Λοιπόν η μέρα ξεκίνησε με πολύ κρύο και σύννεφα! Η πρόγνωση για το Κυότο ήταν λιακάδα με κρύο βέβαια και έλπιζα να έχει τουλάχιστον ήλιο εκεί μιας και στην σκιά ακίνητος ΠΑΓΩΝΕΣ (πόσο μάλλον σε ανοιχτό sightseeing double decker για 4 ώρες!!!!!!).
Χρησιμοποίησα το μετρό που σε ώρα αιχμής που το χρησιμοποίησα δεν χρειαζόταν να κρατιέσαι -απλά είμασταν όλοι στριμωγμένοι χειρότερα και από σαρδέλες σε κονσέρβα!!!!!!
Στο περπάτημα για τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό είδα μια μεταλλική στρουθοκάμηλο
Και ένα μοντέρνο γλυπτό (μάλλον για τους πυροσβέστες)
Και τελικά μπροστά μου ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Τόκιο:
Με «ΓειαΣου» στην είσοδο!!!!
Κατευθείαν στα ταμεία για το Σούπερ Γρήγορο τραίνο NOZOMI.
Εδώ τα εισιτήρια που είναι μεν πολύ ακριβά (105€ one way!!!!) ΑΛΛΑ ταξιδεύεις 517 χιλιόμετρα σε 2ώρες και 10λεπτά με 3 ενδιάμεσες στάσεις των 2,5 λεπτών η καθεμία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπερβάλω φίλοι μου, οι ώρες που γράφει το εισιτήριο είναι και οι πραγματικές και αυτό που λέγαμε παλιά περί ακρίβειας Αγγλικών Σιδηροδρόμων θα πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα!!!!!
Μπήκα λοιπόν στο τρένο ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ταξίδι!!!!!
Άνετο - καθαρό - με δωρεάν Wifi - μπρίζες για κάθε θέση - τραπεζάκια αεροπορικού τύπου για φαγητό/ποτό - ανακοινώσεις σε Ιαπωνικά και Αγγλικά μαζί με φωτεινές επιγραφές - τουαλέτες - βαγόνια που είχαν «κουτιά» καπνιζόντων - υπάλληλοι με καροτσάκι με σνακ και ποτά!!!!!!!!!!!!!!
Ειδική μνεία: ΟΠΟΙΟΣ υπάλληλος και να περνούσε από το βαγόνι μας κατά την εξοδό του γυρνούσε και μας χαιρετούσε με υπόκλιση!!!!!!!!!!
Δυστυχώς αυτά που περιγράφω τα έχω σε βίντεο με την GoPro και το Tapatalk δεν επιτρέπει ανέβασμα βίντεο! Θα κάνω εξαγωγή φωτογραφιών από τα βίντεο αυτά μόλις φορτίσω την GoPro μου!!!!
Η μοναδική φωτογραφία που τράβηξα είναι αυτή εδώ από την πλάτη του μπροστινού καθίσματος:
Sent from my iPhone using Tapatalk