Αποστολέας Θέμα: STOWA  (Αναγνώστηκε 48791 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
STOWA
« Απάντηση #60 στις: Μάιος 01, 2015, 03:58:14 μμ »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: STOWA
« Απάντηση #61 στις: Νοέμβριος 07, 2015, 11:46:18 μμ »

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Νοέμβριος 11, 2015, 11:58:00 μμ »
Stowa Ikarus, ETA 2824-2.

Φορώντας το μπλε-γκρι μαμίσιο λουρί της A. Lange & Söhne από το Datograph ("M" size, 20/18).

00:04 hrs και το ρολόι ήδη άλλαξε ημερομηνία, διαδικασία η οποία είχε ήδη σταδιακά αρχίσει από τις 23:30 hrs περίπου.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 12, 2015, 12:05:34 πμ από NavalArchitect »

• 50mm case
    • Προφίλ
Πάντρεμα ρολογιού με strap
« Απάντηση #63 στις: Νοέμβριος 15, 2015, 12:55:11 μμ »
Θα ήθελα τα φώτα σας:

α. 'Εχουμε τα εξής λουριά, τέσσερα τον αριθμό. Είναι για lug size 24mm.

(αριστερά προς δεξιά, croc x2 / cordovan / dolphin αν θυμάμαι καλά για το τελευταίο)

β. Θέλω να χρησιμοποιήσω/συνδυάσω τα παραπάνω λουριά όσο μπορώ καλύτερα, υποθέτοντας ότι μπορεί να αγοραστεί ένα από τα παρακάτω Stowa
(όλα έχουν lug size 24mm, κάσα 43mm χωρίς την κορώνα, πάχος κάσας 12.3mm, auto ΕΤΑ 2824-2 TOP σε όλα).

(1) Κλασικός πιλότος με δεπτερολεπτοδείκτη + date complication, χωρίς Stowa logo

Φωτό από το internet.

(2) Πιλότος Τύπου Β, κάσα/κορώνα ίδια με πιό πάνω

(3) Μοντέρνος Πιλότος, 2015, μοντέλο Τ02 με date complication και άλλη (μοντέρνα) κορώνα

γ. Τρίτη επιλογή, βέβαια, να μην κάνω τέτοιο πάντρεμα - τα 24-άρια λουριά πάνε σε Πανέρι εύκολα, οπότε είναι άσος στο μανίκι για το μέλλον.

Γνώμες;

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Νοέμβριος 15, 2015, 07:59:34 μμ »
cordovan για μένα ,άμα το συνδυάσεις και με παπούτσια απο cordovan ,δεν το συζητάω!

Συνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Νοέμβριος 15, 2015, 10:25:44 μμ »
υπέροχα όλα τα λουριά!
πάρε το κλασικό χωρίς το logo και κοίτα να τα απολαύσεις.
θα πατινάρουν μια χαρά και μετά τα ρίχνεις και στο πανέρι.

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Νοέμβριος 15, 2015, 11:17:55 μμ »
Ευχαριστώ,  και το Typ B είναι ωραίο...

Για να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Νοέμβριος 15, 2015, 11:49:16 μμ »
Το Β είναι επίσης πολύ όμορφο, αλλά πρέπει να είναι πιο δύσκολο στο φόρεμα (busy dial)

http://forum.watch.ru/attachment.php?attachmentid=535594&d=1380993959

http://forum.watch.ru/attachment.php?attachmentid=535596&d=1380993959

No logo A (αλλά, με άλλα λουριά!):

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Νοέμβριος 16, 2015, 12:01:41 πμ »
Μερικοί πιλότοι stowa για σύγκριση

Με τύπου black bay λουρί:

Με άλλο:

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Νοέμβριος 16, 2015, 12:05:58 πμ »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 16, 2015, 12:09:03 πμ »
Χμμμμμμ ναι.
Πιό καθαρό είναι πιό ωραίο.
Ιδανικά βέβαια του πάει λουράκι πιλότου...
Ευχαριστώ. 

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοέμβριος 16, 2015, 12:12:59 πμ »
Το λουρί με τα rivets, προσωπικά, δεν μπορώ να το φορέσω.
(Έχω εμπειρία από τον αρχιμήδη)

Λουριά, όμως, βρίσκονται....

dpsaromialos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #72 στις: Νοέμβριος 17, 2015, 06:01:50 μμ »
http://www.watchtime.net/magazine-de/wp-content/uploads/2015/11/stowa-flieger-blue-limited.jpg
´Ενα απ τα ομορφότερα μοντέλα της εν λόγω εταιρίας!!

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Νοέμβριος 17, 2015, 07:03:40 μμ »
http://www.watchtime.net/magazine-de/wp-content/uploads/2015/11/stowa-flieger-blue-limited.jpg
´Ενα απ τα ομορφότερα μοντέλα της εν λόγω εταιρίας!!

Έτσι είναι!
Βέβαια, χωρίς ημερομηνία...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 01:34:09 πμ »
Έχοντας μπει περισσότερο στα Γερμανικά ρολόγια από κατασκευαστές τύπου Stowa, κλπ. (εντάξει, τα Steinhart θεωρούνται Ελβετικά, αλλά τέλος πάντων...) προχώρησα για την επόμενη αγορά/δοκιμή.

Για να παραθέσω λίγο ιστορία, πρώτη γνωριμία ήταν η παραγγελία ενός Stowa Ikarus 40mm ('μικρός' Πιλότος με ασυνήθιστο γκρι/ασημένιο dial και ΕΤΑ 2824-2 ΤΟΡ / μπλε screws) πριν 2-3 εβδομάδες.

Κατόπιν ήθελα ένα Marine Original το οποίο τελικά αποφάσισα (και παρήγγειλα) να είναι Steinhart (το ίδιο σε Stowa είναι πιό καλό αλλά και πολύ πιό ακριβό, έχει πάνω από διπλό κόστος κτήσης).

Με τα χρήματα που εξοικονόμησα λοιπόν, προσπαθούσα να δω ποιό θα είναι το επόμενο.

Η Stowa στην ιστοσελίδα της δεν γράφει ότι υπάρχει και η δυνατότητα για παραγγελίες τύπου custom (από όσο γνωρίζω).
Επειδή έχω μικρή εμπειρία από αυτού του τύπου ρολόγια και κατασκευαστές, τη συγκεκριμένη δυνατότητα δεν την γνώριζα, την διάβασα όμως στο WUS.
Δεν γνωρίζω επίσης το εύρος αυτής της δυνατότητας, αν δηλαδή η εταιρία το κάνει αυτό σε εκτεταμένη βάση και για όλα τα μοντέλα.

Υπάρχει εμπειρία με συγκεκριμένους αυτόματους μηχανισμούς ΕΤΑ, τους οποίους χρησιμοποιεί η Stowa, όπου στο χειροκίνητο κούρδισμα παρουσιάζεται πρόβλημα, όπως διάβασα.
Ως συνέπεια, και με δεδομένο το ότι άλλοι μηχανισμοί είναι ίσως μη διαθέσιμοι στους χρόνους που απαιτούνται, η Stowa αποφάσισε να χρησιμοποιεί σιγά-σιγά μηχανισμό SW215-1 (κουρδιστό).

Ο εν λόγω μηχανισμός θα φοριέται στα μοντέλα Stowa με κάσα 40-άρα (σαν τον Πιλότο που αγόρασα ή σαν το Marine Klassik 40mm της εταιρίας).
Λέγεται πως αυτός ο κουρδιστός μηχανισμός δίνει δυνατότητα να είναι η κάσα ακόμη πιό λεπτή, δηλαδή από 10.20mm να κατεβεί κι άλλο το πάχος, πάντα στα 40mm διάμετρο.

Στόχος μου ήταν ένα Stowa Marine Klassik Automatic:

H εταιρία όμως το δίνει σε 2 αυτόματες εκδόσεις μόνο (40mm case, 10.20mm thick, 20mm lugs):

- με άσπρο dial και μόνο polished case (μόνο με κορώνα απλή) στα 640 Ευρώ, ή
- με silver dial (ασήμι 925) και μόνο brushed case (μόνο με κορώνα κρεμμύδι) στα 920 Ευρώ.

Εγώ ήθελα:

(α) Ασημένιο dial,
(β) Polished case,
(γ) Απλή κορώνα (γιατί κορώνα-κρεμμύδι έχω στον 40-άρη Πιλότο)
(δ) Κουρδιστό κι όχι αυτόματο μηχανισμό.

Αποφάσισα λοιπόν να στείλω ένα email στην εταιρία ζητώντας να δω αν μπορούν να μου παραδώσουν το ρολόι όπως ήθελα.

Δευτέρα πρωί 23/11 έστειλα το μήνυμα, Δευτέρα βράδυ 23/11 είχα την εξής ξεκάθαρη απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Xxxxx,

Μπορούμε να σας προσφέρουμε τα ρολόγια ως εξής:

Marine Silver dial με SW215-1 κουρδιστό movement
με polished case και standard STOWA κορώνα
συμπεριλαμβανόμενου leather strap
EUR 940.00

ή

Marine White dial και date, με SW215-1 κουρδιστό movement
ΕUR 790.00

O χρόνος παράδοσης αυτών των ρολογιών είναι περίπου μέσα Δεκεμβρίου.
Εάν θελετε να αγοράσετε ένα από τα δύο αυτά ρολόγια, κι επιθυμείτε παράδοση πριν τα Χριστούγεννα, σας παρακαλούμε θερμά να καταβάλλετε προκαταβολή 50 Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουμε το ρολόι για εσάς. Μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι απ'ευθείας μέσω εμού.

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου για όποια περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Σάντρα Ροντρίγκεζ
Stowa Team

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω ήδη επιβεβαιώσει το ρολόι και περιμένω αύριο οδηγίες πληρωμής.

Ως τώρα και με βάση τις λίγες Stowa-εμπειρίες που έχω, μπορώ μόνο καλά λόγια να πω για το customer service της εταιρίας (όσο καλή ή κακή μπορεί να είναι μία κουρδιστή μηχανή Sellita)....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 01:43:22 πμ »
Κωνσταντίνε, δεν παρεμβαίνω στις αποφάσεις σου, λέω απλώς μια γνώμη.
Από stowa νομίζω αξίζει μόνο ο 40άρης πιλότος no logo, no date, μέχρι πρότινος έβγαινε με ετα-unitas.
Ως προς μοντέλο marine, νομίζω αξίζει κανείς να δει τα tourby, με την απαραίτητη προυπόθεση να είναι κάποια custom παραγγελία με διακοσμημένη μηχανή (και οπωσδήποτε χωρίς logo!).
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 24, 2015, 02:31:41 πμ από svl »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 02:01:28 πμ »
Δεν διαφωνώ.

O georges νωρίτερα απόψε (στη συνάντηση) έλεγε ότι το Marine Original της Stowa είναι το πιό καλό, σε αυτά τα χρήματα φυσικά.
Δεν το έχω δοκιμάσει (ακόμη) αλλά τείνω να είμαι σύμφωνος, προκαταβολικά.

Τα Tourby είναι ωραία, τα κοίταξα ιδιαιτέρως αναλυτικά επροχθές διότι ήμουν ήδη ζεστός να παραγγείλω.

Το Tourby που θα ήθελα έχει γύρω στα 1,750 Ευρώ - όμως ο τύπος που τα φτιάχνει είναι Τούρκος.
Πείτε με ρατσιστή είτε κάτι άλλο, επίσης ο τύπος έχει αυστηρή εξειδίκευση μόνο σε ΕΤΑ 6497/8.
Το 'μαγαζί' του είναι κάτι πιό (ας πούμε) κυριλέ απ'αυτό που δύναται να έχει ο R. Kemmner (ο οποίος δίνει τα Marine στο eBay για 450 Ευρώ).
Οι κάσες του για τα Marine είναι 43mm διάμετρο και 9.XXmm πάχος αν θυμάμαι καλά, τα σχέδια είναι φρέσκα, τά'βγαλε τώρα (τις φωτό δηλαδή).
Το Guilloche deco της 6498 βέβαια είναι πολύ όμοφο.

Τα συγκεκριμένα 'μικρά' Marine Stowa είναι 40-άρια και αποδεδειγμένα γύρω στα 10.ΧΧ mm πάχος κάσας. Άρα σίγουρα φοριούνται πολύ αεράτα κι όμορφα με πουκάμισο, κι έχουν και date complication.
Το εν λόγω Stowa είναι με Arabic numerals, κι αφού τα περισσότερα Dornblueth λέγεται ότι έχουν 12 μήνες παράδοση, πάντα λοιπόν υπάρχει χώρος για ένα Tourby με λατινικά στα hour markers...

Έχει κι ένα πολύ όμορφο μοντέλο "Ottoman", αλλά τώρα να πάρεις ρολόι με τέτοιο όνομα... Σου πάει, δε σου πάει...

Προχωράμε ακάθεκτοι. Περισσότερες εμπειρίες, περισσότερη γνώση, ευρύτερο πεδίο μπροστά μας.

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 12:44:48 μμ »
Το πιο όμορφο Marine.

This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 01:05:22 μμ »

Στόχος μου ήταν ένα Stowa Marine Klassik Automatic:

H εταιρία όμως το δίνει σε 2 αυτόματες εκδόσεις μόνο (40mm case, 10.20mm thick, 20mm lugs):

- με άσπρο dial και μόνο polished case (μόνο με κορώνα απλή) στα 640 Ευρώ, ή
- με silver dial (ασήμι 925) και μόνο brushed case (μόνο με κορώνα κρεμμύδι) στα 920 Ευρώ.

Εγώ ήθελα:

(α) Ασημένιο dial,
(β) Polished case,
(γ) Απλή κορώνα (γιατί κορώνα-κρεμμύδι έχω στον 40-άρη Πιλότο)
(δ) Κουρδιστό κι όχι αυτόματο μηχανισμό.

Αποφάσισα λοιπόν να στείλω ένα email στην εταιρία ζητώντας να δω αν μπορούν να μου παραδώσουν το ρολόι όπως ήθελα.

Δευτέρα πρωί 23/11 έστειλα το μήνυμα, Δευτέρα βράδυ 23/11 είχα την εξής ξεκάθαρη απάντηση:

Αγαπητέ κύριε Xxxxx,

Μπορούμε να σας προσφέρουμε τα ρολόγια ως εξής:

Marine Silver dial με SW215-1 κουρδιστό movement
EUR 940.00

ή

Marine White dial και date, με SW215-1 κουρδιστό movement
ΕUR 790.00

O χρόνος παράδοσης αυτών των ρολογιών είναι περίπου μέσα Δεκεμβρίου.
Εάν θελετε να αγοράσετε ένα από τα δύο αυτά ρολόγια, κι επιθυμείτε παράδοση πριν τα Χριστούγεννα, σας παρακαλούμε θερμά να καταβάλλετε προκαταβολή 50 Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσουμε το ρολόι για εσάς. Μπορείτε να παραγγείλετε το ρολόι απ'ευθείας μέσω εμού.

Παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μου για όποια περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Σάντρα Ροντρίγκεζ
Stowa Team

Αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχω ήδη επιβεβαιώσει το ρολόι και περιμένω αύριο οδηγίες πληρωμής.

Ως τώρα και με βάση τις λίγες Stowa-εμπειρίες που έχω, μπορώ μόνο καλά λόγια να πω για το customer service της εταιρίας (όσο καλή ή κακή μπορεί να είναι μία κουρδιστή μηχανή Sellita)....

Με το καλο να το παραλαβεις λοιπον :)

Για τα δικα μου,προσωπικα (παντα) γουστα,το πιο πανω ρολοι ειναι απο τα ομορφοτερα που εχω δει.Ειμαι ομως ορκισμενος λατρης του λευκου καντραν σε κλασικο λιτο στυλ.

Το ασημενιο dial τι διαφορα εχει με το λευκο?

Και εγω αν ειχα λεφτα τωρα να διαθεσω σε ρολοι πιο ακριβο,θα επαιρνα πιστευω αυτο το stowa αλλα με λευκο καντραν και μια εκδοση που εχω δει σε φωτο που εχει και το νουμερο 6,χωρις ημερομηνια.Βεβαια και αυτο που παραγγειλες ειναι υπεροχο.Οι διαστασεις μαλλον ειναι οι ιδανικες για αντρικο ρολοι αυτου του στυλ,ουτε μικρο,ουτε μεγαλο,ουτε πολυ λεπτο,ουτε πολυ παχυ.
Και εγω θα προτιμουσα μαλλον με τον κουρδιστο μηχανισμο εναντι του αυτοματου.
Και το στυλ του ρολογιου ειναι πολυ ωραιο,ουτε υπερβολικα dress,ιδανικο.

Και το marine original με roman επισης ωραιο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοέμβριος 24, 2015, 01:21:21 μμ »
Το πιο όμορφο Marine.

Πανεμορφο ρολοι,all time classic εμφανιση,λιτο και απεριττο.Του βαζεις και ενα ωραιο δερματινο λουρακι μαυρο ή καφε ή και μπλε σκουρο ακομη,και εισαι καμπλε.
Προς το παρον τα θαυμαζω απο το νετ,ισως καποια στιγμη αν βοηθησουν τα οικονομικα να χτυπησω κανα τετοιο.