Καλημέρα & Χρόνια Πολλά!
Δεν περίμενα ποτέ να γράψω στο συγκεκριμένο topic. Δεν είναι ότι αντιπαθώ τη μάρκα, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε κάποιο μοντέλο, έτσι όπως είχα τουλάχιστον φτιάξει τη wish list στο μυαλό μου, το οποίο θα έπρεπε να κατέχω και να αποχωριστώ κάποιο άλλο για χάρη ενός Seiko.
Έχοντας όμως από την άλλη ένα μικρό budget και θέλοντας ως ρολογόφιλος να έχω ένα κομμάτι από τη Seiko έπρεπε να διακρίνω ένα το οποίο θα έπρεπε να αρμόζει στη συλλογή μου.
Με την ευκαιρία του φίλου Capt-dim, τα ζύγισα και κατέληξα στο Alpinist (sarb017).
Στα υπέρ τα οποία με οδήγησαν και μου αρέσουν:
- ιστορία του αλπινιστή και η κατάργησή του
- 200m υδατοστεγανότητα & βιδωτή κορώνα
- εσωτερικό bezel περιστρεφόμενο με πυξίδα
- μοναδικό πράσινο glossy dial που δίνει πληθώρα χρωμάτων αναλόγως του φωτισμού
- inhouse μηχανή 6R15
- sculptured logo της Seiko και των αριθμών στο dial
Φορώντας το στο χέρι σου δίνει μια μοναδικότητα μην έχοντας ξαναδεί κάτι παρόμοιο πιο πριν.
Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητάς του μου βγάζει ένα μικρό περιορισμό στο πως και πότε το φοράς - παρόλο που όλοι οι κάτοχοι το ποστάρουν συνεχώς από καλό ντύσιμο μέχρι και σε εκδρομές και εξορμήσεις ανεηξαρτήτου ντυσίματος...
Τελικά χαζεύοντάς το ώρες πάνω στο χέρι μου, κατέληξα ότι τον περιορισμό αυτό στα μάτια μου δεν το δίνει το πράσινο χρώμα του dial, αλλά οι χρυσοί δείκτες με τους χρυσούς αριθμούς στο dial.
Λέω να προσπαθήσω να το προσπεράσω..