Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 124886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #200 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 10:14:21 πμ »
Γιώργο δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις  :-k.

Δηλαδή ένας που γεννήθηκε εργάτης πρέπει να πεθάνει και εργάτης. Ένας που είναι φτωχός να παραμείνει φτωχός. Για σας είναι θέμα ψυχολογίας και παράξενης νοοτροπίας. Η Σέικο να μείνει στα φτηνά, δεν της αξίζει ή δεν έχει τα προσόντα για το παραπάνω.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 10:41:20 πμ »
Όχι, να μη μείνει στα φτηνά. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μία τέτοια εταιρεία μπορεί να πετύχει όποιους στόχους θέλει, αρκεί να ξεκαθαρίσει το τί θέλει. Αν ασχοληθεί με την κατηγορία των 3000 ευρώ όμως, για εμένα πρέπει να αφήσει την χαμηλότερη αγορά. Γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει το επιχείρημα -σωστό ή λάθος δεν το εξετάζω, άσχετα αν προσωπικά το βρίσκω λάθος- "δεν δίνω τόσα λεφτά για seiko".
Πόσα καρπούζια να χωρέσουν σε μία μασχάλη;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 10:47:46 πμ »
Γιώργο δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις  :-k.

Δηλαδή ένας που γεννήθηκε εργάτης πρέπει να πεθάνει και εργάτης. Ένας που είναι φτωχός να παραμείνει φτωχός. Για σας είναι θέμα ψυχολογίας και παράξενης νοοτροπίας. Η Σέικο να μείνει στα φτηνά, δεν της αξίζει ή δεν έχει τα προσόντα για το παραπάνω.

Φιλικά
Δημήτρης

αυτο καταλαβες?οχι βεβαια!αμα μπορεις σαν σεικο να μου προσφερεις ενα ρολοι (χρονογραφο) που δεν ειναι κατι απλο  και με τεχνολογικες λυσεις πουηταν πρωτοπορες τοτε(70) και χωρις σχεδιαστικα προβληματα σε τιμες που ηταν στο 1/4 ενος πριμερο που μπορει να γινει συγκριση ,το spring drive γιατι το δινεις τοσο ακριβο?ακομα αποσβεση κανεις και ποια ειναι η πραγματκη τιμη?στα 2000 οπως καποια μοντελα η στα διπλα λεφτα?γιατι δεν εχεις αυτοματο χρονογραφο κατω απο 1000 ευρω με vertical clutch(απο τις πρωτες που εκανε χρηση),column wheel,ακριβεια και αξιοπιστια σαν την 6138 που βρισκω σημερα στα μισα λεφτα?και γιατι να παρω το spring drive  στα 4 η 5 η 6 χιλ?αυτο ειναι ελβετικη προσεγγιση του χωρου ρολοι,οπως λετε δλδ μαρκετινγκ,βιτρινα και αλλα πολλα.σε αυτα τα λεφτα εχει υπεροχα αυτοματα απο αλλες εταιριες

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 10:51:57 πμ »
Αυτή η φράση δείχνει για εμένα όλη την αλήθεια. Είναι πολύ σημαντικό το πώς περνάει στο "συλλογικό υποσυνείδητο" μία εταιρία. Όπως δεν μπορώ να δεχτώ την seiko σε τιμές 3000 ευρώ, άλλο τόσο δεν μπορώ να κοιτάξω και κάποια άλλη εταιρεία στις τιμές κάτω από τα 500, ακόμη και αν στα χαρτιά το ευρωπαϊκό είναι καλύτερο.
Το ίδιο σκέφτομαι και εγώ ...
Όχι, να μη μείνει στα φτηνά. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι μία τέτοια εταιρεία μπορεί να πετύχει όποιους στόχους θέλει, αρκεί να ξεκαθαρίσει το τί θέλει. Αν ασχοληθεί με την κατηγορία των 3000 ευρώ όμως, για εμένα πρέπει να αφήσει την χαμηλότερη αγορά. Γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει το επιχείρημα -σωστό ή λάθος δεν το εξετάζω, άσχετα αν προσωπικά το βρίσκω λάθος- "δεν δίνω τόσα λεφτά για seiko".
Πόσα καρπούζια να χωρέσουν σε μία μασχάλη;
Και εδώ θα συμφωνήσω, και παλαιότερα έχουμε αναρωτηθεί με τον φίλο eis, για τα Credor,
ότι ναι μεν είναι ότι πιο ποιοτικό έχει κατασκευάσει η Ιαπωνία- SEIKO αλλά με λιγότερα παίρνεις κάτι πιο καταξιωμένο σ' αυτή την κλίμακα τιμής ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 11:07:15 πμ »
Εδώ κάνουμε κουβέντα για το αν μας αρέσει η Σείκο ή αν αξίζουν τα λεφτά τους; Η Ωμέγα με έτοιμο πακέτο πουλάει αναλογικά ακριβότερα.

H Σείκο είναι πολλή μεγάλη για να μείνει μόνο στα φθηνά. Η Τογιότα είναι πολλή μεγάλη για να μείνει στην Κορόλλα. Η Μερσεντές είναι πολλη μεγάλη για να μείνει μόνο στα μεγάλα αυτοκίνητα.

Φιλικά
Δημήτρης

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 11:19:23 πμ »
Η toyota είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν τόλμησε να βγάλει toyota των 80000 ευρώ. Για αυτήν την δουλειά έφτιαξε την Lexus και ποτέ δεν "τόλμησε" ούτε καν  να πει οτι είναι θυγατρική της, ανέκαθεν την παρουσίαζε ως άλλη εταιρία.
Η Mercedes ξεκίνησε από τα ακριβά και κατέβηκε στα χαμηλά, πανεύκολο αυτό. Αλλά και όταν θέλησε να φτιάξει την απόλυτη λιμουζίνα, ούτε αυτή την ονόμασε mercedes, την ονόμασε maybach, προσπαθώντας να την αποκόψεi όσο γίνεται περισσότερο ακόμη και από την S klasse. Άλλα σήματα, άλλο δίκτυο διανομής.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 01:26:04 μμ »
Γι' αυτό και η Σέικο έκανε την Κρεντόρ. Τα ΜΜ300 και ΜΜ600 δεν είναι τα πανάκριβα για να ανήκουν σε ξεχωριστή εταιρεία. Και εξάλλου δεν τα έχει κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας. Προφανώς σκέφτεται σαν και εσάς.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 06:38:16 μμ »

...πολυ καλυτερα το μηχανικο

πιο ευκολο σερβις ,πολυ μεγαλυτερη διαρκεια,αντοχη και οπως λενε ρολογαδες λιγοτερο ευαισθητο σε ηλ/μαγνητικα πεδια ...

Καλησπέρα στο πιο Hi Φόρουμ ...
Γυρίζω μετά απο κάποιους μήνες απουσίας και βρίσκω να έχουν ανάψει τα αίματα !!!

Spring Drive και τα μυαλά στα κάγκελα .

Δεν τους νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ η ευαισθησία σε Ηλεκ/μαγνητικά πεδία ...- Εχουν τον μαγνήτη ΜΕΣΑ στο ρολόι !!!! ;D ;D ;D
Οι τεχνίτες που μιλάνε περί αντοχής έχουν αποκομίσει αυτή τη γνώση μετα απο εκατοντάδες Spring Drive που έχουν δει ?? ??? ???
Έχουν δεί τα Spring Drive  μετα απο Δεκαετίες και πλέον δικαιούνται να ομιλούν ?? ;D ;D

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ SEIKO fun , H Seiko  είναι μια τεράστια εταιρεία και δουλεύει με μόνο σκοπό το κέρδος .

Προφανώς η σημερινή διάρθωση της παραγωγής είναι αυτή που της αποφέρει τα μέγιστα κέρδη .

Σαν μεγάλη εταιρεία , έχει το τμήμα R & D , και επέλεξε ένα σημαντικό κομμάτι των πόρων του , να πάει στο project  Sp.Drive . ( Η Rolex για παράδειγμα επενδύει στην έρευνα για τα ελατήρια , τα συνθετικά ρουμπίνια , τον Ροζ χρυσό , τις τεχνικές ένθεσης των Διαμαντιών κτλ) .

Και ΝΑΙ , περιμένω σαν παλαβός να πέσει η τιμή (λίγο ) του Spring Drive  , ώστε να το αγοράσω ...

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 06:45:02 μμ »
Αγαπητέ GIOSOU  "έχεις κόψει την Άλυσσον " βλέπω ...

Συγχαρητήρια ...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 13, 2008, 06:52:47 μμ από lazkal »

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 06:51:02 μμ »
Και ΝΑΙ , περιμένω σαν παλαβός να πέσει η τιμή (λίγο ) του Spring Drive  , ώστε να το αγοράσω ...

Αυτό περιμένω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι!
Την δεδομένη στιγμή όμως, η seiko ζητάει πάρα πολλά...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #210 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 07:00:00 μμ »
Δεν τους νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ η ευαισθησία σε Ηλεκ/μαγνητικά πεδία ...- Εχουν τον μαγνήτη ΜΕΣΑ στο ρολόι !!!!   

?????? ???

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 07:32:29 μμ »
εχουμε ξεφυει παρα σαγας απο το θεμα ....

ακομα περιμενω απαντησεις στα δυο ερωτηματα που εθεσα παραπανω equals vs equals

ολες οι εταιριες δουλευον για ενα πραγμα για να κερδισουν ενα κομματι πιτας απο τη αγορα

που ονομαζουμε ρολοι χειρος απο το εργατη των 680 μεχρι το μεγαλοστελεχος των 20000

καθε εταιρια επιλεγει το target group στοχευει τις αναγκες του οι ελβετοι χτυπανε τα φουσκωμενα

πορτοφολια η αυτων που θα ηθελαν να εχουν φουσκωμενα πορτοφολια οι γερμανοι χτυπανε στη μεση

οι ιαπωνες χτυπανε παντου απο 100$ μεχρι ~ τωρα για να πουμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη

το γουστο ειναι θεμα πρωσωπικο σε αλλον αρεσουν οι ξανθιες και το λευκο αρωματικο κρασι

και σε αλλους οι μελαχροινες και το ξυνομαυρο(acidblack) το τι θα παρει ο οποιοςδηποτε ειναι θεμα

του! μπορει ομως να αποτανθει σε μελη του φορουμ και να ακουσει την γνωμη τους ο καθενας στον

τομεα του  και εμενα μου αρεσουν τα ZENITH και JLC αλλα δεν θα κανω ποτε την κινηση να τα αγορασω

μου αρεσουν αλλα τα λεφτα που ζητανε ειναι αστρονομικα !και περα λογικης! θα παρω SEIKO CITIZEN

ORIENT SINN DOXA MARATHON HAMILTON TISSOT γουστα δικα μου που ταιριαζουν και στα λεφτα

μου ,τα υπολοιπα στις αστρονομικες τιμες επιτρεψτε μου απλα να τα θαυμαζω οπως και τις ομορφες

γυναικες...ο καθενας εδω εχει τις αγαπες του ...ειναι αναγκη να υποτιμα αυτα που δεν του αρεσουν?

ποτε μου δεν υποτιμησα την κατασκευη ενος ελβετου ειπα απλα οτι ζητανε τρελλα λεφτα και δεν θα τα

δωσω και θα προτιμησου να αγορασω κατι ποιο value for money το τι θα αγορασω παλι δικο μου θεμα

τρελα της στιγμης και αλλα πολλα ,σημερα παρολιγο να αγορασω ρολοι για την γυναικα μου

αλλαξα μυαλο την τελευταια στιγμη γιατι ξερω την αντιδραση της οταν της αγοραζω ακριβα δωρα κατα

αυτην ..... συνεχιστε λοιπον να κανετε ονειρα για την στιγμη της αποκτησης μια ακομη κατασκευης

και μοιραστειτε την χαρα μαζι μας.

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 07:47:22 μμ »
acid γνωρίζεις όπως έχω δηλώσει και δημοσίως ότι "σε πάω" μ'αρέσει το ΄στυλ και το ύφος σου και δεν προσποιείσαι........άλλα βάλε ένα τέλος με αυτά τα έρμα τα seiko  άστα έχουμε ζαλιστεί τόσες μέρες,θες και απαντήσεις για τα seiko ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι αφού τα γουστάρεις ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ  :D  SEIKO  :respect:
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 09:35:59 μμ »
Δεν τους νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ η ευαισθησία σε Ηλεκ/μαγνητικά πεδία ...- Εχουν τον μαγνήτη ΜΕΣΑ στο ρολόι !!!!  

?????? ???

Για να αποφύγουν το μοτέρ μέσα στη μηχανή ( γιατί μοτέρ είναι , κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει ...) ,

κατέφυγαν στο εξής κόλπο για να επιβραδύνουν - ελέγξουν την κίνηση (δηλαδή τη δουλιά που κάνει το esc-pal-bal) .

Προσάρμοσαν - κόλησαν , ένα μαγνητη (που ΔΕ σπάει ΔΕ χαλάει ) στον κεντρικό τροχό (που πάιζει τον ρόλο του bal.)

και τον ελέγχουν με ένα πηνίο (ένα σύρμα με πολλά τυλίγματα είναι που πάλι ΔΕ σπάει ΔΕ χαλάει ) απο μακριά .

ΔΕΝ υπάρχουν μέρη που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους , ΔΕΝ υπάρχουν τριβές , ΔΕΝ υπάρχει ΦΘΟΡΑ !!! ( Σε αντίθεση με το διαρκές σφυροκόπημα του Pal. πάνω στο Esc. )

Τώρα το πώς τα κατάφεραν ? ΜΑΓΚΙΑ τους .

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 10:17:33 μμ »
περιγραφεις την λειτουργια του spring drive ok.h coaxial δεν εχει το "χτυπημα " αρα και το λεγομενο σοκ κρουσης της αγκυρας
οπως εδω

αλλα
By utilizing radial friction instead of sliding friction at the impulse surfaces the co-axial escapement significantly reduces friction, theoretically resulting in longer service intervals and greater accuracy over time.

σε λειτουργια
http://www.abbeyclock.com/images/coax.gif

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 11:26:28 μμ »
Ε και! Έχει λιγότερες τριβές. Το σπριγκ δεν έχει καθόλου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 11:28:21 μμ »
μηχανικο ρολοι! λεμε!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #217 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 11:41:30 μμ »
Ε και! Έχει λιγότερες τριβές. Το σπριγκ δεν έχει καθόλου.

Φιλικά
Δημήτρης

γιατι το μαγνητικο τυμπανο που  εχει στον αερα παταει?
μπορει αυτο να εχει απωλειες μαγνητικης επαγωγης ;D
ΥΓ
μαρεσει να ριχνω λαδι στην φωτια ;)

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 12:08:38 πμ »
Υποθέτω πως για αυτό το λόγο έχει και το IC μέσα , για να ρυθμίζει , τυχόν αρυθμίες ,
Όμως όπως το βλέπω στο μέλλον όλη η έρευνα θα είναι στον υπολογισμό των 2 πηνίων , ώστε το σύστημα να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ μηχανικό .

Αποσυνδεδεμένος lazkal

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 12:10:56 πμ »
@ GIOSOU
Αν τυχόν " βαρεθείς " κάποιο Sp.Drive (πλήν ΜΜ600 ) ενημέρωσε το λαό  ;D ;D