Αποστολέας Θέμα: Βούρτσισμα κάσας 090 Vostok  (Αναγνώστηκε 1707 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MariosThess

• 36mm case
    • Προφίλ
Βούρτσισμα κάσας 090 Vostok
« στις: Μάρτιος 03, 2018, 07:03:27 μμ »
Εδώ και ημέρες αφότου γυάλισα τα μεσαία links από το μπρασελέ του SE710, μου είχε μπει στο μυαλό το τι κάνω αν δεν με αρέσει το γυαλισμα και θέλω να επαναφέρω το brushed στο μέλλον, όπως επίσης και αν μπορώ να κάνω brushed μια τέρμα γυαλισμένη κάσα.

Αφού έκανα την έρευνα μου σε youtube και ξένα φόρουμ, αποφάσισα ότι πιο έυκολο και βατό ήταν να δοκιμάσω με ένα φθηνό και ταπεινό skotchbrite.
Φυσικά προτού δοκιμάσω οτιδήποτε πάνω σε ρολόι, βουρτσισα ένα μαχαίρι και 2 κουτάλια  :D :D :D
Εφόσον κατάλαβα τον τρόπο και τη πίεση που χρειάζεται, το δοκίμασα σε ένα ss μπρασελέ από ένα κινεζοχομαζ ενός φίλου που απεβίωσε και μου έδωσε να παίζω! Μια χαρά! Ισιες βουρτσιές, χωρίς πολλά πολλά, ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα.

Στην κάσα ήταν που το σκεφτόμουν λίγο παραπάνω να προχωρήσω.
Αλλά στην τέλικη αν δεν δοκιμάσεις, δεν μαθαίνεις.
Έτσι για πειραματόζωο επιλέχθηκε το Vostok 090 modded που δεν έχει διάφορα επίπεδα και κόλπα στην κάσα του και είναι ομοιομορφη + του ότι νόμιζα ότι θα του πήγαινε πιο πολύ βουρτσισμένο παρά γυαλισμένο όπως είχε.

Κατόπιν της όποιας διαδικασίας σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να το είχα κάνει βιντεο αλλά ήταν άργα...

Έτσι λοιπόν, βγάζουμε το bezel, χαρτοταινία στο ακρυλικο μήπως και ξεφύγει καμιά βουρτσιά και ξεκινάμε.

Μετά από μερικές βουρτσιές έχουμε αυτό το αποτέλεσμα:

Και εδώ εφόσον τελειώσαμε:

Δεν μπόρεσα να "πιάσω" σε φώτο το τελικό αποτέλεσμα αλλά μια ιδέα την παίρνει κάποιος:

+ένα μικρό βίντεο

Ας με συγχωρέσουν γνώστες επί του θέματος ή μάστορες αν δεν έκανα σωστά ή παρέλειψα κάτι, ερασιτέχνης γαρ, με ανησυχίες και βαρεμάρα  ;)

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
Απ: Βούρτσισμα κάσας 090 Vostok
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 03, 2018, 10:33:55 μμ »
Ωραίος, Μάριε  :smt023

Μήπως να άφηνες γυαλισμένο το πλάι;

Αποσυνδεδεμένος MariosThess

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Βούρτσισμα κάσας 090 Vostok
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 04, 2018, 12:18:56 πμ »
Ευχαριστώ Κοσμά!
Μπα δεν νομίζω, αν που και εμένα στην αρχή αυτη ήταν η σκέψη, για αυτο και στη 2η φώτο αν δεις ειναι γυαλισμένα τα πλάγια.
Δένει πιο σωστά όλο βουρτσισμένο σε αυτή την κάσα που έχει 2-3 "επίπεδα".

Αυτή είναι η brushed που πουλούσε το meranom:

Στην 710 που έχω σκοπό να κάνω κάποια στιγμή θα έχει και γυαλισμένα σημεία.