Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 124939 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #180 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 07:57:04 μμ »
αν διαβαζες ποιο προσεκτικα τα ποστ μου θα με κατανοουσες ειμαι εναντια σε οποιονδηποτε παει να με πιασει μ@##$$%α!

πουλωντας μου μαρκετινιστικα κολπα ακομα και την SEIKO !

SAMURAI ATSALINO LIMITED 400 EUROS δεν σφαξανε !

αs μου αποδειξει καποιοςομως οτι η SEIKO ,CITIZEN ,ORIENT δεν ειναι value for money !

αυτο ζηταω ,μπορειτε? καλως! δεν μπορειτε ? σωπαστε και παρακουλουθηστε την συζητηση

και ακομα για τα ελβετικα / γερμανικα ψαχνω το value for money

αυτη ειναι η νοοτροπια σαν καταναλωτη ετσι γαλουχηθηκα ετσι αγοραζω τα παντα

και οχι δεν εχω μανια με τους ιαπωνες οσο εχουν καποια αλλο με τους ελβετους και τα ρολογακια τους

οσα για τα γυαλια μου ειναι αμερικανικα !και τουλαχιστον εγω τα φοραω!

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:09:28 μμ »
Acid
Γινεται τοσο καιρος συζητηση για τα ακριβα hi end Seiko.Και στο καπακι ποσταρεις το παρακατω:

κατα την ταπεινη μου αποψη η σεικο ζηταει τιμια τα λεφτα της

τωρα οσο για το ευρος τιμων εμενα μου ειναι λογικο να απευθυνεται σε ενα ευρυ κοινο μια και η ασια ειναι καποια δις

pottential customers τωρα τι κανει μια εταιρια μεγαλη? για μενα ειναι καθαρα αυτο αυτη που εχει ανοιχτο μυαλο και εχει

απαντηση και προταση για καθε καταναλωτη απο το quartz μεχρι το gs και το spring drive.

Στη συνεχεια σου γραφω αυτο

Εσυ Acid θεωρεις τιμιο ενα seiko των 5.000ευρω και κοροιδια ενα ελβετικο ιδιας τιμης,οτι τιμολογει η seiko ειναι οκ κι οτι οι ελβετοι εξαπατηση.
Αν δε βγαλεις τα γιαπωνεζικα γυαλια που βλεπεις τον κοσμο δε μπορουμε να συζητησουμε...

....κι απαντας μ αυτο

αν διαβαζες ποιο προσεκτικα τα ποστ μου θα με κατανοουσες ειμαι εναντια σε οποιονδηποτε παει να με πιασει μ@##$$%α!

πουλωντας μου μαρκετινιστικα κολπα ακομα και την SEIKO !

SAMURAI ATSALINO LIMITED 400 EUROS δεν σφαξανε !

αs μου αποδειξει καποιοςομως οτι η SEIKO ,CITIZEN ,ORIENT δεν ειναι value for money !

αυτο ζηταω ,μπορειτε? καλως! δεν μπορειτε ? σωπαστε και παρακουλουθηστε την συζητηση

Ωραια λοιπον εσυ που το κατεχεις το θεμα πες μας τι το ξεχωριστο εχουν τα Spring Drive και τα G.Seiko σ αυτα τα λεφτα;Τελικα πανε η οχι να σε πιασουν μ@@@κα μ αυτες τις τιμες;

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #182 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:13:59 μμ »
Άντε πάλι τα ίδια. Ψυχραιμία.
Προσπαθώ να κάνω κουβέντα πάνω σε συγκρεκριμένα σημεία και μιλάτε για προτιμήσεις και γούστα.

Φιλικά
Δημήτρης

ΥΓ. Είμαι Αριανάρα

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:38:03 μμ »
ποτέ δεν θα έδινα ΤΟΣΑ Δολλαρια για SEIKO-CITIZEN και την συναφή παρέα ιαπώνων....... :o
Thanks για τη γνώμη, αλλά δεν είναι το ζητούμενο.

Mα δεν υπαρχει και λογος φιλε konakis,οχι διοτι δεν ειναι καλα ρολογια(το αντιθετο μαλιστα) αλλα δεν πειθουν οτι σ αυτα τα ποσα αποκτας κατι καλυτερο απο τον κραταιο ανταγωνισμο
Αυτό μην το πετάς έτσι. Πιο συγκεκριμένος;

ο οποιος επιπλεον σε καλυπτει και σε θεματα οπως σχεδιαση,μεταπωληση,service,ανταλλακτικα,
σχεδιαση
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ούτε κι εμένα μου αρέσουν όλα τα ρολόγια της
μεταπωληση
Για κάποιους βαρύνον, για άλλους αδιάφορο.
ανταλλακτικα
Μη μου πεις ότι ολόκληρη Σέικο έχει πρόβλημα ανταλλακτικών.

(αντε βρες εξαρτημα για springdrive μηχανισμο μετα απο 20 χρονια,ενω Ω Rolex ETA βρισκεις ακομη και για ρολογια του '40 και πολυ ευκολα)
??? ??? ??? Ξέρεις κάτι μέσα από τη Σέικο; ??? ??? ???

Φυσικα ο καθενας αγοραζει με τη δικη του λογικη και καταλαβαινω απολυτα το Giosou,ο ανθρωπος δηλωνει Seikoφιλος και μονο και του αρεσει ν αγοραζει ακριβα και καλα seiko ασχετως αν υστερουν απ τα ελβετικα οποτε welldone απο μενα και καλη συνεχεια στη συλλογη :)
Είναι ακριβά αλλά και καλά, ενώ υστερούν από τα ελβετικά. Πως τεκμηριώνεται το ακριβό; πως το καλό; πως η ελβετική υπεροχή;

Και τα δυό ρολόγια έχουν αρκετά προσόντα για να τα προτιμήσει κανείς. Τα χρήματα που ζητάει το ΜΜ300 τα βρίσκω μάλλον λογικά και αναμενόμενα. Αλλά και το ΜΜ600 με τις τεχνολογίες και τα complications του είναι εξίσου προικισμένο. Αλλά και τόσα λεφτά...
Το λάθος της seiko για εμένα είναι που κινείται σε τόσο τεράστιο εύρος τιμών. Όταν  φτιάχνεις καλά ρολόγια στα 200 ευρώ, πώς μπορείς να ελπίζεις ότι θα πουλήσεις και κάποιο άλλο στα 3000, όσο καλό και αν είναι;
Δηλαδή είναι θέμα αίσθησης;

Μπραβο voodooman,και ειδικα οταν στις 3.000Ε ο ανταγωνισμος εκει εξω δεν αστειευεται οπως στα 200Ε.
Συμφωνω απολυτα.

Γι' αυτό ακριβώς φτιάχνει ρολόγια σαν τα ΜΜ.

Υπάρχουν πολλά seiko που θα ήθελα να έχω, αλλά για εμένα, η οροφή για την seiko είναι τα 1500, άντε τα 1700 ευρώ, και μόνο αν το ρολόι έχει κάποιο ξεχωριστό γνώρισμα, που να είναι ασυνήθιστο. Μέχρι τόσα χρήματα το δέχομαι, αλλά μετά από τόσο καιρό στο forum και βλέποντας τί κάνουν μικρές εταιρίες τύπου sinn, αρχίζω να φοβάμαι ότι δίνοντας τόσα λεφτά για ένα seiko, ταυτόχρονα πληρώνω ένα μεγάλος μέρος και για την συντήρηση αυτού του κολοσσού. Άραγε τί ποσοστό των χρημάτων που κοστίζει ένα seiko αντιστοιχούν στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας, ακόμη και στην διαφήμισή της,  και τί ποσοστό σε μία μικρότερη εταιρία;
Δεν έχεις άδικο, αλλά τα ίδια ισχύουν για τις Breitling, Tag, Omega, κλπ.

Φιλικά
Δημήτρης

Υπενθυμίζω
Το φινίρισμα και του PO και του ΜΜ600 είναι κορυφαίο και ισάξιο (γι' αυτή την κατηγορία). Από 'κει και πέρα το ΜΜ600 έχει επιπλέον: απόθεμα ενέργειας (περίπου μια ημέρα), έχει δύο complications (power reserve, GMT), είναι πραγματικό GMT, έχει επεκτεινόμενο καταδυτικό κούμπωμα. Μπορεί να μην έχει βαλβίδα ηλίου, αλλά έχει ειδικής κατασκευής φλάντζες που επιτρέπουν στο ήλιο να διαφύγει. Και βεβαίως έχει Spring Drive που είναι το "co-axial" της Seiko. Το οποίο έχει ιστορία εξέλιξης 30 χρόνια (άρα επενδύσεων και εξόδων) στη Seiko και μόλις 4 χρόνια ως αυτόματο στην παραγωγή. Το καλοκαίρι όταν ήταν ευνοϊκή η ισοτιμία κόστιζε φθηνότερα από το PO.

Φιλικά
Δημήτρης

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:41:00 μμ »
για την απολυτη handmade δουλεια engraving το spring drive και την ιστορια της σεικο οχι!

και μην ξεχνας κατι απλο που κανενας εδω μεσα δεν το ουτε το ειπε!

ποσα λεφτα ειναι ο μισθος ενος εργατη στη ιαπωνια? ποσο στην ελβετια και ποσο στην ελλαδα?

ο κατωτατος μισθος ενος εργατη στην ιαπωνια σε εργοστασιο κλιματιστηκων με απλη εξειδικευση ειναι 2600$

ο κατωτατος μισθος ενος εργατη στην γερμανια σε εργοστασιο κουφωματων με απλη εξειδικευση ειναι 1500 euros

οι πληροφοριες ειναι σημερινες !οσο για την πατριδα μας τα χαλια μας τα ξερετε

νομιζω οτι τα συμπερασματα ειναι απλα αυτα που για τους ιαπωνες ειναι προσιτα για μας ειναι πανακριβα!

οσο για τα luxury brands στη ιαπωνια ειναι προιοντα καθημερινης χρησης οπως και στην υπολοιπη πολιτισμενη ευρωπη!

εν αντιθεση με της ελλαδα και τις τιμες σε οτιδηποτε! στην ελλαδα που η μετατροπη του δολλαριου σε ευρω ειναι αυτοματη!

3900 ευρω για ενα χειροποιητο ρολοι δεν ειναι πολλα λεφτα με τα ιδια λεφτα παιρνεις ενα ρολοι παραγωγης χωρις να εχει καν

in-house! και φοραει eta η κατι αλλο!

εχουμε και λεμε λοιπον in house, spring drive ,handmade ,hand engraved ,hand finished με 3900 χιλιαρικα !

βρειτε μου ενα αντιστοιχο με πανομοιοτηπα χαρακτηριστικα σε αυτα τα λεφτα και θα πω οτι εχετε δικιο!

αυτα απο εμενα !

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:53:04 μμ »
Αυτό μην το πετάς έτσι. Πιο συγκεκριμένος.

Εφερα παραδειγματα σε προηγουμενα ποστ.Και για Springdr, και για G.seiko πιο πισω ακομη.

σχεδιαση
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Ούτε κι εμένα μου αρέσουν όλα τα ρολόγια της

Δεν εχεις δικιο και να σου πω γιατι:Μεγαλη ποικιλια των ευρωπαικων μοντελων σε αντιθεση με το γνωριμο σχεδιο μιας μονο μαρκας,αυτο εννοω.
μεταπωληση
Για κάποιους βαρύνον, για άλλους αδιάφορο.

Ναι αλλα ειναι παραγοντας μετρησιμος και υπαρκτος στην ορολογοποιια,ανεξαρτητα απο μας.

ανταλλακτικα
Μη μου πεις ότι ολόκληρη Σέικο έχει πρόβλημα ανταλλακτικών.
 ??? ??? ??? Ξέρεις κάτι μέσα από τη Σέικο; ??? ??? ???

Εχω φαει απειρες ωρες μεσα σε Seiko φορουμ και ναι ξερω ποσο δυσκολο ειναι για ενα ευρωπαιο να βαλει χερι σε ανταλλακτικα μηχανης και περιφερικα σε G Seiko,oχι πολυ παλιο,μονο 20ετιας.
Στα δικα μου πολυ πιο απλης κατασκευης vintage diver και δε βρισκεις ευκολα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 08:59:25 μμ »
φίλε μου acid με πολλή μεγάλη εκτίμηση σου λέω πως αυτό :
ο κατωτατος μισθος ενος εργατη στην ιαπωνια σε εργοστασιο κλιματιστηκων με απλη εξειδικευση ειναι 2600$

ο κατωτατος μισθος ενος εργατη στην γερμανια σε εργοστασιο κουφωματων με απλη εξειδικευση ειναι 1500 euros
δεν το κατάλαβα σαν σκέψη. Εάν κάποιος έχει ακριβά μεροκάματα και άρα μη ανταγωνιστικά σε τιμές προϊόντα ας λύσει μόνος του το πρόβλημά του.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 09:23:16 μμ »
σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις οι μισθοι και τα κοστολογια πρωτων υλων ,LOGISTICS ,MARKETING καθοριζουν την τιμη ενος

προιοντος καθως βεβαια  και το επιθυμητο ποσοστο κερδους!

να το κανω ποιο απλο?

πες οτι πας να ζησεις στην ιαπωνια με τον μισθο σου που ειναι ενας καλος μισθος στη ελλαδα

1500 -1800- 2000?

εκει η αγοραστικη σου δυναμη θα ηταν μειωμενη κατα 30%-50% σε σχεση με τον κατωτατο μισθο

το αντιστοιχο συμβανει αναλογα με ενα προιον που κοστολογηται με τα ιαπωνικα δεδομενα για την ιαπωνικη αγορα!

ποιο απλο δεν γινεται!

οσο για τα grand seiko απευθυνονται αποκλειστικα και μονο για την ιαπωνικη αγορα! δηλαδη  για υψηλομισθους ιαπωνες!

για αυτο και η SEIKO εχει μοντελα για ευρωπη αμερικη και αλλα για ασια!

βρες μου ενα ελβετο γερμανο που να εχει το αντιστοιχο! ουτε καν να το σκεφτουνε δεν μπορουν!

φιλικα

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 10:01:06 μμ »
Ναι βρε acid, αλλά όταν εχεις να επιλέξεις μεταξύ 2 προϊόντων σκέφτεσαι πιο αξίζει παραπάνω για τα χρήματα που δίνεις και όχι πόσο πληρώνονται οι γιαπωνέζοι, ελβετοί και λοιποι εργαζόμενοι.

Και για τα ξεχωριστά μοντέλα για κάθε περιοχή αυτό που έχω μάθει στο φόρουμ είναι πως μέσα από τις -έτσι και αλλιώς- on line αγορές , έχει πάψει πια να ισχύει και τόσο. Γεμάτο το internet σε ευρώπη και αμερική από seiko που θεωριτικά βγήκαν για την ασιατική αγορά.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 10:20:10 μμ »
Μια αλήθεια με αφορμή αυτά που έχουν ειπωθεί και με αυτά που είπε και ο φίλος ΒΒ.
Όταν ανοίξουμε το βιβλιαράκι της εγγυήσεις λέει:
Εγγύηση για 1-2 κτλ χρόνια και parts για 5 χρόνια !!!
10 για κάποια και 15 για GS ... !!!
Ενώ για την Ελβετική "κοροϊδία" έφτιαξα την Calibre 505 της Ωμέγα του 58'-62' !!!
Να πω και για 20 χρονών TAGHEUER ...
Και να μην πούμε για την ΕΤΑ που βρίσκεις εξαρτήματα στο "περίπτερο" !

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 10:36:21 μμ »
Το φινίρισμα και του PO και του ΜΜ600 είναι κορυφαίο και ισάξιο (γι' αυτή την κατηγορία). Από 'κει και πέρα το ΜΜ600 έχει επιπλέον: απόθεμα ενέργειας (περίπου μια ημέρα), έχει δύο complications (power reserve, GMT), είναι πραγματικό GMT, έχει επεκτεινόμενο καταδυτικό κούμπωμα. Μπορεί να μην έχει βαλβίδα ηλίου, αλλά έχει ειδικής κατασκευής φλάντζες που επιτρέπουν στο ήλιο να διαφύγει. Και βεβαίως έχει Spring Drive που είναι το "co-axial" της Seiko. Το οποίο έχει ιστορία εξέλιξης 30 χρόνια (άρα επενδύσεων και εξόδων) στη Seiko και μόλις 4 χρόνια ως αυτόματο στην παραγωγή. Το καλοκαίρι όταν ήταν ευνοϊκή η ισοτιμία κόστιζε φθηνότερα από το PO.

Φιλικά
Δημήτρης

Από 'κει και πέρα το ΜΜ600 έχει επιπλέον: απόθεμα ενέργειας (περίπου μια ημέρα), έχει δύο complications (power reserve, GMT), είναι πραγματικό GMT, έχει επεκτεινόμενο καταδυτικό κούμπωμα.

ενα καταδυτικο ρολοι πρεπει να εχει καθαρο ευκρινες καντραν και να εχει μια απλη και ανθεκτικη μηχανη για την χρηση που φτιαχτηκε, τα complications ειναι αρνητικα και για τα δυο αυτα που ανεφερα

Μπορεί να μην έχει βαλβίδα ηλίου, αλλά έχει ειδικής κατασκευής φλάντζες που επιτρέπουν στο ήλιο να διαφύγει.

ναι το πρωτο στην ιστορια ρολοι που ειχε αυτο το συστημα ηταν το omega ploprof ,αλλο ενα ρολοι εχει την ιδια λυση ναι και?

Και βεβαίως έχει Spring Drive που είναι το "co-axial" της Seiko.

βλασθημε! ;D και βεβαια ενα μηχανικο συστημα διαφυγης που εφερε καινοτομια στο χωρο του  αυτοματου ρολογιου δεν μπορει να συγκριθει με ενα ολοκληρωμενο συστημα απο δυναμο,ηλεκτρομαγνητικα "φρενα" και ηλεκτρονικα συστηματα ρυθμισης της ακριβειας,πολυ καλυτερα το μηχανικο

πιο ευκολο σερβις ,πολυ μεγαλυτερη διαρκεια,αντοχη και οπως λενε ρολογαδες λιγοτερο ευαισθητο σε ηλ/μαγνητικα πεδια

τιμη καταλογου ιδια?γιατι στο ομεγα μπορεις να βρεις και 30% εκπτωση ειναι αναλογη και για την αγορα στο σεικο που λες?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 11:31:04 μμ »
coaxial

'Robust reliability and close precision rate for long term performance'.
Advantages:
1. Reduced sliding friction between escape wheel and pallets (practically zero)
2. Longer lifetime
3. Long-term accuracy

The primary engineering advantage gained by this design feature is greatly reduced friction. Thanks to this reduction in friction within the movement, the Caliber 2500 requires minimal lubrication. The Planet Ocean can go an amazing 10 years between servicing, and has a warranty period from Omega one year longer than other watches they sell (3 year manufactures warranty.). Additionally, the Caliber 2500 is equipped with a simplified regulating system called a free-sprung balance which greatly improves the timing precision of this COSC certified movement

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Νοέμβριος 12, 2008, 11:46:11 μμ »
''Μπορεί να μην έχει βαλβίδα ηλίου, αλλά έχει ειδικής κατασκευής φλάντζες που επιτρέπουν στο ήλιο να διαφύγει.''

Για να ακριβολογουμε το συστημα που εφαρμοζει η seiko στα επαγγελματικα καταδυτικα της δεν δουλευει ετσι.Ειναι το helium gas safe system που στην ουσια εμποδιζει το ηλιο να εισελθει στην κασσα.
Σκεφτηκανε οτι αν εμποδισουν το ηλιο να μπει,τοτε δε χρειαζεται να βγει,αρα δε χρειαζεται βαλβιδα αρα γλυτωνουμε μια τρυπα παραπανω στην κασσα...κι ετσι εξελιξανε αυτες τις ειδικες φλατζες που εμποδιζουν το ηλιο...απλο και πρακτικο!

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 12:01:59 πμ »
ενα καταδυτικο ρολοι πρεπει να εχει καθαρο ευκρινες καντραν και να εχει μια απλη και ανθεκτικη μηχανη για την χρηση που φτιαχτηκε, τα complications ειναι αρνητικα και για τα δυο αυτα που ανεφερα

Εγώ που κάνω καταδύσεις στο εξωτερικό (όπως και πολλοί άλλοι) με βολεύει να είναι GMT. To MM600 είναι από τα πλέον "καθαρά".

ναι το πρωτο στην ιστορια ρολοι που ειχε αυτο το συστημα ηταν το omega ploprof ,αλλο ενα ρολοι εχει την ιδια λυση ναι και?
Και έτσι δεν υστερεί.

βλασθημε! Grin και βεβαια ενα μηχανικο συστημα διαφυγης που εφερε καινοτομια στο χωρο του  αυτοματου ρολογιου δεν μπορει να συγκριθει με ενα ολοκληρωμενο συστημα απο δυναμο,ηλεκτρομαγνητικα "φρενα" και ηλεκτρονικα συστηματα ρυθμισης της ακριβειας,πολυ καλυτερα το μηχανικο

πιο ευκολο σερβις ,πολυ μεγαλυτερη διαρκεια,αντοχη και οπως λενε ρολογαδες λιγοτερο ευαισθητο σε ηλ/μαγνητικα πεδια

Αναφέρθηκα στο co-axial όχι για σύγκριση της τεχνολογίας του (άτοπο) αλλά για να πω πως και η Σέικο ερεύνησε και ανέπτυξε επί δεκαετίες τη δικιά της τεχνολογία, το οποίο έχει ένα μεγάλο κόστος.

Αλλά για μένα δεν είναι το ζητούμενο επί μέρους αντιπαράθεση που μπορούμε να τη διαιωνίζουμε λόγω διαφορετικών προτιμήσεων, πεποιθήσεων και γούστων (πιθανόν σε κάθε άποψη του george_  και του Eisa θα μπορούσα να αντιπαραθέσω τη δικιά μου και το ανάποδο). Δεν έχει νόημα να καθήσω και να πω ποιο είναι καλύτερο, ποιο το ένα, ποιο το άλλο. Αυτό που έχω καταλήξει είναι πως τα δύο "ακριβά" καταδυτικά ΜΜ300, ΜΜ600SD έχουν όλα τα προσόντα να σταθούν απέναντι στα ευρωπαϊκά χωρίς κόμπλεξ. Λόγω που τα είδα και τα έπιασα, με πείσαν ότι αξίζουν.

Φιλικά
Δημήτρης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 12:04:22 πμ »
''Μπορεί να μην έχει βαλβίδα ηλίου, αλλά έχει ειδικής κατασκευής φλάντζες που επιτρέπουν στο ήλιο να διαφύγει.''

Για να ακριβολογουμε το συστημα που εφαρμοζει η seiko στα επαγγελματικα καταδυτικα της δεν δουλευει ετσι.Ειναι το helium gas safe system που στην ουσια εμποδιζει το ηλιο να εισελθει στην κασσα.
Σκεφτηκανε οτι αν εμποδισουν το ηλιο να μπει,τοτε δε χρειαζεται να βγει,αρα δε χρειαζεται βαλβιδα αρα γλυτωνουμε μια τρυπα παραπανω στην κασσα...κι ετσι εξελιξανε αυτες τις ειδικες φλατζες που εμποδιζουν το ηλιο...απλο και πρακτικο!

Είναι σίγουρο αυτό; Το ήλιο, μιας και είναι το δεύτερο μικρότερο άτομο μετά το υδρογόνο, έχει την ιδιότητα να "τρυπώνει" παντού.

Φιλικά
Δημήτρης

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 12:58:25 πμ »
Είναι σίγουρο αυτό; Το ήλιο, μιας και είναι το δεύτερο μικρότερο άτομο μετά το υδρογόνο, έχει την ιδιότητα να "τρυπώνει" παντού.

...τρυπωνει παντου εκτος απο τις κασσες των professional divers της seiko και μαλιστα απ το 1975 με την παρουσιαση του πρωτου tuna diver 600m.  :D

Παραθετω σχετικα και το κλασσικο αρθρο του timezone ''τιτανες του βυθου'' :

http://www.timezone.com/library/cjrml/cjrml631728333430937500

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #196 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 01:46:00 πμ »
Αναφέρθηκα στο co-axial όχι για σύγκριση της τεχνολογίας του (άτοπο) αλλά για να πω πως και η Σέικο ερεύνησε και ανέπτυξε επί δεκαετίες τη δικιά της τεχνολογία, το οποίο έχει ένα μεγάλο κόστος.

ναι και το co-axial  δεν βγηκε εχθες !απο το 67 το πιασε ο daniels για να δωσει την τελικη μορφη η οποια ειναι και λειτουργικη με πολυ θετικα αποτελεσματα που αναφερθηκαν και σε προηγουμενα ποστ και ειναι ενα μηχανικο ρολοι ετσι.πολυ μεγαλυτερος αθλος κατ'εμε

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 09:27:26 πμ »
Γιώργο μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Η Σέικο παιδεύεται με το SD 3 δεκαετίες. Που σημαίνει χιλιάδες εργατοώρες πολλών ανθρώπων και έτσι έχει ένα τεράστιο κόστος. Το κόστος (γιατί για το κόστος μιλάω, αν δε το κατάλαβες) της Ωμέγα που αγόρασε μια έτοιμη λύση και και την εξέλιξε, έφερε στα μέτρα των μηχανισμών της, εντός ολίγων ετών, αποκλείεται να ήταν το ίδιο με της Σέικο. Άρα αυτό κόστος αντικατοπτρίζεται στα ρολόγια SD. Και δεν αμφιβάλλω καθόλου πως στην τιμή των SD υπάρχει το καπέλο του premium προϊόντος, όπως αντιστοίχως πράττει και η Ωμέγα στο co-axial. Και η "ακριβή" τιμή είναι τρόπος μάρκετινκ και προώθησης προϊόντων. Γιατί τις τιμές στα ρολόγια των μεγάλων εταιρειών δεν τις βγάζουν οι μηχανικοί και οι ωρολογοποιοί, αλλά οι μαρκετίστες και οι λογιστές.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τη δουλειά, τον κόπο και το μυαλό του Daniels. Και μπράβο στον Άγγλο που κατάφερε και το πούλησε στους συντηριτούκλες Ελβετούς.

Φιλικά
Δημήτρης

ΥΓ. Ο ιχθυοπώλης βρίσκει στην ιχθυόσκαλα, λογω μεγάλης προσφοράς, πολλή καλή τσιπούρα και φθηνή. Έτσι τη φέρνει στο μαγαζί και βάζει το ταμπελάκι των 17Ε. Οι άσχετοι πελάτες βλέποντας μόνο 17Ε δεν την πέρνανε νομίζοντας πως ήταν ημερών. Έτσι πούλησε ελάχιστες. Την άλλη μέρα έβαλε ταμπελάκι 27Ε και του φύγανε εν ριπεί οφθαλμού. ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 09:48:20 πμ »
 για το spring drive της σεικο δεχεσαι την λογικη που εχουν οι ελβετοι για το χωρο ρολοι και για τους ιαπωνες? οι ασιατες φιλοι μας δεν εχουν ομως αυτην την προσεγγιση στο χωρο και το εχουν αποδειξει κατα καιρους ,τρανο παραδειγμα μια μηχανη σαν την 6138 που επαιζε τεχνικα,ασε φινιρισμα και υλικα,με την ελ πριμερο που ηταν 3 με 4 φορες πιο ακριβη,που ειχε ακριβεια χρονομετρου (6138)και πολυ βασικο δεν ειχε καποιες βαριες "παιδικες ασθενειες" για μηχανη,σεικο για μενα και πολυ κοσμο σημαινει,μαζικη παραγωγη σε χαμηλες τιμες και ποιοτικα προιοντα.δεν ξερω ποσο κοστισε στην ομεγα και στην σεικο ,δεν μπορω αλλωστε να ξερω.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Νοέμβριος 13, 2008, 09:56:15 πμ »
σεικο για μενα και πολυ κοσμο σημαινει,μαζικη παραγωγη σε χαμηλες τιμες και ποιοτικα προιοντα.

Αυτή η φράση δείχνει για εμένα όλη την αλήθεια. Είναι πολύ σημαντικό το πώς περνάει στο "συλλογικό υποσυνείδητο" μία εταιρία. Όπως δεν μπορώ να δεχτώ την seiko σε τιμές 3000 ευρώ, άλλο τόσο δεν μπορώ να κοιτάξω και κάποια άλλη εταιρεία στις τιμές κάτω από τα 500, ακόμη και αν στα χαρτιά το ευρωπαϊκό είναι καλύτερο.