Αποστολέας Θέμα: SPEEDMASTER ACCURACY _  (Αναγνώστηκε 7445 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jupiter

• Just Registered
    • Προφίλ
SPEEDMASTER ACCURACY _
« στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:54:32 μμ »
Πέρασαν ήδη 10 ημέρες απο την αγορά του SpeedMaster Professional moon watch ( κωδ. 3570.50 calibre 1861 ).

Ολες αυτές τις ημέρες το ρολόι φοριέται ανελλιπώς στο δεξί χέρι και κουρδίζεται. Οπως είναι φυσικό, όπως κάθε νέος ιδιοκτήτης πιστεύω, αναλώθηκα σε λεπτομερείς μετρήσεις της ακρίβειας του. Κατόρθωσα να σταματώ το δείκτη των δευτερολέπτων και να συγχρονίζω το ρολόι είτε με την www.timeanddate.com/worldclock/ είτε ακόμη με το ρολόι του κινητού τηλεφώνου. Η συμπεριφορά του είναι σταθερή και πάντα της τάξης -10 secs / ημέρα. Κάθε ημέρα καθυστερεί το ίδιο ποσό και ανεξάρτητα της χρήσης χρονογράφου.

Επειδή η διαφορά μου φαίνεται σημαντική, επικοινώνησα με email με την Ω στην Ελβετία και αυτοί μου απάντησαν ότι ένας αυτόματος μηχανισμός έχει προδιαγραφές για -1 έως 11 secs/ ημέρα και κατ επέκταση το ρολόι είναι εντός προδιαγραφών και δεν χρειάζεται ρύθμιση. Επίσης δεν επιβεβαίωσαν ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ( πραγματικά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στα επίσημα γραπτά ). Πρακτικά ‘εφαγα πόρτα’.

Ακούω τις εμπειρίες σας με νούμερα και τι πιθανόν να περιμένω στο μέλλον.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: SPEEDMASTER ACCURACY _
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 12:59:36 μμ »
Πέρασαν ήδη 10 ημέρες απο την αγορά του SpeedMaster Professional moon watch ( κωδ. 3570.50 calibre 1861 ).

Ολες αυτές τις ημέρες το ρολόι φοριέται ανελλιπώς στο δεξί χέρι και κουρδίζεται. Οπως είναι φυσικό, όπως κάθε νέος ιδιοκτήτης πιστεύω, αναλώθηκα σε λεπτομερείς μετρήσεις της ακρίβειας του. Κατόρθωσα να σταματώ το δείκτη των δευτερολέπτων και να συγχρονίζω το ρολόι είτε με την www.timeanddate.com/worldclock/ είτε ακόμη με το ρολόι του κινητού τηλεφώνου. Η συμπεριφορά του είναι σταθερή και πάντα της τάξης -10 secs / ημέρα. Κάθε ημέρα καθυστερεί το ίδιο ποσό και ανεξάρτητα της χρήσης χρονογράφου.

Επειδή η διαφορά μου φαίνεται σημαντική, επικοινώνησα με email με την Ω στην Ελβετία και αυτοί μου απάντησαν ότι ένας αυτόματος μηχανισμός έχει προδιαγραφές για -1 έως 11 secs/ ημέρα και κατ επέκταση το ρολόι είναι εντός προδιαγραφών και δεν χρειάζεται ρύθμιση. Επίσης δεν επιβεβαίωσαν ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ( πραγματικά αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στα επίσημα γραπτά ). Πρακτικά ‘εφαγα πόρτα’.

Ακούω τις εμπειρίες σας με νούμερα και τι πιθανόν να περιμένω στο μέλλον.

Ευχαριστώ.

οχι δεν εφαγες πορτα!δεν εχει cosc,αρα τα ορια ειναι πολυ μεγαλυτερα,αν και δεν θα επρεπε,η επισημη εταιρεια ποτε δε θα σου λεγε φερτο για ρυθμιση!
απλα πας εκει που το αγορασες και στο φτιαχνει αυτος η το δινει στην ομεγα ελλας.αυτο ειναι το πιο απλο προβλημα σε ενα ρολοι και εχει την πιο απλη λυση!το πας για ρυθμισμα ;)

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 01:09:26 μμ »
το ίδιο έχω και εγώ στο speedy μου 145.012 του 1968 είναι στο +10 sec τήν ημέρα. Απλά κάθε μήνα το βάζω 2 λεπτά πίσω οπότε στο τέλος του μήνα θα είναι 3 λεπτά μπροστά...ή το πάω για ένα καλύτερο ρύθμισμα..αλλά δέν με πειράζει το +10 sec τήν ημέρα, εάν η ακρίβεια είναι σημαντικό για σένα μπορέις να το πάς για ένα ρύθμισμα...εγώ θα του κάνω ένα service φέτος λάδια/φίλτρα/μπουζί/φλάτζες/ και ρύθμισμα βαλβίδων :) μαζί με τήν αλλάγή στο case back και spacer ring για να το μετατρέψω σε open back και να θαυμάζω τήν 2310 Lemania...;)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 01:36:58 μμ »
Το δικο μου 3570 απ την αρχη ηταν cosc,οπως και παραμενει.Στην αρχη +4/+5,πριν κανα μηνα που το χα μετρησει τελευταια φορα ηταν +2/+3 sec.
Mαλλον ειμαι απ τους τυχερους,οχι οτι με απασχολει και πολυ το θεμα της ακριβειας,περισσοτερο εχει σημασια η σταθερη αποκλιση. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 04:31:57 μμ από eisenberg »

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 03:02:32 μμ »
το δικο μου 3750 -δεν σας τοπα το πηρα και εγω τελικα  :weedman: τοχω κανα 10ημερο παει +10 την ημερα
λετε να στρωσει και να παει +4-5 ? θα ειμαι ευχαριστημενος τοτε

αληθεια jupiter αν διαβασα καλα ειπες οτι σου ειπαν -1 εως +10 ? το δικο σου ομως ειπες ηταν -10 οποτε γιατι σου ειπαν οτι ειναι ενταξει ? αν κανω καποιο λαθος πες μου
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 05:23:28 μμ από Megalos »

Αποσυνδεδεμένος jupiter

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 03:12:48 μμ »
αληθεια jupiter αν διαβασα καλα ειπες οτι σου ειπα -1 εως +10 ? το δικο σου ομως ειπες ηταν -10 οποτε γιατι σου ειπαν οτι ειναι ενταξει ? αν κανω καποιο λαθος πεσ μου

Τους Εγραψα

After having synchronized it to GMT, (http://wwp.greenwichmeantime.com/ ), I have noticed that the watch delays by 10 - 11 seconds every 24 hours.

Απάντησαν

The precision tolerance of an automatic movement is from -1 and +11 seconds per day. The precision of a mechanical movement depends on the individual habits of the wearer and can therefore vary. A qualified watchmaker can adjust the precision of a watch to within the Omega tolerances. Your Omega watch is in the tolerences, so your watch do not need to be adjusted.

Υποθέτω ότι τα όρια που λένε είναι +- , διαφορετικά μάλλον αυτό που λέω ‘εφαγα πόρτα’.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 03:16:28 μμ »
το δικο μου 3750 -δεν σας τοπα το πηρα και εγω τελικα  :weedman: τοχω κανα 10ημερο παει +10 την ημερα

Με γειες Κώστα!
Καινούριο το πήρες;
Τώρα τελευταία βλέπω μεγάλες αγορές. Πανεράι, Ωμέγα... Φαγούρα στην τσέπη σε έπιασε; ;D
Πάντα τέτοια!

Φιλικά
Δημήτρης

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 04:42:12 μμ »

αληθεια jupiter αν διαβασα καλα ειπες οτι σου ειπα -1 εως +10 ? το δικο σου ομως ειπες ηταν -10 οποτε γιατι σου ειπαν οτι ειναι ενταξει ? αν κανω καποιο λαθος πεσ μου

με γεια και απο εμενα πραγματι ενα πολυ ωραιο ρολοι
ΥΓ
εχω αρχισει και εγω να σκεφτομαι να παρω moon-watch αλλα κρατιεμαι  ενόψει  μιας μεγαλυτερης αγορας ;D :D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 04:50:10 μμ »

Υπαρχουν πολλες αναφορες για την 1861 οτι με τον καιρο στρωνει,παρα τα λεγομενα της Ω.Για κανα 2μηνο φορα το καθημερινα η τουλαχιστον κουρδιζε το.
Α,και μεγεια Κωστα,καλοφορετο  ;)

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 05:13:50 μμ »
ευχαριστω Δημητρη
νομιζες οτι δεν θα μου κολλαγες την ιωση οταν βρεθηκαμε κοντα ?
 ιωση ειναι αυτη οχι παιξε γελασε  ;D
α και , ναι καινουργιο το πηρα ..

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 05:15:27 μμ »

Καλορίζικο, καλοφόρετο, mast κομμάτι !!! :up:

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 05:18:54 μμ »
ευχαριστω Δημητρη
νομιζες οτι δεν θα μου κολλαγες την ιωση οταν βρεθηκαμε κοντα ?
 ιωση ειναι αυτη οχι παιξε γελασε  ;D
λες να μεταδιδεται και απο το τηλεφωνο? γιατι νομιζω πως εχει κολλησει και εμενα και μαλιστα πολυ βαρια
ΥΓ
μια καλη δικαιολογια για να δικαιολογουνται αυτα τα εξοδα ;)

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 05:25:16 μμ »
warover , einseberg ,stefmac
σας ευχαριστω ολους για τις ευχες  ;D

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 08:07:13 μμ »
Καλοφόρετα παιδιά και να τα χαρείτε.
Τελικά είναι μύθος....
@ Megalos οι εκπλήξεις συνεχίζονται....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 08:54:34 μμ »
Καλοφορετο παιδια,το δικο μου παντως μετα απο 2-3 μηνες βελτιωθηκε αισθητα και σημερα 9 μηνες απ την αγορα του ειναι σταθερα +1+2!Μου χαραχθηκε το plexiglass 2-3 φορες,ενα τριψιμο με displex(αλοιφη για οθονες κινητων)και εγινε παλι καινουριο.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:20:56 μμ »

αληθεια jupiter αν διαβασα καλα ειπες οτι σου ειπαν -1 εως +10 ? το δικο σου ομως ειπες ηταν -10 οποτε γιατι σου ειπαν οτι ειναι ενταξει ? αν κανω καποιο λαθος πες μου

Aγαπητε Kωστα,
καλοφορετο το καινουργιο σου ρολο'ι'!
Εκτος του οτι ειναι πολυ ωραιο και διαχρονικο, ειναι και ενα 'ρολο'ι'-θρυλος'!  :)
Φιλικα, Αρης
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:28:52 μμ »
Για όλους τους κατόχους του κλασικού speedy με ζελατίνα όχι με ζαφείρι προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το παρακάτω προιον για το τζάμι τους (εκ πείρας)

κάνει ΘΑΥΜΑΤΑ χωρίς να ''τρώει'' την ζελατίνα...:)

Και στα δύο speedy μου...

Εγώ το πήρα από εδώ

http://www.watch-tool.de/shop.php

έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση τους και βέβαια δεν πήρα μόνο μια φορά και μόνο ένα αντικείμενο...έχει πολλά ωραία εργαλεία και πραγματάκια...:)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:42:42 μμ από Marketer »
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 09:48:57 μμ »
Νομιζω παρ ολ αυτα οτι λιγες επιφανειακες γρατζουνιες στο hesalyte,ενισχυουν το vintage look του.
Οταν αρχισει να μην φαινεται η ωρα ειναι το προβλημα  :P

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 10:01:53 μμ »
Ευχαριστουμε πολυ φιλε MARKETER, για την πληροφορια!  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 08, 2008, 10:05:04 μμ από Marketer »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 08, 2008, 10:59:58 μμ »
ειναι μεσα στα ορια ενος ρολογιου,βασικα βγαινουν αρυθμιστα και γι αυτο μπορεις να βρεις και τετοιες αποκλισεις.το πιο απλο λοιπον η ρυθμιση απο ενα αξιολογο τεχνιτη