Καλώς σας ξάναβρήκα λοιπόν μετά από μεγαλούτσικο διάστημα αποχής

Κάποια στιγμή λοιπόν, έρχεται η ώρα για την αγορά του πρώτου «σοβαρού» ρολογιού. Οι συνθήκες ευνοϊκές, μιας που είμασταν κλεισμένοι καιρό μέσα, διακοπές γιοκ λόγω πανδημίας κτλπ η απόφασης ελήφθη, θα πάρουμε ρολόι (και με τη σύμφωνη γνώμη της συζύγου)!
Κανονίζω λοιπόν 3ήμερο κανονικής άδειας και οργανώνω σχέδιο δράσης, υπήρχαν ήδη κάποια κομμάτια/καταστήματα στο μυαλό μου αλλά είχα αυτό το βλέμμα της αποφασιστικότητάς, «θα μπω σε όλα» χαχαχαχ. Αν δε το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα το πρώτο «σοβαρό» ρολόι απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να είναι καινούριο.
Η αρχή έγινε με ένα παλιό και γνώριμο έρωτα το Breitling Navitimer World, ένα από τα πιο αγαπημένα μου ρολόγια έβερ. Το έχω δοκιμάσει και στο παρελθόν άλλες δυο φορές αλλά πάντα κάτι με κρατούσε πίσω. Τρίτη και φαρμακερή σκεφτόμουνα μιας που έχει αποκτήσει και το τίτλο του απωθημένου. Στο χέρι μου ακόμα και μετά από τόσο καιρό μου άρεσε πάρα, πάρα πολύ με το παχύ δερμάτινο λουράκι, καλογυαλισμένη κάσα πολύ προσεγμένο και εντυπωσιακό ρολόι. Γενικώς μαρέσουν και λίγο μεγάλα, είναι και ο καρπός λίγο μεγάλος το ρολόι εκεί να δένει κουτί! Ξεκίνησα με το Β για να φρεσκάρω λίγο στη μνήμη μου πόσο πολύ μου άρεσε αυτό το ρολόι. Εδώ ο προβληματισμός μου ήταν μόνο η υδατοστεγανότητα (μόνο 30μ, πρακτικά πλένω χέρια δλδ και μέχρι εκεί) το οποίο ήταν κάπως περιοριστικό γιατί ήθελα all-rounder ρολόι και όχι μόνο χειμωνιάτικο ή επίσημο. Ήθελα κάτι να το λιώσω κυριολεκτικά.

Δεύτερο μονδέλο στη λίστα το Superocean Heritage. Απογοήτευση, δε μου άρεσε στο χέρι μου καθόλου ούτε το μικρό, ούτε το μεγάλό, ούτε ο χρονογράφος! Θα ορκιζόμουν ότι σε παλιότερη ρολογότσαρκα που το δοκίμασα είχα μείνει κατενθουσιασμένος αλλά δε ξέρω αυτή τη φορά και με το μετρητό στο χέρι, δε με πήγαινε ταμείο σε καμία περίπτωση ειδικά απέναντι στο Navi.

Και εδώ έρχεται η έκπληξη από το κατάστημα με μια πρόταση που δε θα εξέταζα καν! Zenith, δοκίμασα ακριβώς αυτό:

Και έπαθα ένα μικρό σοκ από τη ποιότητα που αποπνέουν τα πάντα γενικώς σε αυτό το ρολόι. Οικονομικά πιο πάνω από το Navi αλλά μεταξύ μας άλλο ρολόι, πιο πολύ, γενικώς πιο, μου άρεσε. Και εδώ βέβαια το γνωστό «πρόβλημα» υδατοστεγανότητας και πάνω σε αυτό και το πιο αμπιγέ του θέματος. Το Navi είχε στα μάτια μου και μια αλητεία, θες να ήταν το πιο mucho λουράκι με το θεικό τοκά της Β δε ξέρω. Εδώ είμαστε σε πιο ντελικάτες καταστάσεις, open case back για χάζεμα με τις ώρες του υπέροχου El Primero πιο λεπτό και κυριλέ λουράκι, μπούκλα φανταστική της Ζ. Γενικώς μου δημιουργούσε ένα άγχος στιλιστικό γιατί κοστούμι δε φοράω σχεδόν ποτέ και ντύνομαι πιο casual. To δούλευα στο μυαλό μου παρόλα αυτά γιατί το ρολόι ήταν έπος απλά.
Πέσαν στο τραπέζι και κάποια Avneger-Colt κτλπ αλλά ήθελα κάτι πιο «σοβαρό» για τα δικά μου δεδομένα.
Αναχώρηση με πολύ μεγάλό προβληματισμό λοιπόν και πάμε στην επόμενη στάση, Omega. Είχα μελετήσει ήδη τι ήθελα να δω, Speedmaster mkII μόνο και μόνο για το στυλ του, μαρέσει. Το δικιμάζω,ΟΚ παθαίνω ένα σοκ με το πόσο καλοφτιαγμένο είναι απίθανο κρύσταλλο και αυτό το πορτοκαλί με το γκρι είναι από τους πιο αγαπημένου συνδυασμούς. Το μπρασελέ εντωμεταξύ καρφί στο χέρι μου! Είναι λίγο chunky, παρόλο που είναι σημαντικά μικρότερο από τα προηγούμενα έχει ύψος το άτιμο! ΟΚ στην άκρη.

Σειρά είχε ο άλλος έρωτας, PO GMT Black-White. Το φόρεσα και εδώ ήταν το ακόμα μεγαλύτερο σοκ. Τέλειο από όλες τις απόψεις, εντυπωσιακό με GMT μ’ αρέσει πολύ σα πολυπλοκότητα, αυτό το άσπρο μαύρο με πάει σχεδόν ταμείο. Η τιμή ήταν λίγο over για μένα αλλά ΟΚ λέω θα κάνω μια υπέρβαση εδώ. Όπως και να έχει συγκράτησα τον εαυτό μου με βαριά καρδιά γιατί ήθελα να δω και άλλα.

Σειρά είχε το καινούριο Seamaster το οποίο παιδία ειλικρινά νομίζω αδικήθηκε γιατί το φόρεσα αμέσως μετά το B-W. Φάνηκε σε όλα λίγο ενώ πιστεύω δεν είναι. Απορρίφθηκε με συνοπτικές.

Κλείνουμε με το Seamaster chrono που γενικώς είμαι και αρνητικός, μη με ρωτήσετε γιατί, δε ξέρω. Και εδώ έχουμε και πάλι έκπληξη! Όσο πίσω στα μάτια μου ήταν το απλό Seamaster, τόσο μπροστά ήρθε το chrono! Στο καρπό ήταν στα όρια του ιδανικού και τόσο όσο! Επίσης η τιμή του ήταν και πιο νορμάλ από το B-W (έρωτας νο2) που είχε και αυτό το ρόλο του.

Εδώ θα κάνουμε ένα διάλειμμά για διαφημίσεις, προσπάθησα να βρω να δοκιμάσω ένα Milgaus (ναι ανήκω σε αυτό το μικρό ποσοστό που κόβει φλέβα για δαύτο) και ένα Explorer II σε οποιαδήποτε χρώματα, χωρίς επιτυχία σε καμία μπουτίκ της R ή σε καταστήματα που επισκέφτηκα. Θα ήταν τρελή υπέρβαση στο μπάτζετ, αλήθεια δε κατάλαβα αν το σύμπαν κατάλαβε ότι δε θα τα πάρω και δε τα εμφάνισε στο δρόμο μου ή κατάλαβε ότι θα τα πάρω (και θα πάω φυλακή λολ) και για αυτό δε τα εμφάνισε στο δρόμο μου.
Ρομαντικός όπως πάντα, πίστευα ότι θα έβρισκα και τον άλλο διακαή μου πόθο JLC Master Compressor Chrono αλλά μάταια και προσωπικά δε με συγκίνησαν ή δε μπορούσα να πληρώσω αυτά που είδα από την αγαπημένη JLC.
Τελευταίος σταθμός η Panerai, έχω λιώσει ήδη στο site, θέλω οπωσδήποτε κουρδιστό, αν είναι δυνατόν και 8-ήμερο. Επίσκεψη στο γνωστό άντρο της Βουκουρεστίου, εξυπηρέτηση πιο premium σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά παιδία ρολόγια λίγα. Εκφράζω επιθυμίες, βλέπω κομμάτια που δε μου κάνουν να δοκιμάσω (πολλά επειδή προφανώς δε μπορούσα να διαθέσω και ποσό έτσι ας μη κοροιδευόμαστε). Ρωτάω για παραγγελία κτλπ σε συγκεκριμένο κομμάτι αλλά η απάντηση δεν είναι ενθαρρυντική για χρόνους κτλπ. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, φεύγω μουδιασμένος έχοντας δοκιμάσει ένα 3μερο 422 το οποίο μου φάνηκε τεράστιο στο χέρι μου, ΟΚ ρολογάρα μεν αλλά και εκτός μπάτζετ και γενικώς όχι λολ. Έχω αφήσει τηλέφωνο μήπως και προκύψει κάτι και γενικώς κάπως έως πολύ μπερδεμένος αναχωρώ για το σπίτι. Λεπτά μετά (κυριολεκτικά) τηλέφωνο από το τελευταίο κατάστημα και πρόσκληση για επιστροφή γιατί κάτι ευρέθη σχετικό, μη με ρωτήσετε τι και πως.
8ήμερο 44mm με αυτή τη νεοβιντάζ αισθητική. Σας μιλάω με απόλυτη ειλικρίνεια, το δοκίμασα το/με κοίταξα στο καθρέπτη περίπου 3-4 λεπτά με έπιασε ένα χαζό γέλιο. Δεν υπήρχε τίποτα, αυτό ήταν έλιωσα, χρειάστηκαν 3-4 λεπτά. Καλορίζικο λοιπόν:

A ναι για όσους δε το κατάλαβαν είναι το 590, κοντέυουμε να κλείσουμε χρόνο μαζί. Μόλις καταλάβω όντως ότι το έχω πάρει θα γράωψ και ριβιού

Μπόνους και μια σημερινή: