Αποστολέας Θέμα: Panerai Pam 580 flyback  (Αναγνώστηκε 9457 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Panerai Pam 580 flyback
« στις: Μάιος 20, 2020, 07:19:41 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Έχω καιρό που το παλεύω με τα Πανέρια κι έπεσα σε μια καλή προσφορά εδώ τοπικά, βρίσκω το 580 σε τιμή πολύ χαμηλότερη της retail του (που είναι 14300€!) και λέω να το δοκιμάσω. Εκτός της μηχανής τι άλλο να ελέγξω/προσέξω σχετικά; Είναι σειρά S του 2016 πλήρες σετ, μου αρέσει η μαύρη κεραμική κασα και το “stealth” look με το μαύρο λουράκι, δεν είχα δώσει σημασία πρωτύτερα αφού στα 14Κ λιανική δεν με ενδιέφερε αλλά το βρίσκω κοντά στην μισή του τιμή όποτε το κοιτάζω.. επίσης το καντράν αλλά και το open back με το tinted κρύσταλλο είναι όμορφα και με ωραίες λεπτομέρειες
Ακούω βρε παιδιά, τι σας λέει σαν μοντέλο; Ευχαριστώ!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Panerai Pam 580 flyback
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 20, 2020, 07:33:01 μμ »
Νομίζω πως ο Σπάϊρους μπορεί να σε κατατοπίσει αναλυτικότατα (αν και υπάρχουν πολλά παιδιά με γνώσεις για τα Πανέρια).

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 20, 2020, 07:34:22 μμ »
Νομίζω πως ο Σπάϊρους μπορεί να σε κατατοπίσει αναλυτικότατα (αν και υπάρχουν πολλά παιδιά με γνώσεις για τα Πανέρια).

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Τον Σπύρο περιμένω και φυσικά όσους γνωρίζουν, thanks Χάρη

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 20, 2020, 08:58:59 μμ »

Το βρίσκω εξαιρετικό  και νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς ιδιαίτερα.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 20, 2020, 09:20:50 μμ »
Το βρίσκω εξαιρετικό  και νομίζω ότι θα το ευχαριστηθείς ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ! Με ιντριγκάρει ο χρονογράφος που δεν έχει sub dials

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 20, 2020, 10:20:55 μμ »
Ευθυμη καλησπερα, θεωρω οτι περαν της δεδομενης ομορφιας του, ειναι ενας αξιολογος και αξιοπιστος  flyback χρονογραφος.
Η μηχανη του ειναι η 9100, που βασιζεται στην 9000 με προσθετο τη λειτουργια χρονογραφου.
Τη συγκεκριμενη μηχανη ( Π.9000) την εχω σε 2 πανερια και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.
Μαλιστα ειναι και η μονη που εχω χρονομετρησει στο παρελθον και μπορω να σου πω οτι η χρονομετρια της ηταν εξαιρετικη (3 δευτερα σε 3 εβδομαδες!!).

Εαν σου αρεσει, που αυτο καταλαβα απο τα γραφομενα σου, προχωρα!!
Δεν εχεις κατι ιδιαιτερο να προσεξεις, παρα μονο οτι ισχυει για ολα τα ρολογια.
Να ειναι σωστα τα χαρτια του.
Α!! και να μην εχει κτυπηματα η κασα βεβαια. (φτιαχνεται, αλλα πρεπει να σταλει στο κεντρικο σερβις)
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 20, 2020, 10:29:54 μμ »
Ευθυμη καλησπερα, θεωρω οτι περαν της δεδομενης ομορφιας του, ειναι ενας αξιολογος και αξιοπιστος  flyback χρονογραφος.
Η μηχανη του ειναι η 9100, που βασιζεται στην 9000 με προσθετο τη λειτουργια χρονογραφου.
Τη συγκεκριμενη μηχανη ( Π.9000) την εχω σε 2 πανερια και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.
Μαλιστα ειναι και η μονη που εχω χρονομετρησει στο παρελθον και μπορω να σου πω οτι η χρονομετρια της ηταν εξαιρετικη (3 δευτερα σε 3 εβδομαδες!!).

Εαν σου αρεσει, που αυτο καταλαβα απο τα γραφομενα σου, προχωρα!!
Δεν εχεις κατι ιδιαιτερο να προσεξεις, παρα μονο οτι ισχυει για ολα τα ρολογια.
Να ειναι σωστα τα χαρτια του.
Α!! και να μην εχει κτυπηματα η κασα βεβαια. (φτιαχνεται, αλλα πρεπει να σταλει στο κεντρικο σερβις)
Σπύρο καλησπέρα και σ’ ευχαριστώ πολύ! Είναι κομπλέ το σετ και αγορασμένο από τον τοπικό εδώ AD, θα ελέγξω φυσικά τα πάντα
Καλό βράδυ

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 20, 2020, 11:12:06 μμ »
Πανεμορφο φίλε Εύθυμη....!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 20, 2020, 11:37:15 μμ »
Ευθυμη αν σου αρεσει προχωρα.

Η τιμη απο οτι λες, ακουγεται πολυ καλη!

Εγω γενικα δεν ειμαι υπερ των κεραμικων ανεξαρτητως εταιριας, αλλα ειδικα τωρα για σενα που εχει αρκετα κομματια, μιλαμε για ενα ρολοι που θα φοριεται σε rotation επιμενως φανταζομαι ειναι κατι που ηδη εχεις λαβει υπ’οψιν.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 20, 2020, 11:45:28 μμ »
Ευθυμη απο την εμπειρια μου, οι απρογραμματιστες αγορες λογω προσφορας στην τιμη συνηθως δεν εξασφαλιζουν μακροβιοτητα στην κατοχη του αντικειμενου της αγορας. Απ´ ο,τι καταλαβαινω, δεν ψαχνοσουν για το συγκεκριμενο ρολοι, οποτε σκεψου μηπως το βαρεθεις γρηγορα.
Η τιμη ειναι και παλι πολυ υψηλη, γιατι η αρχικη τιμη ειναι εξωφρενικη για εναν χρονογραφο (εστω flyback) με τοσο αδιαφορη μηχανη. Στα χρηματα αυτα υπαρχουν πολυ καλυτεροι χρονογραφοι - κeepers, αν και οχι με flyback, που ουτως ή αλλως δεν το χρειαζεσαι.
Τουλαχιστον ελπιζω να ειναι αρκετα χαμηλη για να μη χασεις πολλα οταν το βαρεθεις.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 21, 2020, 06:57:11 πμ »
Ευθύμη από εμένα όχι .....

1ον - έχω γενικό κανόνα προσωπικά να μένω μακριά από ρολόγια με κεραμική κάσα !

2ον - δεν μπορώ να καταλάβω την υπάρξει ένας ρολογιού χρονογράφου χωρίς την υπάρξει των μικρών υπόκαντράν στο καντράν του .... κάτι σαν διχασμένη προσωπικότητα θα είναι !

3ον - δεν μπορώ να συνδέσω τα πανεραι με λειτουργία χρονογράφου .... πιστεύω Ότι είναι ξένο  από τα γνωστά σχεδιαστικά πρότυπα που κινείτε η εταιρείας και οπως την έχουμε γνωρίσει με τα καθαρά λιτά ισορροπημένα καντράν   !!! Υπάρχουν άπειρα ρολόγια με DNA πανεραι που είναι πανέμορφα και ποθητά !

4ον - οπως είπε και ο Βίκτωρας παραπάνω ... το κίνητρο της πολύ καλής τιμή του ρολογιού που το παρουσιάζει ως μεγάλη ευκαιρία αγοράς δεν είναι αρκετό αν δεν σου αρέσει σαν ρολόι πρώτα και πάνω από όλα ....Μολις το φορέσεις λίγο καιρό θα τΟ βαρεθείς γρηγορα !!!

Αν μπορεις να εξασφαλίσεις το να  το επιστρέψει από εκεί που θα το πάρεις κάνοντας το ανταλλαγή με κάτι άλλο όταν θα το βαρεθείς μελλοντικά  ...... μόνο τότε θα σου έλεγα να προχωρήσεις  στην αγορά ρου !!!

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 21, 2020, 07:38:09 πμ »
Καλημέρα σας και Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν

Παιδιά σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να γράψετε,  αλήθεια είναι ότι γενικά έψαχνα ένα Πανέρι στα 44mm απλά δεν είχα αποφασίσει τι. Στα θετικά αυτού είναι σίγουρα η κεραμική κασα (βοηθάει ότι θα έχει μικρότερο βάρος, κοιτούσα τιτάνιο αλλά κάτι δεν μου άρεσε, τα περισσότερες είναι με αυτό το ταμπάκο καντράν που δεν το θέλω), μου αρέσει το μπλε δεικτακι και το open case back. Η τιμή είναι πολύ καλή όποτε ίσως δεν χάσω και καθόλου, αυτό βοηθάει στην προκειμένη αφού με τα Pam δεν ξέρω ακόμα τι σχέση θέλω να έχω, έψαχνα κάτι σπέσιαλ και ίσως αυτό τελικά μου ταιριάξει. Η κεραμική κάσας δεν αποτελεί θέμα για μένα αφού ξέρω πως φοράω τα ρολόγια μου και με αφήνουν στην ίδια κατάσταση που με βρήκαν.. θα το δω και από κοντά και θα αποφασίσω μάλλον σήμερα

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 21, 2020, 07:41:49 πμ »
Το αστείο είναι ότι εδώ και 10 μέρες φοράω μόνο το Apple Watch που αγόρασα ξανά καθώς έχω πάρει λίγο fit διαδρομή να ξαναβρώ την φόρμα μου και βοηθάει πολύ το άτιμο

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 21, 2020, 11:29:56 πμ »
Πανεράι, μαύρο, retour en vol. Μου τρέχουν τα σάλια. Έτσι συνήθως συμβαίνει με τα άχρηστα αντικείμενα.

Διακριτικό χωρίς να περνά απαρατήρητο.
Τα γαλάζια δεύτερα είναι τσαχπινάτη λεπτομέρεια μέσα στη μαυρίλα.
Αεροπορικός χρονογράφος (σλουρπ) που όμως δεν το δείχνει. Καλό αυτό για Λούμινορ.
Μιας και δεν είσαι υλοτόμος, στα καράβια και στη βαριά βιομηχανία (υποθέτω) η κεραμική κάσα θα είναι απροβλημάτιστη και σαν καινούρια. Από κι και πέρα σιτ χάπενς.

Να υπενθυμίσω πως οι χρονογράφοι είναι στο DNA της Πανεράι.
Ααα και κάτι άλλο. Μιας και απέχω καιρό από τα ωρολογιακά, που βρίσκω φλάιμπακ με 7 χιλ;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 21, 2020, 11:42:57 πμ »
Ααα και κάτι άλλο. Μιας και απέχω καιρό από τα ωρολογιακά, που βρίσκω φλάιμπακ με 7 χιλ;

Ενδεικτικά, με την έκπτωση βγαίνει αρκετά πιο κάτω:

https://www.breguet.com/en/timepieces/type-xx-xxi-xxii/3800

Ακόμα κι αυτό έχει πιο χαμηλή αρχική τιμή από το panerai:

https://www.breguet.com/en/timepieces/type-xx-xxi-xxii/3810

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 21, 2020, 11:58:32 πμ »
Πανεράι, μαύρο, retour en vol. Μου τρέχουν τα σάλια. Έτσι συνήθως συμβαίνει με τα άχρηστα αντικείμενα.

Διακριτικό χωρίς να περνά απαρατήρητο.
Τα γαλάζια δεύτερα είναι τσαχπινάτη λεπτομέρεια μέσα στη μαυρίλα.
Αεροπορικός χρονογράφος (σλουρπ) που όμως δεν το δείχνει. Καλό αυτό για Λούμινορ.
Μιας και δεν είσαι υλοτόμος, στα καράβια και στη βαριά βιομηχανία (υποθέτω) η κεραμική κάσα θα είναι απροβλημάτιστη και σαν καινούρια. Από κι και πέρα σιτ χάπενς.

Να υπενθυμίσω πως οι χρονογράφοι είναι στο DNA της Πανεράι.
Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, το βρίσκω στο Καταρ όπου διαμένω μόνιμα, εδώ ενώ κυκλοφορούν Πανεραι δεν τυγχάνουν ανάλογης εκτίμησης θα έλεγα, επίσης κάποιοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πόσο θα χάσουν, καλό να μην σε νοιάζει το χρήμα καθόλου όντας καλυμμένος στο τομέα αυτό
Ναι η κασα μου είπαν στο τηλέφωνο είναι καθαρή 100%, θα το δω από κοντά το απόγευμα κάποια στιγμή. Ελπίζω να μου κάτσει καλά, θα δείξει!

Αποσυνδεδεμένος Johnny

• Tourbillion
  • Ειναι εκει ο Μπεμπης;;
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 21, 2020, 12:50:30 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Έχω καιρό που το παλεύω με τα Πανέρια κι έπεσα σε μια καλή προσφορά εδώ τοπικά, βρίσκω το 580 σε τιμή πολύ χαμηλότερη της retail του (που είναι 14300€!) και λέω να το δοκιμάσω. Εκτός της μηχανής τι άλλο να ελέγξω/προσέξω σχετικά; Είναι σειρά S του 2016 πλήρες σετ, μου αρέσει η μαύρη κεραμική κασα και το “stealth” look με το μαύρο λουράκι, δεν είχα δώσει σημασία πρωτύτερα αφού στα 14Κ λιανική δεν με ενδιέφερε αλλά το βρίσκω κοντά στην μισή του τιμή όποτε το κοιτάζω.. επίσης το καντράν αλλά και το open back με το tinted κρύσταλλο είναι όμορφα και με ωραίες λεπτομέρειες

Πω Πω τι ρολογαρα ειναι αυτη...Απλως θελει  λιγη προσοχη το κεραμεικο.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 21, 2020, 01:05:24 μμ »
Πω Πω τι ρολογαρα ειναι αυτη...Απλως θελει  λιγη προσοχη το κεραμεικο.
Να είσαι καλά! Βρε εδώ αν δεις πως έχω το Casio των 25€ θα απορήσεις μαζί μου, πόσο μάλλον αυτό

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 21, 2020, 02:01:29 μμ »
Κράτα το Apple Watch Ευθύμη και πούλα όλα τα αλλά.
Όλοι αυτό θα κάνουμε αργά ή γρήγορα, απλά δε θέλουμε ακόμα Νάντο πιστέψουμε :p

Κουκλί το ΡΑΜ, αν και εμένα η απόλυτη αγάπη είναι τα απλά, απλούστατα base ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 21, 2020, 02:39:34 μμ »
Ευθύμη καλορίζικο, να το φοράς με υγεία...