Ψάχνωντας στο internet βρήκα αυτήν την σελίδα
[url]http://www.longislandwatch.com/Laco-Watches-1.htm[/url]
και συγκεκριμένα το Laco XL Type A Dial Swiss Automatic Pilot Watch with Sapphire Crystal #861717 στην τιμή $799 δηλαδή γύρω στα 610 euro.
Mεγάλη διαφορά περίπου 236 euro από το επίσημο site της Laco που το συγκεκριμένο ρολόι το έχει 850 euro.Ξέρει κανείς αυτην την σελίδα, είναι αξιόπιστη; η θα φάμε καμιά μηχανή.
Φίλε μου, το συγκεκριμένο μαγαζί βρίσκεται στην Αμερική, οπότε έχει μεν χαμηλότερη τιμή λόγω ισοτιμίας €/$, αλλά ελοχεύει η πιθανότητα τελωνείου και δασμών, οπότε τότε θα σου βγει ακριβότερο.
Επί της ουσίας, έχω το Laco Baumuster-B ( όπως η πρώτη φωτό σου) αυτόματο, με ΕΤΑ2824, 42χιλ. και ζαφείρι, αλλά την πιο παλιά έκδοση, με τη μικρή κορωνα.
Το ρολόι είναι μια χαρά, βεβαίως ιστορικότατο, δεν έχω κανένα πρόβλημα, πρεπει όμως να πω ότι αυτή ματ σατινέ κάσα παραείναι "στρατιωτική" για μένα....
Με άλλα λόγια τα Stowa, αλλά και τα Steinhart, Archimede κλπ. δείχνουν πιο "πλούσια"....
Επαναλαμβάνω, μιλάω για την πιο παλιά έκδοση, της προηγούμενης διοίκησης της εταιρείας, τότε που το Laco B-uhr κόστιζε <500 €. Τώρα δεν ξέρω, ίσως να'ναι διαφορετικά, και γι' αυτό να τα κοστολογούν τόσο ακριβότερα....