Αποστολέας Θέμα: Κλασικό ρολόι με λατινικούς αριθμούς  (Αναγνώστηκε 8285 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Κλασικό ρολόι με λατινικούς αριθμούς
« στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 06:56:48 μμ »
Θα ήθελα να εντάξω στη συλλογή μου, ένα κλασικό dress ρολόι με λατινικούς αριθμούς, το οποίο να έχει ρετρό αισθητική.  Να θυμίζει εποχές ωρολογοποιίας αιώνων πριν, και να μοιάζει το καντράν του με ρολόι αντίκα.

Όσον αφορά στα ρολόγια με καλλιγραφικούς αραβικούς αριθμούς, έχω γίνει εξπέρ πλέον, καθώς είναι το αγαπημένο μου στυλ, όμως σε αυτά με λατινικούς είμαι ακόμη σε στάδιο όπου έχω αρχίσει να τα ψάχνω λίγο καλύτερα.

Για κάποιους λόγους με ελκύουν τα ρολόγια που βλέποντας τα νιώθεις μια έντονη αίσθηση "παλιού" στη σχεδίαση τους.

Έχετε υπόψιν σας κάτι σαν το παραπάνω που περιγράφω, μηχανικό (αυτόματο ή κουρδιστό), κάτω από τα 400 ευρώ κατά προτίμηση? Με ανοιχτόχρωμο καντράν, dress φιλοσοφίας?

Κάποιο orient star που κοίταζα, ήταν στα 13mm πάχος, και για να είμαι ειλικρινής, θα μου άρεσε κάτι στα 40mm max (διάμετρος), και 10-11mm πάχος.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Κλασικό ρολόι με λατινικούς αριθμούς
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:40:41 μμ »
Tissot le locle.. ψαξτα λιγο στο σαιτ ειδικα τα λευκα ειναι πολυ καλα.

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 09:36:40 μμ »
Είναι αλήθεια ότι το lelocle, είναι κοντά σε αυτό που έχω κατά νου. Οι διαστάσεις, το καντράν με τα ενδιαφέροντα guiloche μοτίβα, οι λατινικοί αριθμοί, η κλασική κάσα κτλ.

Λίγο θα ήθελα διαφορετικούς τους λατινικούς αριθμούς, ελαφρώς πιο "αντικέ". Αν και σαν σύνολο, μου αρέσει γενικά, αν μου το έκανε δώρο κάποιος θα το φορούσα άνετα.

Το παρακάτω frederique constant πχ, θεωρώ ότι έχει λίγο παραπάνω την παραδοσιακή αισθητική που ψάχνω. Είναι όμως ακριβό, έχει και την ρομαντική και φινετσάτη πολυπλοκότητα του moonphase βέβαια...

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 09:45:55 μμ »

[/quote]

όμορφο

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 09:54:33 μμ »

όμορφο

Και πήγαινα να γράψω Longines Master Collection αλλά ξεφεύγει σε τιμή...
 :)
Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 09:57:08 μμ »

όμορφο

Είναι πολύ όμορφο. Και το moonphase...έχει κάτι το καλλιτεχνικό και...παραμυθένιο...Από τις πιο όμορφες πολυπλοκότητες.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 10:06:51 μμ »
Και πήγαινα να γράψω Longines Master Collection αλλά ξεφεύγει σε τιμή...
 :)
Νομίζω το Longines το moonphase  το έχει σε χρονογράφο οπότε ξεφευγει από το dress classic :)

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 10:33:17 μμ »
Εδώ και 2 χρόνια ήθελα να πάρω κι εγώ ένα από τα παρακάτω RW. Ποτέ δεν τα κατάφερα, πάντα ξέφευγα με κάτι άλλο. Στην αρχή να είμαι ειλικρινής δεν ήμουν πολύ αποφασισμένος και με προβλημάτιζε η Raymond weil ως πιο πρόσφατη Ελβετική εταιρεία και επειδή δεν έβλεπα πολλές πωλήσεις, όπως πχ η Tissot.  Αργότερα όμως όταν το αποφάσισα έχασα μια προσφορά που υπήρχε από Ευρώπη...

Κάποια στιγμή πιστεύω θα το αποκτήσω και νομίζω ότι τα 39.5mm είναι ιδανικά για τον καρπό μου.. Πάχος στα 9.5mm.

Από Jomashop έρχονται τσάμπα σε σχέση με Ευρώπη, κοντά στα 400ευρώ έτσι όπως έχει πέσει το δολλάριο, αλλά άντε τρέχα με το τελωνεία κλπ...

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 16, 2018, 10:57:58 μμ από patsouris »
Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 10:59:10 μμ »
Εδώ και 2 χρόνια ήθελα να πάρω κι εγώ ένα από τα παρακάτω RW. Ποτέ δεν τα κατάφερα, πάντα ξέφευγα με κάτι άλλο. Στην αρχή να είμαι ειλικρινής διάβαζα ότι δεν έχουν την αίγλη που έχουν άλλα Ελβετικά. Αργότερα όμως όταν το αποφάσισα έχασα μια προσφορά που υπήρχε...

Κάποια στιγμή πιστεύω θα το αποκτήσω και νομίζω ότι τα 39mm είναι ιδανικά για τον καρπό μου.. Πάχος στα 9.5mm

Από Jomashop έρχονται τσάμπα σε σχέση με Ευρώπη, κοντά στα 400ευρώ έτσι όπως έχει πέσει το δολλάριο, αλλά άντε τρέχα με το τελωνεία κλπ...

Αυτό το πρώτο μου αρέσει...το έχω ξαναδεί.

Αυτό που λες με την αίγλη το καταλαβαίνω. Βασικά πιστεύω ότι αυτή η εταιρία και η frederique constant έχουν κάτι κοινό, μήπως είναι το ίδιο πράμα τελικά...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 11:09:22 μμ »
Για 800++ ευρώ που πωλείται σε Ευρώπη (το έχω βρει και 1.100 ευρώ), προβληματίζεσαι και λες όχι γιατί έχεις κι άλλες εναλλακτικές...
Για τα λιγότερα από τα μισά χρήματα όμως αγορά από US αξίζει... Τα μετράς βέβαια και ζυγίζεις τι σε περιμένει σε δασμούς και την αναμονή.
Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 11:50:00 μμ »
Για 800++ ευρώ που πωλείται σε Ευρώπη (το έχω βρει και 1.100 ευρώ), προβληματίζεσαι και λες όχι γιατί έχεις κι άλλες εναλλακτικές...
Για τα λιγότερα από τα μισά χρήματα όμως αγορά από US αξίζει... Τα μετράς βέβαια και ζυγίζεις τι σε περιμένει σε δασμούς και την αναμονή.

Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι με 500 ευρώ, πόσο σκέφτεσαι ότι θα καταλήξεις να δώσεις με το τελωνείο μαζί?

Αποσυνδεδεμένος asteris78

• On the balance wheel
  • P L A N E T O C E A N
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 01:46:48 πμ »
νομιζω οτι το bambino με μπεζ καντραν λατινικο ειναι ενδιαφερων

https://www.ebay.de/itm/Automatic-watch-ORIENT-FAC00009N0-2nd-Generation-Bambino-V2-New/391973384854?hash=item5b436f3296:g:FbgAAOSwAtpZk9Ro

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 09:14:24 πμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 10:29:13 πμ »

Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι με 500 ευρώ, πόσο σκέφτεσαι ότι θα καταλήξεις να δώσεις με το τελωνείο μαζί?

Στο topic με το τελωνείο είχαν γράψει ότι με το που φτάσει και περάσει,  σου ζητάνε να τους αποστείλεις ηλεκτρονικά με email την απόδειξη αγοράς και στο σύνολο σου βάζουν 24%.
Τα 400 ευρώ αγοράς δηλαδή πάνε σίγουρα 500 ευρώ.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ, ότι διαβάζω μόνο.
Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 02:07:04 μμ »
νομιζω οτι το bambino με μπεζ καντραν λατινικο ειναι ενδιαφερων

https://www.ebay.de/itm/Automatic-watch-ORIENT-FAC00009N0-2nd-Generation-Bambino-V2-New/391973384854?hash=item5b436f3296:g:FbgAAOSwAtpZk9Ro

Κάποτε μου άρεσε (και ακόμη μου αρέσει), αλλά θα ήθελα κάτι με πιο κλασική διάταξη των αριθμών στο καντράν, στην προκειμένη περίπτωση.

Βρε Γιαννη τι ομορφια ειναι αυτη;

Όντως είναι πολύ όμορφο. Μόνη ένσταση ο δείκτης ημερομηνίας που σε κάποιες μέρες κόβει την ένδειξη του moonphase. Α και η τιμή που είναι 1000+ ευρώ :)

Στο topic με το τελωνείο είχαν γράψει ότι με το που φτάσει και περάσει,  σου ζητάνε να τους αποστείλεις ηλεκτρονικά με email την απόδειξη αγοράς και στο σύνολο σου βάζουν 24%.
Τα 400 ευρώ αγοράς δηλαδή πάνε σίγουρα 500 ευρώ.

Δεν έχω αγοράσει ποτέ, ότι διαβάζω μόνο.

A ok ευχαριστώ, θα το έχω υπόψιν.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 22, 2018, 06:39:41 μμ »
Άντε να το ζωντανέψω λίγο το τόπικ ψάχνοντας επόμενο και οικονομικό στόχο μιας και ταιράζει λίγο με του Γιάννη.
Χωρίς να θέλω να ξεπεράσω τα 5 ρολόγια και για λόγους συντήρησης και αυτάρκειας, πιστεύω από εκεί και πέρα ως άνθρωπος μου ξεφεύγει ο στόχος, θέλω να εντάξω το 4ο ρολόι στην παρέα (δε λέγεται συλλογή). Το συγκεκριμένο ορίζεται ως dress ρολόι με λευκό dial και blue hands. Λόγω μικρού καρπού ορίζεται ως max diam. τα 40mm (χωρίς κορώνα)- λόγω απουσίας bezel μεγαλώνει αρκετά και στο μάτι. Επίσης η αγορά θα πρέπει να γίνει από Ε.Ε., δε θέλω αναμονές σε τελωνεία κλπ...

Ιδανικό - και αν αποκτηθεί ποτέ το ιδανικό σε αυτή την κατηγορία, είναι στα μάτια μου το Longines Master Collection. Επειδή κατάφερα όμως και έβαλα ψηλούς στόχους για τα δεδομένα μου για τις 3 πρώτες θέσεις που απέκτησα, θέλω να κοιτάξω κάτι οικονομικό να φορεθεί και αργότερα ίσως να μπορέσει να αντικατασταθεί από κάτι παρόμοιο πιο ακριβό.

Ψάχνοντας τυχαία βρήκα και τα συγκεκριμένα:

από Πολωνία, το κόστος περίπου στα 330ευρώ... και μου φέρνει οπτικά πολύ σε Longines
- G.gerlach Batory (big date)
40mm, cal Seagull

καθώς και το Tisell στα 240ευρώ
Tisell 9015
40mm, cal Miyota 9015

Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 22, 2018, 06:42:02 μμ »
Οποιαδήποτε γνώμη ή κάτι που να έχει πέσει στην αντίληψή σας ευπρόσδεκτα!

;D
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος harryv

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 22, 2018, 07:01:45 μμ »
Ψάξε για citizen stilleto blue hands.  Eco drive είναι, ξανά 100άρι το υπολογίζω. Έχω ένα με μαύρους δείκτες.

Στάλθηκε από το ZTE A2017G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 22, 2018, 07:09:03 μμ »
Οποιαδήποτε γνώμη ή κάτι που να έχει πέσει στην αντίληψή σας ευπρόσδεκτα!

;D

Να πάρεις το Longines που έχω στις αγγελίες Απόστολε. Δεχόμαστε και πιστωτική .... :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 22, 2018, 07:12:33 μμ »
Να πάρεις το Longines που έχω στις αγγελίες Απόστολε. Δεχόμαστε και πιστωτική .... :)

Φίλε μου!!! :hug:

:cheers:
Απόστολος