Αποστολέας Θέμα: Μετατροπή seiko solar σε απλή μπαταρία  (Αναγνώστηκε 2501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος seamaster pro

• Just Registered
    • Προφίλ
Μετατροπή seiko solar σε απλή μπαταρία
« στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 02:17:29 μμ »
Καλησπέρα παιδιά!

Ελπίζω να άνοιξα το thread στο σωστό φάκελο :P

Το πρόβλημα μου είναι το εξής:

Είχα αγοράσει το 2012 το seiko solar divers 200m chronograph: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/617FrwT2gEL._UX342_.jpg

Περίπου 2 χρόνια πριν σταμάτησε και το πήγα μου κάνανε μια ρύθμιση, τέσταραν ατμοσφαιρική πίεση και τα σχετικά, 15 ευρώ...

Τώρα σταμάτησε πάλι, και μάλλον θέλει αλλαγή πυκνωτή. Τιμές που μου ζητάνε? απίστευτες! Από 60 ευρώ μέχρι και 110 μου είπε μπορεί να βγει ένας! Όταν το αγόρασα με 340 ευρώ δε φαντάστηκα ότι θα μου ζητάνε μέχρι και το 1/3 της τιμής για service! Αν ήταν να αγόραζα omega ;D

Προχθές βρήκα ένα ρολογά που μου είπε ότι έχει ένα γνωστό του που μπορεί να αλλάξει την επαναφορτιζόμενη μπαταρία του ρολογιού σε κανονική έτσι ώστε να αλλάζω απλά τη μπαταρία στο μέλλον με χαμηλό κόστος και σκέφτομαι να το κάνω. Ποια είναι η γνώμη σας? Θα χαλάσει ο μηχανισμός? Παίζει να αχρηστευθεί το ρολόι? Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου?

Σας ευχαριστώ...

Καλή συνέχεια! ;D 8)

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Μετατροπή seiko solar σε απλή μπαταρία
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 03:20:24 μμ »
Το έχω δει ήδη να γίνεται σε αρκετά kinetic όπως και σε solar και δεν είναι κάτι καινούριο. Εφόσον εχεις βρει καλο τεχνίτη το προχωράς άφοβα. Απλά θα του τονίσεις να διακόψει το κύκλωμα φόρτισης που έρχεται απο το μπροστά πάνελ του καντράν ετσι ώστε η κανονική μπαταρία να μην φορτίσει ποτέ σαν επαναφορτιζομενη και σκάσει και όλα καλά.
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος seamaster pro

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 03:26:16 μμ »
Το έχω δει ήδη να γίνεται σε αρκετά kinetic όπως και σε solar και δεν είναι κάτι καινούριο. Εφόσον εχεις βρει καλο τεχνίτη το προχωράς άφοβα. Απλά θα του τονίσεις να διακόψει το κύκλωμα φόρτισης που έρχεται απο το μπροστά πάνελ του καντράν ετσι ώστε η κανονική μπαταρία να μην φορτίσει ποτέ σαν επαναφορτιζομενη και σκάσει και όλα καλά.

Σ ευχαριστώ! Από χρήματα έχεις εικόνα πόσα ζητάνε γι αυτή τη δουλειά?

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 04:12:20 μμ »
Σ ευχαριστώ! Από χρήματα έχεις εικόνα πόσα ζητάνε γι αυτή τη δουλειά?
Στο αρχικό ποστ αναφέρεις οτι έχεις γνωστό τεχνίτη που γνωστός του αναλαμβάνει την συγκεκριμένη εργασία με χαμηλό κόστος άρα το μόνο που έχεις να κάνεις ειναι να ρωτήσεις πιο είναι αυτό και εφόσον το κρίνεις συμφέρον σύμφωνα με τα δικα σου κριτήρια προχωράς.

Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα γιατί δεν βρισκω νοημα στην συγκεκριμένη πατέντα και θα φρόντιζα να εχω το ρολόι ακόμη κι οταν δεν το φορούσα εκτεθειμενο σε φως για να φορτιζει....εχω ηδη αρκετά eco drive με αυτό τον τρόπο που κοντευουν 20ετια με την ιδια επαναφορτιζομενη μπαταρία χωρίς πρόβλημα.

Αν ηταν κινετικ που πρέπει να κινείται και εφοσον ο κάτοχος δεν ειναι γνωστής η δεν μπορεί να κάνει επαγωγική φόρτιση εκει θα το έβλεπα διαφορετικά.
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 06:34:35 μμ »
Αν γίνεται και τα kinetic να δουλεύουν με απλή μπαταρία, ίσως αφαιρώντας τον ρότορα, θα είναι σωτήριο για μερικά υπέροχα kinetic , που όμως μας αγχώνουν.