Καλησπέρα σας,
έχω στην κατοχή μου ενα planet ocean με την 8500 μηχανή. Το ρολόι είναι αγορασμένο τον Απρίλιο του 2014 και φοριέται ελάχιστα.
Αποτέλεσμα είναι πριν 3 μέρες να μου εμφανίσει πρόβλημα με τον δείκτη της ώρας. Σας παραθέτω βίντεο από άλλο ρολοι όχι το δικό μου που παρουσιάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Σε φόρουμ διάβασα ότι είναι σύνηθες πρόβλημα του μηχανισμού καθώς όταν δεν φοριέται συχνά πρέπει να ρυθμίζεται η ημερομηνία συνεχεια με αποτέλεσμα να αστοχεί ο δείκτης.
Καταρχήν είναι φυσιολογικό για ένα τόσο ακριβό ρολόι να εμφανίζει αυτό το πρόβλημα; Eχω Seiko με το 1/10 της τιμής και ποτέ δεν είχα τέτοια θέματα. Που να απευθυνθώ για να το επισκευάσω μπορει να με βοηθήσει κάποιος;
Eυχαριστώ.
Mην ανησυχείς, δεν πρέπει να είναι κάτι σοβαρό και εξ όσων φαίνεται είναι γνωστή αστοχία των 8500 και πάντως αντιμετωπίσιμη.
Pίξε μια ματιά κι εδώ :
«This particular fault is a failure of the hour wheel. It is what provides the one hour increments of the hour hand. They can fail after a time and I replace them at every service because of this. How long they last will depend on how much it's used, so if you are advancing the hour hand a lot, say to change the date after you have not worn it for a time, then this will cause it to fail sooner.»
https://omegaforums.net/threads/seamaster-at-co-axial-8500-stem-adjusting-problems.64984/Το σέρβις –εξυπακούεται- μόνο στο εξουσιοδοτημένο σέρβις.Τεκμαίρεταιι ότι έχουν την κατάρτιση και σε κάθε περίπτωση φέρουν ακεραία την ευθύνη της επισκευής. Μακρυά από μαθητευόμενους μάγους, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ και τύπους που επεξηγούν πόσο καλύτερα θα σχεδίαζαν οι ίδιοι την 8500 εάν τους την είχε αναθέσει η Omega. Οι σοβαρές μηχανές, όπως η 8500, θέλουν σοβαρούς τεχνίτες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που τα μεταξωτά βρακιά προϋποθέτουν σχετική επιδεξιότητα οπισθίων.