Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 124895 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #240 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 01:53:04 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω : Η αντοχή των προϊόντων τους στη φθορά είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πληρώνει η περιμένει κανείς

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σε 18 μήνες το samurai πήγε δύο φορές για σέρβις με πρόβλημα στην μηχανή. Η χρήση που του έκανα ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ζημιά ήταν πολύ βαριά, το φορούσα μερικές ώρες κάθε μέρα στο σπίτι για να μένει κουρδισμένο...
Και όταν ρώτησα τον ρολογά πώς είναι δυνατόν ένας τόσο βετεράνος και δοκιμασμένος μηχανισμός να παθαίνει τέτοιες ζημιές μου απάντησε "πιστεύεις ότι χρησιμοποιούν τα μέταλλα που χρησιμοποιούσαν παλιά;" Ίσως και να είμαι άτυχος, τί να πω.
Δεν έχω χάσει πάσα ιδέα για την seiko ακόμη, άλλη μια ευκαιρία θα της την δώσω και αργότερα κάποια στιγμή.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #241 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 02:04:58 μμ »
κοπανησα το σεικο σημερα βαρβατα εμεινε γρατζουνια πεταξε γρεζι η στεφανη κτλ

τραβηξα ενα ζορι για .....30 sec και η ζωη συνεχιζεται..... κατα τα αλλα σκυλος δουλευει κανονικοτατα το εβγαλα προχθες και το

αφησα σε ενα ραφι δουλεψε 20 ωρες σερι

gracelin 200 euros  ειναι ψιχουλα !!! απλως ο ανθρωπος γουσταρε το συγκεκριμενο ρολοι

το φορεσε, του περασε η τρελλα? και παει για αλλα του βγαζω το καπελο!

voodooman μαλλον σου κατσε το λαχειο! εισαι τυχερος ομως γιατι αυτο το λαχει περναω με ενα αυτοκινητο 2 χρονια τωρα

2007 9 συνεργεια 2008 12 συνεργεια ....ειπες τιποτα?

και εχει δουλεια η βαλιτσα μεχρι το 31/12/2010!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 04:37:48 μμ »
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι σε 18 μήνες το samurai πήγε δύο φορές για σέρβις με πρόβλημα στην μηχανή. Η χρήση που του έκανα ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ζημιά ήταν πολύ βαριά, το φορούσα μερικές ώρες κάθε μέρα στο σπίτι για να μένει κουρδισμένο...
Και όταν ρώτησα τον ρολογά πώς είναι δυνατόν ένας τόσο βετεράνος και δοκιμασμένος μηχανισμός να παθαίνει τέτοιες ζημιές μου απάντησε "πιστεύεις ότι χρησιμοποιούν τα μέταλλα που χρησιμοποιούσαν παλιά;" Ίσως και να είμαι άτυχος, τί να πω.
Δεν έχω χάσει πάσα ιδέα για την seiko ακόμη, άλλη μια ευκαιρία θα της την δώσω και αργότερα κάποια στιγμή.

η μηχανη που φοραει το δικο σου ρολοι ειναι πολυ ανθεκτικη,θυμαμαι επισης οτι το ρολοι εφαγε ενα δυνατο χτυπημα στον υπνο σου,εγινε επισκευη ελλαδα απο τεχνιτη  και οχι τον επισημο,εαν θυμαμαι καλα.δεν πσιτευω οτι ειναι η αξιοπιστια της σεικο αλλα το πως εγινε η επισκευη .

τι σχεση εχουν τα μεταλλα ?εαν δεχθηκε ενα τοσο δυνατο χτυπημα θελει και μια επισκευη απο πολυ καλο τεχνιτη,γιατι δεν πας στο επισημο σερβις?
εχω ακουσει καλα λογια

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 07:23:31 μμ »
...θυμαμαι επισης οτι το ρολοι εφαγε ενα δυνατο χτυπημα στον υπνο σου,εγινε επισκευη ελλαδα απο τεχνιτη  και οχι τον επισημο,εαν θυμαμαι καλα.
τι σχεση εχουν τα μεταλλα ?εαν δεχθηκε ενα τοσο δυνατο χτυπημα θελει και μια επισκευη απο πολυ καλο τεχνιτη,γιατι δεν πας στο επισημο σερβις?
εχω ακουσει καλα λογια

Να σου υπενθυμήσω μόνο ότι δεν έχει αποδειχθεί σε κανένα δικαστήριο ότι η ζημιά προκληθηκε από χτύπημα στον ύπνο μου!.. :D
Από βδομάδα θα έχω νεώτερα, θα σας ενημερώσω...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Νοέμβριος 15, 2008, 08:09:46 μμ »
η αντιπαραθεση μας εδω δεν αποσκοπει στο να επιβαλει μια αποψη,αυτο ειναι αδιανοητο αλλωστε!ο καθενας υποστηριζει κατι και κατα το δυνατον το τεκμηριωνει με επιχειρηματα ετσι ωστε να μενει και κατι σε οσους εχουν την υπομονη να μας διαβασουν
.προσωπικη γνωμη μου .

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιανουάριος 11, 2009, 09:30:23 μμ »
Τόσα ποστ και για την 6R20 ούτε λέξη :D :D :D :D
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 08:56:58 πμ »
Πολύ σωστό αυτό!
Οι συνάδελφοι μου βλέπουν το samurai μου πορτοκαλί, καταδυτικό, αυτόματο και τιτανίου και τους τρέχουν τα σάλια. Για εμένα, είναι απλά το λιγότερο αγαπημένο μου ρολόι...
Όσο για τις μηχανες, αν δεν κάνω λάθος, τα Τi samurai φοράνε την 7S25, ενώ τα ατσάλινα την 7S35.
Και οι τιμές αυτών των συλλεκτικών samurai είναι τελείως εκτός πραγματικότητας. Εντάξει τα 300 κομμάτια παραγωγής, αλλά τα λεφτά που ζητάνε δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματική αξία του ρολογιού.

Αυτό συμβαίνει με αρκετές εταιρείες. Τουλάχιστον η seiko το λέει ξεκάθαρα "limited edition". Όχι σαν την rolex π.χ. με το ατσάλινο Daytona που ναι μεν δεν είναι limited edition, αλλά η τιμή του είναι 50% από την τιμή καταλόγου. (τουλάχιστον Ελλάδα)
 Είδες τι κάνει το marketing????   ;)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 09:46:41 πμ »
Ίσως δεν είναι μόνο θέμα marketing, αλλά και προσφοράς-ζήτησης.
Αυτά τα συλλεκτικά samurai κυκλοφορούν εδώ και κανένα εξάμηνο και ακόμη υπάρχουν στην αγορά, ενώ τα πολύ πιο ρεαλιστικά τιμολογημένα SS και Ti samurai σιγά σιγά εξαφανίζονται και ας είναι απείρως μεγαλύτερη η παραγωγή τους. Πρέπει να είναι κάποιος τελείως φανατικός συλλέκτης για να τα κυνηγήσει. H rolex έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος ως όνομα και στο κάτω-κάτω, της δικαιολογεί κανείς τέτοιες "τσαχπινιές". Όταν έρθει η ώρα να πάρω το GMT master II, θα δώσω όσα μου ζητήσει, γιατί έτσι και αλλιώς η αρχική τιμή του είναι πολύ υψηλή. Αντί να δώσω 5 χιλιάδες , ας δώσω και 7, rolex είναι. Δεν το βρίσκω σωστό, αλλά το δικαιολογώ κάπως πιο εύκολα.
Αλλά πώς να δώσω σχεδόν 900 ευρώ για ένα ρολόι, όταν μπορώ να πάρω ακριβώς το ίδιο (με άλλο καντράν, δείκτες και μεγαλύτερης παραγωγής, δεκτόν) με λίγο παραπάνω από 200;

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2009, 09:55:34 πμ από Voodooman »

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 10:17:49 πμ »
Ίσως δεν είναι μόνο θέμα marketing, αλλά και προσφοράς-ζήτησης.
Αυτά τα συλλεκτικά samurai κυκλοφορούν εδώ και κανένα εξάμηνο και ακόμη υπάρχουν στην αγορά, ενώ τα πολύ πιο ρεαλιστικά τιμολογημένα SS και Ti samurai σιγά σιγά εξαφανίζονται και ας είναι απείρως μεγαλύτερη η παραγωγή τους. Πρέπει να είναι κάποιος τελείως φανατικός συλλέκτης για να τα κυνηγήσει. H rolex έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος ως όνομα και στο κάτω-κάτω, της δικαιολογεί κανείς τέτοιες "τσαχπινιές". Όταν έρθει η ώρα να πάρω το GMT master II, θα δώσω όσα μου ζητήσει, γιατί έτσι και αλλιώς η αρχική τιμή του είναι πολύ υψηλή. Αντί να δώσω 5 χιλιάδες , ας δώσω και 7, rolex είναι. Δεν το βρίσκω σωστό, αλλά το δικαιολογώ κάπως πιο εύκολα.
Αλλά πώς να δώσω σχεδόν 900 ευρώ για ένα ρολόι, όταν μπορώ να πάρω ακριβώς το ίδιο (με άλλο καντράν, δείκτες και μεγαλύτερης παραγωγής, δεκτόν) με λίγο παραπάνω από 200;

Με τα λεγομενά σου αποδέχεσαι ξεκάθαρα οτι είναι θέμα μαρκετινγκ. Τι θέλω να πω: Για ένα limited edition δεν δίνεις 700,00 € παραπάνω γιατί είναι seiko, ενώ για ένα άλλο ρολόϊ δίνεις έως και 2.000,00 € παραπάνω μόνο και μόνο γιατί είναι rolex.  ;)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 11:54:05 πμ »
Όχι ακριβώς θέμα marketing, μάλλον επιθυμίας. Επειδή το rolex το θέλω πολύ, προτίθεμαι να δώσω κάτι παραπάνω αν μου το πουν, μέχρι κάποιο όριο.
Στο κάτω κάτω, όπως έγραψα, η seiko χρεώνει αυτήν την συλλεκτική της έκδοση υπερβολικά υψηλά, αν το δούμε σε ποσοστό. Η rolex χρέωνε  +25% περίπου για το 50th anniversasy submariner. H seiko ξέφυγε... Από την άλλη, είναι μόνο 300 κομμάτια.
Τελικά, αν κάποιος το θέλει πολύ, θα το πάρει, ό,τι και να λέμε εμείς.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #250 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 11:58:33 πμ »
Οι limited edition παραγωγές είναι φρέσκο φρούτο για πολλές εταιρείες, και η κάθε εταιρία πατάει στήν δυναμική του ονόματος της για να μπορέσει να ανεβάσει την ζήτηση.

Άλλη δυναμική έχει η Seiko και άλλη η Rolex.

H Rolex και η κάθε Rolex μπορεί και κάνει ότι τιμολόγηση κρίνει, και πλέον δεν μετρά την ύλη (functional) αλλά βάζει την προστιθέμενη αξία (emotional) και για κάθε εταιρεία αυτό το άυλο πού δεν μπορεί να μετρηθεί από τον καταναλωτή αλλά βγαίνει από μία φόρμουλα που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

market leadership, stability, and global reach—or the ability to cross both geographic and cultural borders

σε συνδυασμό με:

Brand profitability and brand equity = appreciation or depreciation - marketing that has build upon the brand - everything that worked against your brand

Το αποτέλεσμα στις περισσότερες εταιρείες είναι συνεχώς αρνητικό  για αυτό και ανεβάζουν τις τιμές του για να προσπαθούν να ανεβάσουν και πιθανή κερδοφορία ή κόβουν σταθερά κόστη (μισθοί κλπ, είναι και πολύ άλλοι τρόποι αλλά δεν θα μπω σε αυτό)

Εάν για το παράδειγμά μας βάλουμε την Seiko στο στόχαστρο μπορούμε πολύ εύκολα να αναγνωρίσουμε ότι το προϊών limited δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαιριακό κόστος διότι το συνολικό κόστος περιλαμβάνει στην τιμή ένα μεγάλο ποσοστό που στο μυαλό του καταναλωτή δεν δύναται η Seiko να έχει το market leadership όπως τις Rolex.

Αυτό το ευκαιριακό κόστος που σε κάποιες εταιρείες ο καταναλωτής δύναται να δώσει υψηλότερο αντίτιμο είναι το Brand profitability και brand equity που έχει κτίσει η εκάστοτε εταιρεία με το χρόνια και για αυτό έχει επένδυση σκληρά.

Είμαι ήδη off topic αλλά μιας και το άρχισα πρέπει να το τελειώσω... ;)

Αυτό πού διαφέρει είναι οι τρόποι επένδυσής, η Ρόλεξ έκανε τις καλύτερες κινήσεις στην αγορά με εξαγορές άλλων εταιριών πού τις έδωσαν πατέντες, αλλά αυτό από μόνο του δεν μετράει...θέλει και σκληρή δουλεία και πίστη για να μπορέσεις να κάνεις capitalize όλα αυτά τα assets που αγόραζε κατά καιρούς.

Η Seiko ότι κάνει το έχει κυρίως από το δικό της Research and Design, και αυτό χρειάζεται χρόνο, το πότε θα μπορέσει να κάνει capitalize (να μεταβάλει το R&D σε κέρδος μέσα από την επαναλαμβανόμενη πώληση κοινός Economies of Scale μέσα από καθετοποίηση της γραμμής παραγωγής κ.α) ο χρόνος και η πορεία που έχει αποφασίσει η εταιρεία να τραβήξει θα δείξει το αποτέλεσμα χρόνων σκληρής εργασίας και επενδύσεων.

Για αυτό το λόγο εταιρείες που έχουν μεγάλη ιστορία της πληρώνουμε ακριβά, γιατί και οι εταιρείες για να έχουν μεγάλη ιστορία το έχουν πληρώσει με την σειρά τους..επιβιώνοντας μέσα από παγκόσμιους πολέμους, βιομηχανική επανάσταση, κρίση του quartz κλπ.

Άρα για να τελειώνουμε διότι για τους περισσότερους αυτό είναι ένα πολύ βαρετό ποστ...το brand equity το πληρώνουμε και πολλές φορές εν γνώση/μετά από δική μας απόφαση (εν γνώση μας η Panerai με μία Unitas που κάνει $80 την πληρώνουμε 12-15 χιλιάρικα επειδή είναι limited πχ marina militare ή ακόμα και τα pre-vendome >1996) και όλα αυτά τα κάνουμε για την αναγνωρισιμότητα και αίσθημα ασφάλειας για το προϊών/υπηρεσία την οποία λάβαμε. Πάνω στα συναισθήματα μας τα οποία μία εταιρεία μας δημιουργεί βασίζεται λοιπόν το γνωστό σε όλους Marketing.

Συγνώμη εάν κούρασα αλλά σήμερα βγήκε ο Marketer από μέσα μου!

Φιλικά

Nanagno.  
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 11:58:37 πμ »
Με τα λεγομενά σου αποδέχεσαι ξεκάθαρα οτι είναι θέμα μαρκετινγκ. Τι θέλω να πω: Για ένα limited edition δεν δίνεις 700,00 € παραπάνω γιατί είναι seiko, ενώ για ένα άλλο ρολόϊ δίνεις έως και 2.000,00 € παραπάνω μόνο και μόνο γιατί είναι rolex.  ;)

Άρα δεν είναι μόνο το μάρκετινγκ, είναι και πρεστίζ, είναι αναγνωρισιμότητα, είναι και ποιότητα ...
Και αν τα βάλεις ''κάτω'', αναλογικά βλέπεις ότι είναι πιο συμφέρουσα αγορά το ROLEX DAYTONA ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 12:26:56 μμ »
Μπα, πολύ καλό και χρήσιμο ήταν το ποστ σου nanagno, πάρα πολύ εμπεριστατωμένο!
Το θέμα τί πληρώνουμε και τί παίρνουμε είναι πολυσυζητημένο και άκρη δεν θα βρούμε. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε το τί και γιατί το παίρνουμε. Μπορεί εγώ να θέλω να πληρώσω παραπάνω για μία πράσινη στεφάνη (που δεν θέλω), κάποιος άλλος θέλει να πληρώσει για ένα καντράν που έχει βγει μόνο 300 φορές. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Απλώς στην περίπτωση της seiko μου φαίνεται απίστευτο το πόσο ακριβά χρεώνει το yellow samurai. ΟΚ, σε 30-40 χρόνια η αξία του  μπορεί να είναι τεράστια (μπορεί και όχι), αλλά με 800 ευρώ παίρνεις πολύ καλύτερο seiko.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 01:13:16 μμ »
Οι limited edition παραγωγές είναι φρέσκο φρούτο για πολλές εταιρείες, και η κάθε εταιρία πατάει στήν δυναμική του ονόματος της για να μπορέσει να ανεβάσει την ζήτηση............

Άρα για να τελειώνουμε διότι για τους περισσότερους αυτό είναι ένα πολύ βαρετό ποστ...

Φιλικά

Nanagno.  

Κάθε άλλο παρά βαρετό το ποστ σου. Καλογραμμένο, και άκρως επεξηγηματικό με επιστημονικούς όρους ;)

Και το πιο ωραίο είναι οτι συμφωνούμε βάση του  : "Άρα για να τελειώνουμε διότι για τους περισσότερους αυτό είναι ένα πολύ βαρετό ποστ...το brand equity το πληρώνουμε και πολλές φορές εν γνώση/μετά από δική μας απόφαση (εν γνώση μας η Panerai με μία Unitas που κάνει $80 την πληρώνουμε 12-15 χιλιάρικα επειδή είναι limited πχ marina militare ή ακόμα και τα pre-vendome >1996) και όλα αυτά τα κάνουμε για την αναγνωρισιμότητα και αίσθημα ασφάλειας για το προϊών/υπηρεσία την οποία λάβαμε. Πάνω στα συναισθήματα μας τα οποία μία εταιρεία μας δημιουργεί βασίζεται λοιπόν το γνωστό σε όλους Marketing."

Άρα στην περίπτωση του samurai δεν είναι τόσο τρελλά τα λεφτά που ζητάει η seiko, γιατί αν αντί για seiko έλεγε rolex θα μπορούσε να ζητάει τα δεκαπλάσια.  :)

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 01:18:42 μμ »
Μπα, πολύ καλό και χρήσιμο ήταν το ποστ σου nanagno, πάρα πολύ εμπεριστατωμένο!
Το θέμα τί πληρώνουμε και τί παίρνουμε είναι πολυσυζητημένο και άκρη δεν θα βρούμε. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να εκλογικεύσουμε το τί και γιατί το παίρνουμε. Μπορεί εγώ να θέλω να πληρώσω παραπάνω για μία πράσινη στεφάνη (που δεν θέλω), κάποιος άλλος θέλει να πληρώσει για ένα καντράν που έχει βγει μόνο 300 φορές. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
Απλώς στην περίπτωση της seiko μου φαίνεται απίστευτο το πόσο ακριβά χρεώνει το yellow samurai. ΟΚ, σε 30-40 χρόνια η αξία του  μπορεί να είναι τεράστια (μπορεί και όχι), αλλά με 800 ευρώ παίρνεις πολύ καλύτερο seiko.

Μα μετά από όλα αυτά το θέμα δεν είναι αν παίρνεις κάτι καλύτερο. Είναι το συναίσθημα του limited.  Όπως συμφώνησες και με τον nagano πιο πριν, άλλος δίνει 12.000 για ένα pam με μια unitas τον 80$...μην μου πεις οτι με αυτά τα λεφτά δεν παίρνεις καλύτερα ρολόγια????

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 01:21:25 μμ »
Άρα δεν είναι μόνο το μάρκετινγκ, είναι και πρεστίζ, είναι αναγνωρισιμότητα, είναι και ποιότητα ...
Και αν τα βάλεις ''κάτω'', αναλογικά βλέπεις ότι είναι πιο συμφέρουσα αγορά το ROLEX DAYTONA ...

Φιλικά Στέφανος.

Μα το πρεστίζ και η αναγνωρισημότητα δεν είναι κομμάτι του marketing??? Αλλιώς πως θα μπορούσες να πουλάς ένα προϊόν 50% πάνω από την επίσημη τιμή καταλόγου.....
Τώρα για αν το Daytona είναι πιο συμφέρουσα αγορά επίτρεψέ μου να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί σήμερα είναι μόδα....σε δυο χρόνια δεν ξέρεις τι γίνεται ;)

Φιλικά Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #256 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:24:57 μμ »
......

Πάνω στα συναισθήματα μας τα οποία μία εταιρεία μας δημιουργεί βασίζεται λοιπόν το γνωστό σε όλους Marketing.

Φιλικά

Nanagno.  
Όχι ότι απλός δεν πρόλαβα να διαβάσω το μήνυμα σου,
αλλά εμπεριστατωμένα με επιχειρήματα, με γνώση και καθόλου κουραστικό,
με λίγα λόγια έμαθα πολλά !!! :up:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:26:25 μμ »
Ποτέ δεν θα πλήρωνα ούτε ευρώ παραπάνω για limited έκδοση σε σχέση με το ίδιο ευρείας παραγωγής. Δεν ενδιαφέρομαι για τέτοιου είδους αποκλειστικότητα. Μόνη περίπτωση είναι αν η περιορισμένη έκδοση έχει καποιες χρήσιμες (για εμένα) λειτουργικές βελτιώσεις, αλλά για λόγους συλλεκτικούς ή αισθητικούς ή πρεστίζ δεν θα το προτιμούσα.
Απλά θεωρώ ότι η seiko στην συγκεκριμένη περίπτωση χτύπησε ταβάνι όσον αφορά την υπερκοστολόγηση μίας, έστω, συλλεκτικής έκδοσης. Αν γνωρίζει κάποιος μία ακριβώς ίδια περίπτωση με μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων, θα'θελα να την δω, γιατί μου φαίνεται τεράστια.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #258 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 02:52:14 μμ »
..... Αν γνωρίζει κάποιος μία ακριβώς ίδια περίπτωση με μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων, θα'θελα να την δω, γιατί μου φαίνεται τεράστια.

Σε μικρά ποσά όπως στην συγκεκριμμένη περίπτωση από τα 200,00 € να πας στα 900,00 ναι μεν η ποσοστιαία διαφορά είναι μεγάλη αλλά η "δραχμική" μικρή. Φαντάσου τώρα σε ρολόι 5.000,00 € να βγει limited edition. ¨Αντε να κοστίζει τα διπλά λεφτά (10.000,00 €)  παραπάνω δεν θα πλήρωνε κανένας γιατί ναι μεν η ποσοστιαία διαφορά σε σχέση με το seiko είναι μικρή αλλά η "δραχμική" είναι τεράστια!!!!

Άλλωστε ανάμεσα σε 2 προϊόντα με το ίδιο ποσοστό κέρδους μεγαλύτερο κέρδος έχει το προϊόν με την μεγαλύτερη τιμή. ;)

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 04:53:44 μμ »
αββησος η  ψυχη του ανθρωπου......και πως θα ξεχωρισει.....γυαλιστερες πετρουλες και καθρεφτακια

αυτοκινητα ρολογια κουστουμια χειροποιητα πουκαμισα ζωνες απο εξωτικα δερματα θαυματα της μηχανικης .....

για να βγει το εγω μπροστα και να πει ειμαι και γω εδω .....να ξεχωρισει στην μικρη αναλαμπη της ζωης με ενα ενα βημα μπροστα

απο τους υπολοιπους για να αυτοεπιβεβαιωθει ....εσυ εχεις εκεινο αλλα το δικο μου ειναι καλυτερο γιατι το λενε ετσι και το

φτιαχνει ο ταδε σε ενα σπιτακι πισω απο την ταδε λιμνη

και κανει κωλοτουμπες με τα γραναζια κτλ ......μου αρεσει να ακουω τους δεικτες την νυχτα που νανουριζω τον γιο μου

μου αρεσει κατα τις δωδεκα ακουω το κλακ που αλλαζει η ημερομηνια, μου αρεσει το γυαλιστερο κομματι που κουβαλαω στο χερι μου

και μου λεει οτι αργησα και η γυναικα μου εχει φτιαξει τζιγεροσαρμαδες που μου αρεσουν....

τωρα αλλα ρολογια μου αρεσουν αλλα οχι θεμα γουστου για αλλα εχω τα λεφτα και για αλλα δεν εχω

απλα τα πραγματα ..........βγηκα οφφ τοπικ γιατι ονειρευομουν......

οσο για τα limited το και να μιλησουμε για logistics το κοστος παραγωγης μιας βαρδιας για να φτιαξει 300 ρολογια νομιζω οτι

ο επανασχεδιασμος τα καινουργια κομματια που φτιαχνονται κατα παραγγελια το ξεχωριστο δερματινο κουτι κτλ κτλ

δικαιολογουν την τιμη.......και για να μην παμε μακρια το limited της steinhart αυτα για αυτους που τσιμπανε

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=65&Sel_ID=12#65

και το απλο

http://www.steinhartwatches.de/index.php?id=67&artnr=120&Sel_ID=18#120

εσπειρα ανεμους?αν ναι ακονιζω τοο δρεπανι μου!!!! ολοι τα λεφτα μας θελουνε το κουμπι μας αναφερεται παραπανω

γιαπωνεζικα value for money? samurai shogun και geisha ελβετικα με δαφνες και φιλυριες και ομορφες λιμνες?  η επιλογη ειναι

δικη σας  στο τι μπιχλιμπιδια θα σας /μας πουλησουνε!

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...