george,
1)όσον αφορά το Speedmaster: Nαι βρήκα όλα τα period correct ανταλλακτικά που χρειαζόμουν (από Ολλανδία, Η.Π.Α και Καναδά... προσπάθησε να βρείς NOS Tritium dial για 145.012-67 και θα με συμπονέσεις!) και τα έστειλα στην Omega (μετά σπό σωρεία συννενοήσεων και e-mails) και αυτό μόνο μετά από την πολύτιμη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή της Omega Ελλάδος.
Για το Zenith βρήκα επίσης όλα τα ανταλλακτικά εποχής που ήθελα (επίσης από τον μισό πλανήτη, μόνο η κορώνα ήλθε μέσω Zenith Ελλάδος) αλλά η τοποθέτηση/ανακατασκευή έγινε από δικό μου ωρολογοποιό.
Στο Fortis οι δείκτες ήρθαν από Fortis Ελβετίας μέσω της εδώ αντιπροσωπείας (ευγενέστατοι κύριοι btw).
Για τα άλλα χρειάστηκα προς το παρόν μόνο service που έκανα στον παραπάνω ωρολογοποιό...
Βέβαια για να τα βρώ (όπως και για τα λουράκια-μπρασελέ που ήθελα) έλιωσα πάλι στο ψάξιμο...
2)Όλες οι παραπάνω αγορές έγιναν από ολόκληρο τον κόσμο (εκτός Ελλάδος όμως) και κατά βάση μέσω internet τόσο από forums, ebay αλλά και πολύ περιστασιακά από κάποια καταστήματα που ειδικεύονται στα vintage κομμάτια...
Το δυσκολότερο τμήμα, δηλαδή η έρευνα για το πως θα πρέπει να είναι τα ρολόγια ΣΩΣΤΑ, έγινε μέσω ξένων forums όπως αυτό και την συνεργασία ανθρώπων πραγματικά "βαριά ασθενών'' με το αντικείμενο με πρώτο τον αείμνηστο Chuck Maddox ο οποίος κυριολεκτικά μου άνοιξε τα μάτια σε σχέση με το Speedmaster που είχα στα χέρια μου (και το οποίο κάθε άλλο παρά σωστό ήταν...).