Αποστολέας Θέμα: Εντελώς ακίνητο καινούριο Citizen echo drive  (Αναγνώστηκε 5071 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
Εντελώς ακίνητο καινούριο Citizen echo drive
« στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:16:12 πμ »
Καλημέρα σε όλους .
Σήμερα παρέλαβα αυτό :
http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-at9071-58e-eco-drive-global-radio-controlled-world-time-at-perpetual-gents-watch
Από την στιγμή που το άνοιξα είναι εντελώς νεκρό , δεν μου δίνει καν ένδειξη για την κατάσταση φόρτισης όταν πατώ το σχετικό κουμπί.
Φαντάζομαι οτι έιναι θέμα φόρτισης , επειδή δεν είναι όμως το πρώτο μου echo drive μου φάνηκε λίγο περίεργο να είναι εντελός άδειο. Μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί.
Εννοείται οτι όταν γυρίσω σπίτι το βράδυ θα το βάλω κάτω από λάμπα και αύριο το πρωί στο παράθυρο.
Στην χειρότερη περίπτωση που δεν διορθωθεί το πρόβλημα (που δε νομίζω) ξέρει κανείς αν μπορώ να απευθυνθώ εδώ σε αντιπροσωπεία και αν καλύπτομαι από εγγύηση;)
Σας ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Εντελώς ακίνητο καινούριο Citizen echo drive
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:22:49 πμ »
Το ρολοι πρεπει να ηταν καιρο αποθηκευμενο χωρις να βλεπει φως και αδειασε ο πυκνωτης.
Χλωμο το βλεπω να επανερθει ο πυκνωτης.
Απο οτι ξερω αν ο πωλητης ειναι gray dealer δεν σε καλυπτη και πληρωνης απο την τσεπη σου.

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:35:24 πμ »
O πωλητής είναι το dutyfreeisland.
Μπορώ να τους το στείλω πίσω αν δεν επανέλθει αλλά φοβάμαι οτι θα ξεναπεράσει από τελωνείο όταν θα μου στείλουν ωέο.
Γνωρίζει κανείς πόσο κοστίζει ένας πυκνωτής ;

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:38:54 πμ »
Η CITIZEN χρεωνει κομπλε (πυνωτης-εργασια και τεστ στεγανοτητας) περιπου 80 ευρω.
Αν καπου κανω λαθος ας με διορθωση καποιος η παρε εσυ ενα τηλεφωνο στο σερβις της εταιρειας να σου πουνε ακριβως το κοστος.

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:41:07 πμ »
Ωραία , ευχαριστώ. Θα το ψάξω βέβαια πρώτα . Κατ αρχήν θα το φορτίσω μερικές ώρες.Αν δεν επανέλθει θα το δω και με το dutyfreeisland. Το μόνο που με ζορίζει είναι το τελωνείο.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 15, 2018, 11:47:11 πμ »
Το μονο προβλημα για μενα ειναι η ταλαιπωρια.
Τελωνειο δεν νομιζω να πληρωσεις παραπανω απο το κοστος αλλαγης του πυκνωτη.
Κανε μια ερωτηση στο τελωνειο πριν το στειλης πισω αν μπορουν να σου δωσουν καποιο χαρτι που να λεει οτι παει για αλλαγη ωστε μετα να μην χρειαστη να πληρωσεις τελωνειο.

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:05:14 μμ »
Πλήρωσα 85€ στο τελωνείο.
Έχω ήση στείλει mail στον πωλητή.
Έχεις δίκιο για την επικοινωνία με το τελωνείο. Θα το κάνω αν χρειαστεί να το στείλω πίσω.
Θα το φορτίσω βέβαια πρώτα. Φοβάμαι όμως γιατί έχω ακούσει οτι όταν αδειάσει εντελώς η απόδοση του πυκνωτή μειώνεται οπότε και  να δουλέψει δεν ξέρω αν θα δουλεύει στο maximum.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:19:15 μμ »
Εξωτερικό φως φίλε μου για πάνω απο 8 ώρες απαραίτητα. Ίσως σε κάποιο μπαλκόνι και αν το δεί και ήλιος για καμιά ώρα ακόμα καλύτερα.
Από εκεί και πέρα βλέπεις αν έχει θέμα.
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:31:57 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το έχω βάλει ήδη σε φωτεινό σημείο. Το βράδυ θα μπει σε λάμπα και αύριο το πρωι στο μπαλκόνι.
Πάντως σε ρολογά που ρώτησα του οποίου είμαι πελάτης χρόνια ου είπε αν δεν θέλω να το στείλω πίσω και χρειαστεί αλλαγή ο πυκνωτής κοστίζει περίπου 20€... Αν δε ισχύει η εγγύηση του μάλλον δε με συμφέρει να το παω στην Citizen...

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:34:11 μμ »
Και όσο μιλάμε , μόλις ήρθε λίγο φως στο παράθυρο άρχισε να λειτουργεί με την χαρακτηριστική κίνηση ανά 2 sec ο δευτερολεπτοδείκτης. Μένει τώρα να γίνει πλήρης φόρτιση και θα έχει την απόδοση του ο πυκνωτής !

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:36:02 μμ »
Λέτε να τρβήξω έξω και την κορώνα για να μην καταναλώνει ενέργεια ;;;;

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 15, 2018, 12:51:26 μμ »
Λέτε να τρβήξω έξω και την κορώνα για να μην καταναλώνει ενέργεια ;;;;
Καλη σκεψη.
Τουλαχιστον τις πρωτες ωρες.

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 15, 2018, 01:06:50 μμ »
Το έκανα αλλά δεν σταματάει. οπως και δεν λειτουργεί τίποτε ακόμη , ούτε το τεστ μπαταρίας , ούτε το reset των δεικτών. Μάλλονθα πρέπει να το αφήσω μερικές ώρες στο φως πριν προσπαθήσω οτιδήποτε.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 15, 2018, 01:23:55 μμ »
Το έκανα αλλά δεν σταματάει.
Μηπως δεν το τραβας εξω-εξω;
Και στην δευτερη σκαλα. Θα καταλαβεις οτι ηρθε στην σκαλα που σου λεω αν γυρνανε οι δεικτες.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 15, 2018, 01:27:26 μμ »
Και όσο μιλάμε , μόλις ήρθε λίγο φως στο παράθυρο άρχισε να λειτουργεί με την χαρακτηριστική κίνηση ανά 2 sec ο δευτερολεπτοδείκτης. Μένει τώρα να γίνει πλήρης φόρτιση και θα έχει την απόδοση του ο πυκνωτής !
Μάλλον δεν έχεις θέμα, παίζει το ρολόι.
Για να κάνει τα τεστ κλπ πρέπει να έχει φορτίσει το ρολόι, άδειο είναι.

Κάντου μια καλή φόρτιση - προσωπικά θα το άφηνα 2 ημέρες έξω σε μπαλκόνι. Το εσωτερικό φως δε συγκρίνεται με το εξωτερικό στο να το φορτίσει.
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 15, 2018, 04:31:14 μμ »
Το ρολόι σου είναι απλά ξεφόρτιστο και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....η λάμπα δεν κάνει δουλειά (αν έχει και θερμότητα μπορεί να σου αλλοιώσει το dial), άστο σε παράθυρο να βλέπει φυσικό φως και μόνο (όχι απαραίτητα κατευθείαν ήλιο) για 5 ώρες επί 5 συνεχόμενες ημέρες και θα πάρει πλήρη φόρτιση, και ενημερωτικά πλέον όλα τα νέα μοντέλα σαν το παραπάνω δεν έχουν κανέναν πυκνωτή (έχει ψοφήσει εδώ και χρόνια η τεχνολογία αυτή) αλλά μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου της panasonic σαν αυτή στο πιο κάτω λινκ που αναφέρει κι αυτό που λέω εγω εδώ (ας λέει capacitor στην περιγραφή...λιθίου είναι) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τύχει και αποφορτιστεί πλήρως (όπως είχαν θέμα οι παλιοί πυκνωτές νικελίου καδμίου), απλά θέλει το χρόνο της μετά για να ξαναφορτίσει.

http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_295-67.htm

Καλοφόρετο το νεο σου ρολόι!!!

Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες μπαταρίες των seiko kinetic.  ;)

''Γιώργος''

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 15, 2018, 04:50:24 μμ »
ενημερωτικά πλέον όλα τα νέα μοντέλα σαν το παραπάνω δεν έχουν κανέναν πυκνωτή (έχει ψοφήσει εδώ και χρόνια η τεχνολογία αυτή) αλλά μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου της panasonic σαν αυτή στο πιο κάτω λινκ που αναφέρει κι αυτό που λέω εγω εδώ (ας λέει capacitor στην περιγραφή...λιθίου είναι) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν τύχει και αποφορτιστεί πλήρως (όπως είχαν θέμα οι παλιοί πυκνωτές νικελίου καδμίου), απλά θέλει το χρόνο της μετά για να ξαναφορτίσει.

http://www.smallbattery.company.org.uk/sbc_295-67.htm

Καλοφόρετο το νεο σου ρολόι!!!

Υ.Γ. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες μπαταρίες των seiko kinetic.  ;)

Ευχάριστο αυτό φίλε! Δεν το γνώριζα!

Έχω χάσει στην 5ετία EcoDrive, χάλασε όλο το κύκλωμα και ήθελε ολόκληρο μηχανισμό. Έφταιγα, γιατί το αποθήκευσα λάθος για 6 μήνες, αλλά ορκίστηκα να μην ξαναπάρω.
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος akkonst

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 19, 2018, 07:22:33 μμ »
Να ενημερώσω πως μόλις το ρολογάκι φορτίστηκε όλα άρχισαν να λειτουργούν κανονικά.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τις πολύτιμες πληροφορίες.
 ;) ;) ;)