Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 124960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #220 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 12:15:06 πμ »
όλη η έρευνα θα είναι στον υπολογισμό των 2 πηνίων , ώστε το σύστημα να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ μηχανικό .

"πηνίων" και "μηχανικό" στην ίδια πρόταση είναι σχήμα οξύμωρο.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 12:15:26 πμ »
Όμως όπως το βλέπω στο μέλλον όλη η έρευνα θα είναι στον υπολογισμό των 2 πηνίων , ώστε το σύστημα να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ μηχανικό

πηνια και μηχανικο ?αντιφατικο ειναι

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 08:59:53 πμ »
Καθόλου, αφού συνυπάρχουν.
Το οξύμωρο είναι το ΑΠΟΛΥΤΩΣ., για να σε διορθώσω.  ;)

πηνια και μηχανικο ?αντιφατικο ειναι
Καθόλου, αν είσαι η Seiko. Εκτός και αν θέλεις μόνο καρμπυρατέρ και όχι injection. ;)

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 09:38:05 πμ »
Καθόλου, αφού συνυπάρχουν.
Το οξύμωρο είναι το ΑΠΟΛΥΤΩΣ., για να σε διορθώσω.  ;)

Τι πώς πού;  :headbash:

Jim πάρτο πίσω αυτό που είπες, γιατί αλλιώς αν ακούσεις τίποτα κρακ κρακ θα είναι τα κόκκαλα του Perrelet και του Brequet που θα τρίζουν στον τάφο τους. Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά φαντάζεσαι να σηκωθούν από κεί που κείτονται θαμένοι και να σε κυνηγάνε στη Τσιμισκή; Όχι ό,τι καλύτερο.   :axe: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #224 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 10:08:43 πμ »
Εκτός και αν θέλεις μόνο καρμπυρατέρ και όχι injection. ;)

Βαριά κουβέντα αυτή, μέσα σε δευτερόλεπτα με έκανε να δω διαφορετικά το Spring Drive.
O george_ μας έχει επισημάνει να μην συνδέουμε τις δύο αυτές βιομηχανίες (ρολόγια και αυτοκίνητα), αλλά αυτήν την φορά ο blackbird με έβαλε σε πολλές σκέψεις. Ίσως λίγη ηλεκτρονική υποβοήθηση να μην είναι και τόσο κακή τελικά.
Συνεχίζω να είμαι μπερδεμένος με την seiko. Κοιτούσα τώρα αυτό το Grand Seiko, το SBGM001
http://64.233.183.104/search?q=cache:6VKiPI1uQIQJ:www.seiyajapan.com/product/S-SBGM001/New_Grand_Seiko_Automatic_GMTSBGM001.html+seiko+SBGM001&hl=el&ct=clnk&cd=5&gl=gr&client=firefox-a
€3400 περίπου. Κοστίζει πολλά περισσότερα από το αντίστοιχο Omega και αρκετά λιγότερα από το GMT master II, είναι κάπου στην μέση. Το omega δεν θα το κοιτούσα καν, δεν μου αρέσει εμφανισιακά. Αλλά ενδέχεται να  προτιμούσα το GS ακόμη και σε σχέση με το rolex, βρίσκω το GS πάρα πολύ όμορφο και χωρίς εκείνο το cyclops του rolex που ποτέ δεν χώνεψα.
Από την άλλη, την παραπάνω τιμή του το rolex μπορεί να την δικαιολογήσει λόγω του καλύτερου μηχανισμού και της κεραμικής στεφάνης.
Τί μπέρδεμα!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 10:23:32 πμ »
Εκτός και αν θέλεις μόνο καρμπυρατέρ και όχι injection.
O george_ μας έχει επισημάνει να μην συνδέουμε τις δύο αυτές βιομηχανίες (ρολόγια και αυτοκίνητα), αλλά αυτήν την φορά ο blackbird με έβαλε σε πολλές σκέψεις. Ίσως λίγη ηλεκτρονική υποβοήθηση να μην είναι και τόσο κακή τελικά.
Συνεχίζω να είμαι μπερδεμένος με την seiko. ....
Τί μπέρδεμα!

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι.
Φαντάσου το καρμπυρατέρ να σου έδινε τις επιδόσεις του injection, χωρίς ... υποβοήθηση 
Ποιο θα διάλεγες;

Το πρόβλημα με αυτό το thread είναι ότι έχει μπερδευτεί η βούρτσα με την ... μπατανόβουρτσα.
Τι πάει να πεί δεν είναι απολύτως μηχανικό; Ένα ρολόι, ή είναι αμιγώς μηχανικό ή δεν είναι.

Και το sprind drive ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μηχανικό ρολόι.

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 12:58:43 μμ »
Ξεκολλάτε! Ο κόσμος πάει μπροστά. Δεν μπορεί να μένει στα ίδια. Το πάντρεμα τεχνολογιών πρέπει να το επιζητούμε κια όχι να το απορρίπτουμε.
To SD είναι ένας υβριδικός μηχανισμός όπου αποτελείται από το ΜΗΧΑΝΙΚΟ μέρος και το ηλεκτρομαγνητικό μέρος. Η μόνη διαφορά με ένα μηχανικό είναι πως το σύστημα διαφυγής έχει αντικατασταθεί από το SD.

Φιλικά
Μπατανόβουρτσας

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 01:32:55 μμ »
εγω λεω να παμε στην προ " astro" seiko εποχη

τοτε που τα ρολογια χειρος ηταν μονα για τους εχοντες !

η μηπως δεν χρεισιμοποιουνται νεες τεχνολογιες για να φτιαξουν

μηχανικα ρολογια ο λαος μας το εκφραζει πολυ απλα

" οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"

φιλικα

ιδομενεας
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 02:43:33 μμ »
Ξεκολλάτε! Ο κόσμος πάει μπροστά. Δεν μπορεί να μένει στα ίδια.

Ας μη μείνει.
Πρέπει να τον ακολουθήσουμε όλοι σώνει και καλά εκεί που πάει;

Το πάντρεμα τεχνολογιών πρέπει να το επιζητούμε κια όχι να το απορρίπτουμε.

Jim όποιος θέλει επιζητά κάτι τέτοιο.
Δεν μπορούμε όμως να το επιβάλλουμε, επειδή έτσι επιτάσσουν οι καιροί.

To SD είναι ένας υβριδικός μηχανισμός όπου αποτελείται από το ΜΗΧΑΝΙΚΟ μέρος και το ηλεκτρομαγνητικό μέρος. Η μόνη διαφορά με ένα μηχανικό είναι πως το σύστημα διαφυγής έχει αντικατασταθεί από το SD.

Λίγο ... τεράστια είναι αυτή η διαφορά. Ό,τι επιτυγχάνει ένα μηχανικό ρολόι μόνο με τα μηχανικά του μέρη, το spring drive τα επιτυγχάνει με ηλεκτρονικο-μαγνητικό-υδραυλική υποβοήθηση.  ??? Και γι αυτό θα υπολείπεται ενός μηχανικού ρολογιού εις τον αιώνα τον άπαντα.

Στο 'πα και στο / ξαα-αα-νααλέ-ε-ε-ε-ω / Στο γυαλό μην καα-ατεβείς ...  :-({|=
Όχι λάθος
Πάμε πάλι: Στο 'πα και στο ξαναλέω / Το spring drive δεν είναι μηχανικό ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 03:05:25 μμ »
ο λαος μας το εκφραζει πολυ απλα

" οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"

φιλικα

ιδομενεας

Ή
"Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν"

Φιλικά
nin

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 04:21:14 μμ »
spring drive το  SD εχει καθιερωθει για το ρολεξ .

Ξεκολλάτε! Ο κόσμος πάει μπροστά. Δεν μπορεί να μένει στα ίδια. Το πάντρεμα τεχνολογιών πρέπει να το επιζητούμε κια όχι να το απορρίπτουμε.

οκ με αυτην την λογικο τι πιο τρομερο να αγορασω στα 100 εyρω ενα casio radiocontrolled ,φορτιζει η μπαταρια απο πηγες φωτος και κραταει τον τελειο χρονο, ανθεκτικο για σπορ και οτι αλλο,λαμβανει σημα απο χιλιαδες χιλιομετρα μακρια και ετσι συγχρονιζεται με ακριβεια που θα ζηλεψουν ολοι!αρα και αυτο ειναι ενα τεχνολογικο "αλμα" που βρισκω σε ρολογια τοων 100 ευρω,εχω προσωπικη εμπειρια.
ακραιο παραδειγμα αλλα ισχυει

πλακα κανεις ?δεν λες το πιο σημαντικο!οτι υπαρχει συστημα ελεγχου απο "τσιπακι" που ρυθμιζει εαν το ρολοι τρεχει η παει πισω!

ο κοσμος παει μπροστα και η σεικο διαλεξε εναν αλλο δρομο που ειναι υβριδικος ας το πω ετσι.γιατι?το ειπα παλι ,αλλιως βλεπουν το ρολοι οι γιαπωνεζοι και αλλιως οι ελβετοι

μια προσωπικη ερωτηση,αφου ο κοσμος παει μπροστα και εισαι αυτης της λογικης,τοτε τα vintage ελβετικα που κοστιζουν και καποια ποσα γιατι τα αγοραζεις?σαν "μουσειακο ειδος"?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 05:44:21 μμ »
the Spring Drive, however, is that it does not use an escapement to regulate the unwinding of the main spring. Rather, it uses a "Tri-synchro regulator" which regulates the energy generated by the main spring, and uses that energy to power a crystal oscillator. .

The result is accuracy of about one second or less per day, and a completely smooth, sweeping hand movement.

απο οσο γνωριζω τετοια ακριβεια μπορει να πετυχει και ενα omega coaxial που ειναι μια καθαρα μηχανικη λυση αρα ακομα πιο μεγαλος αθλος χωρις κανενα Tri-synchro regulator

και κατι αλλο ,για πολλους σημαντικο,επειδη το εψαξα,σε σεικο και σε μερικες χιλιαδες $ δεν θα βρεις εκπτωση οπως στα ελβετικα που μπορει να φτανει και διψηφια ποσοστα  επι τοις εκατο(%)

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 14, 2008, 05:51:42 μμ από george_ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 08:17:15 μμ »
και κατι αλλο ,για πολλους σημαντικο,επειδη το εψαξα,σε σεικο και σε μερικες χιλιαδες $ δεν θα βρεις εκπτωση οπως στα ελβετικα που μπορει να φτανει και διψηφια ποσοστα  επι τοις εκατο(%)

μελος του φορουμ αγοραζει ρολοι με αρχικη τιμη 18000 του κανουν εκπτωση 40%

και μετα απο λιγο καιρο το πουλα 11000!

40% ? για να πανε για 100% κερδος φαντασου ποσο κοστιζει!απλα μαθηματικα

και φταινε οι ιαπωνες που δεν κανουν εκπτωσεις?

τουλαχιστον ξερω ποσο πραγματικα κανει!

φιλικα

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 08:35:29 μμ »
πολλή μεγαλη φασαρία για 200 ευρώπουλα

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 09:30:54 μμ »
Ας μη μείνει.
Πρέπει να τον ακολουθήσουμε όλοι σώνει και καλά εκεί που πάει;

Ποιος σου είπε να τον ακολουθήσεις; Άραξε στα κυβικά σου. ;)
Μην θέλεις όμως να σταματήσει η Γη να γυρνά!

Jim όποιος θέλει επιζητά κάτι τέτοιο.
Δεν μπορούμε όμως να το επιβάλλουμε, επειδή έτσι επιτάσσουν οι καιροί.

Σωστά. Αλλά από το αποδέχομαι έως το επιβάλλω που λες υπάρχει τεράστια απόσταση.

Λίγο ... τεράστια είναι αυτή η διαφορά. Ό,τι επιτυγχάνει ένα μηχανικό ρολόι μόνο με τα μηχανικά του μέρη, το spring drive τα επιτυγχάνει με ηλεκτρονικο-μαγνητικό-υδραυλική υποβοήθηση.  Huh? Και γι αυτό θα υπολείπεται ενός μηχανικού ρολογιού εις τον αιώνα τον άπαντα.
Ας υπολείπεται. Σε αγνότητα ;)

spring drive το  SD εχει καθιερωθει για το ρολεξ .

Σε νήμα για Σέικο μιλάμε. Δεν απευθύνομαι σε χαζούς.

οκ με αυτην την λογικο τι πιο τρομερο να αγορασω στα 100 εyρω ενα casio radiocontrolled ,φορτιζει η μπαταρια απο πηγες φωτος και κραταει τον τελειο χρονο, ανθεκτικο για σπορ και οτι αλλο,λαμβανει σημα απο χιλιαδες χιλιομετρα μακρια και ετσι συγχρονιζεται με ακριβεια που θα ζηλεψουν ολοι!αρα και αυτο ειναι ενα τεχνολογικο "αλμα" που βρισκω σε ρολογια τοων 100 ευρω,εχω προσωπικη εμπειρια.
ακραιο παραδειγμα αλλα ισχυει

Καλά κάνουν και υπάρχουν τα κουάρτζ, τα ηλιακά, τα μηχανικά κλπ. Ας υπάρχουν και τα έρ'μα τα SD.

πλακα κανεις ?δεν λες το πιο σημαντικο!οτι υπαρχει συστημα ελεγχου απο "τσιπακι" που ρυθμιζει εαν το ρολοι τρεχει η παει πισω!
Καθόλου! Είναι μηχανικό+Η/Μ. Τεχνίτες το συναρμολογούν και όχι ρομπότ.

μια προσωπικη ερωτηση,αφου ο κοσμος παει μπροστα και εισαι αυτης της λογικης,τοτε τα vintage ελβετικα που κοστιζουν και καποια ποσα γιατι τα αγοραζεις?σαν "μουσειακο ειδος"?
Τα έχετε μπερδέψει εντελώς!
Αν μου αρέσει ο χειμώνας απαγορεύεται να μου αρέσει και το καλοκαίρι. ???
Αν μου αρέσει βουνό απαγορεύεται να μου αρέσει και η θάλασσα. ???
Αν μου αρέσει το κόκκινο κρασί απαγορεύεται να μου αρέσει και το λευκό. ??? Σουτ Acid!
Αν μου αρέσει η Casio  απαγορεύεται να μου αρέσει η F.P.Journet. ???

and a completely smooth, sweeping hand movement.
Αυτό δεν είναι πανέμορφο;  Να ρέει γλυκά ο δείκτης στο καντράν; Όπως και να ακούω το αργό τικτακ από το ρολόι τσέπης;

πολλή μεγαλη φασαρία για 200 ευρώπουλα
Πες τα τεμέτερον. Άει γεια σου να 'γιάσει το στόμα σου.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 10:53:35 μμ »
Καθόλου! Είναι μηχανικό+Η/Μ. Τεχνίτες το συναρμολογούν και όχι ρομπότ

δεν ειναι γιαννης ειναι γιαννακης!

ρομποτ δεν το φτιαχνει?θες να πεις συναρμολογειται απο τεχνιτες!ολα απο ρομποτ κατασκευαζονται αλλα δεν βλεπω τι αλλαζει αυτο στην μηχανη του?γινεται "περισσοτερο" μηχανικο με αυτον τον τροπο συναρμολογησης?

Σε νήμα για Σέικο μιλάμε. Δεν απευθύνομαι σε χαζούς.

αφου το rolex sea dweller εχει αυτην την συντομογραφια SD,λεπτομερεια αλλα δεν ειναι κακο

Αν μου αρέσει ο χειμώνας απαγορεύεται να μου αρέσει και το καλοκαίρι

οχι αλλα δεν μπορω να καταλαβω οταν λες στην διαρκεια του χειμωνα"καλα εχει μια ζεστη!λες και ειναι καλοκαιρι!
οτι και να κανουμε δεν μπορουμε να "βαπτισουμε το κρεας ψαρι" 

η "μαγκια" ειναι οτι γινεται μηχανικα και οχι με την μεσολαβηση ηλ/συστηματων ελεγχου της ακριβειας.πολυ ξεκαθαρο δεν ειναι?

40% ? για να πανε για 100% κερδος φαντασου ποσο κοστιζει!απλα μαθηματικα

και φταινε οι ιαπωνες που δεν κανουν εκπτωσεις?

τουλαχιστον ξερω ποσο πραγματικα κανει!

ξερεις ποσο πραγματικα κανει?!

δηλαδη οι αλλοι ειναι κλεφτες και ο ιαπωνας που δεν κανει εκπτωση ανθρωπιστης? ;D

and a completely smooth, sweeping hand movement.
Αυτό δεν είναι πανέμορφο;  Να ρέει γλυκά ο δείκτης στο καντράν; Όπως και να ακούω το αργό τικτακ από το ρολόι τσέπης;

ναι αλλα εγραψα και κατι αλλο μαζι με αυτο εδω:

the Spring Drive, however, is that it does not use an escapement to regulate the unwinding of the main spring. Rather, it uses a "Tri-synchro regulator" which regulates the energy generated by the main spring, and uses that energy to power a crystal oscillator. .

The result is accuracy of about one second or less per day, and a completely smooth, sweeping hand movement.

απο οσο γνωριζω τετοια ακριβεια μπορει να πετυχει και ενα omega coaxial που ειναι μια καθαρα μηχανικη λυση αρα ακομα πιο μεγαλος αθλος χωρις κανενα Tri-synchro regulator

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 11:09:02 μμ »
Είπα πως είναι μηχανικό; ??? ??? ???
Eίπα πως είναι μηχανικό + ηλεκτρομαγνητικό = υβριδικό.

Είπα το κρέας ψάρι; Μη μου βάζεις λόγια. Διάβαζε προσεκτικότερα. Μου αρέσει και το κρέας και το ψάρι και η φασολάδα!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #237 στις: Νοέμβριος 14, 2008, 11:11:52 μμ »
εγω και πολλοι αλλοι δε βρισκω σωστο τoν διαχωρισμο: το νεο που ερχεται και το "παλιο"

δεν ισχυει  αυτο εξω!σου λενε επελεξαν να φτιαξουν ενα ρολοι με την δικη τους φιλοσοφια και ακολουθουν αυτο τον δρομο οκ?δεκτο.

επ'αυτου εγω τουλαχιστον λεω το εξης:στα ιδια λεφτα καταλογου περνω π.χ το coaxial γιατι σαν μηχανικο ειναι πολυ πιο δυσκολο να κραταει τετοιους χρονους και πιο μεγαλη "μαγκια" να φτιαχτει κατι τετοιο !

εσυ θες να παρεις spring drive? παρε!
αλλα να μου πεις οτι στα ιδια λεφτα ειναι καλυτερο ...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 15, 2008, 12:27:03 πμ από george_ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #238 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 08:33:15 πμ »
george

ειμαι εμπορος απο τοτε που γεννηθηκα,το να με πιασουν κοροιδο ειναι λιγο δυσκολο

εχω πουλησει οτι μπορεις να σκεφτεις απο πρωτες υλες σκραπ, μεχρι και ποροκαλια και ψαρια στο δρομο(φοιτητης)

εχω φυσικα και πολλους προμηθευτες κσι καλη συνεργασια με ολους τους

εχω <<γερμανοκινεζους>> και με 60% και 70%  εκπτωσηκαι εχω και <<γιαπωνεζους>> με fix τιμες CIF

οι <<γερμανοκινεζοι>> πουλανε φουμαρα και μεταξωτες κορδελες οι <<γιαπωνεζοι>> πουλανε παντα πρωτη ποιοτητα

και εχουν την σωστη τιμη βαση κοστολογησης και % κερδους

φιλε gracelin μιλαμε για 7200  :P εκπτωση το παραδειγμα ειναι πραγματικο και αναφερεται σε μελος του φορουμ

που αγορασε γνωστο ρολοι πασιγνωστης φιρμας με πεντε γραμματα!

φιλικα

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #239 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 12:15:12 μμ »
Φίλε μου acid :
μελος του φορουμ αγοραζει ρολοι με αρχικη τιμη 18000 του κανουν εκπτωση 40%
και μετα απο λιγο καιρο το πουλα 11000!

18000*40/100=720000/100 = 7200

18000-7200=10800 (Τιμή αγοράς)

11000=10800 = 200 ευρώ Άρα ξαναλέω : πολλή μεγαλη φασαρία για 200 ευρώπουλα

οι <<γιαπωνεζοι>> πουλανε παντα πρωτη ποιοτητα και εχουν την σωστη τιμη βαση κοστολογησης και % κερδους
Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω : Η αντοχή των προϊόντων τους στη φθορά είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πληρώνει η περιμένει κανείς

οι <<γερμανοκινεζοι>> πουλανε φουμαρα και μεταξωτες κορδελες
Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω : και οι καθαροί γερμανοί στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης. Όταν όμως θέλουν φτιάχνουν αξεπέραστα προϊόντα με πολύ υψηλή τιμή.