Αποστολέας Θέμα: ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥ  (Αναγνώστηκε 19615 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥ
« στις: Ιανουάριος 05, 2009, 09:47:56 πμ »
Καλημέρα και Καλή Χρονάι σε Ολα τα μέλη της Δικτυακής Ομάδας :)
Εύχομαι το 2009 να φέρει σε όλους υγεία, χαρά, ευτυχία και το βασικότερο περισσότερα ρολόγια.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν γνωρίζει κάποιος πληροφορίες για ρολόγια τοίχου.
Εχω διαβάσει ότι πρωτοπόροι στο χώρο είναι οι Γερμανοί και Βρετανοί και ακολουθόύν οι Αυστριακοί.
Θα εκτιμούσα τη γνώμη από τα μέλη του φόρουμ
Επίσης θα ήθελα να μάθω για καταστήματα στην Αθήνα που να πωλούν ρολόγια τοίχου καινούργια ή δεύτερο χέρι

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 01:45:17 μμ »
Ουδείς  ???

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 01:55:26 μμ »
50 άτομα έχουν διαβάσει το post σου αλλά κανείς δεν γνωρίζει τίποτα???

είναι δυνατόν να υπάρχει αναπάντητο ερώτημα στο φόρουμ μας??? πολύ σπάνιο φαινόμενο!!! ::)
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:07:38 μμ »
Χαίρομαι που έλαβα έστω και ένα σχόλιο αγαπητέ φίλε Nanagno :D

Ισως να είναι κάπως εξεζητημένο δεν ξέρω..

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:11:46 μμ »
καλα ρολογια τοιχου θα βρεις απο το νετ και ναι οι Γερμανοι εχουν καλα ρολογια τοιχου
δες στο ebay!

στην Αθηνα θα βρεις λογικα πολλα κατα μοναστηρακι μερια
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 07, 2009, 02:13:04 μμ από Nanagno »

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:30:02 μμ »
Ξέρεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα να μου προτείνεις warover;

Το θέμα είναι τι γίνεται με τη μεταφορά και την εγγύηση σε περίπτωση που η αγορά του ρολογιού γίνει από το εξωτερικό.

Το μοναστηράκι όντως θα είναι μια καλή πηγή

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:34:32 μμ »
Ξέρεις κάποια συγκεκριμένη μάρκα να μου προτείνεις warover;

Το θέμα είναι τι γίνεται με τη μεταφορά και την εγγύηση σε περίπτωση που η αγορά του ρολογιού γίνει από το εξωτερικό.

Το μοναστηράκι όντως θα είναι μια καλή πηγή

εδω θα δεις μερικους για να ψαξεις
http://en.wikipedia.org/wiki/Clock_Companies
 τωρα για εγγύηση  δεν μπορω να σου πω μιας και δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα εταιρειες που βγαζουν μηχανικα ρολογια τοιχου

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:38:18 μμ »
δες και εδω αλλα δεν το ξερω καθολου αυτο το e shop σαν αξιοπιστια
http://www.germanclockmaker.com/largewallclocks

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:48:33 μμ »
Σευχαριστώ πολύ για την πολίτιμη βοήθεια warover

Θα το ψάξω το θέμα

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 11:16:58 πμ »
Καλημέρα,
Αν ψάχνετε για ρολόι τοίχου με κούκο τότε η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία στον χώρο είναι η Loetscher Ελβετίας που έχει μεγάλη συλλογή με, ή χωρίς μουσική και οι τιμές της είναι λογικές.
Το link είναι http://www.loetscher.ch/clocks.htm

Βέβαια ρολόγια τοίχου αριστουργήματα μεγάλου τεχνικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια υψηλής τιμής (από 10.000 ευρώ μέχρι όσο θέλετε, αφού κάποια από αυτά έχουν πολύ πολύπλοκους μηχανισμούς και ενδείξεις) κατασκευάζουν και πολλοί ωρολογοποιοί, όπως ο Philippe Wurtz, ο Alain Silberstein και κάποια μέλη της A.H.C.I. (Académie Horlogère des Créateurs Indépendants). Μια εντυπωσιακή εναλλακτική ιδέα είναι τα ρολόγια τοίχου που χρησιμοποιούν για την ένδειξη της ώρας κάποιο υγρό. Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο από τα παραπάνω θα μπορούσα να επεκταθώ με παραδείγματα αφού μου περιγράψετε την προσδοκία σας (υλικό, όγκο, στυλ, τιμή κλπ).

Η επιλογή είναι ακόμη και σε αυτόν τον χώρο μεγάλη. Υπάρχει ακόμη και ρολόι "με κούκο" για τους φίλους του Mini Cooper, στο οποίο κάθε ώρα ένα αυτοκινητάκι πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από το ρολόι.
Το link είναι https://shop.bmwgroup.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Store-MINIShop-Site/en_GB/-/EUR/Migration-Start?shop=MINI

Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι και η τοποθέτηση του κορυφαίου επιτραπέζιου ρολογιού Atmos της Jaeger-LeCoultre στον τοίχο πάνω σε ένα ροφάκι.

Ελπίζω να βοήθησα χωρίς να σας ανοίξω την όρεξη σε επικίνδυνο (οικονομικά) βαθμό.

Κ.Σ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2009, 11:32:10 πμ από Nanagno »
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 10:35:17 μμ »
sorry nanagno για την καθυστερημενη απαντηση  :D
εγω εχω παρει απο την εταιρεια του λινκ απο Γερμανια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
http://www.kieninger.com/english/index.htm
και με ποικιλια ρολογιων και τιμων

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 11:17:17 πμ »
Καλημέρα Μεγάλε,

Εριξα μια ματία στο link που ανέφερες και όντως υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα ρολόγια.Το κακό είναι ότι δεν αναφέρουν τιμές. Μήπως γνωρίζεις εσύ ενδεικτικά σε τι επίπεδα κυμαίνονται ;
Επίσης θέλω να σε ρωτήσω εσύ με ποιό τρόπο το αγόρασες καθώς απόσο είδα δεν υπάρχει αντιπρόσωπος τους στην Ελλάδα ;

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 02:28:00 μμ »
...
Το link είναι http://www.loetscher.ch/clocks.htm

...
Κ.Σ.

Καλησπέρα στην παρέα,

ευχαριστώ τον κ. Στήκα για το site των ρολογιών τοίχου! Έχω στείλει mail και περιμένω απάντησή τους για τη διαδικασία αγοράς. Αν κάποιος έχει αγοράσει από εκεί και ξέρει τη διαδικασία θα το εκτιμούσα αν μου το έλεγε με π.μ.

Φιλικά
Νίκος
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 09:51:18 μμ »
eliasfra φιλε οι τιμες τους ποικιλουν απο 300-400 εως και 4.000  ;D
εγω αυτο που πηρα εκανε 350 ευρω και αφου εκανε την πληρωμη με τραπεζικη μεταφορα που ηρθε με κουριερ
ναι δεν εχουν αντιπροσωπο στην Ελλαδα αλλα πιστευω οτι καποιος θα βρεθει που να ξερει απο ρολογια τοιχου
αλλοιως πισω με κουριερ για σερβις , εξ αλλου δεν νομιζω οτι θα χρειαζεται συχνα σερβις

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 13, 2009, 01:10:11 μμ »
Φίλε Μεγάλε πιστέυω ότι οι τιμές είναι σε λογικά πλαίσια. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινείς περίμενα να ξεκινάνε από αστρονομικό αριθμό :)
Δεν με απασχολεί τόσο το θέμα της συντήρησης γιατί όπως πολύ σωστά είπες δεν νομίζω ότι θα υπάρχει και ιδιαίτερη ανάγκη για συντήρηση.
θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσα να πάρω grandfathers clock που είναι το όνειρο μου αλλά είναι δύσκολο και κοστοβόρο εγχείρημα :)
Εσύ ποιο ακριβώς πήρες φίλε ;
Οι εντυπώσεις σου Καλές ;

Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος cercum

• 38mm case
  • Haute horlogerie
    • Προφίλ
    • Www.Rologas.Com
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 26, 2009, 10:37:37 μμ »
Φιλτατε το ονομα στο ρολοι τοιχου ειναι ένα/
το Junghans!

Παραδοση στο ρολοι τοιχου, όσα έτυχε να κάνω συντήρηση ,βρίσκοταν στην καλύτερη κατάσταση απο όλα, σαν να μην τα άγγιζε ο χρόνος...

Κανένας ρολογας δν θα στο αρνηθει αυτό///
Τικ τακ, τικ τακ

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 27, 2009, 09:42:08 πμ »
Δεν την είχα ακούσει τη συγκεκριμένη μάρκα για να είμαι ειλικρινής. Απόσο είδα στο internet είναι αμερικανικής προέλευσης. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν υπάρχει αντιπρόσωπος ή σημείο πώλησης στην Ελλάδα...

tibardos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 07, 2009, 08:57:48 μμ »
προσφατα επεσε στα χερια μου ενα εντυπο απο το τηλεμαρκετινκ το οποιο αναφερει οτι εχει 3 διαφορετικα σχεδια ρολογιων τοιχου (με κουκο) απο την περιοχη του...μελανα δρυμου..!!!??? της νοτιας γερμανιας, και οπως ειδα στην ιστοσεληδα τους αρκετα ομορφα.καικαλουτσικες τιμες.

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 03:05:00 μμ »
Βασίλη έχεις περισσότερες πληροφορίες ;

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 09, 2009, 06:04:03 μμ »
προσφατα επεσε στα χερια μου ενα εντυπο απο το τηλεμαρκετινκ το οποιο αναφερει οτι εχει 3 διαφορετικα σχεδια ρολογιων τοιχου (με κουκο) απο την περιοχη του...μελανα δρυμου..!!!??? της νοτιας γερμανιας, και οπως ειδα στην ιστοσεληδα τους αρκετα ομορφα.καικαλουτσικες τιμες.

Καλά, η συγκεκριμένη εταιρεία, μαζί με κάποια άλλη που για ευνόητους λόγους δε κατονομάζω, στην προσπάθεια να διαφημίσει τα προιόντα της προκαλεί την νοημοσύνη των καταναλωτών. Έχω διαβάσει καταλόγους (τα κεντρικά της γραφεία τυγχάνει να είναι κοντά στο μαγαζί μου) όπου περιγράφουν χαρακτηριστικά των προιόντων τους και είναι πραγματικά να σε πιάνουν τα γέλια!
Που να διαβάσετε σχόλια και προδιαγραφές για κάτι ρολόγια που πουλάει, να γελάει ο κάθε πικραμένος!

Θα έλεγα εν ολίγης ότι πρόκειται για προιόντα εφάμιλης ποιότητας (και λογικής) με αυτά που πουλάνε οι μαύροι και οι Κινέζοι, απλά έχουν υποστεί το "λίφτινγκ" του -όποιου- marketing. Και όποιος τσιμπίσει....