Πρώτα στις προτιμήσεις μου, είναι τα ρολόγια των οποίων η σχεδίαση αποπνέει κάτι κλασικό, διαχρονικό, παραδοσιακό και νοσταλγικό...
Μ'αρέσει το ρολόι να έχει την πιο κλασική μορφή του, δηλαδή λιτό καντράν και αριθμούς...με μια μικρή προτίμηση στους αραβικούς, αν και με ελκύουν αρκετά και οι λατινικοί τελευταία...
Αν με ρωτούσε τώρα κάποιος για το Holy Grail μου, θα έλεγα με ευκολία ότι είναι το παρακάτω Urban Jurgensen reference 2240 Jules Collection, στα 40mm. Είναι το ρολόι που θαυμάζω στο διαδίκτυο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αυτό, καθώς και το μοντέλο με την φάση της Σελήνης, το 2340. Λίγο περισσότερο όμως το πρώτο, λόγο της πιο καθαρής σχεδίασης.
Δεν έχει τύχει να δω μοντέλα της εταιρίας από κοντά (δύσκολο) , αλλά πιστεύω σ'αυτήν την περίπτωση, θα μου άρεσαν ακόμη περισσότερο...Αλλά σ'αυτές τις τιμές...θα παραμείνουν απλώς αντικείμενα θαυμασμού...
Είναι μοντέλα που απ'ότι διαβάζω, έχουν αρκετή δουλειά στο χέρι, όχι μόνο ο μηχανισμός, αλλά και το καντράν (το οποίο είναι βουρτσισμένο με ειδική διαδικασία, για να αποκτήσει την ανάγλυφη επιφάνεια), οι δείκτες είναι επίσης χειροποίητοι και έχουν αποκτήσει το μπλε χρώμα μέσω θέρμανσης κτλ.
Η χρήση των καλλιγραφικών αριθμών στυλ breguet δίνουν στο ρολόι τον ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο θα έλεγα χαρακτήρα. Η χρυσή κάσα έχει και αυτή μια πολύ ωραία σχεδίαση, που κάνει το ρολόι ακόμη πιο όμορφο.
Ο μηχανισμός τους είναι ορατός από το πίσω κρύσταλλο, και είναι κουρδιστός (manual winding). Είδα ένα σχόλιο στο νετ, από κάποιον που παρακολούθησε τη χρονομετρία του για 2 εβδομάδες (μοντέλο 2240) , και ανέφερε ότι είχε μια απόκλιση μόλις 1sec! Μάλιστα, σχολίασε ότι δεν είχε ποτέ ρολόι μηχανικό με αυτή την ακρίβεια, και ότι δε ξέρει πως το πέτυχε αυτό η εταιρία, αλλά σίγουρα ξέρει να ρυθμίζει καλά τα ρολόγια της...
Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της εταιρίας, καθώς και από την σελίδα της στο fb.
Και εδώ το επίσης πολύ όμορφο 2340 με τη φάση της Σελήνης (φώτο από horasyminutos)
Το πίσω μέρος, που είναι παρόμοιο και στα 2 μοντέλα.