Αποστολέας Θέμα: Ερωτηση για τελωνειο  (Αναγνώστηκε 437106 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
Απ: Ερωτηση για τελωνειο
« Απάντηση #220 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 08:22:22 πμ »
Γεια σου φιλε μου.Μαλλον creationwatches εννοεις.Αν οντως εννοεις αυτο,εγω προσωπικα εχω παρει 3 ρολογια απο το εν λογω site,και τα 3 τα πηρα με fedex!!και τα 3 ηρθαν στην πορτα μου χωρις κανενα προβλημα!Μπορει και να ηταν τυχαιο.Ελπιζω να βοηθησα

Ναι όντως την creation εννοούσα  ;D
Άρα λοιπόν το Express είναι FedEx...
Εσύ πως τη γλίτωσες 3 φορές από το γνωστό χαράτσι των εταιριών courier? Άβυσσος η ψυχή των τελωνειακών...

Αποσυνδεδεμένος bost

• 46mm case
  • Risk-Care-Dream-Expext
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 08:47:35 πμ »
φίλε μου αν δεν τον βιάζεσαι, ζήτα απο την creation regular! θα έρθει σε 15- 17 ημέρες στα ελτα της γειτονιάς σου χωρίς φόβο για τελωνεία χωρίς καμία χρέωση, εχω ψωνίσει και γω απο το μαγαζί, πάρε άφοβα! την καλημέρα μου  ;D

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 12:53:12 μμ »
Έχω ψωνίσει μερικές φορές από Creationwatches με απλό ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ). Όλα ΟΚ, κανένα πρόβλημα ούτε τελωνεία. Απλά μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και 20 μέρες (μια φορά με αποστολή στη Βιέννη έκανε 1 μήνα - τα ΕΛΤΑ είναι λίγο πιο γρήγορα  ;))

Κ.
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
  • Ανταλλάζω κρασί 35 ετών με αντίστοιχης αξίας ρολόι
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 01:11:29 μμ »
Λίγη υπομονή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν  ;D

Από το να πληρώσεις κάμποσα γιούρια παραπάνω είναι προτιμητέο... ;)
Hitech Πόντιος!

Newsposter and Moderator @ www.myplaisio.gr

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 02:49:48 μμ »
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Η υπομονή ευτυχώς δε μου λείπει οπότε μια βδομάδα παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν  ;D ιδίως μπροστά στο φόβο του τελωνείου  ;)

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 02:56:44 μμ »
Το τελωνείο είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε mywatchER!  ;D
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος skydives13

• 44mm case
  • Είμαι χαρούμενος! - Γιώργος
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Δεκέμβριος 23, 2011, 11:49:28 μμ »
hahahahah :sex: :smt106 :dielaughing:
ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

jim teo

• Επισκέπτης
« Απάντηση #227 στις: Δεκέμβριος 28, 2011, 08:19:45 πμ »
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,

Προσπάθησα να κάνω μια παραγγελία απο το "discountwatchstore" αλλά στο πεδίο "country" δεν έβρισκα πουθενά την Ελλαδίτσα μας. Επικοινώνησα λοιπόν μαζί τους για να τους ρωτήσω αν έχει κάποιο πρόβλημα το site τους ή αν εγώ κάνω κάτι λάθος. Σας παραθέτω την απάντηση που μου έστειλαν σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται να παραγγείλει ρολόϊ απο χώρα εκτός Ε.Ε. (creationwatches.com,overstock.com,chronograph.com,watches88.com,roachman.com κ.τ.λ.).Απ'ότι φαινεται τα πράγματα στο τελωνείο έσφιξαν για τα καλά,οπότε προσοχή.Άσχημη εποχή βρήκαν να το κάνουν...........................

Hi Dimitris,
Thank you for your email.  Unfortunately at this time we are not shipping to Greece.  Recently we have had orders arrive that are charged more than 100% of what they paid for duties, taxes, customs, UPS fees, etc.  Delivery was refused, and we ended up having to abandon the packages and lose the money, because of the cost involved  in shipping it back to us.  Until we are able to figure out a better form of shipment to Greece that is not so expensive, we unfortunately cannot ship there.

Best,
Jason

Αποσυνδεδεμένος stevchrly

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 09:44:10 πμ »
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,

Προσπάθησα να κάνω μια παραγγελία απο το "discountwatchstore" αλλά στο πεδίο "country" δεν έβρισκα πουθενά την Ελλαδίτσα μας. Επικοινώνησα λοιπόν μαζί τους για να τους ρωτήσω αν έχει κάποιο πρόβλημα το site τους ή αν εγώ κάνω κάτι λάθος. Σας παραθέτω την απάντηση που μου έστειλαν σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται να παραγγείλει ρολόϊ απο χώρα εκτός Ε.Ε. (creationwatches.com,overstock.com,chronograph.com,watches88.com,roachman.com κ.τ.λ.).Απ'ότι φαινεται τα πράγματα στο τελωνείο έσφιξαν για τα καλά,οπότε προσοχή.Άσχημη εποχή βρήκαν να το κάνουν...........................

Hi Dimitris,
Thank you for your email.  Unfortunately at this time we are not shipping to Greece.  Recently we have had orders arrive that are charged more than 100% of what they paid for duties, taxes, customs, UPS fees, etc.  Delivery was refused, and we ended up having to abandon the packages and lose the money, because of the cost involved  in shipping it back to us.  Until we are able to figure out a better form of shipment to Greece that is not so expensive, we unfortunately cannot ship there.

Best,
Jason

Χρόνια πολλά σε όλους

Παιδιά έχουν ξεφύγει πλέον και επειδή την έχω πατήσει δύο φορές τώρα τελευταία με fedex (αντιπρόσωπος Ελλάδος Μπεϊνόγλου)είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα ιδιωτικών μεταφορικών εταιρειών στην Ελλάδα η διαλογή και επιλογή για τελωνείο.
Με το που δουν αξία πάνω από 60 δολάρια το βάζουν αυτή στην άκρη διότι δεν υπάρχει τελωνειακός υπάλληλος την ώρα της παραλαβής  100% σίγουρο.
Ειδικά η Fedex.
Με UPS DHL πότε δεν είχα πρόβλημα και έτσι την πάτησα και έκανα παραγγελία με FEDEX,τώρα με καμία από Αμερική μόνο με USPS και ότι ποιο απλό υπάρχει και ας κάνει ένα μήνα.
Υπόψιν από την τρεχάλα στο Τελωνείο του Αεροδρμίου έμαθα ότι τα ΕΛΤΑ μέχρι 120 δολάρια αξία δηλωμένη δεν το πάνε τελωνείο  επειδή είναι ακόμη κρατικά καλύπτονται από υπουργική απόφαση, οι ιδιώτες όμως επειδή έχουν και εκτελωνιστές από κάπου πρέπει να τα πάρουν και έτσι εκμεταλλεύονται τον νόμο που λέει πάνω από 60 δολάρια   σταματάει και γίνετε η σφαγή των Ιουδαίων.
περαστικά μου

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 09:17:04 μμ »
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
Καλό είναι τέτοια μηνύματα να δημοσιεύονται για να μην την πατάνε και άλλοι αγοραστές. ;)
Hitech Πόντιος!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 10:20:02 μμ »
Πολύ σωστός ο di@bolic! ;D

Αποσυνδεδεμένος dmjst

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 12:39:41 πμ »
Αν περασει εκτελωνισμο τη βαψατε.....

Εξαρτάται βέβαια και από την δηλωθείσα αξία του ρολογιού.....

Δηλ. με σχεδόν δεδομένο το βάρος και τον όγκο του πακέτου τα πάντα εξαρτώνται από το όφελος που θα αποκομιστεί σε χέση με την έκπτωση στην αγορά του...

Αν μπει στο τελωνείο το ελάχιστο που θα κληθεί να πληρώσει ο παραλήπτης είναι ένα ποσό της τάξης των 200 € περίπου.
Οπότε σαφώς και για ένα ρολόι των 300 δεν αξίζει η εισαγωγή.

Τι γίνεται όμως αν μιλήσουμε για κάτι πιο premium...
δηλ ένα ρολόι αγορασμένο έναντι 3000 και τιμή καταλόγου σε κοσμηματοπωλείο των Αθηνών π.χ. 6000.

Τότε μήπως τελικά συμφέρει ο εκτελωνισμός του???.......

Και κάτι άσχετο.... Για αποφυγή τελωνείου το προς παραλαβή προϊόν μπορεί να δηλωθεί και ως προϊόν δειγματοληψίας (testing)... Υπό κανονικές συνθήκες δεν χρεώνονται τελωνειακοί δασμοί και φόροι για δείγματα....

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 12:42:13 πμ »
Αν το ανοίξει και δει κανένα Lange and Sohne, θα του πεις ότι είναι προϊόν δειγματοληψίας? ;D
Hitech Πόντιος!

Αποσυνδεδεμένος dmjst

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Ιανουάριος 10, 2012, 01:24:32 πμ »
Γιατι όχι....

Πέρυσι χρειάστηκε να εισάγω από ΗΠΑ εγκέφαλο αυτοκινήτου από τη GM και δεν πλήρωσα τελωνείο λόγω του γεγονότος ότι ήταν δείγμα....
Ο εγκέφαλος στοίχιζε 4000€.

Αποσυνδεδεμένος navy82

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Μάρτιος 20, 2012, 02:28:18 πμ »
παιδια, ύστερα απο ψάξιμο, ειδα οτι το ρολοι που ήθελα να κανω δωρο στην κοπελα μου
υπηρχε μονο σε αμερικανικα  site...
παρήγγειλα μεσω DHL express..(δεν εχει option για άλλο)
τιμή 260$
να ανησυχώ?
ειναι θεμα τύχης?
εχουν γραφτεί πολλά ανα καιρο
κανενα πρόσφατο παράδειγμα με DHL?

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Μάρτιος 20, 2012, 09:06:39 μμ »
Δυστυχώς όλες οι εταιρείες Courier περνάνε τελωνείο τα δέματα τους.
Τώρα αν μπορέσει και σου δηλώσει χαμηλότερη αξία ίσως να την γλυτώσεις.
Αν δεν έφυγε ακόμα ρώτα τον αν μπορεί να σου το στείλει με απλό ταχυδρομείο ή να δηλώσει χαμηλότερη αξία.

Πάντως θα έπρεπε να ρωτήσεις αν στέλνει και με άλλους τρόπους ασχέτως του τι λέει. ;)
Hitech Πόντιος!

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Μάρτιος 20, 2012, 09:53:52 μμ »
Σωστός!!

Αποσυνδεδεμένος papias1

• Just Registered
  • MY DREAM WATCH OMEGA SPEEDMASTER PRO
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Μάρτιος 24, 2012, 09:38:34 πμ »
εχθες παρελαβα απο  χονκγ κονγκ ενα γνησιο λουρακι σεικο και ενα  citizen http://seiyajapan.blogspot.com/2009/07/citizen-mechanical-watch-made-in-tokyo.html.δεν πληρωσα καθολου τελωνιο σε καμια απο τις 2 παραγελιες
,ουτε τα 3 ευρω που πληρωνα παλαιοτερα  ;D

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:04:04 πμ »
για ρολόι πολύ μικρής αξίας(<50δολλάρια) διαλέγω USPS First Class Mail International  ή US Postal Service Priority Mail International?

και τα δύο έχουν 8-12 εργασιμες αλλά γύρω στα 6 δολλάρια διαφορά στην τιμή τους.τι ακριβώς παίζει εδώ?δεν ρωταω για τα λεφτα μιας και είναι λίγα αλλά σίγουρα μια διαφορά θα την έχουν δεν μπορεί....

Αποσυνδεδεμένος Di@bolic

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Μάρτιος 27, 2012, 12:34:45 πμ »
Ωρέ σύντεκνε, παρε την απλή.
Το πολύ 2-3 μέρες να καθυστερήσει παραπάνω αν και χλωμό το βλέπω.
First Class... ;)
Hitech Πόντιος!