Αποστολέας Θέμα: τρουφα  (Αναγνώστηκε 7034 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1738
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
τρουφα
« στις: Δεκέμβριος 10, 2008, 07:53:01 μμ »
τρουφα  και μεγαλου μεγεθους και σπανιοτητας η τιμες τους φτανουν τιμες tourbillon!

θεωρειται δε τρομερη γκουρμεδια και και οτι εχει τρομερα αρωματα

θεωρειται εφαμμιλο του χαβιαριου

http://www.troufa.com/

http://www.truffle.gr/
 
ειμαι off topic και το ξερω!


« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 11, 2008, 12:15:34 πμ από george_ »
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος ErnestoPap

  • 38mm case
  • Μηνύματα: 101
    • Προφίλ
Απ: ακομη ενα ρολοι !!
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 10, 2008, 07:58:35 μμ »
τρουφα  και μεγαλου μεγεθους και σπανιοτητας η τιμες τους φτανουν τιμες tourbillon!

θεωρειται δε τρομερη γκουρμεδια και και οτι εχει τρομερα αρωματα

θεωρειται εφαμμιλο του χαβιαριου

[url]http://www.troufa.com/[/url]

[url]http://www.truffle.gr/[/url]
 
ειμαι off topic και το ξερω!








Τι μαθαινουμε!!!! :smt021

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: ακομη ενα ρολοι !!
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 12:06:43 πμ »
τρουφα  και μεγαλου μεγεθους και σπανιοτητας η τιμες τους φτανουν τιμες tourbillon!

θεωρειται δε τρομερη γκουρμεδια και και οτι εχει τρομερα αρωματα

θεωρειται εφαμμιλο του χαβιαριου

[url]http://www.troufa.com/[/url]

[url]http://www.truffle.gr/[/url]
 
ειμαι off topic και το ξερω!




 Τι κρασί προτείνεις για συνοδεία; (off topic too...)

Αποσυνδεδεμένος grecellin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 3957
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 12:22:08 πμ »
Και για να καταλάβουμε το μεγαλείο της τρούφας θέλω να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μανιτάρι που "φυτρώνει" κάτι από το χώμα. Αυτοί που τα μαζεύουν χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους τα "λαγότο ταρτρούφο". Την τρούφα επίσης την ανακαλύπτουν και οι γουρούνες. Μπορούν να την μυρίσουν έστω και θαμένη. Και γιατί οι γουρούνες και όχι τα αρσενικά; Επειδή έχει το άρωμα των γεννητικών οργάνων του αρσενικού γουρουνιού, μια μυρωδιά στην οποία είναι ιδιαίτερα εξοικιωμένες.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 12:26:44 πμ »
Και για να καταλάβουμε το μεγαλείο της τρούφας θέλω να υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μανιτάρι που "φυτρώνει" κάτι από το χώμα. Αυτοί που τα μαζεύουν χρησιμοποιούν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους τα "λαγότο ταρτρούφο". Την τρούφα επίσης την ανακαλύπτουν και οι γουρούνες. Μπορούν να την μυρίσουν έστω και θαμένη. Και γιατί οι γουρούνες και όχι τα αρσενικά; Επειδή έχει το άρωμα των γεννητικών οργάνων του αρσενικού γουρουνιού, μια μυρωδιά στην οποία είναι ιδιαίτερα εξοικιωμένες.
Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι έχει τρομερά αρώματα;  :) :)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10423
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 06:53:54 πμ »
-Γυναίκα τι θα φάμε σήμερα;

-@#$%δια!  (ουπς! πιπέρι)

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

  • On the balance wheel
  • Μηνύματα: 2541
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 12:11:01 μμ »
-Γυναίκα τι θα φάμε σήμερα;

-@#$%δια!  (ουπς! πιπέρι)

Φιλικά
Δημήτρης

 :dielaughing: :jg: :lol: :smt082
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1738
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 10:55:44 μμ »
πρωσωπικα γουστα η απαντηση μου

 OPUS ONE Ενα κρασι για να το ανοιγεισ μια φορα το χρονο(πρωσωπικα αυτο κανω) και να το απολαυσεις μονος σου οι σοδειες τιμο

λογουνται στην ελλαδα απο 220 ευρω η φιαλη πρωσωπικη επιλογη vintage 1987

http://winemenu.net/Detail.asp?Product=5403

αλλη μια αριστη επιλογη ειναι ενα μαλτ κατα προτιμηση islay

αλλα αυτο ειναι αλλη σχολη και θα μας παρει ωρες

και επειδη τα λεφτα ειναι λιγα αυτον τον καιρο

αγοραστε μερικα μανιταρια portobello ψηστε τα στη σχαρα με αλλα λαχανικα  βαλτε και ενα ψαρονεφρακι απο διπλα και ανοιξτε

 ενα ελληνικο φρεσκο κρασι 2008 κατα τα αλλα nouveuo

κυκλοφορουν δυο τρια αυτη την εποχη αφηστε τα οικονομικα γαλλικα που κυκλοφορουν για τους σνομπ γαλλομαθεις

οσο ξερουν απο κρασι αλλο τοσο πινουν καλο κρασι.

i rest my case drinking carmanere
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 11:28:11 μμ »
Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά το Beaujolais είναι, κατά τη γνώμη μου, μέγιστο παράδειγμα θριάμβου του μάρκετινγκ εις βάρος της ποιότητας.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1738
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 11:41:27 μμ »
απολυτα !αν και η μεθοδος maceration carbonique δινει καταπληκτικα αποτελεσματα !

ενα κλασσικο κολπακι για να βγουν οι νεες σοδειες ποιο γρηγορα στη αγορα

καλυπτουν βεβαια και την αναγκη των καταναλωτων για κατι καινουργιο και μια ευκαιρια να ανοιξουν μια φιαλη

διχως ιδιαιετερο λογο! τα ελληνικα φρεσκα βγαινουν στην αγορα στις αρχες του μηνα απλως για να δειξουν δειγματα της φετινης

χρονιας που πρωσωπικα δεν μπορω να πω αν ειναι καλη η κακη λογω οτι τον τελευταιο καιρο ειμαι μονιμως συναχωμενος!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος adisson

  • 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 13, 2009, 09:31:47 μμ »
Με αεροπλανα και βαπορια φιλοι μου....
Ετσι ξεκινουν την διαθεση στην αγορα των Beaujolais καθε Νοεμβρη
Πολυ χαμηλων απαιτησεων κρασι απλα για να περασεις ευχαριστα 1-2 μηνες μεχρι να βγουν οι νεες σοδειες.Πανω απο 2€ η φιαλη με τιποτα και με τιποτα αγορα τους μετα τον φλεβαρη. Ασχετα αν στα ραφια κυκλοφορουν ακομα και περσινης σοδειας.... ουτε για εισχυτικο γευσης σε φακες.
Οσο για το τι κρασι συνοδευει την τρουφα φιλοι μου δεν μπορει να απαντηθει ετσι απλα...
Εξαρταται σε ποια συνταγη θα μπει και τι αλλο υπαρχει...
Ασχετα τωρα με την τρουφα...ενας πολυ απλος κανονας ειναι οτι στο 80% της ελληνικης κουζινας ταιριαζει ενα λευκο παλαιομενο σε βαρελι 3-6 μηνες (fume) κρασι... (ακομα και η παραδοσιακη ρετσινα περαν απο την οσμη της ρητινης ανηκει σε αυτην την κατηγορια). Εγω θα προτεινα ενα Γεροβασιλειου fume σαν ιδανικη σχεση ποιοτητας τιμης.

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 13, 2009, 10:58:42 μμ »
Επίσης και Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι.

Αποσυνδεδεμένος adisson

  • 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 13, 2009, 11:19:45 μμ »
και αυτο φιλε Νικολα ενα λευκο καπνιστο (δηλαδη παλαιομενο σε βαρελι ειναι) κρασι ειναι.... Δεν ειναι καθολου ασχημη επιλογη γιατι το βαρελι στρογγυλευει αφανταστα την οξυτητα του ασσυρτικου και διμιουργει ενα αρκετα ενδιαφερον μπουκε στην επιγευση

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 13, 2009, 11:25:19 μμ »
Θέλει όμως προσοχή ώστε να μην καλυφθεί το άρωμα του κρασιού από το βαρέλι.

Αποσυνδεδεμένος adisson

  • 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 13, 2009, 11:32:37 μμ »
φυσικα για αυτο συνηθως δεν περνα πανω απο 2-3 μηνες απο βαρελι...και ακομα λιγοτερο...απλα οσο πιο πολυ περασει απο βαρελι τοσο μεγαλυτερη δυνατοτητα να αντεξει χρονικα εχει...μιλαμε για 1-2 χρονια το πολυ για τα ελληνικα fume

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1738
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 14, 2009, 06:49:24 πμ »
Αν θυμαμε καλα  η ενωση παραγωγων του Pouilly εκανε ενστασεις στου παραγωγους που χρησιμοποιουν τον ορο fume
στην ελλαδα χρησιμοποιουνται πια οροι "reserve" "βαρελι" βεβαια εκει πεφτουν τρομερες πατεντες και πραγματα που δεν μπορω να αποκαλυψω γιατι θα γινουμε μπαχαλο ....παντως ειναι αξιοπεριεργο που παραγωγοι με μικρη δυναμικοτητα σε βαρελια
παραγουν τοσες μεγαλες ποσοτητες οινου περασμενου απο βαρελι και βεβαια πεφτει και το ερωτημα τοσα βαρελια τι τα κανουν?
Για να καταλαβετε ενα βαρελι μετα την χρησιμοποιηση του για 1,5 χρονο ειναι αχρηστο...εδωσε οτι εχει να δωσει σε αρωμα και εχει πεθανει..... :(
θα σας προτεινα να δοκιμασετε ΚΑΛΛΙΣΤΗ RESERVE αγορασμενη απο σοβαρη καβα και ΘΑΛΛΑΣΙΤΗ ΒΑΡΕΛΙ...ο τελειος συνδυασμος ειναι στρειδια ,μυδια, γυαλιστερες και μια απλη πρασινη σαλατα εποχης ..
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος adisson

  • 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 14, 2009, 08:56:02 πμ »
Φιλε acidblack για το fume δεν εχεις αδικο οπως επισης και για τους ογκους των οινων ανα περιοχη...αν ανοιξω το στομα μου και τα αρχεια μου με εικονικα τιμολογια θα κλαψουν πολλοι (ημουν στο χωρο πανω απο 10 χρονια σε marketing,οργανωση γευσιγνωσιων και κριτικες εστιατοριων κ.α)
Τα λευκα παλαωμενα δεν περνανε [ανω απο μερικους μηνες στο βαρελι και φυσικα τα βαρςλια αυτα ξαναχρησιμοποιουνται...Αυτο που λες συμβαινει κυριως με τα ερυθρα κρασια (πχ οι Νεμεες κατα μεσο ορο μενουν σε βαρελι 6 μηνες γιατι ειναι μαλακα κρασια με ηπιες ταννινες σε αντιθεση με τα ξυνομαυρα και τα cabernet)
Στον συνδυασμο που προτεινεις εγω θα διαφωνησω λιγο και θα προτεινα ένα φρεσκο μοσχοφιλερο ή ενα φρεσκο ασσυρτικο για να ισορροπησει την απαλη γευση των θαλασσινων και να αναδειξει το αρωμα της θαλασσας....
Συμφωνω απολυτα με την Καλλιστη αλλα αρνουμαι να δοκιμασω Θαλλασιτη....οτι ''παραγει'' ο Ποτης για εμενα ειναι off για δικους μου λογους...

Αποσυνδεδεμένος adisson

  • 45 mm case (τουλαχιστον)
  • 34mm case
  • Μηνύματα: 33
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 14, 2009, 08:57:48 πμ »
μαλλον πρεπει να ανοιξουμε topic για κρασια

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

  • 46mm case
  • Μηνύματα: 914
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 14, 2009, 10:30:07 πμ »
Ως προς το Ασύρτικο, να μην ξεχνάμε τον Σιγάλα και τον Χατζιδάκη.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1738
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
Απ: τρουφα
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 14, 2009, 01:52:05 μμ »
χτες το βραδυ γιορταζα την απολυση μου την επισημη .....οποτε ανοιξα διαφορα μπουκαλια εκοψα τυρια ειχα κοσμο αργα το βραδυ ο σκυλος σαλταρε απο τον κοσμο που τον χαιδευε ....ανοιξα και εναν ''Θαλλασιτη" ΒΑΡΕΛΙ....μου εκανε τρομερη εντυπωση ...ο χαρακτηρας του συγκεκριμενου κρασιου ...για τα λεφτα του θα το βαθμολογουσα 8/10 και ειμαι και αυστηρος ....βεβαια ηταν απο τις καλες σοδειες της σαντορινης....η σαντορινη βαρελι ειναι απο τις ποιο αγαπημενες ετικετες αλλα για φρεσκα ασυρτικα παραμενω μπουταρικος καλλιστη του 2008 και σαντορινη 2008 ειναι διαμαντακια ...κριμα που δεν ειχαν στην αποθηκη χτες που πηγα να παρω τις τελευταιες μου προμηθειες ...
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...