Το ένα πιο ιδιαίτερο από το άλλο λέμε !!!
Well done ! Πες μας & τα συμπεράσματα
To Zenith μου έκανε τρομερή εντύπωση. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η χρονομετρία του απίστευτη - πιο καλή δεν γίνεται. Στον καρπό μου έκατσε τέλεια…πούπουλο.
Το IWC είναι πολύ όμορφο ρολόι. 42άρι όλο dial, θέλει καρπό που να μπορεί να το υποστηρίξει...αλλά αγαπημένο μου IWC είναι το Ingenieur και όλα τα άλλα είναι υπό την σκιά του...είμαι προκατειλημμένος σε αυτό το κομμάτι.
Το Mark είναι θρυλικό ρολόι με design που είναι ακόμη στην παραγωγή. Το συγκεκριμένο είναι μοντέλο του ’76 νομίζω, σε λειτουργική κατάσταση, με πολύ καθαρό μηχανισμό. Αν θυμάμαι καλά χρειάζεται service. Ο σχεδιασμός του δεν είναι του γούστου μου αλλά έχει τους φανατικούς οπαδούς του. Εάν ήταν όμως μοντέλο του ’69 (χρονιά που γεννήθηκα) θα το χτυπούσα χωρίς δεύτερη σκέψη
Το Heuer έχει πανομοιότυπο στυλ με το Mark σε ότι αφορά στις πολλές καμπύλες και τον σημαντικό όγκο…αλλά η πατίνα που έχει το dial τα σπάει. Είναι και αυτό από την δεκαετία του 1970.
Το Alexander Shorokhov παίδες με εντυπωσίασε. Είναι πολύ όμορφο και ιδιαίτερο…ας είναι οικονομικό, ας μην έχει την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Το μόνο που με χάλασε είναι που γυαλίζει το dial και, ανάλογα τον φωτισμό, από σκούρο κόκκινο - βυσσινί γίνεται κάτι σαν φούξια. Εάν ήταν ματ κόκκινο - βυσσινί θα το έπαιρνα αμέσως.
Το Tudor Submariner είναι το αστέρι της συλλογής. Άψογη κατάσταση, αγυάλιστο, κουτί, χαρτιά, άριστη λειτουργία και χρονομετρία…δυσεύρετο πακέτο. Πόσο γλυκό ρολόι, μέγεθος τόσο όσο, ελαφρύ και άνετο. Το προτιμώ από τα σύγχρονα Tudor και Sub.
IWC, Mark, Heuer & Shorokhov είναι προς πώληση. Το Zenith, ναι και όχι. Το Tudor δεν πωλείται.