας ελάχιστα ασχοληθεί με το αντικείμενο και στο χρόνο πάνω αισθάνονται αρκετή αυτοπεποίθηση για να είναι απόλυτοι σε θέματα γύρω από το χώρο και γι αυτό ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μου πως θα αναθεωρήσει στο μέλλον.Αυτό που ειπε ο Νίκος :εκεί που είσαι ήμουνα και εδώ που είμαι θα έρθεις ταιριάζει απόλυτα και σε αυτή την περίπτωση και το λεω με κάθε φιλική διάθεση στο φίλο κλικ.Δε με ενοχλεί καθόλου αυτο που έχει γράψει και ελπίζω ομοίως να μην τον ενοχλήσει αυτό που μόλις έγραψα. :)

Αν και το όνομά μου αναφέρθηκε πολλές φορές από διάφορους και με διάφορες τάσεις, θα απαντήσω μόνο σε εσένα φίλε argo98  γιατί θεωρώ πως είσαι ίσως ο μοναδικός που έπιασες το νόημα και το ύφος αυτών που έγραψα και από τους ελάχιστους που είχαν πραγματική διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο..

Όντως γνωρίζω ελάχιστα πράγματα περί ιστορίας της ορολογοποιήας, πολύ λιγότερα από πολλούς εδώ μέσα όμως ίσως αρκετά περισσότερα από πολλούς άλλους περίφανους κατόχους ακριβών ρολογιών που είτε γράφουν είτε όχι στα φόρουμ. Δεν είμαι γκουρού του είδους και ούτε έχω και σκοπό να γίνω γκουρού, δεν είναι το βασικό μου χόμπι. Οστόσο δεν θεωρώ πως πρέπει να είσαι γκουρού για να έχεις μια υποκειμενική γνώμη για το τι θεωρείς ωραίο και τι όχι σε ένα προϊόν, όπως επίσης και για το τι αντίκρισμα έχει ένα προϊόν προς στην κοινωνία.

Δεν είμαι καθόλου απόλυτος σε αυτά που γράφω, έχω μια γνώμη διαμορφωμένη με βάση αυτά που βλέπω γύρω μου εδώ και χρόνια, την οποία αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας και ασφαλώς δεν αποκλείω όπως λες πως μπορεί αυτή κάποτε στο μέλλον να αλλάξει. Τονίζω πως πουθενά σε αυτό το θέμα δεν εξέφρασα άποψη για την ποιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων, αλλά μόνο για την αισθητική τους και για το κοινωνικό τους στάτους, όπως θα μπορούσα αντίστοιχη άποψη να εκφράσω για οποιοδήποτε άλλο προϊόν είτε το γνωρίζω καλά τεχνικά και ιστορικά είτε όχι.

Αυτό που έχω να πω πάντως είναι πως ύστερα από τις αντιδράσεις που διάβασα σε αυτό το θέμα μάλλον ισχυροποιήθηκε περισσότερο  η άποψη μου παρά μου δημιουργήθηκε ο οποιοσδήποτε προβληματισμός ώστε να την αλλάξω.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Γιατί δεν θα αγόραζα ποτέ ρολόι Rolex ή Panerai.
« Απάντηση #303 στις: Απρίλιος 04, 2015, 07:57:16 μμ »
Αυτό το νήμα ζει ακόμα;
Αξιοπρόσεκτο :up:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Απρίλιος 05, 2015, 03:00:38 μμ »
Μιας και υπαρχει το τοπικ αυτο και μετα απο την μικρη παρουσιαση του καινουργιου ρολογιου του Αρη (watch collector) μου εκανε εντυπωση οτι ακομα και αυτη η εταιρια οπως και αρκετες ακομα χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν δεικτες "μερσεντες" και πατησα στον γουγλι να δω ποια εταιρια τους εφερε πρωτους στο φως της δημοσιοτητας... και βρηκε αυτο το θεμα

http://forums.watchuseek.com/f23/rolex-sub-hands-who-created-design-first-744247.html

το οποιο αναφερει οτι η ρολεξ το ξεκινησε... λογω καλυτερου λουμε κτλ κτλ οποτε παρολο που δεν ειμαι κατοχος ρολεξ... ελπιζω και γω στο μελλον να το καταφερω... συνεχιζω να πιστευω οτι πριν το παιξουμε διανοουμενοι και να ειμαστε απεναντι απο εταιριες μεγαθηρια στο ειδος τους... να σκεφτουμε το τι εχουν προσφερει πρωτα...
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Απρίλιος 05, 2015, 05:01:01 μμ »
Μιας και υπαρχει το τοπικ αυτο και μετα απο την μικρη παρουσιαση του καινουργιου ρολογιου του Αρη (watch collector) μου εκανε εντυπωση οτι ακομα και αυτη η εταιρια οπως και αρκετες ακομα χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν δεικτες "μερσεντες" και πατησα στον γουγλι να δω ποια εταιρια τους εφερε πρωτους στο φως της δημοσιοτητας... και βρηκε αυτο το θεμα

http://forums.watchuseek.com/f23/rolex-sub-hands-who-created-design-first-744247.html

το οποιο αναφερει οτι η ρολεξ το ξεκινησε... λογω καλυτερου λουμε κτλ κτλ οποτε παρολο που δεν ειμαι κατοχος ρολεξ... ελπιζω και γω στο μελλον να το καταφερω... συνεχιζω να πιστευω οτι πριν το παιξουμε διανοουμενοι και να ειμαστε απεναντι απο εταιριες μεγαθηρια στο ειδος τους... να σκεφτουμε το τι εχουν προσφερει πρωτα...

Φιλε Δημητρη,
Μπραβο, μεσα σε λιγες φρασεις τα ειπες σχεδον ολα !   =D>   :smt023
Σου ευχομαι ολοψυχα η προσδοκια σου πολυ συντομα να πραγματωθει.
Απλως να προσθεσω οτι η Rolex πουλαει τζαμπα, οταν αλλες ελβετικες εταιριες χωρις να εχουν προσφερει τιποτα ή σχεδον τιποτα, ουτε εχοντας το αντιστοιχο ειδικο βαρος, ή καμια χρηματιστηριακη αξια και αναγνωρισιμοτητα, ζητουν απο πλευρας κοστους κυριολεκτικα τον πατερα τους και τη μητερα τους !!

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Απρίλιος 05, 2015, 06:36:33 μμ »
μου εκανε εντυπωση οτι ακομα και αυτη η εταιρια οπως και αρκετες ακομα χρησιμοποιουσαν και χρησιμοποιουν δεικτες "μερσεντες"

Για την ιστορια -εχω αναφερθει σε αλλο νημα στο παρελθον- η Rolex oνομασε ετσι τους δεικτες της απο το ονομα της Gleitze, τιμης ενεκεν στην πρωτη βρετανη γυναικα που διεσχισε κολυμπωντας το καναλι της Μαγχης το 1927, κατω απο πολυ αντιξοες συνθηκες και εχοντας κρεμασμενο στο λαιμο ενα Rolex (μενταγιον).
Η Mercedes Gleitze, με το επιτευγμα της αυτο, εκανε αυτοματως γνωστη τη Rolex σε ολο τον κοσμο και δικαιως κατα πολλους θεωρειται ως η πρωτη ''πρεσβειρα-διασημοτητα'' αυτης της μεγαλης ελβετικης ωρολογοποι'ι'ας που φορεσε ποτε Rolex !

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Απρίλιος 05, 2015, 06:44:14 μμ »
Φιλε Δημητρη,
Μπραβο, μεσα σε λιγες φρασεις τα ειπες σχεδον ολα !   =D>   :smt023
Σου ευχομαι ολοψυχα η προσδοκια σου πολυ συντομα να πραγματωθει.
Απλως να προσθεσω οτι η Rolex πουλαει τζαμπα, οταν αλλες ελβετικες εταιριες χωρις να εχουν προσφερει τιποτα ή σχεδον τιποτα, ουτε εχοντας το αντιστοιχο ειδικο βαρος, ή καμια χρηματιστηριακη αξια και αναγνωρισιμοτητα, ζητουν απο πλευρας κοστους κυριολεκτικα τον πατερα τους και τη μητερα τους !!

Θα ηθελες να μας πεις συγκεκριμενα ποιες εταιρειες εννοεις?
Παντως χωρις να θελω να μειωσω την Ρολεξ,δεν λες και τσαμπα τα 7600 που στοιχιζει ενα sub 'η τα 11000 ενος deepsea. 
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #308 στις: Απρίλιος 05, 2015, 07:24:05 μμ »
Θα ηθελες να μας πεις συγκεκριμενα ποιες εταιρειες εννοεις?
Παντως χωρις να θελω να μειωσω την Ρολεξ,δεν λες και τσαμπα τα 7600 που στοιχιζει ενα sub 'η τα 11000 ενος deepsea.

Πολυ ευχαριστως: Bvlgari, Cartier, Concord, Corum, Graham, Franck Muller, Hublot, Perrelet, Piaget ειναι ενδεικτικα μερικες απο αυτες.
Για να μην αναφερθω σε καποια μοντελα καταξιωμενων εταιριων που στην αντιστοιχη κατηγορια ενος Rolex, ζητουν αρκετα περισσοτερα χρηματα απο αυτα που θα επρεπε (βλ. ολως τυχαιως UN Marine Chronometer, IWC Ingenieur Automatic) και λαμβανοντας υποψη τους μηχανισμους που φορουν, την αντιστοιχη χρηστικοτητα και φυσικα τη μεταπωλητικη τους αξια.
Oταν η Rolex πουλαει 7.600 και 11.000Ε -ποσα στα οποια αναφερεσαι- αυτες ποσο πρεπει να πουλουν τα μοντελα τους στις αντιστοιχες κατηγοριες ?!...
Καταπιανεσαι με συγκεκριμενα μοντελα της εταιριας και δεν κοιτας απο τι τιμη μπορει να ξεκιναει ενα Rolex (π.χ. Sub non date, Explorer ή DayJust).
Συγκριτικα με αλλες εταιριες, η Rolex γι' αυτο που πραγματικα ειναι και αντιπροσωπευει, ακομη και σημερα πουλαει φτηνα.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Απρίλιος 05, 2015, 07:41:56 μμ »
Οταν για ενα επωνυμο ελβετικο ρολο'ι' μεσαιας-υψηλης κατηγοριας (και τετοια μοντελα εταιριων στην αγορα υπαρχουν παρα πολλα), δινεις με την εκπτωση 3.000-4.000Ε, γιατι να μη δωσεις μετα την εκπτωση 5.000 και 5.500Ε για να παρεις ενα Rolex ?!...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Απρίλιος 05, 2015, 07:46:39 μμ »
Στις εταιρειες που αναφερεσαι συμφωνω απολυτα. Αυτες θα ελεγα και εγω.
Κανοντας την ερωτηση πριν δεν ηθελα να αντιπαρατεθω μαζι σου.
Απλα οταν το sub πριν απο 5-6 χρονια ειχε περιπου μιση τιμη απο οτι τωρα,δεν ειναι υπερτιμημενο? Οπως και τα Πανεραι και μην ξεχνας πως ειμαι κατοχος δυο.
Παντως θα διαφωνησω πως η Ρολεξ πουλαει φτηνα.
Αν και η Πανεραι δεν ειναι φτηνη,θεωρω πως τα ρολογια της ειναι πιο vfm για μενα.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Απρίλιος 05, 2015, 07:51:02 μμ »
Πηγαινε δωσε σημερα εαν Rolex και αντιστοιχα ενα Chopard ή ενα GP και ελα πες μου υστερα τι χρηματα εισεπραξες απο το καθενα !...
Αν μη τι αλλο, η Rolex σου επιστρεφει το μεγαλυτερο μερος του κεφαλαιου που διεθεσες και αυτο οφειλουμε να της το πιστωσουμε.
Λαμβανοντας υποψη το κοστος κτησης του προ'ι'οντος και τη μεταπωλητικη του αξια-εμπορευσιμοτητα, η Rolex -συγκριτικα με παρα πολλες επωνυμες εταιριες χωρου- πουλαει φτηνα.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Απρίλιος 05, 2015, 07:59:31 μμ »
Απλα οταν το sub πριν απο 5-6 χρονια ειχε περιπου μιση τιμη απο οτι τωρα,δεν ειναι υπερτιμημενο? Οπως και τα Πανεραι και μην ξεχνας πως ειμαι κατοχος δυο.

Στο συγκεκριμενο θα με βρεις απολυτως συμφωνο.
Θα επρεπε ολες -οχι μονον η Rolex, η οποια στην πραγματικοτητα διαμορφωνει τις τασεις και τις τιμες αγορας- να πουλουν πολυ φθηνοτερα !!
Δυστυχως ομως αυτος ειναι ''ο νομος της αγορας'', ολα τα luxury brands names να πουλουν πολυ περισσοτερο απο αυτο που πραγματικα θα μπορουσαν και θα επρεπε ...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:00:27 μμ »
Πηγαινε δωσε σημερα εαν Rolex και αντιστοιχα ενα Chopard ή ενα GP και ελα πες μου υστερα τι χρηματα εισεπραξες απο το καθενα !...
Αν μη τι αλλο, η Rolex σου επιστρεφει το μεγαλυτερο μερος του κεφαλαιου που διεθεσες και αυτο οφειλουμε να της το πιστωσουμε.
Λαμβανοντας υποψη το κοστος κτησης του προ'ι'οντος και τη μεταπωλητικη του αξια-εμπορευσιμοτητα, η Rolex -συγκριτικα με παρα πολλες επωνυμες εταιριες χωρου- πουλαει φτηνα.

Το ξερω ρε συ Αρη αυτο.
Ειναι σαν να λες: τι κανει νιαου,νιαου στα κεραμιδια.
Απλα για την αρχικη τιμη του λεω,πως ειναι υπερβολικη.

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:10:08 μμ »
Θα επρεπε ολες -οχι μονον η Rolex, η οποια στην πραγματικοτητα διαμορφωνει τις τασεις και τις τιμες αγορας- να πουλουν πολυ φθηνοτερα !!
Δυστυχως ομως αυτος ειναι ''ο νομος της αγορας'', ολα τα luxury brands names να πουλουν πολυ περισσοτερο απο αυτο που πραγματικα θα μπορουσαν και θα επρεπε ...

Ομως αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο και ανοιγουμε αλλη κουβεντα ...

Αν και η Πανεραι δεν ειναι φτηνη,θεωρω πως τα ρολογια της ειναι πιο vfm για μενα.

Κι αυτο, αν το καλοσκεφτεις, Rolex ειναι !!  ;D   :D
Αυτη τους εφτιαξε. Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτη τη ζωη ...

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:16:05 μμ »
Το ξερω ρε συ Αρη αυτο.
Ειναι σαν να λες: τι κανει νιαου,νιαου στα κεραμιδια.

Αφου το ξερεις ρε Χρηστο, τι ρωτας ?!
Στις αλλες δηλαδη για τις οποιες ηδη γνωριζουμε ή εγινε αναφορα, ειναι νορμαλ ?!...  :-k   ???
Η Ω τα τελευταια χρονια που τις εφτασε τις τιμες ?... Η Rolex σ' ενοχλει ?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:17:27 μμ »
Καλα,συγνωμη που ρωτησα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:18:23 μμ »

Υπερβολική σε σχέση με τι?

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:54:21 μμ »

Υπερβολική σε σχέση με τι?

Φιλικά Γιώργος
Μπα,εντυπωση μου θα ειναι. Μη δινεις σημασια. Λογικη τιμη τα 7600.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Απρίλιος 05, 2015, 08:56:41 μμ »
Μπα,εντυπωση μου θα ειναι. Μη δινεις σημασια. Λογικη τιμη τα 7600.

Για πες μου ένα ρολόϊ με λογική αρχική τιμή...

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών