Αποστολέας Θέμα: Q&Q  (Αναγνώστηκε 6496 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Q&Q
« στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 01:16:06 πμ »
Σημερα αγορασα ενα Q&Q των 18 ευρω.

Το μοντελο ειναι το Q&Q c150j304.

Αγορασα αυτο το ρολοι,για 2 λογους.Πρωτον,επειδη μου αρεσε,και 2ον,επειδη ειναι πολυ φθηνο,να δω απο περιεργεια πως θα αντεξει με το περασμα του χρονου,με οτι χρηση του κανω.

Ενας ακομη λογος που το πηρα,ειναι και ο εξης.Το ειχα δει στη βιτρινα,και σκεφτηκα να ζητησω να το δοκιμασω καποια στιγμη.Ετσι και εγινε σημερα,και μου αρεσε οπως καθοταν στο χερι.Εκανα μια ερωτηση αν γινοταν αντι για το μαυρο,να βαλουμε ενα καφε λουρακι,και μου απαντησε το παιδι ναι.Μου εδειξε ενα το οποιο μου φανηκε οτι θα εκανε και στα αλλα ρολογια που εχω.Σκεφτηκα λοιπον γιατι οχι,τουλαχιστον θα εχω και ενα λουρακι παραπανω,και το ρολοι οσο βγαλει.15-20 ευρω κανει ενα λουρακι μιας τυπικα καλης ποιοτητας.

Μετα που το πηρα ειδα οτι το λουρακι ειναι 20mm,ενω στα αλλα μου ρολογια 22mm,αλλα και παλι δε πειραζει για 18 ευρω,θα το επαιρνα ουτως ή αλλως.

Πισω στο ρολοι τωρα,προκειται για ενα απλο,κλασικο ρολοι,με λευκη πλακα,μαυρους αριθμους και δεικτες,40mm χωρις την κορωνα,9mm παχος,quartz εννοειται (citizen?).Λεει στο καντραν IPS WATER RESIST (τι εννοει IPS αληθεια?)και πισω γραφει 3atm και stainless steel back.Ενταξει,δε περιμενει καποιος σε τετοια τιμη ανοιξειδωτη κασα,γερο κρυσταλλο κτλ.Ειναι ρολοι του στυλ χαλαει,σκουριαζει,σπαει το τζαμι,το πεταω,παιρνω αλλο.

Για τα δικα μου γουστα τωρα,το ρολοι ειναι ομορφο,και δειχνει κομψο στο χερι.Μου αρεσουν τα κλασικα ρολογια με λευκη πλακα και ολους τους αριθμους,οι οποιοι να θυμζουν και αυτοι κατι κλασικο σαν εμφανιση,οχι δηλαδη πολυ μοντερνου στυλ.Εχω ηδη ενα orient symphony αυτοματο της ιδιας λογικης,και αυτο το q&q θα βρει τη χρηση του (οσο παει),εκει που το αυτοματο δε με βολευει για καποιο λογο.Εχω βεβαια και ενα lorus quartz παρομοιο,αλλα δε μου αρεσει το sunray καντραν του.
Ισως σε καποιους αυτο το στυλ να μη λεει και πολλα,να θυμιζει κατι γεροντιστικο ή ρολοι τοιχου,ειναι και γουστα αυτα.Παντως για casual/dress κατασταση ειναι κομψο.
Στο μελλον αν το επιτρεψουν τα οικονομικα,θα μου αρεσε ενα με λευκο καντραν,arabic αριθμους κλασικους,και μπλε δεικτες(κατι εμφανισιακα σαν το longines master collection αλλα κουρδιστο και πιο οικονομικο,ή καποιο marine).

Παροτι λοιπον αυτο το q&q ειναι κατι πολυ απλο σαν ποιοτητα,ειχα την ορεξη τωρα το βραδακι χαλαρα να γραψω 2 πραγματα,μιας και εβγαλα και καποιες φωτο (η φωτογραφια ειναι ενα αγαπημενο χομπι).Αν εχετε και σεις καποια εμπειρια ή καποια αναμνηση με αυτα τα οικονομικα ρολογια,μπορειτε να τη γραψετε εδω  :-)

seamasterchrono

• Επισκέπτης
Απ: Q&Q
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 04:49:38 πμ »
Ωραιο ειναι

Sent from my x600 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 08:11:12 πμ »
Να το χαιρεσαι. Το βασικοτερο ειναι οτι εκανες το κεφι σου και φορας κατι που σε χαροποιει.
 :)
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 10:28:32 μμ »
Ευχαριστω παιδια.

Σημερα βλεποντας το λουρακι καλυτερα και στο φως της μερας,φαινεται αρκετα πορτοκαλο-κοκκινωπο. Μαλλον επρεπε να το παρω με το μαυρο που ειχε εξ'αρχης,θα ηταν πιο καλο για γενικη χρηση.
Αλλα δε πειραζει,καλο ειναι και αυτο.Καλη φαση για 18 ευρω οπως και να'χει.Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω,μικρα απλα πραγματα καμια φορα μας φτιαχνουν λιγο τη διαθεση και αυτο ειναι καλο,ετσι και για αλλαγη.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 10:52:20 μμ »
Ωραιότατο ειναι κυριως αν σκεφτείς τα ποσα έδωσες.Μου θύμισε τα timex weekender.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 10:55:46 μμ »
ελα τρελιαρη τωρα το ειδα καλοριζικο!! παλι λευκο ομως;  ;) να το χαρεις!! τα λεφτα ποτε δεν εχουν σημασια... η χαρα μετραει!!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 16, 2015, 11:06:03 μμ »
Εεεμ ναι με τα λευκα κλασικα εχω ενα κολλημα :D

Τωρα που ειπατε για το timex weekender,οντως φερνει λιγο.Ισως να του βαλω κανα Nato λουρακι δερματινο ή υφασματινο στο μελλον,αμα βρω κανα παμφθηνο :D :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 17, 2015, 01:24:52 μμ »
Ειχα ενα 22αρι καφε λουρακι,με ασπρη ραφη στις ακρες,απο ενα αλλο ρολοι,σε καλη κατασταση,και το "σφηνωσα" στο Q&Q.Το καφε που βαλαμε στο μαγαζι ειχε μια αποχρωση αρκετα προς το πορτοκαλι/κοκκινο,και μου φαινοταν λιγο παραξενο,και ηταν επισης xl και μου ηταν μεγαλο.
Αυτο του παει καλυτερα.Ωστοσο με εχει πιασει και μια ορεξη για φωτογραφιες :)

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 17, 2015, 11:08:02 μμ »
Ωραίο είναι, να το χαρείς με υγεία. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι τα lugs, θα τα ήθελα με κλίση προς τα κάτω κ να "αγκαλιάζουν" περισσότερο τον καρπό. Αλλά ας  μην τα περιμένουμε όλα.

Φιλικά
Αντώνης
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"

Αποσυνδεδεμένος Triainoforos

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 18, 2015, 12:27:52 πμ »
1ον θα σου πω καλοφορετο με υγεια και 2ον πολυ χαιρομαι που υπαρχουν τετοια ατομα εδω στο φορουμ: ειλικρινη και αγνα.
Και παλι με γειες!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 18, 2015, 01:29:56 μμ »
Ευχαριστω παιδια για τα καλα σχολια σας. :-)

Ναι,εξεχουν λιγο τα lugs αλλα δε φαινεται και ασχημο βεβαια. Στη πρωτη φωτο ηταν με ενα αφορετο λουρακι και πεταγε λιγο κιολας.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 18, 2015, 03:36:30 μμ »
Με τα Q&Q έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Γιάννη και μάλιστα φορεμένα για πολλά χρόνια ζητώντας μόνο την μπαταριούλα στους και τίποτε άλλο.....και μην ξεχνάμε ότι τα σωθικά miyota είναι αυτά που τα έχουν κάνει αθάνατα, με τα λεφτά που κοστίζει ένα εισητήριο στο σινεμά η 2 ποτά σε βραδυνή έξοδο παίρνεις ρολόι που σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, οπότε σε φτηνό ρολόι οι μόνοι αντίπαλοι που εχει είναι η casio και η jaga και στέκεται μια χαρά απέναντί τους στην entry level quartz κατηγορία.

Καλοφόρετο να είναι.!!!

Υ.Γ. τα αρχικα IPS σημαίνουν Ingress Protection System (σύστημα προστασίας ειδόδου από νερό) και είναι όρος που χρησιμοποιείται (σπάνια ομολογουμένως σε ρολόγια) για να περιγράψει την βασική αδιαβροχοποίηση κυρίως σε τυχαία επαφή με το νερό (δεν κάνει δηλαδή ούτε για πλύσιμο χεριών κάτω από βρύση) οπότε το νου σου με τα πολλά νερά. ;)
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 18, 2015, 04:56:15 μμ »
Ομορφο,να το χαίρεσαι και πολύ ωραίες φωτό,αν βρεις χρόνο ανέβασε κάποιες τεχνικές και ρυθμίσεις για αυτές τις φωτό.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 19, 2015, 10:19:59 πμ »
Με τα Q&Q έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Γιάννη και μάλιστα φορεμένα για πολλά χρόνια ζητώντας μόνο την μπαταριούλα στους και τίποτε άλλο.....και μην ξεχνάμε ότι τα σωθικά miyota είναι αυτά που τα έχουν κάνει αθάνατα, με τα λεφτά που κοστίζει ένα εισητήριο στο σινεμά η 2 ποτά σε βραδυνή έξοδο παίρνεις ρολόι που σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, οπότε σε φτηνό ρολόι οι μόνοι αντίπαλοι που εχει είναι η casio και η jaga και στέκεται μια χαρά απέναντί τους στην entry level quartz κατηγορία.

Καλοφόρετο να είναι.!!!

Υ.Γ. τα αρχικα IPS σημαίνουν Ingress Protection System (σύστημα προστασίας ειδόδου από νερό) και είναι όρος που χρησιμοποιείται (σπάνια ομολογουμένως σε ρολόγια) για να περιγράψει την βασική αδιαβροχοποίηση κυρίως σε τυχαία επαφή με το νερό (δεν κάνει δηλαδή ούτε για πλύσιμο χεριών κάτω από βρύση) οπότε το νου σου με τα πολλά νερά. ;)

Ευχαριστω Γιωργο,και για τις πληροφοριες. :-)

apo1 ,ευχαριστω. Η φωτογραφια ειναι ενα απο τα χομπι μου,κυριως με θεματα της φυσης,αλλα τελευταια μου αρεσει να τη συνδυαζω και με τα ρολογια.
Εχω μια dslr λιγο παλιοτερη (canon eos 400d).Χρησιμοποιω προτεραιοτητα διαφραγματος,και ρυθμιζω το διαφραγμα κατα προτιμηση καπου απο 8-13,για να εχω και ενα ικανοποιητικο βαθος πεδιου (καθαρη εστιαση) στο καντραν του ρολογιου (ειναι κοντινες φωτο,και το βαθος πεδιου ειναι μικρο).Εχω το κεντρικο σημειο εστιασης,και η ευαισθησια iso παιζει απο 200-800,αναλογως με το φως,για να εχω ικανοποιητικη ταχυτητα κλειστρου,μη βγαινουν κουνημενες.
Τελευταια αυτες που βγαζω διπλα σε καποια φυσικη πηγη φωτος μεσα στο σπιτι (διπλα σε παραθυρο/πορτα),βγαινουν ενδιαφερουσες.Πειραματιζομαι λιγο και με τη γωνια για να κανει το τζαμακι καποιο ενδιαφερον εφε.

Επισης τραβαω σε raw,και περνανε μετα απο camera raw και photoshop,οπου μου αρεσει να αφιερωνω λιγο χρονο για επεξεργασια.Κατι αλλο που παιζει σημασια ειναι και η ποιοτητα και η ρυθμιση της οθονης,ο φωτισμος του χωρου που ειναι το Pc κτλ.Η οθονη μου δεν ειναι καποια σταθερη,υψηλης ποιοτητας,για φωτογραφικη δουλεια και καλιμπραρισμενη τελεια,αλλα δουλευω σε ενα λαπτοπ με ματ οθονη full hd,της DELL,στο οποιο εχω αφιερωσει λιγο χρονο για να το ρυθμισω σωστα,και να δειχνει (οσο ειναι δυνατον) σωστο χρωμα,ευρος φωτεινοτητας,κοντραστ κτλ,ενω προσεχω και τη γωνια θεασης (ενα μειον των laptop γενικα),και οπως ειπα,τον φωτισμο του δωματιου την ωρα που δουλευω για να βλεπω σωστα.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 22, 2016, 06:36:39 μμ »
Η q&q εκμεταλλευόμενη τη μαμά citizen λάνσαρε εννέα (9) νέες σειρές με τεχνολογία solar κ 3,5 μήνες power reserve σε full charge κατάσταση, κάσα κ λουράκια από ανακυκλωμένα υλικά. Με κάθε αγορά ένα ποσό πηγαίνει στην οργάνωση TABLE FOR TWO για σχολικά γεύματα σε Ασία κ Αφρική.
Ακολουθούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες ενός ρολογιού από κάθε σειρά.

upload image online
upload image online

upload image online
upload image online

upload image online
upload image online

upload image online
upload image online

upload image online
upload image online

upload image online
upload image online