Αποστολέας Θέμα: Το δικο σας HOLY GRAIL!!!!(μεγαλος ποθος!!)  (Αναγνώστηκε 252707 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
Απ: Το δικο σας HOLY GRAIL!!!!(μεγαλος ποθος!!)
« Απάντηση #240 στις: Ιανουάριος 11, 2011, 03:42:02 μμ »
Θα παραμείνω στο JLC..  ;D

Σε νιώθω... ίσα που το αντέχεις  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος GoldenEye

• Just Registered
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #242 στις: Ιανουάριος 15, 2011, 02:31:58 μμ »
   Aυτό το Sinn το είχα καψουρευτεί κι εγώ μια εποχή...πολύ ωραίο!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #243 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 01:32:40 πμ »

Uploaded with ImageShack.us

Αααχχ :smt049 :smt049 :smt049 , έρωτας αγιάτρευτος ;D Αυτό εδώ,κι ας μη πάρω ποτέ ξανά ρολόι ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #244 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 11:56:29 μμ »

Αααχχ :smt049 :smt049 :smt049 , έρωτας αγιάτρευτος ;D Αυτό εδώ,κι ας μη πάρω ποτέ ξανά ρολόι ;D ;D

Καταπληκτικό ρολόι!
Για την ιστορια να πούμε οτι υπάρχουν δύο μοντέλα το 15300 και το 15202 (γνωστο και ως jumbo στην ωρολογιακή αργκο λόγω του λίγο πιο μεγάλου μεγέθους του) με αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή τους και δύο εντελώς διαφορετικές καλίμπρες, την 2120 (JLC) και την 3120 (AP).
Βασικές διαφορές τους η τιμή τους, το πάχος τους και η μη υπαρξη δεικτη δευτερολεπτων.
Κατπληκτικό ατσάλι δουλεμένο στο χέρι με μοναδικό τρόπο και μεθοδολογία τοσο στην κάσα όσο και στο μπρασελέ. Ωστόσο πολύ ευαίσθητο!
Σημειώστε ότι το χειροποίητο μπρασελέ του δεν διπλώνει, έτσι όταν το ρολοι το ακουμπάς στο τραπέζι η κάσα δεν έρχεται ποτέ σε επαφή μe τo μπρασελέ. (Οι συλλέκτες το χρησιμοποιούν ως τρόπο για να καταλαβαίνουν εάν το ρολόι είναι γνήσιο)
Το dial τους μοναδικό με clous de Paris "νυχια Παρισιού" η checker dial όπως το λενε στην AP.
Στα μείον τους το ακριβο σερβις αλλά πάλι τι μας ενδιαφέρει αυτό σε τέτοιo ρολόι? :rolleyes:

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #245 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 12:17:50 πμ »
   Ωραίες πληροφορίες Λάμπρο. Νομίζω πως αααααααααααααν κάποτε έπαιρνα κάτι από ΥΩ, αυτό θα ήταν ΑΡ Royal Oak...το μεγάλο βέβαια ;D

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #246 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 12:26:08 πμ »
Σου (και μου) το ευχομαι να το πάρω!
Eιναι icon ρολόι με την ποιότητα κατασκευής του να είναι μοναδική.
Από την εταιρεία λένε ότι έχουν τους πιο πολλούς watcmakers/masters από οποιαδήποτε άλλη... .
Επίσης να πώ ότι το γυάλισμα του ρολογιού στα πλαίσια ενός σέρβισ γινεται αυστηρά και μόνο στο χέρι και στο εξωτερικό!

Μου την δίνει αφάνταστα που η ίδια εταιρεία σε άλλα ρολόγια πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #247 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 12:37:47 πμ »
Ωραίο ρολόι !!!

Κατά σύμπτωση προχτες το βράδυ διάβαζα γι' αυτό:

http://www.timezone.com/library/extras/201012035459

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #248 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 02:29:12 πμ »
Σου (και μου) το ευχομαι να το πάρω!
Eιναι icon ρολόι με την ποιότητα κατασκευής του να είναι μοναδική.
Από την εταιρεία λένε ότι έχουν τους πιο πολλούς watcmakers/masters από οποιαδήποτε άλλη... .
Επίσης να πώ ότι το γυάλισμα του ρολογιού στα πλαίσια ενός σέρβισ γινεται αυστηρά και μόνο στο χέρι και στο εξωτερικό!

Μου την δίνει αφάνταστα που η ίδια εταιρεία σε άλλα ρολόγια πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το "ξερό" ρολόι,όπως προσωπικά το ονομάζω. Ρολόι με μεγάλο χαρακτήρα,μηχανή τούμπανο και χωρίς πολλές σάλτσες και μπιχλιμπίδια ;D Η Audemars Piguet έχει τεχνολογία τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά,κι επειδή μ'αρέσει ΠΑΝΤΑ να τεκμηριώνω αυτά που λέω,ορίστε ;D ;D :supz: :supz: =D> :god: :respect:
 43.200 vph   με audemars piguet escapement. (α κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω και δε το ξέρω,έχω διαβάσει γι'αυτό το θηρίο οτι με το escapement που χρησιμοποιεί,σε κάποιο σημείο του μηχανισμού,δε τοποθετείται το Breguet Overcoil,λόγω των υψηλών ταλαντώσεων.Είναι και καλά free lubrication,γνωρίζετε κάτι γι'αυτό μήπως?) ??? ???

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #249 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 12:43:08 μμ »
Το "ξερό" ρολόι,όπως προσωπικά το ονομάζω. Ρολόι με μεγάλο χαρακτήρα,μηχανή τούμπανο και χωρίς πολλές σάλτσες και μπιχλιμπίδια ;D Η Audemars Piguet έχει τεχνολογία τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά,κι επειδή μ'αρέσει ΠΑΝΤΑ να τεκμηριώνω αυτά που λέω,ορίστε ;D ;D :supz: :supz: =D> :god: :respect:
 43.200 vph   με audemars piguet escapement. (α κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω και δε το ξέρω,έχω διαβάσει γι'αυτό το θηρίο οτι με το escapement που χρησιμοποιεί,σε κάποιο σημείο του μηχανισμού,δε τοποθετείται το Breguet Overcoil,λόγω των υψηλών ταλαντώσεων.Είναι και καλά free lubrication,γνωρίζετε κάτι γι'αυτό μήπως?) ??? ???

Κώστα, αναμφίβολα έχεις ακριβό γούστο (οπτικά μας τα χαλάει λίγο, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα….)
Αν καταλαβαίνω καλά, το escapement της AP λανσάρεται ως lubrication free. Επίσης, δεν έχει brequet σπιράλ (overcoil) λόγω της διαφορετικής μηχανικής λειτουργίας του escapement. (για πιο πολλές τεχνικές λεπτομέρειες δες εδώ http://www.tp178.com/wsw/ap_ne/ap_new_escapement.htm )
Μεταξύ άλλων, το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο ρολόι (εκτός από την τιμή του) είναι ότι ουσιαστικά λειτουργεί σε πολύ υψηλές συχνότητες με ικανοποιητικό power reserve (η σχέση των δύο είναι συνήθως αντίστροφη).

Το free lubrication κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει και εξ’ ορισμού να συνεπάγεται no lubrication at all, δεδομένου ότι ή μακροχρόνια λίπανση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την σωστή χρονομετρία ενός μηχανικού συνόλου.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι σε ένα σέρβις του συγκεκριμένου ρολογιού, λίγο λαδάκι θα πρέπει να μπει και στο escapement, με την αντίστοιχή επιβάρυνση.   

O Brequet είχε πεί «φέρτε μου ένα τέλειο λάδι και εγώ θα φτιάξω το τέλειο ρολόι».  

Πάραυτα, επειδή είμαι και εγώ ομοιοπαθής (μου αρέσει να τεκμηριώνω αυτά που λέω) δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η ΑΡ δικαιολογεί από μηχανολογική άποψη, την τιμή των ROO. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο με την ΑP και τα ROO, αλλά και με την HUBLOT.
Αλλά ίσως κάποια πράγματα δεν χρειάζονται περαιτέρω τεκμηρίωση, όταν οι πωλήσεις βουλώνουν πολλά στόματα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #250 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 06:13:16 μμ »
Κώστα, αναμφίβολα έχεις ακριβό γούστο (οπτικά μας τα χαλάει λίγο, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα….)
Αν καταλαβαίνω καλά, το escapement της AP λανσάρεται ως lubrication free. Επίσης, δεν έχει brequet σπιράλ (overcoil) λόγω της διαφορετικής μηχανικής λειτουργίας του escapement. (για πιο πολλές τεχνικές λεπτομέρειες δες εδώ http://www.tp178.com/wsw/ap_ne/ap_new_escapement.htm )
Μεταξύ άλλων, το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο ρολόι (εκτός από την τιμή του) είναι ότι ουσιαστικά λειτουργεί σε πολύ υψηλές συχνότητες με ικανοποιητικό power reserve (η σχέση των δύο είναι συνήθως αντίστροφη).

Το free lubrication κατά την ταπεινή μου άποψη δεν πρέπει και εξ’ ορισμού να συνεπάγεται no lubrication at all, δεδομένου ότι ή μακροχρόνια λίπανση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την σωστή χρονομετρία ενός μηχανικού συνόλου.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι σε ένα σέρβις του συγκεκριμένου ρολογιού, λίγο λαδάκι θα πρέπει να μπει και στο escapement, με την αντίστοιχή επιβάρυνση.   

O Brequet είχε πεί «φέρτε μου ένα τέλειο λάδι και εγώ θα φτιάξω το τέλειο ρολόι».  
 Πάραυτα, επειδή είμαι και εγώ ομοιοπαθής (μου αρέσει να τεκμηριώνω αυτά που λέω) δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η ΑΡ δικαιολογεί από μηχανολογική άποψη, την τιμή των ROO. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο με την ΑP και τα ROO, αλλά και με την HUBLOT.
Αλλά ίσως κάποια πράγματα δεν χρειάζονται περαιτέρω τεκμηρίωση, όταν οι πωλήσεις βουλώνουν πολλά στόματα.

Ααα,κατάλαβα τι παίζει τώρα με το free lubrication,σ'ευχαριστώ πολύ Λάμπρο ;D ;D Όσον αφορά για το "ακριβό μου γούστο" που ανέφερες,δε πιστεύω πως είναι κακό έτσι?χαχαχαχα :dielaughing: ;D Άσχετο : Πήγα τώρα αυτές τις μέρες και "χάζευα" το Overseas της VC,το ρολόι απλά δεν υπάρχει ;D Βέβαια με το που άκουσα την τιμή,έφυγα ολοταχώς απ'το μαγαζί. Γι'αυτό έχω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, έχω ένα μεγάλο δίλημμα. Vacheron Constantin Overseas ή Audemars Piguet Royal Oak??  Δύσκολη απόφαση πιστεύω κατά την γνώμη μου. ;D Αυτά είναι τα 2 μου holy grail. ;D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #251 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 06:47:40 μμ »

Vacheron Constantin Overseas ή Audemars Piguet Royal Oak?? 

Kανένα............είσαι μικρός  :smt030 ακόμη για τέτοια........έχουμε άλλοι :grandpa: προτεραιότητα..... :lol:

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #252 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 07:07:08 μμ »
Ααα,κατάλαβα τι παίζει τώρα με το free lubrication,σ'ευχαριστώ πολύ Λάμπρο ;D ;D Όσον αφορά για το "ακριβό μου γούστο" που ανέφερες,δε πιστεύω πως είναι κακό έτσι?χαχαχαχα :dielaughing: ;D Άσχετο : Πήγα τώρα αυτές τις μέρες και "χάζευα" το Overseas της VC,το ρολόι απλά δεν υπάρχει ;D Βέβαια με το που άκουσα την τιμή,έφυγα ολοταχώς απ'το μαγαζί. Γι'αυτό έχω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, έχω ένα μεγάλο δίλημμα. Vacheron Constantin Overseas ή Audemars Piguet Royal Oak??  Δύσκολη απόφαση πιστεύω κατά την γνώμη μου. ;D Αυτά είναι τα 2 μου holy grail. ;D

Και τα δύο καταπληκτικά ρολόγια.
Το overseas ειναι και δικό μου holy grail.
Το μεγάλο του πλεονέκτημα έναντι του royal oak
ειναι η μεγαλυτερη υδατοστεγανοτητα (150m vs 50m).
Αυτό και μόνο νομίζω ότι δίνει απάντηση στο δίλημμά σου!

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #253 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 07:17:03 μμ »
Και επειδή νομίζω ότι η τιμή και των 2 ειναι απαγορευτική,
προτείνω και αυτό σαν εναλλακτική και πολύ οικονομικότερη λύση:

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #254 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 07:34:39 μμ »
Kανένα............είσαι μικρός  :smt030 ακόμη για τέτοια........έχουμε άλλοι :grandpa: προτεραιότητα..... :lol:
Χαχαχαχα,δεν είναι απόλυτο αυτό.Που να δείς ένας φίλος φίλου μου,που έχει χρυσό Patrimony Traditionelle Chronograph 30.000 euro.Και είναι μόλις 22 ετών.Τυχερός ο άτιμος.! ;D ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #255 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 07:35:39 μμ »
Και επειδή νομίζω ότι η τιμή και των 2 ειναι απαγορευτική,
προτείνω και αυτό σαν εναλλακτική και πολύ οικονομικότερη λύση:

Συμφωνώ με τον Κώστα  ;D ;)

Αποσυνδεδεμένος chrisrazor

• 38mm case
  • Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    • Προφίλ
    • www.softone.gr
« Απάντηση #256 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 07:47:25 μμ »
Χαχαχαχα,δεν είναι απόλυτο αυτό.Που να δείς ένας φίλος φίλου μου,που έχει χρυσό Patrimony Traditionelle Chronograph 30.000 euro.Και είναι μόλις 22 ετών.Τυχερός ο άτιμος.! ;D ;D
Το ερώτημα σ' αυτή την περίπτωση είναι πόσο "ίδρωσε" για να το αποκτήσει και εάν καταλαβαίνει τι φοράει ή όταν κοιτάει στο αριστερό του χέρι απλώς γυαλίζει κάτι ωραίο!!!
Τώρα που θα έχουμε wi-fi παντού τι τα θέλουμε τα ρολόγια !

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #257 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 08:12:01 μμ »
Το ερώτημα σ' αυτή την περίπτωση είναι πόσο "ίδρωσε" για να το αποκτήσει και εάν καταλαβαίνει τι φοράει ή όταν κοιτάει στο αριστερό του χέρι απλώς γυαλίζει κάτι ωραίο!!!
Δεν ίδρωσε καθόλου, ;Dαχαχαχα.Πάντως για το αν ξέρει το τι σημαίνει Vacheron Constantin,θα το καταλάβεις μόλις δεις τα χιλιάδες χτυπήματα που του έχει κάνει.Απο την μια εντάξει το παλικάρι,μπορούσε να το πάρει και το πήρε.Απο την άλλη δεν είναι σωστό κάποιος να φοράει VC και να του συμπεριφέρεται κατα αυτόν τον τρόπο. >:( Ετσι δεν ειναι;

Αποσυνδεδεμένος chrisrazor

• 38mm case
  • Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
    • Προφίλ
    • www.softone.gr
« Απάντηση #258 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 10:15:50 μμ »
Όλα σχετικά είναι . Από την δική μας μεριά ξεπερνά τα όρια της ιεροσυλίας και της βαρβαρότητας , από την δική του για να καταλάβει τα αμέσως προηγούμενα λόγια μου

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Θ Ε Λ Ε Ι    Λ Ε Ξ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Τώρα που θα έχουμε wi-fi παντού τι τα θέλουμε τα ρολόγια !

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #259 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 11:08:47 μμ »
τι θα λεγατε για αυτο?????!!!!!!!!!
ROLEX DEEPSEA

πως σας φαινεται??????
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1