ερωτηση
Στο παρακατω link αναφερει στα dial ...O size...18 size...45.95 size κτλ
Εγω απ οτι μετρησα το dial ειναι 3.5cm
Mια βοηθεια για να μην παραγγειλουμε (οταν ειναι) κατι που δεν θα κάνει
Ευχαριστώ
Στα αμερικανικα ρολογια τσεπης το μεγεθος μετριεται σto συστημα Lancashire. Ειναι κατι αντιστοιχο με το Ligne που χρησιμοποιειται απο τους Ελβετους για τη διαμετρο των μηχανισμων. Ουσιαστικα και το πρωτο τη διαμετρο του μηχανισμου μετραει στην πλατινα που καθεται το καντραν. Σε αυτους του μηχανισμους συνηθως το καντραν ειναι στανταρ αναλογα με το size του μηχανισμου μιας που αυτο καθεται μεσα σε ενα δαχτυλιδι που ειναι μερος της πλατινας και ετσι δεν μπορει να μπει μεγαλυτερο η μικροτερο (γιατι το κενο μετα θα φαινεται). Ακομα και οι κασες τοτε ειχαν στανταρ εσωτερικη διαμετρο ωστε ο μηχανισμος να καθεται ακριβως μεσα χωρις να χρειαζεται εξτρα δαχτυλιδια που θα τον συγκρατουν.
Για να ξερεις τι μεγεθος ειναι το δικο σου πρεπει να αφαιρεθει ο μηχανισμος απο μεσα και να μετρηθει η διαμετρος του απο τη μερια του καντραν.
Εδω
http://www.pocketwatchsite.com/size.html μπορεις να δεις αντιστοιχιες απο Lancashire σε χιλιοστα
ευχαριστώ για τη πληροφορία για το dial, βρίσκεις τελικά ότι θες στο ebay, βασικά σαν πορσελάνη μου κάνει το υλικό, δε ξέρω όμως αν σε αυτές τις περιπτώσεις "πρέπει" να το αλλάζεις εξολοκλήρου....
Τα καντραν αυτα ως επι το πλειστον ειναι πορσελανη. Σε μερικες περιπτωσεις μπορουν να επισκευαστουν αν εχουν απλα ρωγμες η ακομα και μικρα σπασιματακια! Απο την μια αυτο εξασφαλιζει οτι το ρολοι θα παραμεινει original, απο την αλλη η διαδικασια αυτη απαιτει δουλεια και χρημα αφου μαλλον θα χρειαστει να ξαναγραφτει το καντραν.
Οποτε η καλυτερη λυση, αν το ρολοι δεν εχει καποια μεγαλη χρηματικη αξια παρα μονο συναισθηματικη, ειναι να βρεθει ενα νεο οσο πιο κοντα γινεται στο αρχικο και να αλλαχθει.