Ξεκινώντας από τους μηχανισμός, σύμφωνα με την τεκμηρίωση των ειδικών, ο βελτιωμένος El Primero δεν έχει καμία σχέση με το workhorse του Sub και σύμφωνα με reviews που έχω διαβάσει, είναι πιο σύνθετος και ενδιαφέρον ακόμη και απο AP χρονογράφους. Μέτρηση 1/100 του δευτερολέπτου σε αυτά τα χρήματα, δε νομίζω να υπάρχει …
Σχετικά με το αισθητικό κομμάτι, αν και υποκειμενικό, αρχίζω να βαριέμαι την καθομολογούμενη διαχρονικότητα του Sub. Ο συνδυασμός micro - blasted titanium και rose gold αισθηματικά είναι εξαιρετικός και παρά το γεγονός ότι αρχικά με ενδιέφερε μόνο το micro - blasted titanium, side by side το 1ο ήταν εξαιρετικά πιο όμορφο και ιδιαίτερο. Επιπρόσθετα, έχει εξαιρετικό fit στον καρπό και παρά το γεγονός ότι είναι 45αρι, εφαρμόζει εξαιρετικά ακόμη και με το μπρασελέ τιτανίου.
Σίγουρα χάνει σε μεταπωλητή αξία σε σχέση με Rolex, αλλά after all, εγώ προσωπικά τα ρολόγια τα φοράω παντού και καθημερινά και δε θεωρώ ότι είναι επένδυση , άσχετα που στο συγκεκριμένο timing υπάρχει μια παράνοια. Όταν δίνω αυτά τα χρήματα, θέλω και μια ανάλογη αντιμετώπιση από τον πωλητή και όχι να νιώθω ότι μου κάνει χάρη που μου πουλάει κάτι retail και δε το δίνει σε grey dealer, όταν πριν 7- 8 αγοράζαμε Sub & GMT -25% και -27%.
Θα είχε ενδιαφέρον να μας δούμε τι άλλες επιλογές έχουμε στα 17500€.
Sent from my iPhone using Tapatalk