Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 124860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 01:53:51 μμ »
ξερεις βασικα εχουμε πολυ ανταγωνισμο μεταξυ ελβετικης και γερμανικης σχολης,ειδικα με την Glashütte,οταν μια union σου βγαζει ρολογια στα 1800 με καταπληκτικες μηχανες,οτανη νομος με το ιδο ποσο,ακομα και οι ελβετοι οταν εχεις μια λεμανια χρονογραφο 5100/861(!) ακομα και την 2824 που μπορω να βρω στα 300 400 ευρω μπορω να σου πω καλλιστα οτι συγκρινεται μια χαρα με την σεικο στην αναλογη τιμη  οπως την 7ς26 ακομα και την 6r15 διοτι ειναι στις 28800,εχει hacking,εχει 5 διαφορατικες εκδοσεις,εχει κουρδισμα,ειναι ανθεκτικη και δοκιμασμενη χρονια,να μην πω για την μηχανη "σκυλι"(απο ρολοι τσεπης) ουνιτας 64χχ που θα βρω και χαλαρα και σε ρολοι των 200 ευρω.και βεβαια απορριπτουμε τα πανακριβα ελβετικα που δε αξιζουν ,αφου το λεμε καθημερινα !δεν το εχετε ποτε διαβασει στο φορουμ αυτο?

acid

θελω μια ΙΟΝ αμυγδαλου! ;D
κι εγώ μια ΙΟΝ παρακαλώ ... ΜΕΓΑΛΟ μέγεθος... :)
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 02:10:57 μμ »
Το ότι είμαι Seiko-fan δεν νομίζω να μου ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ στο να παραδεχομαι την ανωτερότητα της Ελβετικής σχολής Υ.Ω απέναντι στα κατά πολύ φθηνότερα Seiko,
εσείς νομίζετε ότι αυτό ισχυρίζομαι, επειδή δεν χωρά στο μυαλό σας το γεγονός ότι παραδέχομαι το Spring Drive(το οποίο δεν ισχυρίζομαι πως είναι ανώτερο από τους μηχανισμούς της Υ.Ω.)!

Πες το επιτέλους χριστιανέ μου!  ;D
Ο Giosou είναι σαφής και το θέμα θεωρείται λήξαν. Τέλος και τελεία και ο μπακλαβάς γωνία.

Δεν θέλω να ξαναδιαβάσω διένεξη για τη Seiko, αλλιώς θα βγάλω σπυράκια σε σχήμα seiko. :D

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 02:17:00 μμ »
Η άποψή μου είναι η εξής απλή:
είναι πολύ πιο κοντά σε μας η (ελιτίστικη) κουλτούρα των Ελβετο-Γερμανών απ' ότι η (λιτή) κουλτούρα των Ιαπώνων! ΑΡΑ κατά τη γνώμη μου πιο εύκολα συντασσόμαστε με τους "δικούς" μας! Απ' την άλλη ο Έλληνας ως μόνιμα "αδύναμος" έχει την τάση να υποστηρίζει τα "αουτσάιντερ" (ΙΑΠΩΝΕΣ) ...
κι εγώ λέω τούτο: ο καθένας κερδίζει σε διαφορετικά πεδία!
έτσι κι εγώ αποφάσισα να κατέχω

Zenith Defy (1965)
Seiko 6139,
Nomos,
Rolex SD
Omega PO
Seiko 6009
Polet 3133
...

Η σειρά είναι βεβαίως ΤΥΧΑΙΑ!!! και ΟΧΙ κατάταξη!!!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 02:20:05 μμ »
Η άποψή μου είναι η εξής απλή:
είναι πολύ πιο κοντά σε μας η (ελιτίστικη) κουλτούρα των Ελβετο-Γερμανών απ' ότι η (λιτή) κουλτούρα των Ιαπώνων! ΑΡΑ κατά τη γνώμη μου πιο εύκολα συντασσόμαστε με τους "δικούς" μας! Απ' την άλλη ο Έλληνας ως μόνιμα "αδύναμος" έχει την τάση να υποστηρίζει τα "αουτσάιντερ" (ΙΑΠΩΝΕΣ) ...
κι εγώ λέω τούτο: ο καθένας κερδίζει σε διαφορετικά πεδία!
έτσι κι εγώ αποφάσισα να κατέχω

Zenith Defy (1965)
Seiko 6139,
Nomos,
Rolex SD
Omega PO
Seiko 6009
Polet 3133
...

Η σειρά είναι βεβαίως ΤΥΧΑΙΑ!!! και ΟΧΙ κατάταξη!!!
μια χαρά σε βρίσκω  :up: άντε και με ένα J.L.C. που θα έλεγε και ο φίλος Stef. ;D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 04:03:55 μμ »
Το ότι είμαι Seiko-fan δεν νομίζω να μου ΣΤΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ στο να παραδεχομαι την ανωτερότητα της Ελβετικής σχολής Υ.Ω απέναντι στα κατά πολύ φθηνότερα Seiko

Πονηρουλη και αμετανοητε,το πιασαμε το υπονοουμενο ;)

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 06:49:33 μμ »
Πονηρουλη και αμετανοητε,το πιασαμε το υπονοουμενο ;)

Δηλαδή.....;;;;!!!!
Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 06:58:56 μμ »
Πες το επιτέλους χριστιανέ μου!  ;D
Ο Giosou είναι σαφής και το θέμα θεωρείται λήξαν. Τέλος και τελεία και ο μπακλαβάς γωνία.

Δεν θέλω να ξαναδιαβάσω διένεξη για τη Seiko, αλλιώς θα βγάλω σπυράκια σε σχήμα seiko. :D

Μόνο να μην είναι τα σπυράκια σαν το sumo ή το ΜΜ600...... ;D ;D ;D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 07:50:36 μμ »
Δηλαδή.....;;;;!!!!

Giosou εγραψε:
παραδεχομαι την ανωτερότητα της Ελβετικής σχολής Υ.Ω απέναντι στα κατά πολύ φθηνότερα Seiko

Αλλα απεναντι στα ισης αξιας seiko οχι εεε?

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 07:57:53 μμ »

Giosou εγραψε:
παραδεχομαι την ανωτερότητα της Ελβετικής σχολής Υ.Ω απέναντι στα κατά πολύ φθηνότερα Seiko

σε μερικες περιπτώσεις συμφωνώ και εγω αλλα όχι γενικα
ΥΓ
για ένα πράγμα δεν θα συγχωρέσω ποτε την seiko που ξεχνάει γρήγορα εχει φτιάξει σε βάθος χρόνων απίστευτες μηχανές τις οποίες όμως δεν εξέλιξε ποτε γιατι προχώρησε σε νέες με αποτέλεσμα να μην έχει μηχανές με ιστορία και δεύτερον στις υψηλής ακρίβειας  μηχανές στηρίζεται πολύ περισσότερο στην ποιότητα των υλικών παρά στην έξυπνη αρχιτεκτονική για να πετύχει καλούς χρόνους

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:29:15 μμ »

Giosou εγραψε:

Φίλε Eis κι εσύ (Seiko-fan) στρέφεις τα βέλη εναντίον μου;
Αφού, ως "κατώτερα" απο τεχνικής απόψεως(τα Seiko εννοείται,για να μη παρεξηγηθώ), είναι δεδομένο ότι θα είναι και οικονομικότερα!
Άλλως τε δεν έχουν το ανάλογο σήμα με τα ελβετικά να εξαργυρώσουν, οπότε λογικό είναι να ζητούν και μικρότερο αντίτιμο!

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:35:22 μμ »
σε μερικες περιπτώσεις συμφωνώ και εγω αλλα όχι γενικα
ΥΓ
για ένα πράγμα δεν θα συγχωρέσω ποτε την seiko που ξεχνάει γρήγορα εχει φτιάξει σε βάθος χρόνων απίστευτες μηχανές τις οποίες όμως δεν εξέλιξε ποτε γιατι προχώρησε σε νέες με αποτέλεσμα να μην έχει μηχανές με ιστορία και δεύτερον στις υψηλής ακρίβειας  μηχανές στηρίζεται πολύ περισσότερο στην ποιότητα των υλικών παρά στην έξυπνη αρχιτεκτονική για να πετύχει καλούς χρόνους

Το νόημα στα μηχανικά ρολόγια δεν είναι η όσο γίνεται μεγαλύτρη ακρίβεια;( και μη μου αναφέρεις τα radio controled)
Αν ναι,τότε τί πειράζει(τηρουμένων των αναλογιών) που η Seiko στηρίζεται περισσότερο(όπως λες) στην ποιότητα των υλικών και όχι στην έξυπνη αρχιτεκτονική για να πετύχει ακριβέστερους (και ουχί ακριβώτερους όπως οι  ;DΕλβετοί ;D) μηχανισμούς;
Ποιό είναι εν ολίγοις το ζητούμενο σ'ένα μηχανικό ρολόι(πλην complications) ; Εν ολίγοις λέω!!!!!!!!!!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 09:45:43 μμ »
Το νόημα στα μηχανικά ρολόγια δεν είναι η όσο γίνεται μεγαλύτρη ακρίβεια;( και μη μου αναφέρεις τα radio controled)
Αν ναι,τότε τί πειράζει(τηρουμένων των αναλογιών) που η Seiko στηρίζεται περισσότερο(όπως λες) στην ποιότητα των υλικών και όχι στην έξυπνη αρχιτεκτονική για να πετύχει ακριβέστερους (και ουχί ακριβώτερους όπως οι  ;DΕλβετοί ;D) μηχανισμούς;
Ποιό είναι εν ολίγοις το ζητούμενο σ'ένα μηχανικό ρολόι(πλην complications) ; Εν ολίγοις λέω!!!!!!!!!!
μαλον δεν καταλαβες τι λεω ,λεω οτι εχει βγαλει πολυ καλους μηχανισμους που τους εβαλε στο συρταρι και πηγε σε νεους που δεν εχουν την παλια ωραια και ψαγμενη αρχιτεκτονικη αλλα αν και το θεωρω φαουλ μου αρεσουν πολυ τα νεα GS  και οπως ξερεις θελω πολυ ενα στην συλογη μου ;)
ΥΓ
αν ειχε συνεχεια στην παραγωγη της θα ηταν πολυ καλυτερη

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 10:24:44 μμ »
Άλλως τε δεν έχουν το ανάλογο σήμα με τα ελβετικά να εξαργυρώσουν, οπότε λογικό είναι να ζητούν και μικρότερο αντίτιμο!

To παρακατω εχει περιπου την ιδια η υψηλοτερη τιμη απο GirardPerregaux SeaHawk,JLC Master C.Diving GMT,Rolex Submariner,Panerai Submercible,Ω ploprof reedition.
Με τα λεφτα του αγοραζεις 2 Ω planet ocean και σου μενει κι ενα χιλιαρικο... ???

ΥΓ:Ασε το nin να λεει,εμενα μ αρεσει η κουβεντα αυτη ;D

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 10:29:59 μμ »
To παρακατω εχει περιπου την ιδια η υψηλοτερη τιμη απο GirardPerregaux SeaHawk,JLC Master C.Diving GMT,Rolex Submariner,Panerai Submercible,Ω ploprof reedition.
Με τα λεφτα του αγοραζεις 2 Ω planet ocean και σου μενει κι ενα χιλιαρικο...

Αντε να δω πως θα το μεταφράσει ο nin αυτό  :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 07, 2008, 10:41:07 μμ »

grecellin νομιζω οτι το θεμα που μιλαμε ειναι ακομα σοβαρο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 12:00:54 πμ »
τα πρωτα ολοκληρωμενα μηχανικα ρολογια θα τα βρει κανεις σε εκκλησιες η πυργους και αποτελουν το πρωτο βημα μετρησης/υποδιαιρεσης του χρονου,χρησιμο για την καθημερινη ζωη ,απο τα πρωτα συστηματα διαφυγης εχουμε το verge escapement .παντα σε μεγαλα ρολογια θα ακολουθησουν πολλα αλλα μεχρι να φτασουμε σε μικροτερες διαστασεις και ρολογια χειρος οπου θα βρουμε το καθιερωμενο εως στις μερες μας swiss anchor που δινει μια κατα το δυνατο ομαλη(σχεδον ισοχρονη κινηση),δεν ειναι το πιο ακριβες αλλα πρεπει να υπολογισει κανεις τον μικρο χωρο σε ενα αυτοματο ρολοι χειρος και τα shock που δεχεται ,αυτο θεωρειται ενα συστημα που συνδυαζει πολλα θετικα στοιχεια.
το αυτοματο ρολοι χειρος εχει στην ιστορια του πολλες "ιδιοφυιες" που θα το εξελιξουν,perrelet,breguet,harwood.συστηματα φορτισης,σπιραλ,perpetulal calendar.δεν ηταν καθολου απλο να φτιαχτει ενα επιτυχημενο,αξιοπιστο και ικανο συστημα που να παρασχει ενεργεια στον αυτοματο μηχανισμο με την κινηση του χεριου!δεν ειναι καθολου απλη υποθεση σε ενα σπιραλ να λυσουν  κατα το δυνατο προβληματα οπως π.χ ο ισοχρονισμος(phillips curve)

η επιλογη των υλικων για το balance wheel(το μεγαλυτερο προβλημα απο την αυξηση της θερμοκρασιας ηταν η αλλαγη του βαθμου ελαστικοτητας και η ελαφρα επιμηκυνση του ελασματος με συνεπεια την αλλαγη της συχοτητας,επιταχυνση η επιβραδυνση αναλογα ) ετσι δημιουργησαν μετταλικα κραμματα που να επηραζονται ελαχιστα σε τετοιες αλλαγες(Temperature compensated balance wheels)

τα πιο απλα η μικρα πραγματα σε ενα αυτοματο μηχανικο ρολοι εχουν πολυ σημαντικο ρολο π.χ το προφιλ απο τα δοντακια των γραναζιων!επιδιωξη η μειωση των τριβων και η οσο το δυνατον ομαλη μεταδοση .ειναι μια μεγαλη κουβεντα το προφιλ των δοντιων

ενα μηχανικο ρολοι ειναι φτιαγμενο για να λειτουργησει απροσκοπτα για χρονια σε σκληρες συνθηκες(υγρασια,σκονη,χτυπηματα,υψηλες/χαμηλες θερμοκρασιες κτλ) ,ακομα και χωρις καμια συντηρηση θα συνεχισει να λειτουργει ,ειναι πιο ευκολο να γινει επιδιορθωση και αλλαγη τμηματων του ,ειναι πιο ανθεκτικο απο ενα spring drive π.χ ενα αυτοματο/κουρδιστο sub εχει περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης σε κρουσεις κατα την διαρκεια μιας καταδυσης.

το αυτοματο ρολοι ειναι η προσπαθεια του ανθρωπου που μεσα απο μηχανικα και μονο συστηματα προσπαθει να ισορροπησει με τις φυσικες δυναμεις(ροπες,τριβες, βαρυτητα κτλ ) φτανοντας σε ενα ολοκληρωμενο και λειτουργικο μηχανισμο μετρησης του χρονου
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 08, 2008, 12:14:14 πμ από george_ »

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 12:20:28 πμ »
το αυτοματο ρολοι ειναι η προσπαθεια του ανθρωπου που μεσα απο μηχανικα και μονο συστηματα προσπαθει να ισορροπησει με τις φυσικες δυναμεις(ροπες,τριβες, βαρυτητα κτλ ) φτανοντας σε ενα ολοκληρωμενο και λειτουργικο μηχανισμο μετρησης του χρονου

Εξοχο!
Ειναι η ευγενεστερη τεχνη της μικρομηχανικης θα συμπληρωνα..

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 12:50:50 πμ »

Πφφφτ, απλό:

これの費用は等しいまたは高くより GirardPerregaux SeaHawk, JLC Master C. Diving GMT, Rolex Submariner, Panerai Submercible, Ω ploprof reedition.
その価格で、まだ 2 POs を買い、1000ユーロを救うことができる

ή

The Seiko below goes for the same or an even higher MSRP than a GirardPerregaux SeaHawk, JLC Master C. Diving GMT, Rolex Submariner, Panerai Submercible, Ω ploprof reedition.
For that money, you get 2 Ω Planet Oceans and still save a grand.

ή

3 έντεκα 3 δώδεκα 3 δεκαπέντε κι έντεκα. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, τρεις και το λαδόξιδο. Και φυσικά, τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο; Πάρε κόσμε ό,τι σ' αρέσει, γιατί οι Πρόεδροι και οι CEO των εταιρειών διαβάζουν αυτά που γράφουμε και γελάνε, ενώ παράλληλα χαϊδεύουν τη γεμάτη, πατέ χήνας και γαλλικό κρασί ή σούσι και σάκε αντίστοιχα, κοιλιά τους.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 01:11:15 πμ »
τα πρωτα ολοκληρωμενα μηχανικα ρολογια θα τα βρει κανεις σε εκκλησιες η πυργους και αποτελουν το πρωτο βημα μετρησης/υποδιαιρεσης του χρονου,χρησιμο για την καθημερινη ζωη ,απο τα πρωτα συστηματα διαφυγης εχουμε το verge escapement .παντα σε μεγαλα ρολογια θα ακολουθησουν πολλα αλλα μεχρι να φτασουμε σε μικροτερες διαστασεις και ρολογια χειρος οπου θα βρουμε το καθιερωμενο εως στις μερες μας swiss anchor που δινει μια κατα το δυνατο ομαλη(σχεδον ισοχρονη κινηση),δεν ειναι το πιο ακριβες αλλα πρεπει να υπολογισει κανεις τον μικρο χωρο σε ενα αυτοματο ρολοι χειρος και τα shock που δεχεται ,αυτο θεωρειται ενα συστημα που συνδυαζει πολλα θετικα στοιχεια.
το αυτοματο ρολοι χειρος εχει στην ιστορια του πολλες "ιδιοφυιες" που θα το εξελιξουν,perrelet,breguet,harwood.συστηματα φορτισης,σπιραλ,perpetulal calendar.δεν ηταν καθολου απλο να φτιαχτει ενα επιτυχημενο,αξιοπιστο και ικανο συστημα που να παρασχει ενεργεια στον αυτοματο μηχανισμο με την κινηση του χεριου!δεν ειναι καθολου απλη υποθεση σε ενα σπιραλ να λυσουν  κατα το δυνατο προβληματα οπως π.χ ο ισοχρονισμος(phillips curve)

η επιλογη των υλικων για το balance wheel(το μεγαλυτερο προβλημα απο την αυξηση της θερμοκρασιας ηταν η αλλαγη του βαθμου ελαστικοτητας και η ελαφρα επιμηκυνση του ελασματος με συνεπεια την αλλαγη της συχοτητας,επιταχυνση η επιβραδυνση αναλογα ) ετσι δημιουργησαν μετταλικα κραμματα που να επηραζονται ελαχιστα σε τετοιες αλλαγες(Temperature compensated balance wheels)

τα πιο απλα η μικρα πραγματα σε ενα αυτοματο μηχανικο ρολοι εχουν πολυ σημαντικο ρολο π.χ το προφιλ απο τα δοντακια των γραναζιων!επιδιωξη η μειωση των τριβων και η οσο το δυνατον ομαλη μεταδοση .ειναι μια μεγαλη κουβεντα το προφιλ των δοντιων

ενα μηχανικο ρολοι ειναι φτιαγμενο για να λειτουργησει απροσκοπτα για χρονια σε σκληρες συνθηκες(υγρασια,σκονη,χτυπηματα,υψηλες/χαμηλες θερμοκρασιες κτλ) ,ακομα και χωρις καμια συντηρηση θα συνεχισει να λειτουργει ,ειναι πιο ευκολο να γινει επιδιορθωση και αλλαγη τμηματων του ,ειναι πιο ανθεκτικο απο ενα spring drive π.χ ενα αυτοματο/κουρδιστο sub εχει περισσοτερες πιθανοτητες επιβιωσης σε κρουσεις κατα την διαρκεια μιας καταδυσης.

Έξοχο :up:
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 09:52:55 πμ »

Ωραίος! Να μάθουμε και λίγη Ιστορία.......!