Για να τα πάρουμε με τη σειρά, η GS δεν έχει βέβαια μόνο τη Spring Drive να επιδείξει, είναι και οι συμβατικές αυτόματες καλίμπρες της πραγματικά αριστουργήματα, θαύματα αξιοπιστίας, αντοχής και ακρίβειας. Και μάλιστα, ειδικά στο κομμάτι της ακρίβειας οι Ελβετοί έχουν χάσει το παιχνίδι όχι τώρα, αλλά ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '60, στην έδρα τους, σε δικούς τους διαγωνισμούς, στα ίσα και χωρίς "κλεψιές" (αφού φθάσαμε στο σημείο να χαρακτηρίζουμε "κλεψιά" την τεχνολογική επανάσταση, πρωτοπορία και υπεροχή).
Έχοντας επί αρκετό διάστημα πια τις ταχύπαλμες 9S86 και 9S85, αλλά και την 9S65 και εφόσον τώρα ψειρίζουμε τη μαϊμού, μπορώ να ισχυριστώ ότι η ακρίβειά τους είναι της τάξης του δευτερολέπτου τη μέρα. Εκνευριστικά σταθερά, θα έλεγα. Με εξαίρεση τη sping drive δεν έχω συναντήσει εγώ ακριβέστερους μηχανισμούς, και έχοντας περάσει από R, Ω, ΙWC και BP, μεταξύ άλλων.
Τώρα, το Snowflake, που δεν το έχω, αλλά θα ήθελα να το έχω, το βρίσκω πολύ πιο σπορ και contemporary σαν ρολόϊ σε σύγκριση πχ με το Explorer. Τι γεροντικό ; To είχα το Explorer, το βαρέθηκα μέσα σε μήνες, δεν είχε την έλξη των GS, αυτό το πράγμα, να θες να βγάζεις το ρολόϊ από το χέρι να χαζεύεις τις λεπτομέρειες με τη λούπα. Δεν λέω ότι το Explorer δεν ήταν ποιοτικό, κάθε άλλο. Κι ούτε υπεισέρχομαι σε θέματα γούστου,απλά δεν καταλαβαίνω αυτό το κλισέ ότι τα GS είναι για μπαρμπάδες, ενώ τα R για τζόβενα, ξέρω ΄γω. Εγώ πάντως βαψομαλλιά με GS δεν έχω δει ποτέ, αντιθέτως έχω δει πολλά Sub να συνοδεύουν βαμμένες κορακί καούκες και μισάνοιχτα πουκάμισα με τρίχα (ξεχασμένη) άσπρη από μέσα, τζήζας.
Ρίξτε επίσης μια ματιά στη νέα 9SA5, τα σπάει λέμε.