Αποστολέας Θέμα: Πόσα είναι τα περισσότερα χρήματα που θα δίνατε για ένα ρολόϊ????  (Αναγνώστηκε 9523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Πόσα είναι τα περισσότερα χρήματα που θα δίνατε για ένα ρολόϊ????
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 07:53:09 μμ »
Iσως να καταλαβα κ εγω λαθος. Mπορουσες να πεις πχ αν ειχατε (υποθετικα) το ταδε ετησιο εισοδημα ποσα λεφτα θα δινατε για ρολοι! anyway  :cheers:

Nomikosas...δεν ζήτησα να μου κάνεις ανάλυση του εισοδήματος σου, ούτε να μου πεις με ποιον τρόπο και πως θα διαθέσεις αυτά τα χρήματα...Άλλος μπορεί να βγάζει 200.000,00 € το χρόνο και να είναι διατεθημένος να δώσει μέχρι 10.000,00 € για ένα ρολόι, και κάποιος άλλος που βγάζει 30.000,00 € το χρόνο να θέλει να δώσει τα ίδια χρήματα. Δεν νομίζω οτι επειδή και οι δύο είναι διατεθημένοι να δώσουν τα ίδια χρήματα, σημαίνει οτι έχουν και παρόμοια εισοδήματα.

Επειδή όμως ήσουν ο δεύτερος (πρώτος ο Κωστής) που "είδε" κάτι "άλλο"  μέσα σε αυτό το θέμα..παρακαλώ τους mod να το διαγράψουν

και πάλι φίλοι ;)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 13, 2009, 08:00:45 μμ »
κανένας δεν διαγράφει ΤΙΠΟΤΑ.

Το εν λόγω thread δεν παραβαίνει κάποιον κανόνα του φόρουμ μας.
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 14, 2009, 10:07:57 πμ »
10% περισσότερα από μπορούσα να αντέξω  ;D ;D ;D
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 08:45:50 μμ »
χμχμχμ  καλή ερώτηση θα δώσω 10 με 12 χιλιάρικα με την προυπόθεση οτι ηδη έχω ξεχάσει ενα καλό αυτοκίνητο

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 10:19:12 μμ »
Το 1/5 του μισθου μου επι 24 (2 χρονια).

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 28, 2009, 11:51:18 μμ »
Έτσι όπως το έγραψες μόνο το αφεντικό σου και ο λογιστής του κατάλαβαν πόσα.

Αν τώρα διευκρινήσεις πόσα ακριβώς εννοείς, θα καταλάβουμε όλοι πόσος είναι ο μισθός σου...

Αδιέξοδο.

Θα κάνω εγώ υποθέσεις. 1/5Χ24 Μ = κάτι λιγότερο από 5Μ. Όπου Μ-μισθός. Άρα αν Μ=βασικός τότε θα έδινες 4000. Αν Μ=1500, θα έδινες 7500. Αν είσαι γενικός σε μεγάλη πολυεθνική που να μην την έχει αγγίξει η κρίση, το παίρνεις Tourbillonaki σου.

Σε όλες τις περιπτώσεις παίρνεις πάντως κάτι αξιόλογο και ανταμείβεσαι που προσφέρεις το 1/5 του μισθού σου για 2 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει οτι αγαπάς τα ρολόγια.

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
Εξαρτάται από το πόσο πολύ θέλω ένα ρολόι...Για παράδειγμα επειδή είμαι βαριά χτυπημένος με αυτό : http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watches/diving/master-compressor-diving-chronograph   :headbash: αν είχα τα λεφτά θα τα έδινα κατευθείαν...!! (δεν μου κάθετε και το joker ρε γ.....το !!  :D )  Η τιμή του φυσικά είναι για μένα απαγορευτική προς το παρών! Ελπίζω μια μέρα να τα καταφέρω και να τινάξω την μπάνκα για  το συγκεκριμένο ρολόι..! Συυμπέρασμα των πιο πάνω ... 8.000 euro  θα τα έδινα ευχαρίστως!!

Φιλικά ,

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
Με το μισθο που παιρνω τωρα σε 2 χρονια μαλλον ουτε για Casio δεν παω. 8.60Ε το μηνα, ευγενικη χορηγια του ελληνικου στρατου! ;D

Αλλα ο υπολογισμος μου πιο πανω βασιζοταν σε μια καλη αποταμιευση για ενα καλουτσικο ρολοι. Ετσι εχω τουλαχιστον το πλανο στο μυαλο μου. Τωρα το ποσο θα καταφερω να το τηρησω ειναι αλλο θεμα.

Φιλικα
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Το 1/5 του μισθου μου επι 24 (2 χρονια).

Πολύ συνετό για όλα τα βαλάντια  :smt023

ilias_k

• Επισκέπτης
οσο κοστιζει ενα DAYTONA  ολοχρυσο !    8)

Αποσυνδεδεμένος trikat

• 44mm case
    • Προφίλ
Τωρα τι να πεις, πέρσι μου φάνηκαν πολλά τα 200, φέτος ανέβηκα στα 1100. Σίγουρα υπάρχει οριο, ας είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι γι’ αυτό που μπορούμε. Το ρολόι ειναι δεύτερης σημασίας ανάγκη.

Κοιμιζει τους παντες...

Αποσυνδεδεμένος azaas

• 40mm case
    • Προφίλ
Μέχρι την τιμή του Lange Double Split Chronograph ... και εκεί θα έκλεινα με τα ρολόγια γενικά!

Φιλικά Κωνσταντίνος
you cannot kill what you did not create

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
Μέχρι 4-5 χιλιάρικα. Και αυτό για αγορά μόνο του submariner.
Θα συνέχιζα όμως πιστεύω να αγοράζω φθηνότερα αν κάποιο μου έμπαινε στο μάτι...

Αν και για μένα τα 4-5 ειναι wayyyyyyyyy too much !!!

Το 1/10 επί 30 δια το πενήντα επί 5.000 επί 24 μήνες διά 12 χρόνια.  :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
tελικά τα σαμπάκια και τα dayto αποτελούν διακαή πόθο για πολλούς  ::)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
tελικά τα σαμπάκια και τα dayto αποτελούν διακαή πόθο για πολλούς  ::)

Ναι...
Αν και τα subακια ειδικά τα φοράει και η κουτσή Μαρία πια...
Θέλω να πω πως όποιος παίρνει το πρώτο του rolex αυτό είναι συνήθως το sub.

Ας το είχα και ας το ήμουν και γώ κουτσός.  ;D

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
   Το απόλυτα υψηλό όριο για μένα είναι η τιμή που πλήρωσα για το VC μου. Ότι και να πάρω από εδώ και πέρα θα είναι απείρως φτηνότερο !!!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος anastasios101

• 38mm case
    • Προφίλ
εγώ πιστεύω ότι το ψυχολογικό μου όριο είναι τα 2.000 το πολύ 2.500 ευρώ ανά ρολόι.

Δηλαδή θα προτιμούσα να αγόραζα περισσότερα πχ 4 των 2000 αντί για ένα των 8000.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σ αυτό το ποσό μπορείς να αγοράσεις και αξιόλογο και όμορφο κομμάτι και αγοράζοντας περισσότερα θα έχεις την ευχέρια της συχνής αλλαγής στον καρπό σου αλλά και της πιο εύκολης αντικατάστασής του.

Δηλ. ένα απλά ακριβό ρολόι των 2000 κάπου μπορείς να το πουλήσεις, να το ανταλλάξεις ή ακόμα ακόμα να το χαρίσεις σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο αργότερα πολύ πιο εύκολα απ ότι ένα πανάκριβο.

Θεωρώ ακόμα ότι ποτέ ένα ρολόι όπως και κόσμημα και παραπέρα αυτοκίνητο δεν αποτελεί επένδυση (ότι και αν λένε κάποιοι...κυρίως οι πωλητές τους).
Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι πανάκριβα......
Σε μία επένδυση αν μη τι άλλο στο πέρασμα των χρόνων δε θα χάσεις τα λεφτά για την αρχική τους κτήση.

Στα παραπάνω οι τιμές τους όχι μόνο πέφτουν αλλά κατρακυλούν προς τα κάτω με το πέρασμα των χρόνων....οπότε ούτε λόγος να γίνεται για επένδυση.

Και όσο πιο ακριβό τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό πτώσης της τιμής...

Βέβαια ο χαρακτηρισμός της τιμής σε φτηνή ή ακριβή είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένος με το εισόδημα του καθενός....έτσι κάποιος άλλος ένα ρολόι των 2000 που εγώ το χαρακτηρίζω ακριβό να το θεωρεί φτηνό.....αλλά να ακολουθεί το ίδιο σκεπτικό με το δικό μου απλά θέτοντας άλλο όριο τιμής.