Αποστολέας Θέμα: V i n t a g e  (Αναγνώστηκε 427641 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος babylonx

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: V i n t a g e
« Απάντηση #500 στις: Μάρτιος 31, 2011, 05:04:21 μμ »
Το καμάρι μου (Seiko 6016-4550 μάλλον του 1974):

Το καθημερινό μου (Seiko 7009-3170 μάλλον του 1983):

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #501 στις: Απρίλιος 03, 2011, 11:29:31 πμ »
Το καμάρι μου (Seiko 6016-4550 μάλλον του 1974):

Ντεγκραντέ μωβ καντράν έχει;

Το καθημερινό μου (Seiko 7009-3170 μάλλον του 1983):

Το πρώτο μου αυτόματο, δεύτερο μηχανικό. Το φορούσα στο γυμνάσιο, ίσως και στο λύκειο. Δυστυχώς δεν ξέρω τι απέγινε.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #502 στις: Μάιος 08, 2011, 06:42:18 μμ »
Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη! Γνωρίζουμε τίποτα για τα ρολόγια ''Dogma'' ?  Ανακάλυψα ένα ρολόι του θείου μου, της εν λόγω  φίρμας. Δυστιχώς ο θείος μου έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, πριν καν τον γνωρίζω και φυσικά δεν ξέρω τίποτα για το ρολόι.  Ο λογότυπός της, μοιάζει με αυτόν της ''ROAMER'', όπου οι χαρακτήρες σχηματίζουν πυραμίδα. Μήπως έχει σχέση;
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #503 στις: Μάιος 09, 2011, 01:38:14 πμ »
Γνωρίζουμε τίποτα για τα ρολόγια ''Dogma'' ?

Παλια ελβετικη ωρολογοποι'ι'α με εδρα το La Chaux de Fonds.
Προκειται για την 'CLEMENCE FRERES' (κατεξοχην εταιρια ωρολογιων τσεπης), η οποια εγινε κυριως γνωστη για τα ρολογια που κατασκευαζε στο Β' Παγκοσμιο Πολεμο για την αεροπορια και το ναυτικο των γερμανικων στρατιωτικων δυναμεων

'DEUTSCHES HEER'

'WEHRMACHT OFFICER'

και για τα οικονομικα, αξιοπιστα ρολογια της -κυκλοφορησαν και στη χωρα μας- τη δεκαετια του '50 και του '60

Ο λογότυπός της, μοιάζει με αυτόν της ''ROAMER'', όπου οι χαρακτήρες σχηματίζουν πυραμίδα. Μήπως έχει σχέση;

Οχι, εξ οσων γνωριζω δεν εχει απολυτως καμια.

Φιλικα,
Watch-Collector
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #504 στις: Μάιος 09, 2011, 01:53:06 πμ »
Ευχαριστώ πολύ!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Μάιος 09, 2011, 02:01:01 πμ »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Μάιος 09, 2011, 08:26:59 πμ »
Γνωρίζουμε τίποτα για τα ρολόγια ''Dogma'' ?
Καλημέρα,

έχω στην κατοχή μου ένα Dogma Prima και από την εμπειρία μου είναι πολύ καλό σε επίπεδο χρονομετρίας αλλά και ιδιαίτερα προσεγμένο σε λεπτομέριες ορατές μόνο με λούπα! Κάποια στιγμή θα βγάλω φωτογραφίες για να το δείτε!
Αναζήτησα κάποια στιγμή να βρώ κατάλογο με τις τιμές για αυτά τα ρολόγια αλλά δε βρήκα κάτι! Εγώ βέβαια το πήρα σε τιμή "πλάκας" τον καιρό που αγόραζα τα πάντα (ήμουν σε buy-mode) αλλά το καταευχαριστήθηκα!

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Μάιος 09, 2011, 03:22:50 μμ »
Το ρολόι ήταν παρατειμένο σε ένα κουτί και είχε να ασχοληθεί άνθρωπος μαζί του. πάρα πολλά χρόνια... Κι εγώ αγνοούσα την ύπαρξή του. Μετά από το κούρδισμα που του έκανα, λειτούργησε κανονικά αν και δεν μπήκα στη διαδικασία να τσεκάρω τη χρονομετρία του. Όπως διαπίστωσα, είναι προσεγμένο τουλάχιστον στα βασικά, πχ το χρυσό χρώμα των δεικτών δεν έχει ξεβάψει, εκτός και αν είναι πράγματι χρυσοί οι δείκτες.

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Μάιος 19, 2011, 06:51:53 μμ »
Μου χάρισε η θεία μου αφτό το Omega, αλλά δεν ξέρω τίποτα για αυτό. Βγάζω μια φωτογραφία και από τα πλάγια μιας και η κάσα είναι χαρακτηριστική. Εϊναι επίσης κουρδιστό. Βασικά θέλω να βρώ την αυθεντική κορώνα, αφού νομίζω ότι αυτή που έχει δεν είναι. Έχει μία μικρή επίχρυση omega και θέλει και μισό χιλιοστό πίεση για να κουρδίσει το ρολοι αλλιώς ακούγεται άσχημα. Μάλλον φταίει το stem για αυτο.

Αποσυνδεδεμένος georgemvg

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Μάιος 19, 2011, 10:13:50 μμ »
Δεν το άνοιξα, αλλά ψάχνοντας λίγο πρέπει να έχει ή τον 1030 ή τον 1020. Βρήκα έναν πωλητή στο ebay που έχει ένα ίδιο οπότε τον ρώτησα τις διαστάσεις της κορώνας. Είτε μου απαντήσει είτε όχι, εάν βρώ μία κορώνα με τις διαστάσεις που θέλω, πρέπει να ξέρω και την διάσταση του stem ή θα μπαίνει σίγουρα;

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Ιούλιος 19, 2011, 11:28:42 πμ »
Eπεσε στα χερια μου ενα Vintage ρολοι τι εταιρειας LaOra,ελβετικης που λογικα εχει κλεισει πλεον.Ειναι επιχρυσο,με κουμπωτη κορωνα.Φοραει την Eta 2782 και στο κρυσταλλο,που ειναι και λιγο ταλαιπωρημενο εχει κυκλωπα.Ειναι αδιαβροχο και αντιμαγνητικο ενω διπλα στο Swiss Made εχει το Τ που λογικα ειναι τριτιο.Λειτουργει πολυ καλα και σε χρονους απ οτι βλεπω αλλα ενα σερβις λογικα το χρειαζεται.Αν υπαρχουν πληροφοριες για την εταιρεια θα ημουν υποχρεος.Το ρολοι ειναι αυτο.

Αποσυνδεδεμένος jameseiko

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Ιούλιος 23, 2011, 06:12:19 μμ »
Καλημερα γραφω για πρωτη φορα και ειμαι λατρης του κλασικου ρολογιου αυτου που με το περασμα των χρονων αντι να χανει αξια κερδιζει και ιδιαιτερα συλλεκτης των ρολογιων seiko
Kαθε καλυμπρα και μια ιστορια για μενα εχω 35 ρολογια seiko με αρχη την χρονολογια 1967 και φτανω μεχρι και το 1990
Μηχανισμοι οχι φυσικα στην ποιοτητα των παρακριβων κοσμηματων αλλα με την δικια τους ιστορια
οπως 6138,6139,7016,5606,6309 κλπ που για τους πιο πολλος στον χωρο δεν κανουν εντυπωση αλλα σε εμενα προκαλουν δεος και θαυμασμο πως ρολογια 40 ετων ακομα δουλευουν σε εντυπωσιακους χρονους ακριβειας και μεγαλη ανθεκτικοτητα και αξιοπιστια
Οταν φοραω στο χερι μου ενα τετοιο ρολοι ξερω πως δυσκολα θα υπαρχει αντιγραφο κινεζικο γιαυτο οπως πολλα πανακριβα ρολογια τα οποια δυστηχως χρησιμευουν ως κραχτης ενος status που ειναι πλαστο οπως και ο κατοχος τους
Τελοιο ενα seiko ananta για καθημερινη χρηση αλλα ενα 6138-3002 του 1976 ειναι αλλο πραγμα!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Ιούλιος 23, 2011, 07:55:53 μμ »
Kαλωσήρθες αγαπητέ jameseiko και καλές δημοσιεύσεις. Θα χαρούμε να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις σου και φυσικά τα ρολόγια σου μέσω φωτογραφιών ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος makfil

• 46mm case
  • Αθήνα
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Ιούλιος 23, 2011, 10:46:16 μμ »
Καλημερα γραφω για πρωτη φορα και ειμαι λατρης του κλασικου ρολογιου αυτου που με το περασμα των χρονων αντι να χανει αξια κερδιζει και ιδιαιτερα συλλεκτης των ρολογιων seiko
Kαθε καλυμπρα και μια ιστορια για μενα εχω 35 ρολογια seiko με αρχη την χρονολογια 1967 και φτανω μεχρι και το 1990
Μηχανισμοι οχι φυσικα στην ποιοτητα των παρακριβων κοσμηματων αλλα με την δικια τους ιστορια
οπως 6138,6139,7016,5606,6309 κλπ που για τους πιο πολλος στον χωρο δεν κανουν εντυπωση αλλα σε εμενα προκαλουν δεος και θαυμασμο πως ρολογια 40 ετων ακομα δουλευουν σε εντυπωσιακους χρονους ακριβειας και μεγαλη ανθεκτικοτητα και αξιοπιστια
Οταν φοραω στο χερι μου ενα τετοιο ρολοι ξερω πως δυσκολα θα υπαρχει αντιγραφο κινεζικο γιαυτο οπως πολλα πανακριβα ρολογια τα οποια δυστηχως χρησιμευουν ως κραχτης ενος status που ειναι πλαστο οπως και ο κατοχος τους
Τελοιο ενα seiko ananta για καθημερινη χρηση αλλα ενα 6138-3002 του 1976 ειναι αλλο πραγμα!!!

Καλώς όρισες στο forum.

Έχω ένα Seiko 5 αυτόματο με cal. 6119 και ψάχνω να βρω σχετικά στοιχεία για το ρολόι αυτό.
Θα με βοηθούσε πολύ οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Φιλικά
Μάκης
Sub 16613 LN

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Ιούλιος 24, 2011, 02:32:15 μμ »
Ένα κουρδιστό LONGINES τσέπης (του 1930 πάνω - κάτω) με χρυσό περίβλημα και μηχανισμό χρονομέτρου που ενεργοποιείται - απενεργοποιείται από ένα κουμπί πάνω (και μέσα από!!!) το την κορώνα κουρδίσματος. Χωρίς καδένα. Που δείχνει να δουλεύει μετά από κούρδισμα και που η μηχανή του δείχνει να έχει το ίδιο μέταλλο με την κάσα.

Μου το δίνει ένας γέρος έμπορος/ρολογάς γύρω στα 3.500€ ,
Καλή τιμή ή να το παζαρέψω για παρακάτω!???
 ???  ???
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Ιούλιος 24, 2011, 05:49:26 μμ »
Σαν αυτό;

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/qCPxzR7iteU" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qCPxzR7iteU" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Τα 3500 είναι πάρα πολλά. Δες ενδεικτικά:
http://www.chrono24.com/en/search/index.htm?dosearch=true&watchTypeId=T&searchexplain=false&manufacturerIds=149&query=chronograph&STARTSEARCH=Search&caseMaterials=&countryIds=&SEARCH_REGION_ID=&braceletMaterial=&maxAgeInDays=&priceFrom=&priceTo=&sortorder=0&SEARCHSTATS_BRAND_ID=&SEARCHSTATS_MATERIAL_ID=

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Ιούλιος 24, 2011, 07:03:09 μμ »
6119
 -
 Automatic 21
 day and date  21.600 bph  A, B, C
 1967 (A) / 1968 (B) / 1969 (C)
Oπως μπορεις να δεις αυτο το ρολοι ειναι 35 με 44 ετων αν στο καπακι γραφει waterproof ειναι πριν το 1971 το 1971 και μετα εως το 1977 γραφει water resistant
To πρωτο νουμερο ειναι η χρονολογια αν ειναι 7 η 8 η 9 η 0 ειναι αντιστοιχα 1967,1968,1969,1970 αν ειναι 1,2,3 κλπ ειναι 1971,1972 κλπ

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Ιούλιος 24, 2011, 07:13:13 μμ »
babylonx μηπως το ρολοι σου ειναι το 6106 five actus? σαν τετοιο το καταλαβαινω και ειναι ενα πολυ ιδιαιτερο ρολοι tv dial και πολυ καλος μηχανισμος που πρωτοκυκλοφορησε το 1967 με 17/23/25 jewels

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #518 στις: Ιούλιος 24, 2011, 08:03:49 μμ »

Uploaded with ImageShack.us

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Ιούλιος 24, 2011, 08:07:02 μμ »
Αν μπορεις ανεβασε λιγο μεγαλυτερη τη φωτο των Σεικο να θαυμασουμε ;)