Αποστολέας Θέμα: Service longines και συντήρηση σε δερμάτινο λουράκι.  (Αναγνώστηκε 10483 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ikon

• Just Registered
    • Προφίλ
Service longines και συντήρηση σε δερμάτινο λουράκι.
« στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 10:37:43 μμ »
Καλησπέρα, μερικές ερωτήσεις για όποιον γνωρίζει.

1-Ποιο είναι το πιο «επίσημο/καλύτερο» μέρος που μπορώ να πάω για service το longines μου (όταν έρθει η ώρα);

2-κάθε πότε θέλει service? Ο πωλητής μου είπε κάθε 5 χρόνια, το manual λέει κάθε 2.

3α-Υπάρχουν τίποτα παρελκόμενα ή κανένας γνωστός τρόπος να συντηρείς το δερμάτινο λουράκι, να μην μαυρίσει από τον πολύ καιρό και τη χρήση δηλαδή.
3β- Πόσο κοστίζει ένα νέο αυθεντικό δερμάτινο κροκό λουράκι; και μπορεί κάποιος να το βάλει μόνος του?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Το ρολόι για το οποίο μιλάμε είναι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Service longines και συντήρηση σε δερμάτινο λουράκι.
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 05, 2008, 11:37:02 μμ »
Καταρχην,το ρολογακι σου ειναι κουκλι,καλοφορετο!
1.Το καλυτερο μερος για ενα καινουριο ρολοι(κατα τη γνωμη μου παντα) οταν ερθει η ωρα του service,ειναι το μαγαζι που το πηρες.Ειναι καλο να χεις επαφες με το καταστημα,διοτι μπορει να πετυχεις καλυτερη τιμη σε μελλοντικη αγορα,να σε εξυπηρετησει σε τυχον προβλημα,αν θελεις καποιο λουρακι η ανταλλακτικο κτλ.Τις περισοτερες φορες βεβαια τα στελνουν στην αντιπροσωπεια για service.
2.Μια κοινη πρακτικη στο θεμα διαστημα service,ειναι πραγματι πανω κατω καθε 5ετια.Στη 2ετια αν θελεις μπορεις να πηγαινεις για ελεγχο στεγανοτητας,καθαρισμο ρολογιου αλλα οχι για μηχανη,εκτος κι αν εχει προκυψει προβλημα.
3.Οτι και να κανεις,αργα η γρηγορα θα φθαρει.Προφυλαξε το απο νερα,ιδρωτα(αυτο ειναι δυσκολο εως ακατορθωτο στην Ελλαδα),πλενε πιο συχνα τον καρπο(σε μενα πιανει).Τα λουρακια μπορεις να τ αλλαζεις και μονος σου με το καταλληλο εργαλειο,αλλα εξασκησου πρωτα σ ενα παλιο ρολοι.Οσο για την τιμη του αυθεντικου,πρεπει να ρωτησεις το μαγαζι που το πηρες.  :)

Αποσυνδεδεμένος ikon

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 06, 2008, 06:04:08 πμ »
Το θέμα είναι ότι το πήρα από τα duty free και δεν είναι εύκολο να πηγαινοέρχομαι εκεί. Έλεγα μήπως υπάρχει επίσημη αντιπροσωπία αλλά αυτό μάλλον είναι εύκολο να το μάθω ρωτώντας κάποιο κοσμηματοπωλείο στο κέντρο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Καταρχην,το ρολογακι σου ειναι κουκλι,καλοφορετο!
Σε ευχαριστώ, έχω πάθει πλάκα, το χαζεύω σαν βλάκας όλη μέρα!  ;D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 07, 2008, 02:54:45 πμ »
Το θέμα είναι ότι το πήρα από τα duty free και δεν είναι εύκολο να πηγαινοέρχομαι εκεί. Έλεγα μήπως υπάρχει επίσημη αντιπροσωπία αλλά αυτό μάλλον είναι εύκολο να το μάθω ρωτώντας κάποιο κοσμηματοπωλείο στο κέντρο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Σε ευχαριστώ, έχω πάθει πλάκα, το χαζεύω σαν βλάκας όλη μέρα!  ;D

Ωραιότατο είναι. Περιμένουμε φωτό με την πρώτη ευκαιρία.

Για την επίσημη αντιπροσωπεία, εξουσιοδοτημένους, κ.λπ., δες στο site της Longines, στο Store Locator.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 07, 2008, 12:20:37 μμ »
η Longines ανηκει στο Swatch group ετσι το επισημο σερβις ειναι στη οδο Μαντζαγριωτακη και λεωφορο Συγγρου -εκει που ειναι και της Omega κλπ

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 07, 2008, 10:28:05 μμ »
Για το συγκεκριμένο λουράκι το έχω βρει στο internet 160 ευρώ και σε μαγαζί 220 ευρώ ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ikon

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 09, 2008, 09:23:42 μμ »
Για το συγκεκριμένο λουράκι το έχω βρει στο internet 160 ευρώ και σε μαγαζί 220 ευρώ ...

Φιλικά Στέφανος.

Ακριβό…
Μιλάς για το λουράκι μαζί με το μηχανισμό που κουμπώνει ή χωρίς?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 08:38:39 πμ »
Ακριβό…
Μιλάς για το λουράκι μαζί με το μηχανισμό που κουμπώνει ή χωρίς?
Μόνο το λουράκι !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.