To σημερινό menu έχει το Zodiac Super Sea Wolf 53 Skin (ωραίο και μικρό όνομα, για να το θυμάσαι εύκολα...).
Αυτό λοιπόν το diver-άκι, αποτελεί reissue (πρωτότυπο) του παρακάτω diver:
Το οποίο εμφανίστηκε το 1953 !
Και η αλήθεια είναι ότι το καινούργιο, είναι αρκετά κοντά στο παλαιότερο.
Το κουτί του είναι ένα νορμάλ κουτί ρολογιού (ΑΚΑ όχι υπερπαραγωγή τύπου LLD ή ROAMER) το οποίο μπορείς να κουβαλήσεις χωρίς...βοήθεια
Με τα χαρτάκια του στο κάτω μέρος.
Στο οποίο υπάρχει (στη συγκεκριμένη έκδοση, γιατί πωλείται και με μπρασελέ) ένα πολύ ωραίο δερμάτινο ΝΑΤΟ, με το σήμα της Ζ στον τοκά:
Το οποίο μία που το πήρα, μία που το άφησα στο κουτί του φυσικά. Κρίμα είναι να φθείρεται
To ZODIAC είναι 40-άρι όπως μπορείτε να δείτε και στις προδιαγραφές του εδώ
https://www.zodiacwatches.com/collections/all/products/super-sea-wolf-53-skin-zo9203Είναι όμως "μαζεμένο" 40άρι diver. Δίνει την αίσθηση ενός "κλικ" πιο μικρού από το 16610, το οποίο αναφέρω ως σημείο αναφοράς, τόσο επειδή το είχα, όσο και επειδή είναι ένα ρολόϊ που οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει/φορέσει.
Είναι κομψό όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτό και έχει open back, από το οποίο φαίνεται η καλίμπρα του η οποία -surprise- ΔΕΝ είναι η ΕΤΑ 2824-2 αλλά η STP 11-1, η οποία όπως εξηγεί το παρακάτω αρθράκι, είναι πολύ κοντά στην ΕΤΑ (direct copy λέει ο άνθρωπος, ο καθένας το ερμηνεύει όπως νομίζει...)
http://watchguy.co.uk/review-stp-1-11/Το δια ταύτα είναι ότι είναι μία πολύ κομψή καλίμπρα και (υποθέτω) λεπτή, οπότε και το συνολικό ύψος του ρολογιού είναι μαζεμένο και δε "δείχνει" τα 13mm που λένε οι προδιαγραφές του.
Και μία πιο κοντινή στην καλίμπρα και στο πίσω μέρος του ρολογιού, όπου (ως είθισται) αναφέρονται και όλες οι πληροφορίες για το ρολόϊ (serial number, υδατοστεγανότητα, κλπ)
Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ ευκολοφόρετο diver, με υδατοστεγανότητα στα 200m (OK, εμένα μου φτάνει και μου περισσεύει) το οποίο μπορεί να φορεθεί 24Χ7.
Επίσης είναι πολύ δεκτικό σε αλλαγές λουριών (όπως έχετε ήδη παρατηρήσει...)
Εντύπωση μου έκανε η απουσία προστατευτικών στην κορώνα, η οποία έχει πολύ καλή αίσθηση και λειτουργία, ειδικά όταν "περνάς" από τη μία σκάλα στην άλλη, σημείο όπου πολύ ακριβότερα ρολόγια παρουσιάζουν μία εκνευριστική ασάφεια.
Είναι συνολικά ένα ρολόϊ που δε σε "ψήνει" για tool-watch, αλλά μπορεί να φορεθεί παντού και πάντα
Αυτά τα ολίγα για σήμερα, σειρά έχει το DAN HENRY, που θα παρουσιαστεί στο εγγύς μέλλον
Να έχετε μία υπέροχη Κυριακή και ντυθείτε καλά γιατί παρά τη λιακάδα "ξυρίζει" !!!