Αυτό το post είναι μία κατάθεση ψυχής.
Είναι ένας ωρολογιακός απολογισμός του έτους που κλείνει.
Είναι οι κόποι μίας ζωής, σε μία ιστορία αγάπης-μίσους-συντροφικότητας-διαφωνίας-πασατέμπου.
Είναι ένα post που θα μείνει στην μνήμη όσων το διαβάσουν.
Είναι ένα post που θα πυροδοτήσει εξελίξεις, πιθανόν να παίξει και τη σημασία του στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στο γύρισμα της ρόδας του Καμίνη (αν δεν την έχουν κατεβάσει ακόμα)....
Θα μπορούσα απλά να πω ένα "ευχαριστώ" στα χιλιάδες μέλη που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το OFC HELLAS και την προσπάθεια μου, να δώσω μία γροθιά στο ωρολογιακό κατεστημένο των ταψιών και των πενταδάκτυλων που έχουν καταδυναστεύσει γενιές και γενιές ωρολογόφιλων.
Όμως ένα απλό "ευχαριστώ" δεν θα ήταν πρέπον για όλους εσάς. Επίσης ως ορκισμένος εχθρός της διαπλοκής και του κουκουλώματος, αισθάνομαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω όλο το παρασκήνιο, πίσω από την απόφαση μου να πουλήσω το OWC και τις μετοχές μου στην Orange Watches Company (του Dan δλδ.).
Τα πράγματα ξεκίνησαν μετά το τελευταίο επιτυχημένο πάρτυ του OWC HELLAS, όπου είχαμε φιλοξενήσει και μερικά PANERAI, ως ένδειξη σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην προσπάθεια μία άσημης εταιρίας (της PANERAI εννοώ) να σταθεί στο ωρολογιακό γίγνεσθαι.
Τότε ήταν και η μέρα που και τα δύο OWC εκτέθηκαν σε κοινή θέα σε όλους εσάς και είχατε την ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να τα ακουμπήσετε και οι πιο τυχεροί να τα φορέστε.
Από τότε τα πράγματα πήραν μία περίεργη τροπή.
Αρχικά έβρισκα απειλητικά σημειώματα στο αυτοκίνητο μου:
"Δώσε μας το OWC σου αλλιώς θα σου φέρουμε πίσω την τέως σύζυγο σου"
"Πρόσεχε όταν σκύβεις για να βάλεις τις αλυσίδες στο Golf"
"Ξέρουμε που μένεις" (αυτό ήταν βλακώδες φυσικά, καθώς αφού μου άφηναν σημειώματα στο αυτοκίνητο, προφανώς ήξεραν που μένω).
"Μπαμπά μην τρέχεις" (αυτό μάλλον το είχε βάλει ο γιός μου)
Βρήκα και μία κλήση για παράνομο παρκάρισμα στη Γλυφάδα, από το 2012 !!!
Άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Όταν κατέβηκα για τη ρολογότσαρκα, είδα με την άκρη του ματιού μου δύο τύπους να με παρακολουθούν την ώρα που έβγαλα το OWC για να δοκιμάσω ένα JLC.
Άρχισα να φοβάμαι. Απευθύνθηκα στον Νομικό Σύμβουλο (ΑΚΑ Βίκτωρα) αλλά μου είπε ότι δεν προλάβαινε να ασχοληθεί, καθώς ήταν απασχολημένος με τις αλλαγές dial στη "Χιονάτη".
Απευθύνθηκα στον Τεχνικό Σύμβουλο (Aris911) αλλά έκανε την πάπια και είπε ότι ουδέποτε είχε αποδεχθεί τον τίτλο !
Απευθύνθηκα στον Ταμία (GiannisTissot) αλλά δεν τον έβρισκα και μετά ανακάλυψα ότι το ταμείο ήταν άδειο και ο Γιάννης έκανε διακοπές στην Τενερίφη !
Τέλος απευθύνθηκα στον Γ.Γ (ήταν η τελευταία μου ελπίδα). Αμέσως μετά το τηλεφώνημα, μπάρκαρε και έκτοτε με έπαιρνε κατά τις 4:00 τα ξημερώματα, καθώς μη έχοντας ένα σοβαρό GMT, μπέρδευε την ημέρα με το βράδυ.
Στη συνέχεια έμαθα ότι αναμένεται και 3ο OWC στη χώρα, χωρίς να έχω λάβει γνώση και χωρίς να ξέρω τι είχε προηγηθεί.
Κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά.
Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η ΘΕΣΜΙΚΗ διαφωνία μου με τον Γ.Γ, για το εάν στο επόμενο Watches & Babes Party (το γνωστό θεσμό του OWC που όλοι αγαπήσαμε) θα έπρεπε να έχουμε πιο πολλές ξανθές ή μελαχρινές Watch-Bimbos !
Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να λυθεί. Έθετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του OFC HELLAS και τη συνέχιση της ωρολογιακής και πολιτισμικής κληρονομιάς του.
Το θέμα τέθηκε στον Γ.Γ ευθέως: Η το δικό σου OWC ή το δικό σου (δεν είναι λάθος) πρέπει να πουληθεί.
Ο Γ.Γ απάντησε με σαφήνεια (αυτό του το αναγνωρίζω): ΠΡΙΤΣ !
Μπροστά μου έβλεπα ένα αδιέξοδο.
Τηλεφώνησα άμεσα στον Dan, μου υποσχέθηκε ότι θα αναλάβω το OWF SWEDEN και επειδή θυμήθηκα ότι όταν είχα πάει στη Στοκχόλμη είχα χαζέψει με τις ιθαγενείς αλλά και επειδή όπως έχω ξαναπεί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΟ MYWATCH, η απόφαση πάρθηκε (όχι εύκολα όμως)...
Το OWC μου λοιπόν, ανήκει πλέον σε άλλο μέλος του MyWatch.
Όμως για να απαλύνω τη θλίψη που λογικά ήδη σας έχει καταβάλει διαβάζοντας τα παραπάνω και επειδή μέσα στις γιορτές δεν μου πηγαίνει η καρδιά να σας ισοπεδώσω τη ψυχολογία, σας έχω και ένα ευχάριστο νέο ! Το οποίο φυσικά δεν είναι η αποχώρηση μου από το MyWatch (όπως λογικά θα αστειευτεί ο γνωστός karteo).
Υπάρχει πλέον και το OWC HELLAS Εσωτερικού, για την ακρίβεια το ORIS FUN CLUB HELLAS, το οποίο ιδρύω πάραυτα, ασκαρδαμυκτί, πατ-κιούτ και τσακ-μπαμ, όντα από σήμερα κάτοχος ενός ORIS 65, το οποίο είχα εκχωρήσει με leasing σε φίλο-μέλος του MyWatch ! To οποίο φυσικά είναι αυτό που είχε πουλήσει ο Γ.Γ σε ένα φίλο μου, το οποίο είχε δώσει στον παντζανάκη της ξαδέλφης ενός γνωστού του Σόϊμπλε, ο οποίος το κληροδότησε στον αγέννητο γιό του, αλλά σκέφτηκε ότι αφού ο γιός δεν είχε γεννηθεί ακόμα, θα μπορούσε να παραχωρήσει για 15 χρόνια στον φούρναρη της γειτόνισσας του γκόμενου της γυναίκας του κλπ.
Χέρι με χέρι βρέθηκε και στο δικό μου χέρι, κάλλιο δέκα και στο χέρι παρά πέντε και καρτέρι !
Να ευχαριστήσω όσους συμμετείχατε σε αυτό το ΝΗΜΑ.
Σας υπόσχομαι ακόμα καλύτερες μέρες (και κυρίως νύχτες) με το OFC HELLAS Εσωτερικού.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά (προκαταβολικά)
Μετά τιμής: ο Τέως ΠΡΟΕΔΡΟΣ του OFC HELLAS (ΕΓΩ) και νυν ΠΡΟΕΔΡΟΣ του OFC HELLAS Εσωτερικού (ΠΑΛΙ ΕΓΩ).
Πάω να ετοιμάσω τα σύνεργα τώρα, μήπως χρειαστεί να βάλω πάλι αλυσίδες στο αυτοκίνητο αύριο το πρωί...