Σκέφτομαι εδώ και χρόνια να αγοράσω ένα κουρδιστό ρολόι χειρός, καινούριο (όχι vintage). Σε λίγες μέρες έχω τα γενέθλιά μου, οπότε ίσως θελήσω να πάρω κάτι...
Ο πραγματικός λόγος που δεν έχω κάνει την κίνηση ακόμη, είναι ότι δε βρίσκω κάτι που να μου αρέσει επαρκώς, και σε τιμή που να μπορώ να το πάρω.
Δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα γούστα μου, παρά μόνο στις διαστάσεις (θα ήθελα να είναι γύρω στα 38-39mm, άντε 40, αν μου αρέσει κάτι ως σύνολο). Το στυλ που ψάχνω είναι dress/κλασικό, με καλλιγραφικούς αραβικούς αριθμούς, ή κλασικούς λατινικούς. Κάτι που να το βλέπεις και να έχει αυτή τη χάρη των παλιών ρολογιών, σαν αντίκα.
Ενώ θα περίμενε κάποιος να υπάρχει κάτι σε λογική τιμή, κυρίως τέτοιου ύφους ρολόγια είναι από κάποιες ιστορικές πανάκριβες εταιρίες όπως η A.Lange & Sohne με το 1815, ή κάποιων ανεξάρτητων ωρολογοποιών όπως ο Philipe Dufour με το simplicity κτλ.
Το θέμα έγκειται στο μηχανισμό, καθώς αυτόματα υπάρχουν πολλά σε προσιτές τιμές και τέτοιο στυλ. Κουρδιστά, και καινούρια (όχι vintage), δύσκολα βρίσκεις σήμερα οικονομικά.
Άνοιξα λοιπόν αυτό το θέμα, καθώς υπάρχουν και κάποιοι τεχνικοί στο φόρουμ, και έχω κάποιες ερωτήσεις, αλλά και γιατί ποτέ δε ξέρεις, μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι που μου έχει ξεφύγει.
Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω ρολόι από μια microbrand, τη Vario
https://vario.sg/collections/empire-watch/products/empire-white-handwound-dress-watchΟ μηχανισμός 6t33 της Miyota είναι αξιόπιστος, και στα service βρίσκεις άκρη κτλ? Το παραπάνω ρολογάκι συνολικά έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω, αν και δε κρύβω πως θα ήθελα κάτι με ελβετικό μηχανισμό και ίσως από μια εδραιωμένη εταιρία.
Αν ωστόσο το παραπάνω είναι ποιοτικό, γιατί όχι...
Δε θέλω να κάνω βιαστική κίνηση πάντως, καθώς το κουρδιστό που θα πάρω θέλω να είναι καλό, και να το έχω πολλά χρόνια.
Έχω βάλει στο μάτι και κάποια Γερμανικά σε στυλ Marine, όπως Stowa, Archimede, Limes, Tourby κτλ, απλά ξεφεύγουν αισθητά πάνω από 500 ευρώ, μερικά γύρω στα 1000 ή και παραπάνω. Μήπως είναι καλύτερα να πάρω αργότερα ένα τέτοιο, αντί κάτι σαν το παραπάνω με τη Miyota...
Για αρχή θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για το παραπάνω Vario και την 6t33 της Miyota.
Και όποια άλλη άποψη σύμφωνα με τα παραπάνω και αν έχετε κάποια πρόταση που μπορεί να μην έχω δει.