Αποστολέας Θέμα: Επισκευή planet ocean 8500  (Αναγνώστηκε 4654 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sdrala

• 34mm case
    • Προφίλ
Επισκευή planet ocean 8500
« στις: Μάρτιος 16, 2019, 05:55:32 μμ »
Καλησπέρα σας,
έχω στην κατοχή μου ενα planet ocean με την 8500 μηχανή.  Το ρολόι είναι αγορασμένο τον Απρίλιο του 2014 και φοριέται ελάχιστα.

Αποτέλεσμα είναι πριν 3 μέρες να μου εμφανίσει πρόβλημα με τον δείκτη της ώρας. Σας παραθέτω βίντεο από άλλο ρολοι όχι το δικό μου που παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
 Σε φόρουμ διάβασα ότι είναι σύνηθες πρόβλημα του μηχανισμού καθώς όταν δεν φοριέται συχνά πρέπει να ρυθμίζεται η ημερομηνία συνεχεια με αποτέλεσμα να αστοχεί ο δείκτης.

Καταρχήν είναι φυσιολογικό για ένα τόσο ακριβό ρολόι να εμφανίζει αυτό το πρόβλημα; Eχω Seiko με το 1/10 της τιμής και ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα. Που να απευθυνθώ για να το επισκευάσω μπορει να με βοηθήσει κάποιος;

Eυχαριστώ.

https://www.youtube.com/watch?v=-6y7hYJbTc8

Αποσυνδεδεμένος bluesax

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Επισκευή planet ocean 8500
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 16, 2019, 06:03:15 μμ »
Ορολογοποιός δεν είμαι αλλά υποψιάζομαι ότι το ρολόι πρέπει να λυθεί και να περάσει πλήρες service. Κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει περίπου το 1/10 της τιμής του στην αντιπροσωπεία και ίσως 100-200 λιγότερο σε κάποιον καλό τεχνίτη. Γενικότερα τα μηχανικά ρολόγια είναι πιο ευπαθή και μην το θεωρείς μη φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Σου έστειλα pm με τα στοιχεία ενός γνωστού τεχνίτη να ρωτήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 16, 2019, 06:32:31 μμ »
Έχω δει παρόμοιο πρόβλημα σε άλλη φίρμα.
Αδυναμία συνέχεια ρύθμισης ώρας.
Φαίνεται να υπάρχουν δόντια φαγωμένα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 16, 2019, 06:53:28 μμ »
Προφανώς κάτι είναι ελαττωματικό και άργησε να φανεί επειδή το ρολόι δεν φοριέται συχνά.
Η 'χαρά' της αντιπροσωπείας..
Όμως επειδή πρόκειται για την 8500 καλύτερα εκεί - αλλιώς ο ιδιώτης πρέπει να είναι αποδεδειγμένα ικανός.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2019, 08:36:02 μμ »
Απαράδεκτο για τέτοιας αξίας ρολόι..Άντε να βγάλει -αξιοπιστα- άκρη...Δεν θα θελα να φανταστώ πόσα θα του αρμεξει η αντιπροσωπεία..
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 16, 2019, 08:38:11 μμ »
Είσαι ακόμα εντός πενταετούς εγγύησης, οπότε μπορείς να κάνεις χρήση.
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 16, 2019, 08:40:52 μμ »
Απαράδεκτο για τέτοιας αξίας ρολόι..Άντε να βγάλει -αξιοπιστα- άκρη...Δεν θα θελα να φανταστώ πόσα θα του αρμεξει η αντιπροσωπεία..

Αυτό συν ότι το ρολόι ο φίλος το έχει φορέσει ελάχιστα....φαντάσου δηλαδή να το είχε ως καθημερινό του, πολύ κρίμα και εύχομαι να βρεθεί λύση και να  αποκατασταθεί με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος καθώς ως γνωστόν το εξουσιοδοτημένο της συγκεκριμένης εταιρίας είναι ολίγον τι φαρμακείο.
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος sdrala

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 17, 2019, 11:47:23 πμ »
Είσαι ακόμα εντός πενταετούς εγγύησης, οπότε μπορείς να κάνεις χρήση.

Η 5 ετής εγγύηση ισχύει για ρολόγια του 2018 νομίζω ισχύει απο Ιούλιο του 2018.
Άρα είμαι εκτός εγγύησης. Λέω να το πάω αντιπροσωπεία και να προσπαθήσω να το φτιάξω
με το δυνατό λιγότερο κόστος καθώς δεν ευθύνομαι εγώ για την αστοχία αυτή.

Αποσυνδεδεμένος sdrala

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 17, 2019, 11:51:15 πμ »
Έχω δει παρόμοιο πρόβλημα σε άλλη φίρμα.
Αδυναμία συνέχεια ρύθμισης ώρας.
Φαίνεται να υπάρχουν δόντια φαγωμένα.

Είναι γνωστό το πρόβλημα στα φόρουμ. Άρα δεν έχει να κάνει με κακή χρήση . Εκτός αν και λέει  η αντιπροσωπεία ότι πρέπει σε κάθε service να αντικαθιστάς και κάποια τμήματα του μηχανισμού που δεν νομίζω να το λέει.

Αποσυνδεδεμένος drifter

• 40mm case
  • seamaster
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 17, 2019, 02:32:19 μμ »
εγω την κορωνα δεν την πειραζω καθολου, το αφηνω να σταματησει το ρολοι και οταν ερθει η επισιμη ωρα
στην ωρα του ρολογιου του δινω μερικες κινησεις για να ξεκινησει. Και οταν ειναι σταματημενο καιρο παρακολουθω ποτε θα συμπεση η επισιμη ωρα με του ρολογιου για να το κουνησω για να ξεκινησει.

Αποσυνδεδεμένος tsikis007

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 17, 2019, 02:48:29 μμ »
Aπο τα σχόλια που διάβασα έβγαλα το συμπέρασμα ότι το ρολόι έχει ''γυάλινο'' μηχανισμό.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 17, 2019, 05:14:53 μμ »
Εκτός αν και λέει  η αντιπροσωπεία ότι πρέπει σε κάθε service να αντικαθιστάς και κάποια τμήματα του μηχανισμού που δεν νομίζω να το λέει.
Σαφως και αλλάζει κάποια parts οπωσ ελλατηριο, φλατζες στο σερις η αντιπροσωπεία.
Και αυτό δεν το κάνει μόνο η Ωμέγα.
Το κάνει και η Ρόλεξ.
Σε Breltingk που μίλησα προχτές μου είπαν ότι μπορεί να αλλάξουν και δείκτες.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 17, 2019, 05:23:16 μμ »
Aπο τα σχόλια που διάβασα έβγαλα το συμπέρασμα ότι το ρολόι έχει ''γυάλινο'' μηχανισμό.

Άρα θα έπρεπε όλα τα Ω με την 8500 να έχουν σπάσει επειδή είναι γυάλινα?
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 17, 2019, 05:26:39 μμ »
Άρα θα έπρεπε όλα τα Ω με την 8500 να έχουν σπάσει επειδή είναι γυάλινα?
:D  :D :D
Αποστολή γυρίσατε η ακόμα στην πίστα είσαι;

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 17, 2019, 05:34:09 μμ »
:D  :D :D
Αποστολή γυρίσατε η ακόμα στην πίστα είσαι;

Δυστυχώς τελείωσε φίλε.... Πάπαλα...
Ήρθε η ώρα του γυρισμού...
Ευτυχώς, ο καιρός, η παρέα, το αμάξι, όλα ήταν μαζί μας... και θετικά...

Να'μαστε καλά να τα καταφέρουμε και του χρόνου...
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 17, 2019, 05:51:05 μμ »
Καλό και ασφαλή δρόμο επιστροφησ να εχεται.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 17, 2019, 06:25:56 μμ »
Καλησπέρα σας,
έχω στην κατοχή μου ενα planet ocean με την 8500 μηχανή.  Το ρολόι είναι αγορασμένο τον Απρίλιο του 2014 και φοριέται ελάχιστα.

Αποτέλεσμα είναι πριν 3 μέρες να μου εμφανίσει πρόβλημα με τον δείκτη της ώρας. Σας παραθέτω βίντεο από άλλο ρολοι όχι το δικό μου που παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
 Σε φόρουμ διάβασα ότι είναι σύνηθες πρόβλημα του μηχανισμού καθώς όταν δεν φοριέται συχνά πρέπει να ρυθμίζεται η ημερομηνία συνεχεια με αποτέλεσμα να αστοχεί ο δείκτης.

Καταρχήν είναι φυσιολογικό για ένα τόσο ακριβό ρολόι να εμφανίζει αυτό το πρόβλημα; Eχω Seiko με το 1/10 της τιμής και ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα. Που να απευθυνθώ για να το επισκευάσω μπορει να με βοηθήσει κάποιος;

Eυχαριστώ.

Mην ανησυχείς, δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό και εξ όσων φαίνεται είναι γνωστή αστοχία των 8500 και πάντως αντιμετωπίσιμη.

Pίξε μια ματιά κι εδώ :

«This particular fault is a failure of the hour wheel. It is what provides the one hour increments of the hour hand. They can fail after a time and I replace them at every service because of this. How long they last will depend on how much it's used, so if you are advancing the hour hand a lot, say to change the date after you have not worn it for a time, then this will cause it to fail sooner.»

https://omegaforums.net/threads/seamaster-at-co-axial-8500-stem-adjusting-problems.64984/

Το σέρβις –εξυπακούεται- μόνο στο εξουσιοδοτημένο σέρβις.Τεκμαίρεταιι ότι έχουν την κατάρτιση και σε κάθε περίπτωση φέρουν ακεραία την ευθύνη της επισκευής. Μακρυά από μαθητευόμενους μάγους, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ και  τύπους που επεξηγούν πόσο καλύτερα θα σχεδίαζαν οι ίδιοι την 8500 εάν τους την είχε αναθέσει  η Omega. Οι σοβαρές μηχανές, όπως η 8500, θέλουν σοβαρούς τεχνίτες,  για τον ίδιο ακριβώς λόγο που τα μεταξωτά βρακιά προϋποθέτουν σχετική επιδεξιότητα οπισθίων.

Αποσυνδεδεμένος barman

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 17, 2019, 07:31:32 μμ »
Επειδη στο παρελθον την εχω πατησει με «σουπερ τεχνιτες» ιδιωτες με ενα omega seamaster χρονογραφο, ταπεινη μου αποψη εαν δεν θες να παιζεις με την τυχη σου, η αντιπροσωπεια ειναι μονοδρομος..
Ειχα παρομοια προβληματα συν ενα ακομα γνωστο προβλημα-η κορωνα μου εμεινε στο χερι!
Τα αρνητικα της αντιπροσωπειας ειναι φυσικα το κοστος και ο χρονος αναμονης που εννοειται ειναι πανω απο μηνα+!
Εκτος εαν εχεις καποιον δικο σου μεσα..εκει ισως ειναι ρευστα τα κοστη και οι χρονοι...
Με πληρες σερβις παντως το ρολοι ερχεται καινουριο συν οτι καποιες μικροζημιες συμπεριλαμβανονται στο σερβις(κατι σαν αναγνωριση των σφαλματων!)
Ενδεικτικα το σερβις για τον χρονογραφο μοντελο του 2008 μου ειχε στοιχισει 650 ευρω.
Οι τιμες ειναι φιξ και διαφοροποιουνται με τους μηχανισμους.