Αγαπητέ Ντένη πολύ επιγραμματικά και με τη σειρά που τα έθιξες:
1. Για μένα ταλιμπάν σ' ενα φόρουμ είναι το μέλος που δεν είναι αντικειμενικό, αλλά αντίθετα φανατισμένο και δογματικό. Θεωρώ πολύ πετυχημένο τον όρο και σκοπεύω να συνεχίσω να τον χρησιμοποιώ σε όποιον νοιώθω ότι πληροί τα παραπάνω κριτήρια. Διευκρινίζω όμως ότι δε σε θεωρώ κάφρο και στενόμυαλο. Αυτά είναι δικές σου προβολές ή εικασίες.
2. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιες από τις υπερβολές σου είναι προϊόν πλάκας, αυτό έλειπε. Κάποιες άλλες όμως δεν είναι και προκαλούν φθορά.
3. Ο Σπύρος δε μας πρήζει συνέχεια με το πόσο τέλεια είναι τα πανεράι. Αλλά μερικές φορές έχω αποκαλέσει και το Σπύρο ταλιμπάν, αν αυτό σε ικανοποιεί.
4. Εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου. Ωστόσο, κάνεις αυτό που και άλλοι έκαναν, το κατάλαβαν και το σταμάτησαν. Και πίστεψε με, δεν είμαι ο μόνος που έχει κουραστεί. Προχθές στο τσακ σταμάτησα κάποιον να σου την πει πολύ χοντρά. Και μάλιστα του είπα να μη σε παρεξηγήσει, ότι έκανες πλάκα κτλ. Κοινώς, σε υπερασπίστηκα γιατί προέταξα τη χιουμοριστική πλευρά των λεγόμενών σου.
5. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μου υποδείξεις τους κανονισμούς του φόρουμ. Πλην όμως, δεν παραβιάζω κανέναν, δεν είναι προσβλητικός ο χαρακτηρισμός, αντίθετα είναι μια εμπνευσμένη (θα έλεγα και χιουμοριστική ως επί το πλείστον) επιλογή για να περιγράψω μια πραγματική κατάσταση. Όταν θα σταματήσεις να είσαι ταλιμπάν της σεικο, θα πάψω κι εγώ να σε αποκαλώ έτσι.
-Δηλαδή τί, σου στέλνει ένας μήνυμα και σου γράφει «τώρα θα του χυμήξω εγώ του Ταλιμπάν, βάστα με Βίχτωρα, βάστα με !», έτσι λειτουργεί το πράγμα ; Τέλος πάντων, όταν σου στέλνουν ότι θα μου χυμήξουν, εσύ να τους βαστάς. Θα σου χρωστούν χάρη, να το θυμάσαι ! Και, κυρίως, να το θυμούνται αυτοί.
Για να μιλήσουμε σοβαρά : Προσπαθώ να είμαι καλόπιστος στις συζητήσεις και καλόπιστα εκλαμβάνω το τελευταίο μήνυμά σου. Από το οποίο πάντως προκύπτει ότι τελικά κάποιοι χολώνονται στ’ αλήθεια από συγκεκριμένα ύφη και, πραγματικά, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, να προκαλώ δηλαδή εκνευρισμό. Ίσως να μην το καταλαβαίνω ότι μπορεί να συμβαίνει, επειδή εγώ δεν το νοιώθω, ποτέ δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να εκνευριστώ στ’ αλήθεια, όταν κάποιος θα γράψει κατά της Seiko. Βασικά, σ’ αυτό το χώρο δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να με ενοχλήσει, πλην των watchsnobs, που ομολογουμένως μου ανάβουν τις λάμπες. Τίποτε άλλο.
Από την άλλη πλευρά, εσύ δικαιούσαι, όπως λες, να χρησιμοποιείς εμπνευσμένα και χιουμοριστικά τον όρο ταλιμπάν, αλλά εγώ δεν μπορώ –επίσης και εξίσου χιουμοριστικά- να αναφέρομαι πχ σε σκοτεινές σελίδες της ελβετικής ωρολογοβιομηχανίας, αληθώς και ιστορικά εμπεριστατωμένα, επειδή τούτο μάλλον εξάπτει τα πάθη –ποιών άραγε ; - και τελικά μήπως όλοι κρύβουμε έναν ταλιμπάν μέσα μας ; Και μήπως, επειδή είσαι λίαν εύστροφο παιδί, αυτό που πραγματικά σε ανησυχεί, σε σχέση με την τάξη και ασφάλεια του φόρουμ, δεν είναι ο δικός μου εμφανής και απροκάλυπτος ψευδο-«ταλιμπανισμός», αλλά ο αυθεντικός κρυφοταλιμπανισμός που πιθανό να υποβόσκει, καίτοι μη ομολογούμενος και εφόσον εκραγεί θα θυμίζει ηφαίστειο ; Όχι ;
Καταληκτικά και για να μην το κουράζουμε και δη off-topic : Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μη λύνεται, με τον τάδε ή δείνα τρόπο. Αυτό εδώ το πρόβλημα, εντελώς ασήμαντο, λύνεται πανεύκολα –θα μπορούσες μάλιστα να το είχες λύσει εξαρχής, εάν μου έστελνες ένα σύντομο πμ σε πρώτη ευκαιρία, αντί να επιμένεις να με προσφωνείς δημόσια ταλιμπάν. Καλό βράδυ.